Mikuda
21.06.06, 20:28
Witam! Po pierwsze chcialem podziekować za garść informacji, które uzyskałem w moim poprzednim poście.. Sprawiły, że zdecydowałem się na E-500 i po krótkich poszukiwaniach nabyłem tenże aparat - mam nadzieję że będzie się tak sprawował tak dobrze jak opisujecie. :) :) :)
Niestety nastąpił jeden zgrzyt! :( - przyznaję że częściowo z mojej winy.
Wszędzie w internecie i w ofertach sklepów znajdowałem ofertę kitową e-500 z obiektywem ZD 14-45 nie zauwazyłem, że zawsze "gdzieś dalej" w ofercie był kit z obiektywem 17,5-45
Przez to nawet nie wiedziałem, że takowy istniał.
Gdy poszedłem do sklepu i pan mi powiedział, że owszem, że mają kit e-500 z dwoma obiektywami, nie przyszło mi do głowy sprawdzić jakie to dokładnie są obiektywy!
W efekcie mam nie ten obiektyw, który chciałem - i nie ten który mnie m.in. przekonał do kupna tego zestawu :/
Po co OLYMPUS wypuścił w ogóle takie "pośrednie coś" jak "ZD-17,5-45"??
Ponadto czy mój egzemplarz jest fabrycznie uszkodzony czy on FAKTYCZNIE nie ma manualnego ustawiania ostrości????
Jeśli nie ma to po cholere mu ruchomy pierścień, który nic nie robi?
W pudełku nie było nawet instrukcji/specyfikacji do tego obiektywu!
Czy ktoś je skupuje/złomuje i wymienia (choćby za dopłatą) na 14-45 ? :D
A może przesadzam? :)
Niestety nastąpił jeden zgrzyt! :( - przyznaję że częściowo z mojej winy.
Wszędzie w internecie i w ofertach sklepów znajdowałem ofertę kitową e-500 z obiektywem ZD 14-45 nie zauwazyłem, że zawsze "gdzieś dalej" w ofercie był kit z obiektywem 17,5-45
Przez to nawet nie wiedziałem, że takowy istniał.
Gdy poszedłem do sklepu i pan mi powiedział, że owszem, że mają kit e-500 z dwoma obiektywami, nie przyszło mi do głowy sprawdzić jakie to dokładnie są obiektywy!
W efekcie mam nie ten obiektyw, który chciałem - i nie ten który mnie m.in. przekonał do kupna tego zestawu :/
Po co OLYMPUS wypuścił w ogóle takie "pośrednie coś" jak "ZD-17,5-45"??
Ponadto czy mój egzemplarz jest fabrycznie uszkodzony czy on FAKTYCZNIE nie ma manualnego ustawiania ostrości????
Jeśli nie ma to po cholere mu ruchomy pierścień, który nic nie robi?
W pudełku nie było nawet instrukcji/specyfikacji do tego obiektywu!
Czy ktoś je skupuje/złomuje i wymienia (choćby za dopłatą) na 14-45 ? :D
A może przesadzam? :)