Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Obiektyw ZD 17,5-45 - jakaś kicha??

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Obiektyw ZD 17,5-45 - jakaś kicha??

Witam! Po pierwsze chcialem podziekować za garść informacji, które uzyskałem w moim poprzednim poście.. Sprawiły, że zdecydowałem się na E-500 i po krótkich poszukiwaniach nabyłem tenże aparat - mam nadzieję że będzie się tak sprawował tak dobrze jak opisujecie.

Niestety nastąpił jeden zgrzyt! - przyznaję że częściowo z mojej winy.

Wszędzie w internecie i w ofertach sklepów znajdowałem ofertę kitową e-500 z obiektywem ZD 14-45 nie zauwazyłem, że zawsze "gdzieś dalej" w ofercie był kit z obiektywem 17,5-45
    Przez to nawet nie wiedziałem, że takowy istniał.
    Gdy poszedłem do sklepu i pan mi powiedział, że owszem, że mają kit e-500 z dwoma obiektywami, nie przyszło mi do głowy sprawdzić jakie to dokładnie są obiektywy!

W efekcie mam nie ten obiektyw, który chciałem - i nie ten który mnie m.in. przekonał do kupna tego zestawu :/

Po co OLYMPUS wypuścił w ogóle takie "pośrednie coś" jak "ZD-17,5-45"??
    Ponadto czy mój egzemplarz jest fabrycznie uszkodzony czy on FAKTYCZNIE nie ma manualnego ustawiania ostrości????
    Jeśli nie ma to po cholere mu ruchomy pierścień, który nic nie robi?
    W pudełku nie było nawet instrukcji/specyfikacji do tego obiektywu!

Czy ktoś je skupuje/złomuje i wymienia (choćby za dopłatą) na 14-45 ?

A może przesadzam?

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Mikuda:

ten obiektyw 17-45 to faktycznie kupa, ale allegro przyjmie wszystko (kwestia za ile).

w opcjach ustaw sobie AF+MF. wtedy po złapaniu ostrości możesz doostrzać pierścieniem.

robin102
    Gość
    sprzedaj na allegro za 200zł dołóż 150 i kup 14-45 albo od razu 1600zł i kup 14-54 hi hi hi hi
    sorki ryby mi dziś nie brały i złośliwy jestem z lekka.