Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc moj olek nie chce sie uruchomic...
Witam mam problem moj olek c4000 nie chce sie uruchomic.... migaja na zmiane diody raz zielona raz pomarancowa... obiektyw sie nie wysuwa... co jest grane? pomocy.... olek jest uzywany....
EDIT: Ok spoko baterie tak padly ze aparat juz nie mial sily sie wlaczyc.... Sory za problem.... Post do kasacji....
Olek nie jest nowy ale dostałeś go w takim stanie, czy wcześniej było ok? Napisz coś więcej - czy owo uszkodzenie powstało tak sobie jak gdyby nigdy nic czy np. po upadku bądź zawilgoceniu aparatu? Kiedy był ostatnio używany? Rozumiem, że przyczyną nie są padnięte baterie - wszystkie ogniwa są dobre, włożone biegunowo..., wyjąłeś i włożyłeś je z powrotem...?
[ Dodano: Nie 11 Cze, 2006 ]
EDIT: Ok spoko baterie tak padly ze aparat juz nie mial sily sie wlaczyc.... Sory za problem.... Post do kasacji....
Kurde tak szybko chciałem pomóc, że nie zauważyłem tego - wyglądało jak stopka.
Do kasacji ;-)
no ja nieraz mialem taki problem ze baterie padly i nie mial sily wylaczyc :P
seta_lp jakiej mocy akumulatorki uzywasz? bo ja mam wrazenie ze powyzej 2200mAh zaczynaja sie jakies problemy (albo moj olek ze starosci szwankuje)
Mam akumulatorki GP 2100... Ale to byl ich pierwszy cykl ladowania i dlatego chyba tak szybko padly... Mam jeszcze inny problem z Olkiem... Jak robie zdjecie to co jakis czas aparat tak jakby sie zwiezszal... Na wyswietlaczu nic nie widac oprucz wlaczonych funkcji... musze albo zmienic zoom... albo wylaczyc i wlaczyc aparat... nie jest to tak natarczywe... i dzieje sie to w czasie jak robie zdiecia z dosyc dobry oswietleniem... Co to moze byc?
no to ja mialem lepsze zonki - tak sie wieszal ze trzeba bylo baterie wyciagac! (pisalem juz kiedys o tym na forum)