PDA

Zobacz pełną wersję : Prosze o pomoc moj olek nie chce sie uruchomic...

seta_lp
11.06.06, 19:16
Witam mam problem moj olek c4000 nie chce sie uruchomic.... migaja na zmiane diody raz zielona raz pomarancowa... obiektyw sie nie wysuwa... co jest grane? pomocy.... olek jest uzywany....

EDIT: Ok spoko baterie tak padly ze aparat juz nie mial sily sie wlaczyc.... Sory za problem.... Post do kasacji....

Karol
11.06.06, 21:06
Olek nie jest nowy ale dostałeś go w takim stanie, czy wcześniej było ok? Napisz coś więcej - czy owo uszkodzenie powstało tak sobie jak gdyby nigdy nic czy np. po upadku bądź zawilgoceniu aparatu? Kiedy był ostatnio używany? Rozumiem, że przyczyną nie są padnięte baterie - wszystkie ogniwa są dobre, włożone biegunowo..., wyjąłeś i włożyłeś je z powrotem...?

[ Dodano: Nie 11 Cze, 2006 ]

EDIT: Ok spoko baterie tak padly ze aparat juz nie mial sily sie wlaczyc.... Sory za problem.... Post do kasacji....

Kurde tak szybko chciałem pomóc, że nie zauważyłem tego - wyglądało jak stopka.

Do kasacji ;-)

Jeronimo
11.06.06, 23:19
no ja nieraz mialem taki problem ze baterie padly i nie mial sily wylaczyc :P

seta_lp jakiej mocy akumulatorki uzywasz? bo ja mam wrazenie ze powyzej 2200mAh zaczynaja sie jakies problemy (albo moj olek ze starosci szwankuje)

seta_lp
12.06.06, 11:27
Mam akumulatorki GP 2100... Ale to byl ich pierwszy cykl ladowania i dlatego chyba tak szybko padly... Mam jeszcze inny problem z Olkiem... Jak robie zdjecie to co jakis czas aparat tak jakby sie zwiezszal... Na wyswietlaczu nic nie widac oprucz wlaczonych funkcji... musze albo zmienic zoom... albo wylaczyc i wlaczyc aparat... nie jest to tak natarczywe... i dzieje sie to w czasie jak robie zdiecia z dosyc dobry oswietleniem... Co to moze byc?

Jeronimo
12.06.06, 12:14
no to ja mialem lepsze zonki - tak sie wieszal ze trzeba bylo baterie wyciagac! (pisalem juz kiedys o tym na forum)