Zobacz pełną wersję : Jakie akumulatorki do C4000z?
Witam! Jesli mozecie to pomozcie mi jakie akumulatroki wybrac do C4000z... Mam 2x2000 i 2x1600 ale aparat bardzo szybko je rozladowuje... jakich wy akumulatorkow uzywacie... A moze to problem z aparatem? Pomozcie plosiem... :(
nie miej cały czas włączonego ekraniku lcd (w dłuzszych przerwach miedzy fotkami). Oczywiscie uzywanie flesza przyspiesza zuzycie aku. Mam GP 2100 oraz GP 2300 i srednio wystarczają mi na ok. 80-100 fotek SHQ (max rozdzielczosc).
Mam 2x2000 i 2x1600 ale aparat bardzo szybko je rozladowuje... jakich wy akumulatorkow uzywacie...
Pamiętaj, że deklarowana pojemność często jest zawyżona, szczególnie w przypadku ogniw mniej renomowanych producentów - nic nie piszesz jakie to ogniwa. Poza tym co to znaczy, że masz 2x2000 i 2x1600 - masz po 2 komplety czy po 2 ogniwa, które stanowią 1 komplet - do C-4000 wchodzą przecież 4 aku. Jak to drugie to jest to duży błąd - zawsze powinno się stosować takie same ogniwa w tym samym komplecie.
Pamiętaj też, że nawet dobre aku z biegiem czasu stopniuwo tracą swoją wydajność - sam używam dość pojemnych markowych aku od ponad 2 lat - mam 2 komplety i po tym okresie dość intensywnego używania spadek wydajności jest dość radykalny.
ja w C4000 mam problem z akumulatorkami powyzej 2200mAh. Z tym ze nie wiem czy problem tkwi w samym aparacie czy raczej w badziewnej ladowarce.