Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jakie akumulatorki do C4000z?

Mieszka w
    Puławy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Jakie akumulatorki do C4000z?

Witam! Jesli mozecie to pomozcie mi jakie akumulatroki wybrac do C4000z... Mam 2x2000 i 2x1600 ale aparat bardzo szybko je rozladowuje... jakich wy akumulatorkow uzywacie... A moze to problem z aparatem? Pomozcie plosiem...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    nie miej cały czas włączonego ekraniku lcd (w dłuzszych przerwach miedzy fotkami). Oczywiscie uzywanie flesza przyspiesza zuzycie aku. Mam GP 2100 oraz GP 2300 i srednio wystarczają mi na ok. 80-100 fotek SHQ (max rozdzielczosc).

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Re: Jakie akumulatorki do C4000z?

Cytat Zamieszczone przez seta_lp
    Mam 2x2000 i 2x1600 ale aparat bardzo szybko je rozladowuje... jakich wy akumulatorkow uzywacie...
    Pamiętaj, że deklarowana pojemność często jest zawyżona, szczególnie w przypadku ogniw mniej renomowanych producentów - nic nie piszesz jakie to ogniwa. Poza tym co to znaczy, że masz 2x2000 i 2x1600 - masz po 2 komplety czy po 2 ogniwa, które stanowią 1 komplet - do C-4000 wchodzą przecież 4 aku. Jak to drugie to jest to duży błąd - zawsze powinno się stosować takie same ogniwa w tym samym komplecie.
    Pamiętaj też, że nawet dobre aku z biegiem czasu stopniuwo tracą swoją wydajność - sam używam dość pojemnych markowych aku od ponad 2 lat - mam 2 komplety i po tym okresie dość intensywnego używania spadek wydajności jest dość radykalny.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ja w C4000 mam problem z akumulatorkami powyzej 2200mAh. Z tym ze nie wiem czy problem tkwi w samym aparacie czy raczej w badziewnej ladowarce.
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać