PDA

Zobacz pełną wersję : OM na emerytutre ??

Incubus
27.05.06, 00:04
Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w olympusach z serii E, podłączenie poprzez przejściówki (oryginalne i zamienniki) obiektywów z seri OM.
Jak wygląda sprawa z ostrzeniem np w E-1, i jak z jakością wykonywanych fotografii (jakaś fotka przykładowa). Zmienia się w jakiś sposób ogniskowa obiektywu po podłączeniu do aparatu ?.

Mam w domku mojego zasłużonego OM2n z 3 zwykłymi szkiełkami.

Noszę się z zamiarem sprzedania tego kompletu. Nie chce żeby leżał bezużytecznie w domu, skoro działa i ktoś może się jeszcze pobawić. Zawsze to jakiś grosz żeby do rzucić do E-1.

Wiec warto zostawić czy sprzedać ??

insider
27.05.06, 05:47
Odpowiem Ci tak: w 75% przypadkow podpinam szkielka OM poprzez przejciowke do swojego e-500 :)

Hal
27.05.06, 09:27
Ja mam zooma 80-200 na bagnet OM( Flexar ...nie znalazłem żednych info na temat tej firmy :cry: ) co w przeliczeniu daje 160-400 w moim E1 i jestem zadowolony...choć chodzą opinie że zoomy z tamtego okresu słabo nadają się do cyfry to zdjęcia robione tym zestawem są zaskakująco dobre :)

WUJEK MARO
27.05.06, 19:29
Nie sprzedawać! :-)

Coral
4.06.06, 16:07
Jak wygląda sprawa z ostrzeniem np w E-1, i jak z jakością wykonywanych fotografii (jakaś fotka przykładowa). Zmienia się w jakiś sposób ogniskowa obiektywu po podłączeniu do aparatu ?.

..nie sprzedawaj..poprobuj..sprzedac masz zawsze czas - a moze w manualu Ci sie spodoba ;) ...zalaczam fotke z OM 90mm macro..

Incubus
4.06.06, 23:20
O to mi chodziło. Coral jak masz jeszcze jakieś takie fotki, to wrzuć prosze jeszcze kilka. Możesz też podesłąć mi na maila. Posiadam obiektyw Soligor 100mm f3,5 macro. Z om działa super. Jestem ciekaw jak by działał z E-1 ?

P.s
Zuiko 90mm f2 macro.
Taki obiektyw to prawdziwy rarytas.

Coral
18.06.06, 15:32
....poprostu rob zdjecia tym szklem i przyzwyczajaj sie do MF (spodoba Ci sie jak zobaczysz efekty)....jeszcze jedna fotka z OM szkla>>

krishu
5.07.06, 14:00
POLECAM - http://www.biofos.com/cornucop/omz_e1.html

pol7
5.07.06, 15:48
dobra stronka
szkoda ze nie widzialem jej przed zakupem... 100/2,8 :mrgreen:
zazdroszcze 90/2
u mnie najmniejsza odleglosc to 1m :cry:
pzdr.