Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: OM na emerytutre ??

Incubus
    Gość

OM na emerytutre ??

Witam

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda w olympusach z serii E, podłączenie poprzez przejściówki (oryginalne i zamienniki) obiektywów z seri OM.
    Jak wygląda sprawa z ostrzeniem np w E-1, i jak z jakością wykonywanych fotografii (jakaś fotka przykładowa). Zmienia się w jakiś sposób ogniskowa obiektywu po podłączeniu do aparatu ?.

Mam w domku mojego zasłużonego OM2n z 3 zwykłymi szkiełkami.

Noszę się z zamiarem sprzedania tego kompletu. Nie chce żeby leżał bezużytecznie w domu, skoro działa i ktoś może się jeszcze pobawić. Zawsze to jakiś grosz żeby do rzucić do E-1.

Wiec warto zostawić czy sprzedać ??

Mieszka w
    NY
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Odpowiem Ci tak: w 75% przypadkow podpinam szkielka OM poprzez przejciowke do swojego e-500

Hal
    Gość
    Ja mam zooma 80-200 na bagnet OM( Flexar ...nie znalazłem żednych info na temat tej firmy ) co w przeliczeniu daje 160-400 w moim E1 i jestem zadowolony...choć chodzą opinie że zoomy z tamtego okresu słabo nadają się do cyfry to zdjęcia robione tym zestawem są zaskakująco dobre

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nie sprzedawać!

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Incubus
    Jak wygląda sprawa z ostrzeniem np w E-1, i jak z jakością wykonywanych fotografii (jakaś fotka przykładowa). Zmienia się w jakiś sposób ogniskowa obiektywu po podłączeniu do aparatu ?.
    ..nie sprzedawaj..poprobuj..sprzedac masz zawsze czas - a moze w manualu Ci sie spodoba ...zalaczam fotke z OM 90mm macro..
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	111_115.jpg
Wyświetleń:	128
Rozmiar:	185,0 KB
ID:	4  
    Pozdrawiam
    Coral

Incubus
    Gość
    O to mi chodziło. Coral jak masz jeszcze jakieś takie fotki, to wrzuć prosze jeszcze kilka. Możesz też podesłąć mi na maila. Posiadam obiektyw Soligor 100mm f3,5 macro. Z om działa super. Jestem ciekaw jak by działał z E-1 ?

P.s
    Zuiko 90mm f2 macro.
    Taki obiektyw to prawdziwy rarytas.

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ....poprostu rob zdjecia tym szklem i przyzwyczajaj sie do MF (spodoba Ci sie jak zobaczysz efekty)....jeszcze jedna fotka z OM szkla>>
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	xxxxx_257.jpg
Wyświetleń:	275
Rozmiar:	157,9 KB
ID:	22  
    Pozdrawiam
    Coral

Awatar krishu
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Mieszka w
    Warszawa