PDA

Zobacz pełną wersję : EGZEMPLARZ DEMO

Moog
21.03.06, 09:43
czy Demo oznacza powystawowy?

dzemski
21.03.06, 09:46
mysle ze tak

sliwka
21.03.06, 10:48
Tak, demo jest to egzemplarz wystawowy, który testują klienci...Są dużo tańsze, ale ja bym nie brał :D To tak jakby ktoś dotykal twoją kobiete :evil: Pozdrawiam

johan
21.03.06, 11:13
Nie tylko dotykał, ale i macał, obracał i coś tam kręcił :shock:

Joki
21.03.06, 11:15
...paluchy wkładał...
Jednym słowem, jesli nie traktujesz aparatu jak kobiety i cena jest więcej niż bardzo przystępna a gwarancja taka sama jak w nówkach to może być warto.

lepmity
21.03.06, 12:41
Każdy wysoko oceniany punkt sprzedaży - nieważne jakiego towaru - musi testować i poznawać działanie sprzedawanego artykułu. Niejeden kupiony przez nas egzemplarz był u sprzedawcy w domu po to aby mógł on odpowiedzieć Tobie na kłopotliwe pytanie. Często testuje poznając coś kilka dni ładuje wiele razy akumulator, nie przestrzegając zalecen. Jest to zjawisko normalne i konieczne, aby personel mógł uzyskać dobre noty od kupujących. Ty będziesz zadowolony z obsługi, ale Twój aparat przeszedł katusze - o czym nie zdajesz sobie sprawy.

robin102
21.03.06, 13:59
Z doświadczenia praktycznego : prawdziwy sprzęt demo rozchodzi się po znajomych i kolegach , może czasem gdzies wypłynąć. Jesli to pelnowartościowy sprzęt to ma orginalne opakowanie ze wszystkim co powinno być , a także gwarancje , jeśli nie to jest to sprzet poserwisowy choć po profesjonalnym odświeżeniu wyglada jak nowy. Szanujmy swoje pieniące . 10-20 % tanie to nie jest oferta co by podjąc takie ryzyko

Moog
21.03.06, 15:46
no to gdzie najtaniej dostanę nówkę E-500 z dual kitem

robin102
21.03.06, 18:54
Te najtaniej to chyba będzie 2900zł z dwoma słoikami. sporo tego w sieci , chyba ostatnio fotobasia miala jakąś promocje weekendową. Albo kup u RadkaKołodzieja na allegro na 1000% pewny gość i szprzęt niestety z Olympus Polska.
napsz do tego uzytkownika , handluje czasem sprzętem olympusa i bardzo rzeczowy i solidny człowiek. Kilka aparatów kolegów w mojej firmie przyszlo od niego.
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1140499

Moog
21.03.06, 20:20
będę szukał bo 4k za E330 z 14-45 nie dam :) a czekać kilka miesięcy już nie dam rady

jps
21.03.06, 21:16
szukaj w europassacie lub na allegro widzialem za 2700 z hakiem :)

mamery
21.03.06, 21:23
Witam,mój E-500 jest powystawowy zakupiony w Holandi,i ma zrobione 250 zdjęć,wygląda jak nówka sztuka wszystko działa bez zarzutu i zazoszczędziłem 500 zł,takze nie zawsze jest tak jak mówicie,może powystawowe w naszym kraju wyglądaja jak padaka,ale to u nas normalka,wiekszość ludzi nie potrafi obchodzic się ze sprzętem.
Jak będe miał okazje to następny też kupie powystawowy
pozdrawiam

Lakuta
21.03.06, 21:31
na allegro pojawiają sie obiektywy powystawowe, ostatnio był 7-14 za 3 tysiące, dzwoniłem i pytałem o niego, ale nie zdecydowałem się z uwagi na brak dekla na przedniej soczewce, który nie dość, że jest bardzo specyficzny, to jego brak bardzo naraża szkło. Noszenie czegoś takiego w skarpecie jakoś do mnie nie przemawiało :)
tak że proponuję dokładnie sprawdzać, najlepiej telefonicznie, co jest w zestawie

robin102
21.03.06, 22:44
Sprawy nie można uogólniać oczywiście ,że można kupić naprawdę powystawowy sprzet gdzieś w sklepie za granicą , ale nie u nas i nie na allegro. Przecież ludzie kupują auta z jazd testowych.