Zobacz pełną wersję : Prosze o rade na temat olka C-7070
Witam Wszystkich!!
Poszukuje aparatu o obiektywie o ekwiwalencie 28 cos w tych granicach, mam na mysli olka 7070 nie wiem czy mam isc do sklepu i go kupic czy moze popatrzyc na aparaty innych firm? Zostalem troche zmyloony ostatnio w MediaM... przez sprzedawce bo pytalem sie o olka a koles mi powiedzial ze z niego nie wychodza ladne zdjecia :/
Prosze o pomoc :)
Pozdrawiam!
>>olek c-350
Witaj!
Sprzedawca pewnie nie miał takich aparatów na składzie i chciał wypchnąć to, co ma, albo ostatnio pracował tylko w dziale kuchenek gazowych. 7070 jest naprawdę świetnym kompaktem i nie można znaleźć w nim zbyt wielu wad (choćby bardzo się takie chciało znaleźć). Oczywiście nie jest to lustrzanka, ale też i cena nie jest "lustrzankowa". Przejrzyj sobie dokładnie specyfikację tego aparatu, porównaj z innymi (można to łatwo zrobić na stronie chipa w TOP 10), poczytaj na forach np. Steve's Digicam a zobaczysz, że możesz być zupełnie spokojny o jakość swoich fotek. Pozdrawiam
Witam ponownie :)
Czytam i czytam o tych aparatach ale nie moge sie konkretnie zdecydowac... trafil na rynek obecnie kodak P-880 z ekwiwalentem 24 :) i wiekszym zoomem niz 7070 (zoom mnie jednak nie ineresuje nie bede fotografowac ptakow na galeziach czy sasiadki z naprzeciwka :)... mial ktos kontakt z kodakami a moze nawet z tym modelem prosze o jakies recenzje :) Kodaki kojaza mi sie z aparatami sprzed 10lat ... caly rynek zalany byl tym :)
pozdrawiam
DeLa
Olek c-350 (jeszcze :/ ) ;)
Witam wszystkich!
Zaczalem ten temat wiec musze go skonczyc :) wczoraj przyjechal olek 7070 do domu mialem napisac wczoraj ale nie moglem sie oderwac od niego :) bardzo ladne zdjecia super makro no i to jak lezy w reku rewelacja juz wiem dlaczego dostal nagrode w EISA-awards 2005/2006 :) dzisiaj kolejny dzien na mrozie ale mam szczescie bo szadz sliczna wiec zdjecia makro beda grane :) mam nadzieje ze mi palce nie odpadna od mrozu :)
Pozdrawiam goraco i polecam
DeLa
<<olek c-350
<<olek c-7070wz +cf 1bg cheetah :)
Dzieki za pomoc :)
Robie i robie zdjecia .... caly czas mnie cieszy ten aparat :)
Pozdrawiam.
<<olek c-350
<<olek c-7070wz +cf 1bg cheetah
Cześć !
C 7070 używam od ponad roku. Jestem z niego bardzo zadowolony, do tej pory ten aparat mnie cieszy niesamowicie. Ergonomia, funkcje, jakość, cena - świetne. Dokonałeś dobrego wyboru.
Pozdrawiam
Grzesiek
Ja Olka c7070 kupiłem po bardzo długim rozważaniu jaki aparat cyfrowy. Mam go od października i cały czas jestem nim zachwycony. Do dziś nie widzę na rynku innego wyboru dla siebie (pomijając jakieś lustro Olka :D ). Ten aparat jest na prawdę świetny. Zarówno, jeżeli chodzi o jakość zdjęć jak i wykonanie i funkcjonalność. Jedyna wada to AF w słabym oświetleniu. Jest po prostu beznadziejny. Jest to jednak przypadłość wszystkich kompaktów, a jeżeli się postarać w 7070 łatwo można ją obejść. Dla mnie receptą na tą bolączkę jest tryb My mode i MF (pomysł zaczerpnięty z http://www.wrotniak.net/photo/c5050/c5050-leica.html naprawdę się sprawdza polecam. Ta kombinacja doskonale ułatwiła mi życie na 2 dniowej konferencji zarówno przy portretach jak i reporterce :D Przy tej głębi ostrości jaką ma kompakt ustawiam MF na 2 - 3m i większość fot ostra. - edit dodano: Poeksperymentowałem troszę i okazuje się że Olek całkiem nieźle radzi sobie z ostrzeniem w słabym świetle...
tylko żeAF mode ustawić trzeba na iESP a nie na SPOT :D :oops: :D . Tak to jest jak człowiek chce być mądrzejszy hehehe. Jak się zastanowić to jest to dość oczywiste. W trybie iESP aparat wybiera (wyszukuje) ten fragment kadru w którym jest wstanie złapać ostrość (jakiś kontrastowy element). Sprawdziłem to w dość ciemnym pomieszczeniu i efekty są więcej niż zadowalające :D Obsługi aparatu trzeba się jednak nauczyć a nie narzekać :D Co ciekawe nie znalazłem tej informacji w żadnej sieciowej recenzji - tylko narzekanie na słaby AF w ciemnym oświetleniu. Czyżby wszyscy używali tylko SPOT :?: :D
pozdrawiam
Przeoraszam za lamerską prosbę, ale jestem poczatkujaca. Bądź tak dobry i napisz algorytm jak to robisz. Byłam na stronie, ale pokickało mi sie dokładnie z tym ustawianiem. Dzieki z góry :D
No u mnie na max tele olek 5060 niestety z ostroscia w srednich warunkach działa fatalnie nawet z właczonym iESP a 2 wada to wizjer praktycznie przestałem przez niego fotografować straszne przesuniecie kadru (im wieksze tele tym bardziej) a i jeszcze te szumy na 400 fe
ale to to akurat przypadłosc kompaktów. A najbardziej wkurzajaca wada to opóźnienie AF od kiedy zaczyna łapać ostrość po nacisnieciu spustu do połowy potrafi być tak ok 0,2 czasami 0,5 sek bezruchu i dopiero słysze jak zaczyna działać ustawienie ostrosci.Ciekawe czy w 7070 jest podobnie czy zostały te wady poprawione.
Pzd
KODAk robi świetne filmy , a olympus świetne aparaty C7070 jest więcej niż świetny