Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Prosze o rade na temat olka C-7070

Awatar DeLa
    Mieszka w
    Warszawa, Karczew
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Prosze o rade na temat olka C-7070

Witam Wszystkich!!
    Poszukuje aparatu o obiektywie o ekwiwalencie 28 cos w tych granicach, mam na mysli olka 7070 nie wiem czy mam isc do sklepu i go kupic czy moze popatrzyc na aparaty innych firm? Zostalem troche zmyloony ostatnio w MediaM... przez sprzedawce bo pytalem sie o olka a koles mi powiedzial ze z niego nie wychodza ladne zdjecia :/
    Prosze o pomoc
    Pozdrawiam!

>>olek c-350

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witaj!
    Sprzedawca pewnie nie miał takich aparatów na składzie i chciał wypchnąć to, co ma, albo ostatnio pracował tylko w dziale kuchenek gazowych. 7070 jest naprawdę świetnym kompaktem i nie można znaleźć w nim zbyt wielu wad (choćby bardzo się takie chciało znaleźć). Oczywiście nie jest to lustrzanka, ale też i cena nie jest "lustrzankowa". Przejrzyj sobie dokładnie specyfikację tego aparatu, porównaj z innymi (można to łatwo zrobić na stronie chipa w TOP 10), poczytaj na forach np. Steve's Digicam a zobaczysz, że możesz być zupełnie spokojny o jakość swoich fotek. Pozdrawiam
    Oly 7070WZ + Marumi UV HMC 40,5 + Raynox4852 + Hoya UV HMC Super 52

Awatar DeLa
    Mieszka w
    Warszawa, Karczew
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam ponownie
    Czytam i czytam o tych aparatach ale nie moge sie konkretnie zdecydowac... trafil na rynek obecnie kodak P-880 z ekwiwalentem 24 i wiekszym zoomem niz 7070 (zoom mnie jednak nie ineresuje nie bede fotografowac ptakow na galeziach czy sasiadki z naprzeciwka ... mial ktos kontakt z kodakami a moze nawet z tym modelem prosze o jakies recenzje Kodaki kojaza mi sie z aparatami sprzed 10lat ... caly rynek zalany byl tym

pozdrawiam

DeLa
    Olek c-350 (jeszcze :/ )

Awatar DeLa
    Mieszka w
    Warszawa, Karczew
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Malenstwo w domu :)

Witam wszystkich!
    Zaczalem ten temat wiec musze go skonczyc wczoraj przyjechal olek 7070 do domu mialem napisac wczoraj ale nie moglem sie oderwac od niego bardzo ladne zdjecia super makro no i to jak lezy w reku rewelacja juz wiem dlaczego dostal nagrode w EISA-awards 2005/2006 dzisiaj kolejny dzien na mrozie ale mam szczescie bo szadz sliczna wiec zdjecia makro beda grane mam nadzieje ze mi palce nie odpadna od mrozu
    Pozdrawiam goraco i polecam
    DeLa

<<olek c-350
    <<olek c-7070wz +cf 1bg cheetah

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Gratuluję wyboru.
    Oly 7070WZ + Marumi UV HMC 40,5 + Raynox4852 + Hoya UV HMC Super 52

Awatar DeLa
    Mieszka w
    Warszawa, Karczew
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzieki za pomoc
    Robie i robie zdjecia .... caly czas mnie cieszy ten aparat

Pozdrawiam.

<<olek c-350
    <<olek c-7070wz +cf 1bg cheetah

Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cześć !
    C 7070 używam od ponad roku. Jestem z niego bardzo zadowolony, do tej pory ten aparat mnie cieszy niesamowicie. Ergonomia, funkcje, jakość, cena - świetne. Dokonałeś dobrego wyboru.

Pozdrawiam
    Grzesiek
    C-7070

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja Olka c7070 kupiłem po bardzo długim rozważaniu jaki aparat cyfrowy. Mam go od października i cały czas jestem nim zachwycony. Do dziś nie widzę na rynku innego wyboru dla siebie (pomijając jakieś lustro Olka ). Ten aparat jest na prawdę świetny. Zarówno, jeżeli chodzi o jakość zdjęć jak i wykonanie i funkcjonalność. Jedyna wada to AF w słabym oświetleniu. Jest po prostu beznadziejny. Jest to jednak przypadłość wszystkich kompaktów, a jeżeli się postarać w 7070 łatwo można ją obejść. Dla mnie receptą na tą bolączkę jest tryb My mode i MF (pomysł zaczerpnięty z http://www.wrotniak.net/photo/c5050/c5050-leica.html naprawdę się sprawdza polecam. Ta kombinacja doskonale ułatwiła mi życie na 2 dniowej konferencji zarówno przy portretach jak i reporterce Przy tej głębi ostrości jaką ma kompakt ustawiam MF na 2 - 3m i większość fot ostra. - edit dodano: Poeksperymentowałem troszę i okazuje się że Olek całkiem nieźle radzi sobie z ostrzeniem w słabym świetle...
    tylko żeAF mode ustawić trzeba na iESP a nie na SPOT . Tak to jest jak człowiek chce być mądrzejszy hehehe. Jak się zastanowić to jest to dość oczywiste. W trybie iESP aparat wybiera (wyszukuje) ten fragment kadru w którym jest wstanie złapać ostrość (jakiś kontrastowy element). Sprawdziłem to w dość ciemnym pomieszczeniu i efekty są więcej niż zadowalające Obsługi aparatu trzeba się jednak nauczyć a nie narzekać Co ciekawe nie znalazłem tej informacji w żadnej sieciowej recenzji - tylko narzekanie na słaby AF w ciemnym oświetleniu. Czyżby wszyscy używali tylko SPOT

pozdrawiam
    Olympus C-7070, Pentax K100d, Samsung GX-10
    moje zdjęcia: http://my.opera.com/Zabol/albums/

Awatar maraz
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Przeoraszam za lamerską prosbę, ale jestem poczatkujaca. Bądź tak dobry i napisz algorytm jak to robisz. Byłam na stronie, ale pokickało mi sie dokładnie z tym ustawianiem. Dzieki z góry

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No u mnie na max tele olek 5060 niestety z ostroscia w srednich warunkach działa fatalnie nawet z właczonym iESP a 2 wada to wizjer praktycznie przestałem przez niego fotografować straszne przesuniecie kadru (im wieksze tele tym bardziej) a i jeszcze te szumy na 400 fe
    ale to to akurat przypadłosc kompaktów. A najbardziej wkurzajaca wada to opóźnienie AF od kiedy zaczyna łapać ostrość po nacisnieciu spustu do połowy potrafi być tak ok 0,2 czasami 0,5 sek bezruchu i dopiero słysze jak zaczyna działać ustawienie ostrosci.Ciekawe czy w 7070 jest podobnie czy zostały te wady poprawione.
    Pzd