PDA

Zobacz pełną wersję : C-220 - zapamietywanie ustawien

apa-sf
30.05.05, 12:06
Mam problem z moim oly C-220. Posiadam go, jesli pamiec mnie nie myli, od 2001 i jak dotad nie bylo problemow (no raz na nartach w temp. znacznie ponizej 0st.C zamarzla i sie zepsula dzwigienka zoomu :))

Od pewnego czasu aparat glownie lezal w szafie nieuzywany. Ostatnio go wygrzebalem i troche sie zaskoczylem - zawsze po schowaniu obiektywu, zamknieciu klapki i ponownym jej otwarciu i wysunieciu obiektywu aparat ma domyslne ustawienia (no date jeszcze pamieta ;) ) - tzn. jakosc HQ, auto flash, auto balans bieli.
Czy ktos z was wie co moze byc tego przyczyna? Bo jesli mnie pamiec nie myli to aparacik elegancko te ustawienia pamietal po wylaczeniu :? (?)
Poczatkowo myslalem ze to moze moje akumulatorki, ktore juz maja 4 lata i wyglada na to ze juz siadaja (po pelnym ladowaniu siadly po nie wiecej niz 1min uzywania lcd i kilku zdjeciach). W pospiechu kupilem w kiosku alkaliczne bateryjki Kodaka i wszystko dzialalo ok - tylko to niezapamietywanie ustawien :cry:

danmus
30.05.05, 13:57
być może to banalne, ale sprawdz czy przypadkiem funkcja ALL RESET nie jest w pozycji ON, może po dłuższym nieużywaniu aparatu (wyjętych bateriach) zresetowały się absolutnie wszystkie ustawienia łącznie z reset. jesli by tak było, daj OFF i powinno być ok. używałem C-220 przez rok, spisywał się bez zarzutu, niedawno go sprzedałem i wiem, ze osoba która go ode mnie kupila tez jest zadowolona. powodzenia!

apa-sf
30.05.05, 22:52
danmus: :?: rozbawilo mnie to, iz o taki banal chodzilo. Aparat pozyczalem koledze i widocznie opcja musiala mu sie przestawic. A ja zupelnie o niej zapomnialem i nie sprawdzilem :evil:

Dzieki za pomoc - aparat znowu smiga jak dawniej.

danmus
31.05.05, 00:02
ciesze sie, ze problem rozwiazany:) pozdrawiam!