Zobacz pełną wersję : C-765 kilka pytań
Czy jesteście zadowoleni ze swojego c-765 bo zastanawiam się nad jego kupnem
1. jak z ostrzeniem nie ma problemu (oczywiscie przy swietle) bo zastanawialam sie nad Z2 i mam wrażenie że u niej wygląda to słabiej, fotki wyglądają jakieś lekko rozmazane.
2. Co to za ploty z tym trupim kolorem skóry?
3. Jak to jest z fotkami w ciemnym pokoju,jezeli oświetle punktowo jakiś przedmiot albo osobe to fotki wyjdą ok?
4. Podobno szumi z fleszem i jak z czerwonymi oczami?
Bede wdzieczna za informacje
Dzieki, wem wiem czytałam tu i ówdzie ale nie znalazłam konkretnych odpowiedzi na moje pytania. Mam nadzieje że Cię aż tak nie zirytowałam tymi pytaniami :)
ps: tak na marginesie - "mnóstwo" a nie "mnustwo"
Aga77 jestem pewien, że Aleksander zna zasady ortografii, gdybyś posiadała pewne doświadczenie w posługiwaniu się netem wiedziałabyś, że często świadomie używa się takich sformułowań. Lepiej energię poświęcić na szukanie interesujących Cię informacji niż posługiwać się złośliwością, pomimo, że Aleksander udzielił Ci odpowiedzi w całkiem dobrej wierze.
No-shadow Kick
8.11.04, 20:51
[OT] Po co od razu taki ton, nie widzę tu żadnych złośliwości :) Oczywiście to tylko moje zdanie i pewnie podpadnę, ale muszę to napisać. Prawie zawsze jak wypowiada się Aleksander odrazu dochodzi do jakichś spięć i zgrzytów (nie zawsze przez Niego :wink: ). Pytanie tylko po co?
Wracając do tematu, odpowiedzi na nr 1 i 3 pojawiają się na forum dosyć często. Co do tej skóry to nie zaobserwowałem nic takiego w swoim aparacie, raczej skóra wychodzi żywo i naturalnie :D
Szum wyjdzie prawie zawsze, gdy używasz trybu AUTO, wtedy aparat ustawia wysokie czułości ISO. Dlatego najlepiej robić zdjęcia w trybie P lub z priorytetem A/S, masz wtedy możliwość ustawienia ISO ręcznie.
Redukcja czerwonych oczu działa sprawnie, choć często zależy od okoliczności i konkretnej osoby. Najlepiej jak fotografowana osoba patrzy na aparat w czasie przedbłysków, żeby jej źrenice się zwężyły. Oczywiście nie zawsze tak się da :wink:
Pozdrawiam
Aleksandrze jestem Ci wdzieczna za pomoc a ta mała uwaga na pewno nie była złośliwa mam nadzieje że tak tego nie odebrałeś, po prostu rzuciło mi się w oczy. Postanowiłam napisać posta na tym forum bo zastanawiam sie nad kupnem tego aparaciku bo jakoś nie moge zaufać tym Z-kom, które na sąsiednim forum wiecznie zachwalają. Obojętnie co się wpisze to odpowiedz jest ta sama - Minolta Z1 !!! Wydaje mi się że "każda sroka swój ogon chwali" a tam jest mnóstwo posiadaczy Ztek z Moderatorem włącznie. Niestety w testach Zki wypadają średnio a szczególnie jakość zdięć, wobec czego rozglądam sie za czymś innym no i ten C-765 ma doś dobre recenzje a przede wszystkim jakość zdięć.
Ciężki wybór oj ciężki ... :(
Acha jeszcze jak bym mogła mieć prośbę to czy mógłby mi ktoś posłać ze 2 ,3 fotki ale z C-765 w dobrej rozdzielczości. Najbardziej bym chciała zobaczyć portret albo jakiś przedmiot z bliska oraz jedną fotkę w pomieszczeniu z lampą. Jak byłby ktoś tak miły to ogromnie proszę :)
aga09877@wp.pl
Acha jeszcze jak bym mogła mieć prośbę to czy mógłby mi ktoś posłać ze 2 ,3 fotki ale z C-765 w dobrej rozdzielczości. Najbardziej bym chciała zobaczyć portret albo jakiś przedmiot z bliska oraz jedną fotkę w pomieszczeniu z lampą. Jak byłby ktoś tak miły to ogromnie proszę :)
aga09877@wp.pl
Witaj !
Jeżeli Cię to interesuje, to tutaj jest kilka zdjątek :)
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/c765uz_samples.html
Pozdrawiam
Andrzej
Wypijmy coś na znak pokoju :) Również byłem swego czasu zamieszany w pewną awanturkę z posrednim udziałem Aleksandra, a wiek tu niczego nie tłumaczy, bo ja też stałem po karpia a kupiłem cukier w latach 80. Choż uważam, że jest to forum fotograficzne a nie ortograficzne i tyle. Nie ma sensu zaśmiecać serwera postami nie związanymi z tematem.
Co do tematu. Często chodzę po sklepach z aparatami, z włąsnym kompletem baterii coby sprzedawcy głowy nie zawracać, od niego pożyczam tylko kabel USB i jakiś komputer na chwilę:)
Z2 mają u mnie w firmie więc cykałem trochę. Wrażenie- AF szuper szybki, ale jakiś niedosyt... C 765 bez uwag negatywnych, kolory są max wiernie, punktowo w ciemnym pokoju obiekt wyjdzie OK, jednak tło dopasuje się do pomiaru punktowego i zależy od tła jak wyjdzie. I sądzę, że przyszumi na ISO pow100. Jedyny minus 765, jak dla mnie to to,że jest ... za mały!
Seba
[quote="aga77"]Czy jesteście zadowoleni ze swojego c-765 bo zastanawiam się nad jego kupnem
Cześć
jestem nowy Olka 765 mam od 1,5 miesiąca i to moje uwagi:
1. jest problem z ostrzeniem w pomieszczeniach i przy max zomie
2. nie zauważyłem, za to widać wszystkie pryszcze (naprawdę :D)
3. na razie w pomieszczeniach ustawiam auto i jest OK (a jak nie to robie drugie)
4. czerwone oczy są ale to nie problem (jest redukcja oraz można skorzystać z kompa i poprawić)
Ogólnie aparat jest OK, ja jestem z niego zadowolony tym bardziej, że cena nie jest bardzo wysoka.Szumy nie wiem czy będą miały wpływ na jakość zdjęć tym bardziej, że na razie będę wywoływac 10x15. Dodatkowo Olka brałem ze względu na zom i możliwość nagrywania filmów (640x320 niestety tylko 3 min na karcie 128 MB)
Jedyna uwaga to stabilizacja- na pewno by się przydała przy wiekszych zbliżeniach.
Administrator: Niestety kolego nie jesteś tutaj sam sobie panem. Jeśli kilka osób zauważa Twoją agresję w wypowiedziach i ja również to uświadom sobie, że tak jest i warto się nad tym zastanowić...
No cóż od początku coś tu się nie klei. Być może z mojego powodu. Aby nie zakłócać spokoju forumowiczów i tak mozolnie budowanego forum przez Administratora i moderatorów pozwólcie, że Was pożegnam.
Pozdrawiam