Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: C-765 kilka pytań

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

C-765 kilka pytań

Czy jesteście zadowoleni ze swojego c-765 bo zastanawiam się nad jego kupnem
    1. jak z ostrzeniem nie ma problemu (oczywiscie przy swietle) bo zastanawialam sie nad Z2 i mam wrażenie że u niej wygląda to słabiej, fotki wyglądają jakieś lekko rozmazane.
    2. Co to za ploty z tym trupim kolorem skóry?
    3. Jak to jest z fotkami w ciemnym pokoju,jezeli oświetle punktowo jakiś przedmiot albo osobe to fotki wyjdą ok?
    4. Podobno szumi z fleszem i jak z czerwonymi oczami?
    Bede wdzieczna za informacje

Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Re: C-765 kilka pytań

???

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzieki, wem wiem czytałam tu i ówdzie ale nie znalazłam konkretnych odpowiedzi na moje pytania. Mam nadzieje że Cię aż tak nie zirytowałam tymi pytaniami

ps: tak na marginesie - "mnóstwo" a nie "mnustwo"

Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Aga77 jestem pewien, że Aleksander zna zasady ortografii, gdybyś posiadała pewne doświadczenie w posługiwaniu się netem wiedziałabyś, że często świadomie używa się takich sformułowań. Lepiej energię poświęcić na szukanie interesujących Cię informacji niż posługiwać się złośliwością, pomimo, że Aleksander udzielił Ci odpowiedzi w całkiem dobrej wierze.
    C-760, tulejka, UV Hama 390 HTMC, Hama Skylight, Velbon DF-40, lampa Soligor DG-280

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    [OT] Po co od razu taki ton, nie widzę tu żadnych złośliwości Oczywiście to tylko moje zdanie i pewnie podpadnę, ale muszę to napisać. Prawie zawsze jak wypowiada się Aleksander odrazu dochodzi do jakichś spięć i zgrzytów (nie zawsze przez Niego ). Pytanie tylko po co?

Wracając do tematu, odpowiedzi na nr 1 i 3 pojawiają się na forum dosyć często. Co do tej skóry to nie zaobserwowałem nic takiego w swoim aparacie, raczej skóra wychodzi żywo i naturalnie
    Szum wyjdzie prawie zawsze, gdy używasz trybu AUTO, wtedy aparat ustawia wysokie czułości ISO. Dlatego najlepiej robić zdjęcia w trybie P lub z priorytetem A/S, masz wtedy możliwość ustawienia ISO ręcznie.
    Redukcja czerwonych oczu działa sprawnie, choć często zależy od okoliczności i konkretnej osoby. Najlepiej jak fotografowana osoba patrzy na aparat w czasie przedbłysków, żeby jej źrenice się zwężyły. Oczywiście nie zawsze tak się da

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Aleksandrze jestem Ci wdzieczna za pomoc a ta mała uwaga na pewno nie była złośliwa mam nadzieje że tak tego nie odebrałeś, po prostu rzuciło mi się w oczy. Postanowiłam napisać posta na tym forum bo zastanawiam sie nad kupnem tego aparaciku bo jakoś nie moge zaufać tym Z-kom, które na sąsiednim forum wiecznie zachwalają. Obojętnie co się wpisze to odpowiedz jest ta sama - Minolta Z1 !!! Wydaje mi się że "każda sroka swój ogon chwali" a tam jest mnóstwo posiadaczy Ztek z Moderatorem włącznie. Niestety w testach Zki wypadają średnio a szczególnie jakość zdięć, wobec czego rozglądam sie za czymś innym no i ten C-765 ma doś dobre recenzje a przede wszystkim jakość zdięć.
    Ciężki wybór oj ciężki ...

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Acha jeszcze jak bym mogła mieć prośbę to czy mógłby mi ktoś posłać ze 2 ,3 fotki ale z C-765 w dobrej rozdzielczości. Najbardziej bym chciała zobaczyć portret albo jakiś przedmiot z bliska oraz jedną fotkę w pomieszczeniu z lampą. Jak byłby ktoś tak miły to ogromnie proszę

aga09877@wp.pl

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    ??