Zobacz pełną wersję : C-310 brak sygnału dźwiękowego!!!
Witam wszystkich forumowiczów (głównie posiadaczy Olympusa C-310)
Właśnie dzisiaj zakupiłem mój pierwszy w życiu aparat cyfrowy.
Oczywiście zasiadłem do instrukcji obsługi i zacząłem drążyć działanie aparatu.
Moje pierwsze pytanie. W instrukcji pisze, ża aparata korzystając z samowyzwalacza powinien wydawać sygnały dźwiękowe. U mnie niestety nie wydaje.
Prosze wszystkich użytkowników tego aparatu o sprawdzenie czy w ich aparatach sygnał ten jest wydawany.
Boję się, że trafiłem na jakiś wybrakowany egzemplarz.
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
A w menu tego nie ustawiasz?
Witam, wprawdzie mam troche inny model niż Ty, ale jeśli się nie myle to menu w Twoim i moim aparacie nie różni się zbytnio. Aby włączyć dzwiek w menu w sakładce "Setup" - czwarta zakłądka od góry, na czwartej pozycji jest ikonka głośnika, musisz dać "on".
Polecam Ci także w tej samej zakładce "Setup" przełączyć pierwszą pozycję "All reset" na "off" wtedy po każdym włączeniu aparatu pozostają takie ustawienia jakie sam wybrałeś i nie resetują się, funkcja ta także dotyczy numerowania zdjęć (numeracja nie zaczyna sie od początku tylko jest kontynuowana).
niestety nie mam takowej funkcji w "setup"
Prosze zatem kogoś kto ma taki sam aparat C-310 ZOOM, żeby sprawdził i odpisał na forum czy ma dźwięk - tzw. beep.
Ponadto w polskiej instrukcji pisze, że dźwięk (beep) wyda się również po pstryknięciu zdjęcia. Być może to jest błąd, bo w angielskiej instrukcji tego nie piszą.
Jednak zarówno w angielskiej jak i polskiej instrukcji pisze, ża aparat korzystając z samowyzwalacza powinien wydawać sygnały dźwiękowe.
Dlatego sprawdźcie to - PROSZĘ!
No-shadow Kick
1.11.04, 18:01
Przejrzałem specyfikację techn. tego modelu i nie znalazłem w menu tej opcji.Wszystko wskazuje jednak na to, że coś jest nie tak z aparatem. Mogę się jednak mylić, więc lepiej jakby się wypowiedział ktoś kto takowy model posiada.
Pozdrawiam
znalezłem na jednej ze stron komentarze na temat c 310 i wychodzi na to że ten model najprawdopodobniej nie ma dźwieku. Tu jest link do tej strony: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty_cyfrowe/6.306-olympus_camedia_c-310_zoom_d-540 Przeczytaj koniecznie komentarze gościa "ioppoi" i "luissa"
ślicznie wszystkim dziękuję