Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: C-310 brak sygnału dźwiękowego!!!

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

C-310 brak sygnału dźwiękowego!!!

Witam wszystkich forumowiczów (głównie posiadaczy Olympusa C-310)

Właśnie dzisiaj zakupiłem mój pierwszy w życiu aparat cyfrowy.
    Oczywiście zasiadłem do instrukcji obsługi i zacząłem drążyć działanie aparatu.

Moje pierwsze pytanie. W instrukcji pisze, ża aparata korzystając z samowyzwalacza powinien wydawać sygnały dźwiękowe. U mnie niestety nie wydaje.

Prosze wszystkich użytkowników tego aparatu o sprawdzenie czy w ich aparatach sygnał ten jest wydawany.

Boję się, że trafiłem na jakiś wybrakowany egzemplarz.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

| OlyJedi Awatar (A)rturo
    Mieszka w
    Bełchatów
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    A w menu tego nie ustawiasz?

Awatar kris222
    Mieszka w
    Pszczyna
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam, wprawdzie mam troche inny model niż Ty, ale jeśli się nie myle to menu w Twoim i moim aparacie nie różni się zbytnio. Aby włączyć dzwiek w menu w sakładce "Setup" - czwarta zakłądka od góry, na czwartej pozycji jest ikonka głośnika, musisz dać "on".
    Polecam Ci także w tej samej zakładce "Setup" przełączyć pierwszą pozycję "All reset" na "off" wtedy po każdym włączeniu aparatu pozostają takie ustawienia jakie sam wybrałeś i nie resetują się, funkcja ta także dotyczy numerowania zdjęć (numeracja nie zaczyna sie od początku tylko jest kontynuowana).
    C-460 Zoom

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    niestety nie mam takowej funkcji w "setup"

Prosze zatem kogoś kto ma taki sam aparat C-310 ZOOM, żeby sprawdził i odpisał na forum czy ma dźwięk - tzw. beep.

Ponadto w polskiej instrukcji pisze, że dźwięk (beep) wyda się również po pstryknięciu zdjęcia. Być może to jest błąd, bo w angielskiej instrukcji tego nie piszą.

Jednak zarówno w angielskiej jak i polskiej instrukcji pisze, ża aparat korzystając z samowyzwalacza powinien wydawać sygnały dźwiękowe.
    Dlatego sprawdźcie to - PROSZĘ!

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Przejrzałem specyfikację techn. tego modelu i nie znalazłem w menu tej opcji.Wszystko wskazuje jednak na to, że coś jest nie tak z aparatem. Mogę się jednak mylić, więc lepiej jakby się wypowiedział ktoś kto takowy model posiada.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Awatar kris222
    Mieszka w
    Pszczyna
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    znalezłem na jednej ze stron komentarze na temat c 310 i wychodzi na to że ten model najprawdopodobniej nie ma dźwieku. Tu jest link do tej strony: http://www.recenzje.net.pl/1-aparaty...310_zoom_d-540 Przeczytaj koniecznie komentarze gościa "ioppoi" i "luissa"
    C-460 Zoom

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ślicznie wszystkim dziękuję