Zobacz pełną wersję : Krzysiek.T "Inaczej "
Tu będą rzeczy nieco inne niż te, które wystawiam w galerii
Szczerzący zęby pies wnosi niesamowity klimat grozy. Dziecięce rowerki na iluzorycznym odludziu skąpane poranną mgłą. Oba świetne i o dużej mocy przekazu.
Piesek jak kadr z jakiegoś horroru :cool: bardzo fajnie, zdecydowanie najbardziej podoba mi się z tej serii :)
Krzysiek.T
12.09.09, 09:31
Kolejne inności
Bardzo klimatycznie. W dwójce nie pasuje mi kompozycyjnie ten słup na środku, ale i tak fajne.
Świetne klimaty. Obie wrzutki bardzo udane - klimatyczne, nastrojowe. Mam słabość do mgły i mglistych zdjęć.
A tak z ciekawości - dlaczego w jakiś sposób wydzieliłeś te zdjęcia i piszesz, że inne niż w Galerii? Nie chcesz mieć w Galerii takich ładnych zdjęć?
Mnie również podobają się te fotki, chociaż mam nieodparte wrażenie, że 2 i 3 widziałam tu gdzieś na forum. Bardzo podoba mi się 6, chociaż tak, jak Daniello przesunęłabym ten słup. I 5 też mi wpadło w oko, intrygująca ta drabina.
Krzysiek.T
12.09.09, 11:23
Dziękuje za zainteresowanie.
Bufetowa, to są foty, które wypadły z alternatywnej, a ja chciałbym żeby jednak gdzieś tu były.Dlatego Agulka je już widziała.
Taka uboczna "tfurczość".
Drzewa we mgle świetne, pani idąca rankiem podobnie. Mgła znajdująca się na zdjęciach nadaje im swoisty klimat lekkiej tajemniczosci, ciszy. Kotek na płocie czekający na ptaszki sympatyczne. Twój wybór był taki a nie inny, ja w tym przypadku pokusiłbym się o poziomy kadr zostawiając po prawej sporo miejsca.
mrocznosci panie nam przedstawiasz ;)
mnie sie podobaja. drzewka we mgle jak najbardziej do straszenia niegrzecznych dzieci :) to podejscie bardziej mi przyopomina ilustracje do jakiegos opowiadania, niz czyste fotografie. jednym slowem zbudowales klimat i nastroj, co latwe nie jest. swietna sprawa i dziwie sie, ze "mgla" wyleciala z alternatywnej jak napisales.
Krzysiek.T
20.09.09, 10:46
Ciąg dalszy
Podoba mi się Twoje "inaczej" :)
Krzysiek.T
26.09.09, 09:21
I kolejne
hmm coś jakość kiepska, zwłaszcza na pierwszym.
Krzysiek.T
26.09.09, 09:40
hmm coś jakość kiepska, zwłaszcza na pierwszym.
Nie wiem dokładnie co masz na myśli, jeśli chodzi o dziwne kolory to " jam to nie chwaląc się uczynił " (spaprał crossa).
Nie o kolory... o "wykończenie" nie wiem, moze to algorytm zmniejszania popsuł.
Podoba mi się, że zdjecia w większosci sa czarno-białe i że nie są wyraźne i ostre. W internecie zbyt dużo jest świetnych jakościowo fotek, aż mdło się od nich robi.
Sprośród twoich zdjęciowych propozycji podoba mi się pies ze zdjecia nr 2, drzewa (nr 4) i dom (12). Mają w sobie coś, co od razu zwróciło moją uwagę. Pies ma w sobie emocje, drzewo - romantyzm, a dom? Kompozycję.
Spory plus :wink:
dr_feelgood
26.09.09, 15:10
Ciekawy kącik. Rowerki rulez.
Krzysiek.T
27.09.09, 09:32
Ciąg dalszy
Co ja mogę napisać: po prostu z dużą przyjemnością zaglądam do Twojego wątku. :)
z ostatnich dwoch podoba mi sie to z pieskiem ma fajny klimat i przyjemnie sie oglada :) drugie bez polotu, sama nie wiem czego mi w nim brakuje :)
kowalikster
27.09.09, 11:23
Pies na posterunku jest super. Najbardziej mi się podoba.
Pies super klimatyczny :)
Ostatnie dwa bardzi fajnie klimatycznie... :)
Świetne te Twoje klimaty... a 3 i 17 fan-ta-sty-czne!
Fajne to zimowe, a piesek- smutne, szkoda mi psów na łańcuchach :cry:
13- pies przy budzie pilnujący domu w Twoim wydaniu to jakby protest i obrona psa. Ma wyraz i podoba się. 14- schody ładnie zbudowany kadr. 15- linia mostku jaśniejąca w kadrze ładnie prowadzi ale cel i boki jakoś zlewają się w tonacji przez co wzrok prowadzi się tylko po wspomnianej linii mostku. 16- odbicie drzewka w kineskopie wyrzuconym i przysypanym śniegiem świetne. Nasuwa mi się tutaj myśl o życiu martwych przedmiotów.
Krzysiek.T
10.10.09, 11:09
A teraz coś w kolorowego
22!! Bardzo odpowiada mi w tym zdjęciu obróbka, podoba się (zdradzisz tajemnicę tej obróbki?)
To drugie już mniej, chyba za bardzo wyciągane z cieni (?), bo panie szumią, też nie do końca w tym zdjęciu odpowiada mi ten granatowy zafarb na drzewach.
Ale kadr oczywiście na tak.
Jeszcze, jeszcze! :)
Krzysiek.T
11.10.09, 12:43
Agulka, chętnie zdradziłbym tajemnice obrabiania ostatniej foty, ale niestety nie pamietam.
Każdą fotkę obrabiam tak żeby mi pasowało i nie przywiązuje wagi do procesów, które zastosowałem.
Na pewno (po tym co widzę) jakaś winieta kontrast i balans kolorów. Wiecej grzechów nie pamiętam.
obróbka tej 22 petarda :) Mam podobnie , często nie pamiętam co zrobiłem :)
18- telewizorek w zimowym plenerku, akcent i ładny widok. 20- jak dla mnie bardzo sympatyczne przez mnogość budek lęgowych. 19- przekaz miły jako jesienny spacer jesienny kobiet trochę gorzej z obróbką a konkretnie pnie drzew. 22- delikatne światło i ma w sobię przyjemną miękkość.
Krzysiek.T
18.10.09, 10:59
Kolejna porcja
23- ładne miejsce, przyjemne przejście spokojnie prowadzi tylko za nim brakuje mi widocznej kostki bruku. Ten fragment troche przyciemnić i będzie naprawdę fajnie. 24- może lepiej było się skupić tylko na pniach gdyż prowadzą one do zdecydowanie mniej ciekawej części zdjęcia.
zz klimaty18 fajne , reszta nie porywa
22 miejsce ma potencjal na dobra fote, ale chyba kadrowalabym troche inaczej, szerzej z lewej strony i zwrocilabym rowniez uwage na to o czym juz wspomnial Wiejo. Ale to tylko moja skromna opinia :wink:
Dlaczego 23 ucięte w połowie schodów po lewej? Albo bez schodów albo całe (ja wolę całe :wink:)
Temat fajny. :)
Krzysiek.T
24.10.09, 11:40
Dzieki, że wam się chce tu zagladać.
No fajne fotki :) Podoba mi się obróbka na drugim super wyszedł ten domek zostawił bym ciut więcej miejsca z lewej :)
...i po lewej troszkę wiecej miejsca tez by nie zaszkdziło.
Krzysiek.T
31.10.09, 11:11
Tym razem ulubiona mgła
Fajne te Twoje mgiełki. Kiedyś próbowałem ale wyszło jakieś niebieskie. Te w galerii jeszcze ładniejsze.
Pozdrawiam
Na ostatnim chyba za bardzo pojechałeś z kontrastem i za duzo widaż czarnych plam zamiast szarości.
Dziękuje za odwiedziny i komenty.
A teraz takie hmmm no sam nie wiem. Chyba za dużo cukrem posypane.
Cukierkowe to jest ale kadr ciekawy.:grin:
Bardzo spodobało mi się zdjecie 26-2 to puste czekajace na widza krzesło jak zaproszenie do oglądnięcia odwiecznego spektaklu natury. 27- troche smutne lecz z nutka tajemniczości zdjecie o domu na skraju. 28- mgła w lesie ma jakaś tajemniczość podkresloną bw. 30- pastelowo mgielny plener oświetlony wschodzacym słońcem miły w odbiorze.
Ostatni mily, sielski , slodki widok :wink:
Krzysiek.T
11.11.09, 13:10
I kolejny kolor