Zobacz pełną wersję : Wątek Agulki
Piekne widoczki w kolejnych dwoch odslonach.
Podziwiam te piekne fotki i zastanawiam się w jakich godzinach po tych górach wędrujesz.
Wędruję od świtu do zmierzchu :) A tak poważniej to trzeba przyznać, że zimowa pora jest łaskawsza. Słońce wstaje ok. 7.30, zachodzi przed 16.00. Żeby złapać wschody słońca w obiektywie wyruszaliśmy w góry kilka minut po szóstej - tu też trzeba dodać, że Pieniny są łatwo dostępnymi górami, bo żeby dotrzeć na szczyty czy widokowe przełęcze potrzeba tak naprawdę ok. godziny spaceru.
Jedyny minus to minus na termometrze - jak wchodziliśmy na Sokolicę, to temperatura zarejestrowana w samochodzie na parkingu w Krościenku wynosiła -18st.C, na szczycie było chłodniej, przynajmniej dopóki słońce nie wyszło zza gór.
Na Sokolicy spędziliśmy ponad dwie godziny, w krótkich przerwach pomiędzy foceniem robiąc pajacyki, przysiady i biegając w miejscu, bo herbata niewystarczająco rozgrzewała. Następnym razem koniecznie wezmę ze sobą jakieś chemiczne ogrzewacze. Bo, że następny raz będzie to mogę sobie dać obie ręce uciąć :D
Dziękuję wszystkim za wizytę i komentarze :)
Bardzo ładne te widoczki, gratuluję samozaparcia, choć tego roku zima dość łaskawa - co trzeba przybielić to przybieli, ale zasp po pas niema :)
Tymczasem ja ćwiczę. Nowością dla mnie jest Samyang 7,5 i filtr szary ND3.0.
Dzisiejsza wrzutka będzie krótka, bo i wybierać nie ma z czego ;), niemniej dzielę się swoimi wypocinami licząc na Wasze komentarze.
146148146149
Tymczasem ja ćwiczę. Nowością dla mnie jest Samyang 7,5 i filtr szary ND3.0.
Dzisiejsza wrzutka będzie krótka, bo i wybierać nie ma z czego ;), niemniej dzielę się swoimi wypocinami licząc na Wasze komentarze.
146148146149
Porzucona, pokrzywiona lódka fajna, na pierwszym trochę brakuje mi światła.
Fajne, szczególnie to drugie :grin:
Drugie zdjęcie przepiękne. Ładnie wykorzystałaś obiektyw.
luzaczek82
29.04.15, 21:30
Witam.2 bardzo dobre
No hejka :) W tym ostatnim upalnym dniu w roku witam się z Wami i przedstawiam fotki z tegorocznych wakacji.
Zdj. 104 to świt na Stożku w Beskidzie Śląskim, z widokiem na grzbiety otaczające dolinę Wisły
Fotka 105 to Barania Góra z granią na Skrzyczne - pieruńsko wiało i stąd pomysł na wykorzystanie długich czasów do pokazania ruchomego morza traw :)
A zdjęcie 106 to późnowieczorne niebo nad Stożkiem, rozjaśniane światłami Wisły.
156284156285156286
Fajnie wyszło z tymi trawami :) I to nocne - bajkowe.
Oj tak, trawy ekstra - wypłynąłem na suchego przestwór oceanu...
Chmurki przyzwoite,a nocne - zjawiskowe, rozumiem, że naświetlane bez montażu?
Oj tak, trawy ekstra - wypłynąłem na suchego przestwór oceanu...
Chmurki przyzwoite,a nocne - zjawiskowe, rozumiem, że naświetlane bez montażu?
Bez, jedna klatka, świeciły gwiazdy (łysy chyba gdzieś w nowiu) i my trochę czołówkami na pierwszy plan z krzaczorkami i jodłę
Morze traw ciekawie pokazane a niebo magiczne :grin:
104 przykuło moją uwagę, ale niepotrzebnie ostrość ustawiona na drzewa z przodu, przez co większość zdjęcia jest nieostra. 106 wygląda zachęcająco na miniaturce, ale w moim odczuciu jest bardzo przesycone i jakość mocno kuleje. Może lepsza obróbka wydobyłaby potencjał ;)
Dziękuję wszystkim za wizytę i za komentarze, nie wszystkim oczywiście mogłam się odwdzięczyć +repem, choć chciałam.
Kolejne trzy sztuki: trochę inny kadr spod Skrzycznego, wycinka na szlaku na przełęcz Kubalonkę i poranek na Skrzycznem.
156359156360156361
109a - bajkowe, no cudo po prostu :)
109a - bajkowe, no cudo po prostu :)
Cudo....
jedziesz pięknie Agulko:grin:
Te pocięte pieńki z drzewem w tle bardzo mi się podobają.
107 fajne, tylko te trawy na dole chyba bym trochę przyciął - za dużo nie wnoszą :).
107 fajne, tylko te trawy na dole chyba bym trochę przyciął - za dużo nie wnoszą :).
Chyba mało kto z kosiarką, i to spalinową, na plenery zdjęciowe chodzi...
Ale kto wie!
Kolorowe też przyjemne.