Zobacz pełną wersję : Wątek Agulki
Nie mówię że jest nie tak ! :) Po prostu bardzo mi się spodobało :)
Świetny portret i tyle :)
Dziękuję Wam raz jeszcze za komentarze i oceny w wątku i galerii :D
I dziękuję również za ocenę wątku.
Rennsport: wiem już dzisiaj na pewno, że nie ma chłopaka ;)
I dzisiaj przedstawiam Małgorzatkę (licząc na Wasze opinie).
Dziękuję Wam raz jeszcze za komentarze i oceny w wątku i galerii :D
Rennsport: wiem już dzisiaj na pewno, że nie ma chłopaka ;)
I dzisiaj przedstawiam Małgorzatkę (licząc na Wasze opinie).
Ten tez udany!
hmmm dal mnie jakaś taka "pyza" wyszła :) w sensie twarz gruba :)
Ogólnie na tak ale nie ma takiego uroku jak popszedni :wink:
Hm.. no bo ten... Gosia nie jest szczupakiem po prostu ;)
Ale ma do siebie dystans. :)
Jak mogłaś koleżankę na zabytek przerobić? No jak pytam się :???:
A teraz na poważnie. Pomysł fajny ale ta wielkachna góra... Jedank za dużo jej MSZ :wink:
K_Puchatek
25.11.09, 23:37
Z ostatnich zdecydowanie najlepszy portrecik nr 53 (chociaż co ja się tam znam na portretach)...
Ponieważ jakoś wcześniej przegapiłem w galerii, to teraz wystawiłem ocenę...:wink:
Pozdrawiam
Na ostatnim msz dziewczyna trochę ginie, za dużo góry :) Na razie pierwsze wygrywa :) Dawaj więcej :)
A teraz na poważnie. Pomysł fajny ale ta wielkachna góra... Jedank za dużo jej MSZ :wink:
No tak, wiem, że proporcje kadru są zaburzone. Wiem, że użyję teraz najsłabszego z możliwych kontrargumentów (i przepraszam wszystkich, których to zakłuje ;)) ale... to zabieg celowy :oops:
fotoamator2891
25.11.09, 23:48
53 bardzo mi się podoba :)
No tak, wiem, że proporcje kadru są zaburzone. Wiem, że użyję teraz najsłabszego z możliwych kontrargumentów (i przepraszam wszystkich, których to zakłuje ;)) ale... to zabieg celowy :oops:
Już Cię lubię (znaczy się wcześniej też Cie lubiałam) ale... No zuch dziewczyna! Lubię jak ktoś reguły łamie :wink:
Wnioskujac z Twoich poprzednich fotek Agulka, domyslilam sie, ze zabieg raczej celowy, chociaz przyznam, ze nie bardzo trafiony :-P
Ostatnie dwa portrety jakos mi nie podchodza, w przeciwienstwie do pierwszego, ale to juz wiesz:wink:
Dla podkreślenia celowości zrobiłbym nawet tak (przepraszam za bezczelne ingerencje):
26491
(w zamyśle zmuszenie Widza do przewinięcia ekranu celem odkrycia tego co jest niżej).
A pierwszy portret Gosi bardzo mi się podoba.
Ceat, podoba mi się Twoja "bezczelna ingerencja", choć sama jakoś nie mam odwagi do takiego cięcia.
Dziękuje Wam za wizytę.
Kolejne fotki z Gosią w roli głównej.
Uprasza się uprzejmie o wytykanie błędów :)
56 -za mały dekolt:grin:
a tak na serio to fajne ale tło po lewej (znaczy rynna i kawałek drzwi) jakoś tu nie pasują(ale to tylko mój odbiór). Ogólnie -ładne.
54- sympatycznie i miło sie ogląda ale też bez wielkich ochów. 55- wiem, że celowe bo masz oko do kadrowania i nie zdajesz sie na przypadek jednak tu wygląda to nieprzekonywujaco tak jakby jedno zaprzeczało drugiemu. 56- bardzo ładnie sama modelka lecz tło za bardzo wyraźne i wpływa na całość. 57 bardzo mi sie podoba i tu ładnie się zgrało, modelka jest niekwestionowanym obiektem a tło w ciekawy sposób dopełnia całości.
Kolejne fotki z Gosią w roli głównej.
Uprasza się uprzejmie o wytykanie błędów :)
56. ladana fotka...!
Tak jak Wiejo npisał w 56 przeszkadaza tło i tak narawdę ciężko jest się skupić na modelce. A szkoda, bo dziewczyna o bardzo charakterystycznej urody :wink: Za to 57 mi się bardzo pododba. Proste zestawienie ceglany mur - i twarz dziewczyna sprawia, że jest ona w centrum uwagi :)
56 jak się tak dokładnie przyjrzałem to pod uchem nie ciekawie wygląda chyba włosy się tak ułożyły, ale to się czepiam :)
57 sympatycznie :)
Nie wiem, czy odnośnie 56 o tym samym myślimy, ale może dlatego Ci coś nie odpowiada, bo stemplowałam okrągły kolczyk, który się przekręcił i mało ciekawie odstawał. I może nie zrobiłam tego perfekcyjnie. ;) Wrzucam przed stemplem. I jak?
Wrzucam przed stemplem. I jak?
MSZ zdecydowanie gorzej. Dobrze zrobiłaś, że wystemplowałaś kolczyka, bo strasznie się w oczy rzuca.
... dzisiaj przedstawiam Małgorzatkę (licząc na Wasze opinie).
hmmm dal mnie jakaś taka "pyza" wyszła :) w sensie twarz gruba :)
Jeżeli się nie pogniewasz, pozwoliłem sobie na lekką poprawkę Twojej fotki by zadowolić Forever_k3w :)
Tak jak Wiejo npisał w 56 przeszkadaza tło i tak narawdę ciężko jest się skupić na modelce.
Spróbowałem zadowolic też Lolitę :)
Dziadku podoba mi się to co zrobiłeś z twarzą :) (zdjęcie w bw) Super Ci to wyszło :)
No, no, no... :) bw bardzo ładne, w ogóle fotogeniczną modelkę masz :)
Magda ! :-P
Gdzie i kiedy Was można dziewczyny spotkać w tej naszej małej warszawce ;)
Dziadek przekuł w czyn to o czym pisałem i w takim wydaniu uważam jest zdecydowanie lepiej.
Spróbowałem zadowolic też Lolitę :)
Dziadku, czuję się w pełni zadowolona :mrgreen:
Pięknę BW Ci wyszło, bardzo mi się podoba :roll:
Dziękując wszystkim za komentarze (szczególnie Dziadkowi za zmiany :)) zamieszczam dzisiejsze zdjęcie.
Gmerałam w krzywych i tak mi wyszło ;)
Z tego gmerania, fajne niebo wyszło :grin:
No niebo bardzo ciekawe :) Fajnie by się prezentowało niebo i samo to drzewo :)
Nie no, nie będę burzyć kapliczki ;)
Często gęsto widzę coś ładnego do swocenia ale jakiś obiekt mi w tym przeszkadza :)
Dzisiaj jeszcze jedno zdjęcie.
(Na zdjęciu Gosia)
black_bird
30.11.09, 12:01
moze kąt patrzenia mnie nie przekonał, bardzie trafia do mnie http://plfoto.com/1479617/zdjecie.html
http://plfoto.com/1552767/zdjecie.html
http://plfoto.com/1467183/zdjecie.html
Ale nie szkodzi szukać dalej ...;)
58 mi się podoba. Ładny kadr, oszczędny. Obróbka nadała fajny klimat, taki jesienny, smutny.
Kolejny portrecik średnio mi się widzi. Niestety cała uwaga skupia się w tym kadrze na nosie, który został dość mocno wyeksponowany.
58 bardzo ciekawe zdjęcie
58- bardzo fajne zdjęcie (nie rozwalaj kapliczki).:grin:
58- ładne takie bardzo nasze zdjęcie. Widok który często się mija pędząc gdzieś tam autem a jednak przy drodze, daleko od ludzi jest kapliczka którą ktoś przyozdobi bukietem kwiatów. Praca z suwaczkami dała ciekawy efekt. 59- fajnie jest próbować i to sprawia frajdę a także pomaga w odnalezieniu właściwej drogi. Wynika ze zdjęcia, że dziewczyna jest ładna i zgrabna ale też tylko tyle potrafię o nim powiedzieć. Jeżeli chodzi o więcej to ja bez oczu portretowanej osoby nie potrafię poczuć zdjęcia, nie nawiążę więzi z obrazem ale to jest tylko moje bardzo osobiste zdanie.
Wiejo - było dokładnie tak, jak napisałeś. Wracając do domu, gdzieś po drodze zobaczyłam ten widoczek w ostatniej chwili, przejechałam jeszcze ze 100 metrów zanim zrozumiałam, że nie prędko będę tamtędy o zachodzie przejeżdżać i zawróciłam. Lubię takie swojskie obrazki, krzyże przydrożne i kapliczki. Mam niedaleko przy działce śliczną kapliczkę przy starym dębie, wymyśliłam sobie już nawet kadr, teraz tylko muszę się zmusić do wstania na wschód ;)
Kapliczkę dodałam do galerii, a tutaj przedstawiam spojrzenie na nią z bliska.
Agulka na oststnim zdjeciu coś sie podziało z jakośćią, co do galeriowej kapliczki -naprawdę ładnie- jedyny drobiazg, który od razu rzucił mi sie w oczy to PDR , tej po skosie idącej skiby mogłoby nie być. Dało mi to wrażenie , że źle do kadru stanęłaś. Choć wcale tak nie twierdzę.
Tak w ogóle, to co Ty tu kobieto w tych początkujących porabiasz??? Mało kobiet na tym portalu, choć zasil i wesprzyj koleżanki. Myślę , ze czas się stąd odmeldować :wink:
Serdecznie pozdrawiam :grin:
Agulka na oststnim zdjeciu coś sie podziało z jakośćią, co do galeriowej kapliczki -naprawdę ładnie- jedyny drobiazg, który od razu rzucił mi sie w oczy to PDR , tej po skosie idącej skiby mogłoby nie być. Dało mi to wrażenie , że źle do kadru stanęłaś. Choć wcale tak nie twierdzę.
Nie stałam na przeciwko kapliczki, tylko pod kątem do niej, chciałam pokazać też jej boki. Może faktycznie źle. Co do skiby, to wystemplowałam asfalt, i byłam dumna i blada, że brzydkiego rogu się pozbyłam ;)
A odnośnie ostatniego zdjęcia: pewnie wina obróbki.
A krzaki na pierwszym planie, na tle ściany kapliczki poruszone są przez wiatr (mocno wiało). Nie wiem tylko co zostało poruszone w okienku...
Tak w ogóle, to co Ty tu kobieto w tych początkujących porabiasz??? Mało kobiet na tym portalu, choć zasil i wesprzyj koleżanki. Myślę , ze czas się stąd odmeldować
Miłe to są słowa, ale... no nie wiem, czy faktycznie pora...:roll:
Dziękuję za komentarz :)
Czas najwyższy, pisz do modów !
Wanilia ma racje, pakuj walizki i organizuj przeprowadzke :wink:Kapliczka podoba sie, ocena w galerii.
za kolezankami, a potem zapros na parapetowke w nowej grupie :-)
Coby nie było, że tylko żeńska część tego forum to i ja się przyłączę. Wszystkiego dobrego tam u góry.:grin:
Czas najwyższy, pisz do modów !
Popieram. Najwyższa pora :wink: :mrgreen:
No to pierwsza pospieszę z gratulacjami :grin:
Się dołączam z gratulacjami :grin:
60- także bardzo ładne ujecie, do tego cieplutkie barwy zachodzącego słoneczka w tle a główny akordzik gra kapliczka i drzewko. Poza tym gratki dla Ciebie i podziękowania za dostrzeżenie dla Grizza.
Bardzo mi miło :) Dziękuję Wszystkim za tak ciepłe przyjęcie, dziękuję za przeniesienie - odczuwam ten fakt jako wyróżnienie. Nie chcę pisać żadnych słów na wyrost, ale chciałabym dosięgać tej wyżej postawionej poprzeczki. Liczę oczywiście cały czas na Wasze wskazówki, rady i oceny.
Pozdrawiam Was serdecznie :)
NightCrawler
1.12.09, 23:00
Gratulacje - tylko nie zapomnij o starych znajomych ;)
Bo niedługo nie będzie komu tam oceniać (tutaj pokłony dla wiejo :) )
Gratuluje Agulka!!!!!! Trzeba to bedzie jakos uczcic :wink:
Gratulacje.
A wyżej to już tylko Galeria Publiczna, Honorowa Wystawa....
(zaglądaj czasem na dół)
W nowym miejscu pierwsze zdjęcie nie będzie nowe, ma już ponad rok, odgrzebałam je w czeluściach folderów i postanowiłam je pokazać.
Miniaturka bardziej oddaje to, o co mi chodziło podczas robienia tego zdjęcia, co mi wpadło w oko.
Mam obawy, ale co tam ;)
Tytuł roboczy: "Kwadratowa głowa"
Kamieniczka na pewno ma swój urok ale zdjęcie jakoś... mnie nie ruszyło.
Kapliczka za to bardzo ładna. Stawiam chyba na cz-b. Fajne światło miałaś.
No nie wiem :roll:
Cięcie lewej strony mi nie "leży". Jeśli chciałaś pokazać sowę to chyba za dużo rozpraszających szczegółów.
a co chciałaś pokazać na zdjęciu?:)
Nie, nie chodziło mi o sowę, w ogóle nie chodziło mi o szczegóły, tylko właśnie o ogólny zarys - okrągły element, którym jest sowa ma stanowić źrenicę kwadratowego oka zbudowanego z tej jasnej okładziny, a fragment okapu nad oknem razem z cieniem usta.
Dlatego bardziej jest to widoczne na miniaturze, albo z daleka....
No nieważne, nie tłumaczę już, nie bronię tego zdjęcia :)
Jak teraz na to patrzę to to widzę:)
No to ja od razu zauwazylam o co chodzilo, bo tak jak podpowiedzialas Agulka przyjzalam sie miniaturce. Musze sie jednak zgodzic z przedmowcami, ze nie jest to najlepszy pstryk. Poprzednie o wiele lepsze.
...okrągły element, którym jest sowa ma stanowić źrenicę kwadratowego oka zbudowanego z tej jasnej okładziny, a fragment okapu nad oknem razem z cieniem usta.
Dlatego bardziej jest to widoczne na miniaturze, albo z daleka....
Fakt, miniaturze przyjrzałem się dopiero po Twoim wyjaśnieniu :)
Na miniaturze, nie rzucają się w oczy te wszystkie "rozpraszacze"
Niemniej słabe jest zdjęcie, które trzeba tłumaczyć ;)
Niemniej słabe jest zdjęcie, które trzeba tłumaczyć ;)
Agulka, a moze to my mamy kwadratowe glowy i dlatego do nas nie dotarlo :-P
Agulka, a moze to my mamy kwadratowe glowy i dlatego do nas nie dotarlo :-PJa będę się trzymał wersji Agulki :mrgreen:
Ja najpierw zwróciłem uwagę na ubytek tynku, nastepnie oko poszło na błękitne okno, stamtąd na cień i na końcu na sowę która w tej kubaturze ma najłagodniejszy kształt. Poprzez formę na krótko wciąga.
Weekend spędziłam na działce. Zdjęcia robiłam w ciągu dnia, ale mimo tego musiałam użyć iso 400 (eh, zima się jeszcze nie zaczęła, a ja już tęsknię za latem ;))
Liczę na Wasze komentarze odnośnie tych fotek, co byście w nich zmienili, na co mam zwrócić uwagę, jak w przyszłym roku trzeba będzie porąbać drewno, a ja akurat będę z aparatem w pobliżu.
uuu 62 bardzooo dobre, udany kadr- dynamika.... Bardzo dobra obróbka b/w
Bardzo podoba mi się 62. Widać, że właśnie siekiera rozwaliła klocek, którego kawałki jeszcze lecą. Widać ten ruch jak również wióry unoszące się jeszcze w powietrzu. Jest dynamika.
Dziękuję za komentarze, 62 wylądowało w galerii,
(Wióry lecą. (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-40807))
a ja jeszcze wrzucam kilka zdjęć również zrobionych w ten weekend. Również pod Waszą ocenę.
62 msz cudo :) Kawał dobrej roboty :)Dymki fociłaś czy to pędzelki ?
Dymki są ładne, ale obawiam, ze będzie z nimi tak jak z kropelkami zazwyczaj bywa. Zobaczy się, powie: "fajne" i po zamknięciu zakładki wylecą z pamięci.
Może pomyśl nad oplataniem czegoś w ten dym?
Dymki fociłaś czy to pędzelki ?
Pędzelki? A co to pędzelki?
Podpaliłam kadzidełko, zgasiłam światło, a na lampę błyskową założyłam kolorowe nakładki. I robiłam zdjęcia.
Dzięki :) Chodziło mi o pędzle do PS :)
Może pomyśl nad oplataniem czegoś w ten dym?
A pomyślę, pomyślę :)
Pewnie nie będzie łatwo, chyba będzie mnie czekać walka z oświetleniem, ale może coś wyjdzie... W każdym razie dzięki za podpowiedź.
Pędzelki? A co to pędzelki?
Podpaliłam kadzidełko, zgasiłam światło, a na lampę błyskową założyłam kolorowe nakładki. I robiłam zdjęcia.
Zapomnialas o odbiciu lustrzanym w programie napisac:grin::grin:
NightCrawler
7.12.09, 02:34
Dymki ładne, ale aż nie chce mi się wierzyć że sama lampa + nasadki...
No tak, jeszcze odbicie lustrzane ;) No to, żebym już była do końca szczera to jeszcze muszę dodać, że w ACR przesunęłam suwak balansu bieli w lewo, dodałam nasycenie i pogłębiłam czernie.
64 nie ma zmienianych kolorów, ale żeby wszystkie dymki nie były w tych samych odcieniach następne zdjęcia obrabiałam wywołując z rawa, a później zmieniając barwę suwakiem (Hue/Saturation). W ostatnim użyłam jeszcze invert.
Zamieszczam tylko wywołany, przycięty, zmniejszony i wyostrzony dym z 64. Bez grzebania w suwakach kolorów.
NightCrawler
7.12.09, 11:46
No ładnie. Ja ostatnio chciałem się bawić ale zdałem sobię sprawę, że nie mam kadzidełek. A z papierosami nie chciałem próbować bo śmierdzi potem w pokoju :)
Ale naprawdę ładnie Ci to wyszło :)
A z papierosami nie chciałem próbować bo śmierdzi potem w pokoju :)
Z kadzidełkami wcale nie jest lepiej ;) Przynajmniej, jeśli chodzi o mnie. Nie lubię tych zapachów (a próbowałam różnych), dlatego jedynym miejscem, gdzie mogłam sobie pozwolić na próby takich zdjęć była działka. :)
NightCrawler
7.12.09, 12:05
Hehe... mi kadzidełka, aż tak nie przeszkadzają, a papierosy mimo, że sam palę... to w pokoju w którym śpię nie ma racji bytu...
Bardzo ładnie Ci te dymki wychodzą :)Można je bardzo kreatywnie wykorzystać :)
Wióry lecą bardzo wpadły w oko i uważam, że naprawdę świetne zdjęcie. Na drugim wokół rąbiącego przydało by się kilka przerąbanych klocków. Dymki przyjemne i lekko sie przegląda.
Agulka, nadrabiam zaleglosci ......."wiory leca" bardzo dobrze uchwycone.
Zacna, dynamiczna fota. Co do dymkow to Grizz ma racje, ale moze jak juz zaczelas z nimi kombinowac to zakwitnie z tego cos nieoczekiwanego :wink:
Co do dymkow to Grizz ma racje, ale moze jak juz zaczelas z nimi kombinowac to zakwitnie z tego cos nieoczekiwanego :wink:
Jak zacznę zapalać kadzidełka o zapachu opium, to kto wie... ;)
Jak zacznę zapalać kadzidełka o zapachu opium, to kto wie... ;)
No to nie pal sama......zapros kolezanke....co dwie glowy to nie jedna :-P
NightCrawler
7.12.09, 17:17
Albo kolegę - co to za dyskryminacja? :)
Fajne eksperymenty, zaciekawił mnie dymek na białym tle, to "porąbane" :wink: wyszło fajnie, widać dynamikę, a jej złapanie to niełatwa sprawa :)
dr_feelgood
7.12.09, 23:27
Siekiera... dymki... bardzo dobre, naprawde bardzo dobre...
Nie dziekuj tylko zapytaj Dr-feelgooda co on popala, ze pozniej mu takie pomysly nie z tej ziemi do glowy przychodza:wink:
Dzisiaj wrzucam dwa zdjęcia z Olsztyna.
Po raz pierwszy próbowałam wyprostować perspektywę, niestety nie zostawiłam sobie zapasu w kadrze podczas robienia zdjęcia i stąd poucinane czubki wieżyczek...
Po raz pierwszy próbowałam wyprostować perspektywę, niestety nie zostawiłam sobie zapasu w kadrze podczas robienia zdjęcia i stąd poucinane czubki wieżyczek...Brawo za próby prostowania :grin:
67 dobrze, ale szczyt już Ci uciekł :wink:. 68 natomiast "niedoprostowane", ani pion ani poziom :-P
Po mojemu, powinno być tak:
Przyznam szczerze, że miałam wątpliwości co do prostowania 68, bo stałam pod kątem do tych kamienic i wydawało mi się, że nie powinnam tego prostować, ale skutecznie mnie Helmuth z błędu wyprowadziłeś. :)
I jeszcze wrzucam fotkę (to mój kolega), którą dodałam do aktualnego OR. Taki superbohater z przymrużeniem oka, ale muszę przyznać, że jak patrzyliśmy na niego jak wbiegał w morze 3 stycznia, przy minusowej temperaturze, to wszyscy odczuwaliśmy podziw. :)
Łukasz od dawna już chciał spróbować kąpieli w zimnym morzu, nie była to ułańska fantazja posylwestrowa ;)
helmuth powinien otworzyć akademię prostowania. Mnie też już nieraz z błędu wyprowadził. A Olsztyn smutny jakiś taki (nigdy tam nie byłem). Kolega Łukasz to naprawdę ma odwagę. Zawsze zazdrościłem takim ludziom. Ja wolę jednak ciepłe klimaty. W konkursie w tej kategorii -jak najbardziej.
Prawdziwy mors :) "szacun" dla kolegi :)
Jeszcze jedno znad morza.
lisiajamka1
6.01.10, 21:49
Witam.
Bardzo fajne zdjęcie.Mam nadzieję, że nikt go nie będzie prostował.:)
Witam.
Bardzo fajne zdjęcie.Mam nadzieję, że nikt go nie będzie prostował.:)
Taaa, na pewno. Zaraz przyjdzie helmuth i się zacznie :D
Fajna ta pofałdowana plaża, taka... hm... fantazyjna :)
A dla kolegi gratulacje z powodu przełamania się. Mogliście mu więcej zdjęć porobić. I jak? Było strasznie?
Taaa, na pewno. Zaraz przyjdzie helmuth i się zacznie :DJak nie przestaniecie mną straszyć to zacznę rozdawać -rep :wink::mrgreen:
Plaża fajna :grin:
A dla kolegi gratulacje z powodu przełamania się. Mogliście mu więcej zdjęć porobić. I jak? Było strasznie?
Powiedział, że było oczyszczająco. Mówił, że czuł przez chwilę wielką siłę orzeźwienia. Było mu oczywiście przeraźliwie zimno, stopy przestał czuć po trzech krokach w morzu. Potem, już na kwaterze pod prysznicem (zimnym oczywiście, ale odczuwał go jako letni) czuł ból w nogach no i przede wszystkim stopach, zdrętwienie, ale po chwili było już ok.
Pomimo, że najbardziej obawiał się reakcji na zimno innej części swojego ciała, to właśnie stopy zmarzły mu najmocniej.
Generalnie powiedział, że raczej wątpi w powtórną taką kąpiel, ale rozumie morsów, bo to uczucie orzeźwienia dochodzące do środka jego ciała, na wskroś przeszywające, było uderzające i może się podobać, pod warunkiem "przyzwyczajenia" oczywiście do mrozu.
Ja się trzęsłam z zimna na sam widok jego wbiegającego w wodę, trzęsłam się nawet obrabiając to zdjęcie w domu, nie nadaję się na morsa ;)
Ostatnio plaża bardzo fajna ale opis w stopce mnie rozbawił... ;-) - warto czytać wszystkie anonse do końca... ;-)
... warto czytać wszystkie anonse do końca... ;-)
Szczególnie te drobnym druczkiem pisane ;)
Plaża fajna. A opis w stopce:lol::lol::lol:
To też Rewa, to samo miejsce co na poprzednim zdjęciu, tylko w szerszym trochę ujęciu.
Byłaś nad morzem i nie dałaś znać:-P:-P:-P Do Rewy nie daleko :)
To też Rewa, to samo miejsce co na poprzednim zdjęciu, tylko w szerszym trochę ujęciu.Podoba mi się a dla kolegi jestem pełen uznania :grin:
Łomatko... to w Rewie byłaś! Tam jest piknie, a zimą nie byłam. Hyhy, a kite-surferów nie było? :D
Był jeden. Znajoma odczepiała go z jakichś linek, bo się zaplątał, a ręce miał zbyt zgrabiałe z zimna.
Od samego patrzenia robi się zimno :shock:
pofalowane wybrzeże ładnie wypatrzone :)
pokrzywiona plaża fajna. a koledze powiedz ze jak się wchodzi do wody w zimę to na stopy sie zakłada buty z neoprenu takie jak do nurkowania a reszta bez zmian :).
Jak byłe ost mrozy dzwonili do mnie koledzy z Mielna, że idą się kąpać w morzu niestety nie mogłem dojechać bo bym wskoczył do morza.
helmuth mam określenie na twoje prostowania, prostowania do siatki można umownie nazywać helmuthalia :)
Mnie sie najbardzie podoba pierwsza pofalowana plaza....niczym z innej planety:grin:
A patrzac na Twojego kolege morsa, przypomnialo mi sie jak jeszcze w podstawowce kiedy mieszkalam w Koszlinie, pojechalismy na wagary w zimie do Mielna i uskutecznialismy skoki po krach...Skonczylo sie na tym, ze jeden z kumpli wpadl do wody...Trzesawke milismy wszyscy...bardziej ze strachu niz z zimna :mrgreen:
helmuth mam określenie na twoje prostowania, prostowania do siatki można umownie nazywać helmuthalia :)Co w tym moim prostowaniu jest takiego innego, że aż trzeba je specjalnie nazwać :roll:
Po prostu lubię kiedy pion jest pionowo :mrgreen:
Co w tym moim prostowaniu jest takiego innego, że aż trzeba je specjalnie nazwać :roll:
bo jesteś najlepszym prostownikiem pod słońcem (olyclubem) :)
No dobra, przez grzeczność, nie będę się kłócił :mrgreen:
Powiem tylko, że wzorowałem się na zdjęciach k@czego :)
Raz nie zadbales o pion.
Bede Ci to wypominal az do poziomu mego lub Twego:grin: I nie zapomne az do pionu.:grin:
Agulko,zobacz jak obrocisz te plaze z bliska o 90 w prawo i czarno biale z mocnym kontrastem zrobisz????
Raz nie zadbales o pion.
Nobody's Perfect :wink:
PS
Kiedy?
Nobody's Perfect :wink:
PS
Kiedy?
A przeczytaj swoj watek to znajdziesz.:grin:
Agulko,zobacz jak obrocisz te plaze z bliska o 90 w prawo i czarno biale z mocnym kontrastem zrobisz????
Mirek, jak szaleć, to szaleć ;)
Ostatnie "falowane" bardzo ładne ale 70a to dopiero cudeńko :roll:
Bardzo ładne zdjęcia plażowe. Ostatnie rewelacja :wink:
I co to można zrobić z takiej plaży.:shock: Osobiście jednak wolę poprzednie.
NightCrawler
7.01.10, 12:29
Mi także wersja w kolorze i nie kombinowana się bardziej podoba.
A dla kolegi szacun... ja tylko raz wpakowałem się do jeziora przy temp. powietrza ok 2st. (koniec listopada to chyba był). Po ok 30 sek odechciało mi się pływać (i czegokolwiek innego :))
... jak szaleć, to szaleć ;)Wygląda jak jakieś zacieki :wink:
Tak też jest fajne:
Wygląda jak jakieś zacieki :wink:
Tak też jest fajne:
No nie wiem... Nie wyprostowałeś dokładnie te "mazy" :-P
Świetne!
Gratuluję pomysłu i wykonania, ale "poprawka" chyba lepsza.
Pozdrówka.
"oczopląsowe":-P Fajna wariacja :)
ciekawie te przestawki wychodza-musze sie przyznac,ze tak to widzialem w glowie,chociaz sam sie nie bawilem.
Zaszalałaś :) LAe efekt całkiem udany :D
Dziękuję wszystkim za wpisy, przedstawione pomysły i zmiany.
Jeszcze takie zdjęcie popełniłam na tym samym cyplu, tego samego dnia:
Za ostre światło i jeszcze podostrzane?
Podoba mi się :) taki zamarznięty ślimak :)
Wyostrzane tak jak zwykle, po zmniejszeniu.
Może faktycznie zbyt ostre światło i grzebanie w kontrastach (z tego co pamiętam) spowodowało to przeostrzenie.
...taki zamarznięty ślimak :)Dobre skojarzenie, tylko "rogi" zostały :grin:
Fajne zdjęcie.
Mi też się zdjęcie podoba choć faktycznie trochę za ostre:wink:
...tylko "rogi" zostały :grin:
Albo ktoś zgubił :-P
Może to ten ślimak tak szybko uciekał przed zimnem i zgubił? :mrgreen:
Albo ktoś zgubił :-P
...Lolita wyraznie zaznaczyla, ze ten "ktos" to raczej nie slimak :-P
Ostatnia fotka daje po oczach Agulko.
Czy teraz jest lepiej, jeśli chodzi o ostrzenie? Wywołałam to zdjęcie na nowo, dlatego ma inny balans bieli (dzisiaj jest mi zimno i wszystkie zdjęcia ocieplam ;))
Bardziej mi się podoba ta druga wersja.
Mi też zdecydowanie też ta wersija (po zmiękczeni) się bardziej podoba.
P.S. Herbatki z rumem się napij :wink:
Agulko, jest łagodniej :wink:
P.S. Herbatki z rumem się napij :wink:
O nie, wczoraj się napiłam...;)
O nie, wczoraj się napiłam...;)
A to "o nie" oznacza, że dzisiaj głowa boli? ;)
A to "o nie" oznacza, że dzisiaj głowa boli? ;)
Za dużo herbaty pewnie dolała :wink:
Za dużo herbaty pewnie dolała :wink:
Pomieszałam owocową z czarną, to pewnie dlatego.
Nie dość, że za dużo, to jeszcze pomieszałaś :mrgreen:
NightCrawler
8.01.10, 19:05
Bo to trzeba wstrząsnąć nie mieszać :]
A jak już mieszać to herbatki razem a rum osobno spożywać :)
Taraz o wiele lepiej.
Czesciej powinnas tej herbatki spozywac :wink:
Wczoraj byłam na wieczorze twórczości żenującej (o którym Kowalikster napisał kiedyś w dziale humor: https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=575589&postcount=4858).
Mogę z całą stanowczością powiedzieć, że zdjęcia koncertowe nie są bułką z masłem, tym bardziej jak się i uczestniczy (jako widz/słuchacz) w koncercie i próbuje robić zdjęcia. Dowód na to poniżej.
;)
Garnki na głowach upoważniały do zniżki na bilet.
Zgubiłam gdzieś numerek 75
Dużo można było zaoszczędzić? :) Widzę że kilku się znalazło :)
Zastanawia mnie to ziarno w cieniach :roll:
Miałaś ustawioną gradację na AUTO, wyciągałaś z niedoświetlonych RAW-ów czy po prostu kontrast za duży?
No nie naczytałeś się, że e-system już przy ISO400 tak strasznie szumi :-P
Mimo szumów to uważam, że zdjęcia koncertowe udane :mrgreen:
No nie naczytałeś się, że e-system już przy ISO400 tak strasznie szumi :-PZastanawiam się, czemu tylko w cieniach :wink:
Zastanawiam się, czemu tylko w cieniach :wink:
Dobre pytanie :wink:
Dużo można było zaoszczędzić?
3,01 zł
Miałaś ustawioną gradację na AUTO, wyciągałaś z niedoświetlonych RAW-ów czy po prostu kontrast za duży?
Gradację mam ustawioną zawsze na normal. Nie ruszam w ogóle tego parametru.
Szumy w cieniach pewnie są wynikiem wyciągania. Ostatnie jest na iso800, pozostałe trzy to iso400.
Postanowiłam, że zacznę odrabiać zaległości. :)
Bardzo urokliwa plaża, podoba mi się. To coś z rogami też fajne, ale lepsze zdecydowanie w drugiej wersji.
Serdecznie dziękuję za wszystkie komentarze.
Wrzucam kolejne próby portretu. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
NightCrawler
28.01.10, 12:56
78 mi się po prostu nie podoba. Nie będę się rozwodził co bo nie pasuje mi całe zdjęcie.
79 naprawdę fajna. Szkoda, że kontury kieliszka nie są troszeczkę bardziej widoczne. Może tak miało być, ale przeszkadza mi jeszcze brak łokcia :)
A 80 rozumie, że dla męskiej części forum ;) Fajne ale brakuje mi troszkę lewej (tak żeby cała ręka i stopa były)
Na 78 brakuje mi zamknięcia prawej strony oraz spojrzenia w strone obiektywu. 79 sympatyczne ale uważam, że kolor bardziej mógłby oddać lajtowy nastrój zdjęcia. 80 kadrowanie zarówno obiektywem jak i lusterkiem troche nie trafione.
Ładna modelka :) To 78 jakby zrobione w "locie", może jakby się spojrzała na Ciebie:roll: 79 w sumie mi się podoba, mały mankamencik że się twarz zlewa ale przyjemne w odbiorze:) No i 80:) Jak pisał Wiejo pokombinować z kadrem :)
Mam nadzieję że szybko pokażesz nam jeszcze trochę portretów :)
Dzięki serdeczne za Wasze opinie.
I wrzucam jeszcze dwa zdjęcia z Asią w roli głównej. I oczywiście z niecierpliwością czekam na słowa od Was. :)
Dzięki serdeczne za Wasze opinie.
I wrzucam jeszcze dwa zdjęcia z Asią w roli głównej. I oczywiście z niecierpliwością czekam na słowa od Was. :)
1. tło - paskudny ten cień od kanapy... Poprawił bym tez oczy, bo przy tej obróbce strasznie daje o sobie znać żyłka na białku.
2. Troszkę to cięcie nie zdecydowane - albo mniej, albo wiecej dekoltu by się przydało.
1 portret sympatyczny :) No można było by tę żyłkę usunąć ale widzę że podczas sesji wino popijacie :-P(wiadomo skąd żyłka:wink:)
Eee, jakiej tam sesji... ;)
Macie rację z tym okiem, niedoróbka i tyle. I dzięki Grizz za tą uwagę o cieniu. W ogóle go nie widziałam. Zastanawiałam się czy to nie grzech, że tak kant łóżka wychodzi jej z głowy, ale cienia nie dostrzegłam.
A co do drugiego to mam szerszą wersję, raw ma więcej dołu i lewej strony (cięcie przez czoło jest takie samo), ale zdecydowałam się na skromniejszą wersję ;) Kadr 3:2 - po przeczytaniu uwagi Grizza - rzeczywiście bardziej mi pasuje.
W porównaniu do poprzedniej są lepsze. Patrząc na zdjecie mam wrażenie kontaktu z modelką, poza tym jako kadr jest domknięte i nic nie ucieka przez jakby niedopowiedzenie. Sympatyczny i pogodny wydźwięk daje sie odczuć. Aby nie wszystko na tak to portret wymaga pieczołowitości w obróbce (oczy) i właściwego tła (wcinająca się na drugim planie pierwszego portretu kanapa bądź fotel).
Agulka,zwroc uwage na 81 na obwodki paznokci.Przy relatywnie delikatnej twarzy mz sa one zbyt intensywne.Moze rozjasnij i zmniejsz nasycenie tej barwy a pozniej dopiero czern i biel.Tak jakos to mi sie w oczy rzucilo.Moze to byc niesluszna uwaga,bo do portretow jeszcze nie doszedlem,tak ze patrz na to przez palce.
Dziekuję wszystkim serdecznie za odwiedziny.
A to jest Małgorzatka.
I moja kolejna próba portretu.
Ladny portrecik az milo sie oglada...
Agulko zacieniona strona szyi troche odcina się kolorystyką od reszty, ręka trzymajaca w górze włosy chyba nie potrzebna, białko lewego oka za mocno wyciągnięte. Na tak, ładne spojrzenie, ciepły uśmiech i urocze dołeczki.
lisiajamka1
8.02.10, 21:50
Jak ja lubię takie dołeczki, ręka rzeczywiście trochę przeszkadza
w odbiorze tego uroczego zdjęcia.
Ręka trzymała blendę, włosy trzymały się same ;) Faktycznie cień jest zielonkawy...A z tymi oczami to muszę poćwiczyć, pokombinować, jeszcze nie znalazłam dobrej recepty. Dziękuję Wam za komentarz.
Z okiem to zauważyłem tak wyraźnie na miniaturce. W normalnym powiększeniu nie jest to tak widoczne ale daje do myślenie, że po zacienionej stronie twarzy.
Mam wrażenie, że troszkę za blisko obiektywu jest modelka i że to troszkę zniekształciło buzię. światło wypadło dość pozytywnie, zgadzam się z przedmówcami, że oczy zbyt wykręcone w bok.
Ale całkiem nieżle jak na pierwsze próby.:grin:
Uważam że zdjecie 80- bardzo fajny pomysł!
Ręka trzymała blendę, włosy trzymały się same ;) Faktycznie cień jest zielonkawy...A z tymi oczami to muszę poćwiczyć, pokombinować, jeszcze nie znalazłam dobrej recepty. Dziękuję Wam za komentarz.
A IRC od czego?Hi hi hi hi:grin:
A mi trochę ust brakuje. Jasna szminka, róż z beżem może?
Podoba mi się ułożenie twarzy.
Dziękuję za komentarze i rady - dla mnie są naprawdę bardzo cenne.
Wczoraj wieczorem wrzuciłam do galerii taką fotkę:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2010/02/thumb_84-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-42526)
a dzisiaj poddaję Waszej ocenie jeszcze kilka:
Bardzo fajny pomysł. Podoba się cała seria. (5)
Swietny pomysl, podoba sie.
To pierwsze z czwórki - super mbsz.
Pozdrówka.
To pierwsze z czwórki - super mbsz.
Pozdrówka.
Tez tak mowilem.Czyli oboje sie znamy na tym.
To z galerii i 87 podobają mi się najbardziej :) Choć wszystkie są fajne :) No ale jak dla mnie lekko ciasno, troszeczkę:-P Udany pomysł muszę pogratulować :)
Pierwsza zdecydowanie najlepsza. Ocena w galerii. Pozostałym przydałby się ciut inny kadr, a chyba na trzeciej - lepsze oświetlenie twarzy chłopaka.
Ale pomysł znakomity. :)
Zadowolenie, bunt, poskromienie, rezygnacja tak widzę tę serię i bardzo się podoba pomysł i wykonanie.
Z calej seri widac kto kim steruje i buntowanie sie doprowadza do ostatniego kadru.Wiec....
Cudna ta ostatnia seria Agulko. Bardzo się podoba :roll:
Cześć,
odkopuję wątek z forumowych czeluści i mam naprawdę głęboką nadzieję, że taka przerwa w foceniu (5 lat! :shock:) już mi się nie zdarzy.
Niedawno mojego e-520 zastąpił em5 i na nowo rozbudziła się we mnie stara pasja.
Dzisiejsza wrzutka to fotki z Pienin z ostatnich dni zeszłego roku, z podejścia na Trzy Korony i z samego szczytu.
Witaj znowu na Forum, miło Cię tu spotkać :)
Znajome widoczki... jedyneczka naj.
BTW
Najważniejsze, że masz nadal 19 lat ;)
Cześć,
odkopuję wątek z forumowych czeluści i mam naprawdę głęboką nadzieję, że taka przerwa w foceniu (5 lat! :shock:) już mi się nie zdarzy.
Też mam nadzieję bo spodobały mi się zdjęcia, które wrzuciłaś. Koniecznie muszę przeglądnąć cały Twój wątek :grin:.
A Pieniny mam w planie w najbliższym czasie :grin:
Piękna wrzutka. Wszędzie rządzi światło. Piękne światło!
Pierwsze cztery dni chodziliśmy po górach w śnieżycach, zamieciach, bez grama słońca nawet lekko przebijającego warstwy chmur. Taki też zapowiadał się ten dzień, ale na szczęście godzina zachodu faktycznie okazała się tą złotą. Było przecudnie, choć pieruńsko nas przewiało na Trzech Koronach. Dziękuję Wam za odwiedziny i komentarze.
pierwsze i trzecie bardzo fajne, świetnie wykorzystane światło, trzecie mi najbardziej się widzi.
Ja rowniez optuje za jedynka.
Ja rowniez optuje za jedynka.
I mi też 1 podeszła najbardziej :) Czekamy na więcej :)
Super klimat na ostatnich fotach, światło przepiękne.
Jeśli miałbym wybierać to byłoby to trzecie.
pierwsze i trzecie bardzo fajne, świetnie wykorzystane światło, trzecie mi najbardziej się widzi.
Jeśli miałbym wybierać to byłoby to trzecie.
Podzielam wyróżnienie dla trzeciej fotki.
Czesc Agulka :grin: Kiedy zobaczylam twoj watek pomyslalam….o matko jak ja tu dawno nie zagladalam:oops:
No prosze, a tu niespodzianka! To powrot Agulki!
Trzecia fotka najbardziej mi sie podoba, widac zlota godzine. Piekne swiatlo.
Pozdrawiam
Faktycznie trzecia fotka SUPER !!!!!
Dzisiejsza wrzutka to fotki z Pienin z ostatnich dni zeszłego roku, z podejścia na Trzy Korony i z samego szczytu.
Nie cierpię zimy!:evil:
Ale śliczne foteczki, jak z bajki jakiejś a światło, hmmm... miodek(i nie profesor). :-D
Cześć,
Niedawno mojego e-520 zastąpił em5 i na nowo rozbudziła się we mnie stara pasja.
Oby takie były wszystkie tegoroczne wykopki... Pierwsze zdjęcie jest imponujące, jeśli idzie o światło ,ciekawe wydaje się mi to drugie.
to już drugi taki powrót po długiej przerwie w publikowaniu czegokolwiek w swym wątku - i jakże cieszy :)
ja się przychylam do tych co 3kę wybrali :)
a Pieniny cóż :) zawsze będą mi bliskie :)
no i dużo frajdy z nowym sprzętem :)
Dzięki za komentarze! Bardzo mi miło, że zechcieliście skrobnąć parę słów w moim wątku :)
Tak, jak mówiłam w Pieninach mieliśmy mało słonecznych dni, stąd i fotek nie mam zbyt wiele, ale podzielę się jeszcze kilkoma pstrykami ze wschodu słońca na Sokolicy.
Pierwszy raz miałam okazję oglądania wschodu słońca w górach, do tej pory wszelkie próby fotografowania porannego spektaklu niestety kończyły się fiaskiem - albo przez złą, pochmurną pogodę, albo przez grawitację (rano dla mnie jest najsilniejsza i nie pozwala mi wstać z wyrka ;))
W każdym razie zakup em5 był silnym motorem i podczas poświąteczno-sylwestrowego wyjazdu w zasadzie codziennie byliśmy przed świtem w górach, lecz tylko jeden dzień (a raczej aż jeden) był dla nas owocny.
Będę wdzięczna, jeśli napiszecie swoje przemyślenia o tych fotkach :)
Nie katujesz zbytnio tej przesłonby f/22 mocno odbija się na jakości zdjęć…
No niestety, dowiedziałam się o tym w domu :) Tzn. świadomie robiłam na 22, ale przyznaję bez bicia: nie myślałam wtedy o dyfrakcji...
No niestety, dowiedziałam się o tym w domu :) Tzn. świadomie robiłam na 22, ale przyznaję bez bicia: nie myślałam wtedy o dyfrakcji... Tak to jest jak się na mikro przechodzi z analoga... Tam można a nawet trzeba czasami. I szkody nie tak wielkie są.
A na poważnie to szkoda, to drugie z ciepłym światełkiem się mi podoba.
Ładne światło miałaś, szkoda tylko tej przysłony.
Z ostatnie serii dwójka najładniejsza, tzn mnie się najbardziej podoba :-)
Tak to jest jak się na mikro przechodzi z analoga... Tam można a nawet trzeba czasami. I szkody nie tak wielkie są.
A na poważnie to szkoda, to drugie z ciepłym światełkiem się mi podoba.
Z ostatnie serii dwójka najładniejsza, tzn mnie się najbardziej podoba :-)
Mnie pierwsze zaintrygowało, i sam pomysł z trzeciego. Na tym ostatnim tylko słoneczko nieco przytłumić i jest ekstra.
Cześć Agulka,
Fajne widoki, mimo zimy - ciepło bije ze zdjęć.
To drzewo na trzecim gdzieś w naszej galerii ostatnio widziałem, jeśli nie to samo - to bardzo podobne.
pozdrawiam,
Fajna wycieczka i naprawdę dobre zdjęcia - aż mnie skręciło z zazdrości ;)
wszystkie trzy bardzo dobre,ładny wschód się tafił i dobrze został wykorzystany :)
Jakbym miał wybierać to tak odwrotnie do kolejności wstawienia. Czyli najbardziej podoba mi się 3, 2 i na końcu 1.
Piękne zdjęcia z Pienin a ostatnie jest rewelacyjne. Pozdrawiam.
To drzewo na trzecim gdzieś w naszej galerii ostatnio widziałem, jeśli nie to samo - to bardzo podobne.
Czy to nie jest właśnie to drzewko (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?album=6128&pos=10), co u A56?
pozdr,
Czy to nie jest właśnie to drzewko (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?album=6128&pos=10), co u A56?
pozdr,
Wg mnie tak. Chyba tylko jest jedna krzywa sosna tak charakterystyczna na szczycie pienińskiej góry.
Wg mnie tak. Chyba tylko jest jedna krzywa sosna tak charakterystyczna na szczycie pienińskiej góry.
dokładnie tak, przewijało się już tu na forum w niejednym wątku :grin:
Tak, tak, ta sosna to prawdopodobnie (jak mówią amerykańscy naukowcy) najczęściej fotografowane drzewo w Polsce. Ze zdjęć znałam ją już od bardzo dawna, dopiero niedawno zobaczyłam ją na żywo i zaskoczyło mnie to, jak jest malutka. W porównaniu z pobliskimi drzewami wygląda jak nieco przerośnięte bonsai. Nie jestem pewna, czy to akurat to drzewko, ale najstarsza reliktowa sosna na Sokolicy ma ok 500 lat.
Fajnie, że odwiedzacie mój wątek, bardzo mnie cieszą Wasze wizyty i wszelkie komentarze i miło mi, że fotki przypadły do gustu. System wprawdzie nie zawsze pozwala mi na zaplusowanie, ale co się odwlecze.. ;)
Wrzucam jeszcze trzy fotki z Pienin.
Środkowy naj...
...bo ostatni to Mordor mi przypomina ;) :mrgreen:
pierwsze chciałoby się szerzej, drugie jest przepiękne :)
ów mordor też się podoba - ale środeczek najbardziej oryginalny :)
A ja na przekór trzecie, drugie owszem ma łdne kolorki ale czy jest oryginalne? Trzecie wykadrowałbym do formau 3:2 tak by pozbyć się jasnej góry, by jeszcze klimatyczniejszy obrazek wyszedł :)
Spektakularne ujęcia ; ) napewno jedne z wielu ; )
lisiajamka1
16.01.15, 12:09
Wrzucam jeszcze trzy fotki z Pienin.
Mrozem powiało :) Trzecie podoba się najbardziej.
Mnie się trzy ostatnie podobają :)
Wszystkie trzy mi się bardzo podobają. A najbardziej-środkowe.
W trzecim troche "grozy "dodac i do FM zapodac.
W pierwszym balans troche uciekl.Drugie przez te "galazkowa ramke" takim jeleniem na rykowisku mi zalecialo.
Ogolnie z tych trzech trzecie odstaje na duuuzy plus.
W trzecim troche "grozy "dodac i do FM zapodac.
W pierwszym balans troche uciekl.Drugie przez te "galazkowa ramke" takim jeleniem na rykowisku mi zalecialo.
Ogolnie z tych trzech trzecie odstaje na duuuzy plus.
Ja to w ogóle mam wrażenie, że wszystkie to kicz ;)... ale co ja zrobię jak mię rusza?
A co do Mordoru (jak obrabiałam to zdjęcie to też je tak roboczo nazwałam)... to powiem Wam, że nie spodziewałam się, że się spodoba, raczej liczyłam się z możliwością otrzymania negatywnych komentarzy, że przekombinowane, że sam PS, a tu proszę, jeszcze mam je ciągnąć?
Bardziej nie mam odwagi. I jeszcze wersja b) przycięta wg uwag Yamady.
A oprócz Mordoru czarno-biała wersja zachodu z Trzech Koron i jeszcze jeden kicz z przedpola Tatr.
Pozdrawiam wszystkich- i zaglądających, i komentujących :)
O mocniejszym suwakowaniu to o takim myslalem139089Majac orginal zrobisz to duuzo lepiej.Moze z orginala bardziej bym kolor odzyskal w pierwszym i drugim plane.Te trzecie gory i horyzont teraz troche na wklejke podchodzi.
Aaa, w tą stronę... i mówisz, że to suwaczki tylko? Balans kolorów i kolor selektywny? Czy coś jeszcze? (Jeśli to nie tajemnica :)) Popróbuję coś zdziałać, ale nie wiem czy nie polegnę :)
Przycięta wersja dla mnie super, kicz z przedpola Tatr też jak dla mnie świetny :)
Aaa, w tą stronę... i mówisz, że to suwaczki tylko? Balans kolorów i kolor selektywny? Czy coś jeszcze? (Jeśli to nie tajemnica :)) Popróbuję coś zdziałać, ale nie wiem czy nie polegnę :)
Krzywe jeszcze na chmurach byly i mikro kontrast.
Nie polegniesz.Bedzie lepiej i latwiej jak myslisz.
Piękne zdjęcia. bardzo podoba mi się zdjęcie środkowe z przedostatniej wrzuty (wszystkie zresztą są bardzo ładne).
Wrzucam jeszcze trzy fotki z Pienin. Środkowe "okienko" bardzo mi się spodobało.
Dzięki wszystkim za wizyty :)
U mnie cały czas Pieniny na tapecie. Znowu wrzutka z Trzech Koron.
Pierwsze zdjęcie zrobione jakieś pięć minut spacerem poniżej szczytu, ale panorama Tatr bardzo podobna do tej, którą widać z Okrąglicy.
Na podstawie literatury, wujka google, własnej wiedzy pokusiłam się o ponazywanie tatrzańskich szczytów. Nie wiem, jak Wy, ale ja lubię wiedzieć na co patrzę, lubię jak góry przestają być dla mnie anonimowe. Może komuś się taka informacja przyda? A może ktoś wie lepiej i wyprowadzi mnie z błędu (o ile go zrobiłam)?
A ostatnia fotka zrobiona na szczycie, ale w kierunku mniej więcej północnym.
ośniezone drzewka - miód i malina. Cały czas nurtuje mnie temat jak pokazać biel białego śniegu by nie zagubić się w przepałach. Może kiedyś nauczę się to tak robić jak Tobie to na tej fotografii wyszło.
a mówią że to źle podpisywać zdjęcia :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
a mówią że to źle podpisywać zdjęcia :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pewnie ze zle.Ale opisywac dodajac obok nie opisane to juz nie jest zle a raczej bardzo dobrze.
Podziwiam te piekne fotki i zastanawiam się w jakich godzinach po tych górach wędrujesz.
Fajna wrzuta. Czekam na kolejne zdjęcia.