PDA

Zobacz pełną wersję : Zdjęcia... Artur

Hampton21
25.05.09, 15:05
Witam jestem nowym użytkownikiem zalogowałem się jakieś 30 min temu i wrzuce kilka swoich prac....a pracuję z sprzętem olympus sp 560 uz...a zachody słonca to mój ulubiony motyw....pozdrawiam wszystkich uzytkowników :) i życze miłego ogladania :):nikonbe::canonbe2:

judasz
25.05.09, 21:59
jak dla mnie swietne kompozycje.

Ramzes_II
25.05.09, 23:07
no no, nieźle zacząłeś. wszystkie 3 kadry bardzo fajne.

Hampton21
25.05.09, 23:59
Widze że nawet wam się spodobały moje prace wiec dodam kilka troche starszych prac :)

dreptak
26.05.09, 08:11
Bardzo ładne ujęcia . Ślimak superek . :)

kowalikster
26.05.09, 08:19
Witam,
Na początek prośba - numer po kolei swoje zdjecia, będzie się łatwiej do nich odnieść.
Pierwsze 3 bardzo mi się podobają - kadr, kompozycja. Super
Kolejne 3 już trochę słabsze - np. na zdjęciu ze ślimakiem oko leci na przepał na muszli.

Lifter
26.05.09, 10:10
Z drugiej serii pierwsze i drugie za ciemne jak dla mnie.

Ta manifestacja :canonbe2::nikonbe: pojawiająca się niemal w każdym twoim poście to jakaś prywatna krucjata?

rocco
26.05.09, 10:33
Ta manifestacja :canonbe2::nikonbe: pojawiająca się niemal w każdym twoim poście to jakaś prywatna krucjata?
Też mnie to zastanawia :roll:
Jesli ma to skłonić do komentowania Twoich fotek to w moim przypadku trafiłeś jak kulą w płot ;)

Hampton21
26.05.09, 13:35
Poprostu spodobały mi sie emoty i tylko dlatego dałem ale jak was to ze tak powiem wnerwia to juz usówam...i to nie miało nic wspolnego z tym by przyciagnac wasza uwage :) pozdrawiam all i niedługo napewno wrzuce kolejne prace :) jeszcze raz przepraszam za te emoty :)

Kórde chyba jestem tępy ale nie da rady ich usunac bo nie widze nigdzie edycji ;/:evil:

Hampton21
26.05.09, 13:50
Prosze o każda rade co poprawic czy za jasne czy za ciemne mile widziana ostra krytyka :):shock: bo fotografia to moj kolejny zywiol wiec chce dazyc do perfekcji ;p choc daleka droga przedemna :) ale uparta ze mnie bestia :mrgreen:wiec kiedys tego moze dokonam :P

A i miał bym prośbe do kogoś kto się posługuje takim sprzętem jak Olympus sp 560 uz bo miał bym kilka konkretnych pytań...

Ann
26.05.09, 13:57
Ślimak super , ładny kadr i światło :)
Popraw ostrość i unikaj centralnego kadru :)
Dobrze , ze usunąłeś te emotki ;)

Lifter
26.05.09, 16:37
Z ostatniej serii 9 bardzo miłe. 7 i 8 jakoś mnie nie wciągnęły. 7 IMHO psuje drugie zielsko w tle a na 8 to nie wiem na czym wzrok zawiesić :)

Dobrze , ze usunąłeś te emotki ;)

On ich nie usunął tylko usónął :lol: ... A to kórde różnica przecież jest :wink:

Hampton21
26.05.09, 18:33
kąbinuje i kąbinuje i coś takiego wykąbinowałem...
Porobiłem małe korekty w PS CS3 zmieniłem oczywście na b&w i w 10 i 11 zdjęciu starałem się usunać jak najwięcej ziarna no i efekty jak widać na załączonych obrazkach :):roll:

Ann
26.05.09, 19:48
Cytat:
Napisał Ann https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=319408#post319408)
Dobrze , ze usunąłeś te emotki :wink:

On ich nie usunął tylko usónął :lol: ... A to kórde różnica przecież jest :wink: sorry .... Lifter zajrzyj TU :

http://so.pwn.pl/lista.php?co=usun%B1%B3e%B6

A później kogos wyśmiewaj.

Przepraszam Hampton21 takie komentarze w Twoim wątku nie powinny mieć miejsca .

kYs
26.05.09, 21:09
8 - fajnie listek prowadzi wzrok do kwiatka, szkoda że nie dało się głębiej z ostrością

Pan w kapturze ma jak dla mnie zbyt ziarnistą cerę :cool: dłuższy czas, mniejsza wartość ISO

Hampton21
26.05.09, 23:14
sorry .... Lifter zajrzyj TU :

Przepraszam Hampton21 takie komentarze w Twoim wątku nie powinny mieć miejsca .

Nic nie szkodzi akurat w słusznej wieże komentarz więc wybaczone :P

Hampton21
26.05.09, 23:46
a co powiecie na takiego kota troche zabawy w photoshopie :cool:

manol
27.05.09, 00:41
a co powiecie na takiego kota troche zabawy w photoshopie :cool:
Ja powiem...masakra! :roll: Jedno trzeba Ci przyznać 1 dzień na forum i 14 postów, i żadnego fajnego zdjęcia. Zwolnij, pomyśl, pokaż coś ciekawego!:|

J.Graph
27.05.09, 00:55
Ja powiem...masakra! Zwolnij, pomyśl, pokaż coś ciekawego!:|

O to, to ,to ,to :roll:

Hampton21
27.05.09, 01:00
Ja powiem...masakra! :roll: Jedno trzeba Ci przyznać 1 dzień na forum i 14 postów, i żadnego fajnego zdjęcia. Zwolnij, pomyśl, pokaż coś ciekawego!:|

wkoncu ktos z konkretem wyskoczyl i sie nie boi zrabac :) wiec bede musiał leciec w plener porobic jakies foty i pomyslec jak cos poprzerabiac :) i wyskoczyc z jakims konkretem :):roll:

manol
27.05.09, 01:33
wkoncu ktos z konkretem wyskoczyl i sie nie boi zrabac :) wiec bede musiał leciec w plener porobic jakies foty i pomyslec jak cos poprzerabiac :) i wyskoczyc z jakims konkretem :):roll:
:grin: Od teraz będę czekał z niecierpliwością na Twoje zdjęcia! :cool:

Lifter
27.05.09, 01:36
Lifter zajrzyj TU :
Link to raczej autorowi wątku się bardziej przyda niż mnie... Więcej w PW. EOT.

kowalikster
27.05.09, 07:46
Lepiej idź na jakość nie na ilość.
Kot mi się niepodoba

kYs
27.05.09, 10:15
może poczytaj sobie kilka książek albo poradników internetowych o elementarnych rzeczach związanych z robieniem poprawnych i ciekawych zdjęć, to Ci na pewno pomoże w ocenie swoich prac, MSZ nie liczy się to co 'wykombinujesz a czasami przekombinujesz' w programie do obróbki ale liczy się pomysł i wykonanie zdjęcia, a najlepiej śledź wątki innych użytkowników, ucz się na cudzych błędach ;)

Hampton21
27.05.09, 13:57
:grin: Od teraz będę czekał z niecierpliwością na Twoje zdjęcia! :cool:

więc troche poczekasz, pomysł już mam teraz tylko wykonać a z tym bedzie troche zabawy :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Link to raczej autorowi wątku się bardziej przyda niż mnie... Więcej w PW. EOT.

Rozumię aluzje...ale niestety mam dysgrafie i dysleksje...więc jak ci sie błedy nie podobaja to juz Twoj problem ja sie staram jak moge :roll::)

helmuth
27.05.09, 14:35
...ale niestety mam dysgrafie i dysleksje...więc jak ci sie błedy nie podobaja to juz Twoj problem ja sie staram jak moge :roll::)Nie opowiadaj, że się starasz!
Są słowniki, wtyczki do sprawdzania pisowni itp. Jesteś leń! :p Masz wygodną wymówkę i to Cię (w Twoim mniemaniu) usprawiedliwia. To, że komuś (Twoje) błędy nie podobają, to nie jego a jednak Twój problem. Moż przestać odwiedzać ten wątek, oceniać, doradzać. Będzie MZ, Twoja strata ;)

manol
27.05.09, 23:51
(...) Rozumię aluzje...ale niestety mam dysgrafie i dysleksje...więc jak ci sie błedy nie podobaja to juz Twoj problem ja sie staram jak moge :roll::)
Co to takiego? Choroby? :roll::shock: Jeżeli tak, to zapewne, można je wyleczyć. Pewnie też ADHD masz? Nie, lepiej HADHD? Jeśli za moich czasów to nie istniało, to #$^$## jest wymyślone.

suchar
28.05.09, 00:03
Hampton21, pstrykasz bardzo oklepane motywy. Ja mam alergię na zachody słońca, bo raz, że każdy w swoim życiu widział ich tysiące, a dwa, że bardzo trudno je ciekawie sfotografować. Zazwyczaj jest dużo za dużo pomarańczu, róży, nudne (bo widziane już setki razy) niebo i niewiele więcej. Dlatego też, jeżeli światło zachodzącego słońca Cię interesuje, to może postaraj się je wykorzystać? Poobserwuj, jak oświetla różne przedmioty, budynki, krajobrazy i spróbuj zagrać światłem, czymś mniej oczywistym i delikatniejszym w wyrazie.

PS. Do przeglądarek są wtyczki internetowe ze słownikami, polecam ;)

Co to takiego? Choroby? :roll::shock: Jeżeli tak, to zapewne, można je wyleczyć. Pewnie też ADHD masz? Nie, lepiej HADHD? Jeśli za moich czasów to nie istniało, to #$^$## jest wymyślone.

Ech, żenujący komentarz. Jest jeszcze mnóstwo rzeczy, których w twoich czasach nie było, a obecnie są już odkryte i o dziwo istnieją. W twoich czasach ludzie mieli ADHD tak samo jak teraz, tylko nikt nie wiedział, czemu są tak nadpobudliwi. Teraz dużo więcej wiadomo. Jeśli brakuje Ci wiedzy w jakimś temacie, to albo się nie wypowiadaj tak ostro i agresywnie, albo się doucz.
Pozdrawiam

kYs
28.05.09, 08:33
Hampton, może wrzuć jakieś nowe fotki dla rozładowania atmosfery, bo dyskusja troszkę zboczyła z tematu :evil:

kowalikster
28.05.09, 09:26

Tak samo kiedyś nie było witamin, grup krwi...
Nie można zakładać, że kolega się nie stara. Suchar ma rację - zniż ton wypowiedzi.

@Hampton21: rzeczywiście możesz używać wtyczek spr poprawną pisownię, choć może niedługo nie będziesz tego potrzebował:
http://www.tvn24.pl/-1,1602296,0,1,thuz--bzoh--hzan--rzulty-internauci-podzieleni,wiadomosc.html

Dyskusja na ten temat: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=18673

PS. @manol - pod koniec wypowiedzi chyba kodowanie Ci się zepsuło:
#$^$##

Hampton21
28.05.09, 11:15
Niebawem wrzuce jakies nowe foty tylko jak narazie malo czasu by chwycic aparat i porobic cos nowego... Dzieki suchar za rady co do zachodow bo na tym ponkcie mam bzika wiec napewno jakies nowe sie znajda wiec bede tez czekal na konkretna krytyke...Kay- dzieki za rady co do tych ksiazek bo napewno wykozystam i wsomie pare juz lezy w domu ale jak by nie bylo to jest 50% sukcesu a 2 50% to ludzkie oko ;p...Manol bez komentarza....Kowalikster to ciekawe co tam pisza ale moim zdaniem jednak powinno zostac po staremu choc jak tam mowia jest teraz "pokolenie internetu" więc wszytsko jest mozliwe :)...wiec troche cierpliwosci bo niebawem wrzuce nowe prace :) pozdrawiam all:):roll:

Hampton21
28.05.09, 11:59
a na ochłode dodaje 2 jeszcze starsze prace bo nowych brak :(:roll:
14 robiona nad chechłem nie daleko mojego miasta :)
15 moze ja mam dziwna wyobraznie ale to mi przypomina jakas brame do innego moze lepszego "zycia" ;p:roll:

kowalikster
28.05.09, 14:25
14 i 15 byc może te zdjęcia są dla Ciebie bardziej szczególne niż dla mnie, bo one do mnie wogóle nie trafiają. Ot zachodzik, jakich wiele oraz chmurka.
14 chyba leci w prawo, albo mnie sie zdaje.
15 za duże kontrasty jak dla mnie przez co zdjecie jest wogole nieczytelne, zreszta to tez powoduje uchwycone drzewko

Hampton21
28.05.09, 14:35
No nie watpie bo dosc stare zdjecia jedne z pierwszych jakie robilem...im dłuzej na to patrze to tym bardziej widze w tym banał choc odbicie w wodzie mi sie tylko podoba :)