Zobacz pełną wersję : Zdjęcia... Artur
Witam jestem nowym użytkownikiem zalogowałem się jakieś 30 min temu i wrzuce kilka swoich prac....a pracuję z sprzętem olympus sp 560 uz...a zachody słonca to mój ulubiony motyw....pozdrawiam wszystkich uzytkowników :) i życze miłego ogladania :):nikonbe::canonbe2:
jak dla mnie swietne kompozycje.
no no, nieźle zacząłeś. wszystkie 3 kadry bardzo fajne.
Widze że nawet wam się spodobały moje prace wiec dodam kilka troche starszych prac :)
Bardzo ładne ujęcia . Ślimak superek . :)
kowalikster
26.05.09, 08:19
Witam,
Na początek prośba - numer po kolei swoje zdjecia, będzie się łatwiej do nich odnieść.
Pierwsze 3 bardzo mi się podobają - kadr, kompozycja. Super
Kolejne 3 już trochę słabsze - np. na zdjęciu ze ślimakiem oko leci na przepał na muszli.
Z drugiej serii pierwsze i drugie za ciemne jak dla mnie.
Ta manifestacja :canonbe2::nikonbe: pojawiająca się niemal w każdym twoim poście to jakaś prywatna krucjata?
Ta manifestacja :canonbe2::nikonbe: pojawiająca się niemal w każdym twoim poście to jakaś prywatna krucjata?
Też mnie to zastanawia :roll:
Jesli ma to skłonić do komentowania Twoich fotek to w moim przypadku trafiłeś jak kulą w płot ;)
Poprostu spodobały mi sie emoty i tylko dlatego dałem ale jak was to ze tak powiem wnerwia to juz usówam...i to nie miało nic wspolnego z tym by przyciagnac wasza uwage :) pozdrawiam all i niedługo napewno wrzuce kolejne prace :) jeszcze raz przepraszam za te emoty :)
Kórde chyba jestem tępy ale nie da rady ich usunac bo nie widze nigdzie edycji ;/:evil:
Prosze o każda rade co poprawic czy za jasne czy za ciemne mile widziana ostra krytyka :):shock: bo fotografia to moj kolejny zywiol wiec chce dazyc do perfekcji ;p choc daleka droga przedemna :) ale uparta ze mnie bestia :mrgreen:wiec kiedys tego moze dokonam :P
A i miał bym prośbe do kogoś kto się posługuje takim sprzętem jak Olympus sp 560 uz bo miał bym kilka konkretnych pytań...
Ślimak super , ładny kadr i światło :)
Popraw ostrość i unikaj centralnego kadru :)
Dobrze , ze usunąłeś te emotki ;)
Z ostatniej serii 9 bardzo miłe. 7 i 8 jakoś mnie nie wciągnęły. 7 IMHO psuje drugie zielsko w tle a na 8 to nie wiem na czym wzrok zawiesić :)
Dobrze , ze usunąłeś te emotki ;)
On ich nie usunął tylko usónął :lol: ... A to kórde różnica przecież jest :wink:
kąbinuje i kąbinuje i coś takiego wykąbinowałem...
Porobiłem małe korekty w PS CS3 zmieniłem oczywście na b&w i w 10 i 11 zdjęciu starałem się usunać jak najwięcej ziarna no i efekty jak widać na załączonych obrazkach :):roll:
Cytat:
Napisał Ann https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=319408#post319408)
Dobrze , ze usunąłeś te emotki :wink:
On ich nie usunął tylko usónął :lol: ... A to kórde różnica przecież jest :wink: sorry .... Lifter zajrzyj TU :
http://so.pwn.pl/lista.php?co=usun%B1%B3e%B6
A później kogos wyśmiewaj.
Przepraszam Hampton21 takie komentarze w Twoim wątku nie powinny mieć miejsca .
8 - fajnie listek prowadzi wzrok do kwiatka, szkoda że nie dało się głębiej z ostrością
Pan w kapturze ma jak dla mnie zbyt ziarnistą cerę :cool: dłuższy czas, mniejsza wartość ISO
sorry .... Lifter zajrzyj TU :
Przepraszam Hampton21 takie komentarze w Twoim wątku nie powinny mieć miejsca .
Nic nie szkodzi akurat w słusznej wieże komentarz więc wybaczone :P
a co powiecie na takiego kota troche zabawy w photoshopie :cool:
a co powiecie na takiego kota troche zabawy w photoshopie :cool:
Ja powiem...masakra! :roll: Jedno trzeba Ci przyznać 1 dzień na forum i 14 postów, i żadnego fajnego zdjęcia. Zwolnij, pomyśl, pokaż coś ciekawego!:|
Ja powiem...masakra! Zwolnij, pomyśl, pokaż coś ciekawego!:|
O to, to ,to ,to :roll:
Ja powiem...masakra! :roll: Jedno trzeba Ci przyznać 1 dzień na forum i 14 postów, i żadnego fajnego zdjęcia. Zwolnij, pomyśl, pokaż coś ciekawego!:|
wkoncu ktos z konkretem wyskoczyl i sie nie boi zrabac :) wiec bede musiał leciec w plener porobic jakies foty i pomyslec jak cos poprzerabiac :) i wyskoczyc z jakims konkretem :):roll:
wkoncu ktos z konkretem wyskoczyl i sie nie boi zrabac :) wiec bede musiał leciec w plener porobic jakies foty i pomyslec jak cos poprzerabiac :) i wyskoczyc z jakims konkretem :):roll:
:grin: Od teraz będę czekał z niecierpliwością na Twoje zdjęcia! :cool:
Lifter zajrzyj TU :
Link to raczej autorowi wątku się bardziej przyda niż mnie... Więcej w PW. EOT.
kowalikster
27.05.09, 07:46
Lepiej idź na jakość nie na ilość.
Kot mi się niepodoba
może poczytaj sobie kilka książek albo poradników internetowych o elementarnych rzeczach związanych z robieniem poprawnych i ciekawych zdjęć, to Ci na pewno pomoże w ocenie swoich prac, MSZ nie liczy się to co 'wykombinujesz a czasami przekombinujesz' w programie do obróbki ale liczy się pomysł i wykonanie zdjęcia, a najlepiej śledź wątki innych użytkowników, ucz się na cudzych błędach ;)
:grin: Od teraz będę czekał z niecierpliwością na Twoje zdjęcia! :cool:
więc troche poczekasz, pomysł już mam teraz tylko wykonać a z tym bedzie troche zabawy :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Link to raczej autorowi wątku się bardziej przyda niż mnie... Więcej w PW. EOT.
Rozumię aluzje...ale niestety mam dysgrafie i dysleksje...więc jak ci sie błedy nie podobaja to juz Twoj problem ja sie staram jak moge :roll::)
...ale niestety mam dysgrafie i dysleksje...więc jak ci sie błedy nie podobaja to juz Twoj problem ja sie staram jak moge :roll::)Nie opowiadaj, że się starasz!
Są słowniki, wtyczki do sprawdzania pisowni itp. Jesteś leń! :p Masz wygodną wymówkę i to Cię (w Twoim mniemaniu) usprawiedliwia. To, że komuś (Twoje) błędy nie podobają, to nie jego a jednak Twój problem. Moż przestać odwiedzać ten wątek, oceniać, doradzać. Będzie MZ, Twoja strata ;)
(...) Rozumię aluzje...ale niestety mam dysgrafie i dysleksje...więc jak ci sie błedy nie podobaja to juz Twoj problem ja sie staram jak moge :roll::)
Co to takiego? Choroby? :roll::shock: Jeżeli tak, to zapewne, można je wyleczyć. Pewnie też ADHD masz? Nie, lepiej HADHD? Jeśli za moich czasów to nie istniało, to #$^$## jest wymyślone.
Hampton21, pstrykasz bardzo oklepane motywy. Ja mam alergię na zachody słońca, bo raz, że każdy w swoim życiu widział ich tysiące, a dwa, że bardzo trudno je ciekawie sfotografować. Zazwyczaj jest dużo za dużo pomarańczu, róży, nudne (bo widziane już setki razy) niebo i niewiele więcej. Dlatego też, jeżeli światło zachodzącego słońca Cię interesuje, to może postaraj się je wykorzystać? Poobserwuj, jak oświetla różne przedmioty, budynki, krajobrazy i spróbuj zagrać światłem, czymś mniej oczywistym i delikatniejszym w wyrazie.
PS. Do przeglądarek są wtyczki internetowe ze słownikami, polecam ;)
Co to takiego? Choroby? :roll::shock: Jeżeli tak, to zapewne, można je wyleczyć. Pewnie też ADHD masz? Nie, lepiej HADHD? Jeśli za moich czasów to nie istniało, to #$^$## jest wymyślone.
Ech, żenujący komentarz. Jest jeszcze mnóstwo rzeczy, których w twoich czasach nie było, a obecnie są już odkryte i o dziwo istnieją. W twoich czasach ludzie mieli ADHD tak samo jak teraz, tylko nikt nie wiedział, czemu są tak nadpobudliwi. Teraz dużo więcej wiadomo. Jeśli brakuje Ci wiedzy w jakimś temacie, to albo się nie wypowiadaj tak ostro i agresywnie, albo się doucz.
Pozdrawiam
Hampton, może wrzuć jakieś nowe fotki dla rozładowania atmosfery, bo dyskusja troszkę zboczyła z tematu :evil:
kowalikster
28.05.09, 09:26
Tak samo kiedyś nie było witamin, grup krwi...
Nie można zakładać, że kolega się nie stara. Suchar ma rację - zniż ton wypowiedzi.
@Hampton21: rzeczywiście możesz używać wtyczek spr poprawną pisownię, choć może niedługo nie będziesz tego potrzebował:
http://www.tvn24.pl/-1,1602296,0,1,thuz--bzoh--hzan--rzulty-internauci-podzieleni,wiadomosc.html
Dyskusja na ten temat: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=18673
PS. @manol - pod koniec wypowiedzi chyba kodowanie Ci się zepsuło:
#$^$##
Niebawem wrzuce jakies nowe foty tylko jak narazie malo czasu by chwycic aparat i porobic cos nowego... Dzieki suchar za rady co do zachodow bo na tym ponkcie mam bzika wiec napewno jakies nowe sie znajda wiec bede tez czekal na konkretna krytyke...Kay- dzieki za rady co do tych ksiazek bo napewno wykozystam i wsomie pare juz lezy w domu ale jak by nie bylo to jest 50% sukcesu a 2 50% to ludzkie oko ;p...Manol bez komentarza....Kowalikster to ciekawe co tam pisza ale moim zdaniem jednak powinno zostac po staremu choc jak tam mowia jest teraz "pokolenie internetu" więc wszytsko jest mozliwe :)...wiec troche cierpliwosci bo niebawem wrzuce nowe prace :) pozdrawiam all:):roll:
a na ochłode dodaje 2 jeszcze starsze prace bo nowych brak :(:roll:
14 robiona nad chechłem nie daleko mojego miasta :)
15 moze ja mam dziwna wyobraznie ale to mi przypomina jakas brame do innego moze lepszego "zycia" ;p:roll:
kowalikster
28.05.09, 14:25
14 i 15 byc może te zdjęcia są dla Ciebie bardziej szczególne niż dla mnie, bo one do mnie wogóle nie trafiają. Ot zachodzik, jakich wiele oraz chmurka.
14 chyba leci w prawo, albo mnie sie zdaje.
15 za duże kontrasty jak dla mnie przez co zdjecie jest wogole nieczytelne, zreszta to tez powoduje uchwycone drzewko
No nie watpie bo dosc stare zdjecia jedne z pierwszych jakie robilem...im dłuzej na to patrze to tym bardziej widze w tym banał choc odbicie w wodzie mi sie tylko podoba :)