Zobacz pełną wersję : A co myslicie o tym?
Bardzo dobre, robi nastrój - strach się bać :)
Aaa! I jeszcze takie:
58301____58300
Ja to już się boję - strach wchodzić w takie okolice.
Pozdrawiam AP.
dziekuje za odwiedziny mojego watku , bo jakas pocucha tu wialo od jakiegos czasu :) sabor na ciebie jak zwykle mozna liczyc , dzieki za proby , podoba mi sie tylko kurde jakos nie lupie ps-oewj mgielki :) ale juz wiem gdzie kupic suchy lod :) to dopiero sie bedzie dzialo :) sam sie doczekac nie moge ... dzieki jeszcze raz za proby ocalenia fotek ,ps. chyba ostatnia tobie nie weszla .pzdr.
dziekuje za odwiedziny mojego watku , bo jakas pocucha tu wialo od jakiegos czasu :) saboor na ciebie jak zwykle mozna liczyc , dzieki za proby , podoba mi sie tylko kurde jakos nie lupie ps-oewj mgielki :) ale juz wiem gdzie kupic suchy lod :) to dopiero sie bedzie dzialo :) sam sie doczekac nie moge ... dzieki jeszcze raz za proby ocalenia fotek ,ps. chyba ostatnia tobie nie weszla .pzdr.
Wiesz, że lubię zabawę :-D A na poważnie specjalnie wybrałem te dwa kadry, są świetne! Przygaś może światło w pierwszym i "trupia tonacja" w drugim i do galerii.
Bardzo mi się podoba to nocne błyskanie. A Saboorem się nie przejmuj, on już tak ma ;)
58357romku to nie bylo blyskanie :p , swiatlo ciagle :) czytaj ( taszczenie sie z softboxami i parasolkami i akumulatorami samochodowymi ) :)
sabor a co powiesz na taka wersje fotki o ktorej piszesz ?
OK, podoba mi się to nocne świecenie ;)
58357romku to nie bylo blyskanie :p , swiatlo ciagle :) czytaj ( taszczenie sie z softboxami i parasolkami i akumulatorami samochodowymi ) :)
saboor a co powiesz na taka wersje fotki o ktorej piszesz ?
O! To jest takie, takie ... judaszowe - mocny kolor, tylko fiolet ... fiolet na nie. Prawa strona pięknie, jeszcze delikatnie Wyciągnij cienie po prawej i jest miodek(to nie profesor).
Dla mnie dwie tonacje: niebieskawa albo trupiozielona.
---------- Post dodany o 23:00 ---------- Poprzedni post był o 22:53 ----------
Idę spać, jutro jeszcze pooglądam te fotki i sobie pogrzebię bo są przefajne!
Świetne foto judasz.
Pozdrawiam.
58366dziekuje vitia1 , wiec to chyba bedzie max co moge z tego zrobic ,dzieki wszystkim za odwiedzanie ,pzdr.
Wiesz co ? chciałbym tam być i postraszyć troszkę :D
Ale musieliście mieć zabawę :)
Fajne to zamczysko, normalnie strach się bać. Foty mi się podobają, szczególnie wrzutka z mostkiem nad fosą.
pozdr
58366dziekuje vitia1 , wiec to chyba bedzie max co moge z tego zrobic ,dzieki wszystkim za odwiedzanie ,pzdr.
No to jeszcze takie i już wiecej nie morduję tego kadru:
58392
kurde wyszlo lepiekj niz u mnie :) sabor baw sie czesciej moimi fotami , wtedy widze wiecej pomyslow i mozliwosci :0 plusika bym dal ale mi wyzsze sfery nie pozwalaja jeszcze :)
kurde wyszlo lepiekj niz u mnie :) sabor baw sie czesciej moimi fotami , wtedy widze wiecej pomyslow i mozliwosci :0 plusika bym dal ale mi wyzsze sfery nie pozwalaja jeszcze :)
A z wielczym chęcim! :-D
heh super :) pzdr. i wszystkiego naj w tym roku :)
Aaa! I jeszcze takie:
58301____58300
58302____58303
Syre od statywu wymazcie!:)
pozdrawiam serdecznie
Janek
janeczek pamietaj ze dobra dloga noga nigdy nie przeszkadza na focie :) pzdr.
5868558686aj ja tak dla rozluznienia watku :) fotki nie mojego autorstwa ale ze mna w roli glownej :) przedostatni wyskok na fotolowy z kolesiem :)
nawet zmoczenie nie straszne : D... rozumiem że nienajlepsze kadrowanie jest wynikiem skupienia się na uchwyceniu chwili : )
to nie moje fotki ja tylko na nich justem :)
z dzisiejszego spacerku wyciagnelem wkoncu 40 150 mm dawno nieuzywane :) i 14 54 mm i podlaczylem ,i 50 mm do conwentera panagor macro , pzdr.
Ładne ptaszki, tylko trochę nie ostre :wink:
ło matko, leszku - jak masz możliwość edycji to wyrzuć to natychmiast. Masakrę zrobiłeś
Wyrzuciłem, u mnie jakoś lepiej to wyglądało a na Olimpusie za bardzo wyostrza i wychodzi masakra :grin:
Szybko mnie podejrzałeś, a ty łobuzie :grin:
nawet zobaczyc nie zdazylem :)
ptaszek w mocno bajowej mglistej poświacie (doostrzany i odszumiany?) - ostatniego zdjęcia nie rozumiem - chodziło o pokazanie kompozycji, kolorystyki czy unikalnego światła czy czegoś innego? - chyba zbyt mocno poruszone by dało pożądany efekt : )
nawet zobaczyc nie zdazylem :)
dobrze że nie widziałeś - nie udało się:wink:, jak ja to nazywam ,,przepompowałem'':grin:
glee, jasne ze lekko doostrzony i lekko odszumiony, ale nic specjalnego poza czysta kosmetyka, a ostatnia fota sam nie wiem co ma przedstawiac, poprostu odrobina sniegu na galazce :) leszek , nastepnym razem zostaw, moze mi se spodoba :) pzdr.
glee, jasne ze lekko doostrzony i lekko odszumiony, ale nic specjalnego poza czysta kosmetyka, a ostatnia fota sam nie wiem co ma przedstawiac, poprostu odrobina sniegu na galazce :) leszek , nastepnym razem zostaw, moze mi se spodoba :) pzdr.
pewnie nie - był tak przeostrzony, że aż tęcze z krawędzi waliły
pewnie nie - był tak przeostrzony, że aż tęcze z krawędzi waliły
Jak się nie znasz, to się nie odzywaj :-P bo to ptaszek tęczowy :mrgreen:
---------- Post dodany o 11:19 ---------- Poprzedni post był o 11:13 ----------
Tak zostawię i będziecie się we dwóch ze mnie śmiali :roll:
Jak się nie znasz, to się nie odzywaj :-P bo to ptaszek tęczowy :mrgreen:
---------- Post dodany o 11:19 ---------- Poprzedni post był o 11:13 ----------
Tak zostawię i będziecie się we dwóch ze mnie śmiali :roll:
Rudzikowi jak zobaczy pewnie nie będzie do śmiechu:wink: i nie będzie następnej sesji:lol:
U mnie ptaszki zawsze wychodziły nieostre ,wina ręki:wink: i sprzętu.
Pozdrawiam MCH
witam , ja tak tylko do sprostowania galeri ( zdjec z niej ) :) to byl alternatywny pokaz mody w londynie , i jakos mi sie udalo tam wkrecic jako fotograf prasowy :)
pierwszy raz cos takiego robilem wiec rozumiem ze jest dozo niedociagniec , dlaczego tryptyki ? nie mialem innego pomyslu zeby pokazac sama modelke itp na wybiegu a bardzo waskie zdjecie zle wyglada wiec zaczelo sie laczenie kilku na raz latwiej i przyjemniej, impreza trwala tydzien , ja bylem 3 dni , i musze powiedziec ze mi sie podobalo, zdjecia nie sa artystycznym dzielem tylko przedstawiam je bardziej w postaci reportazu, ciesze sie ze kilka moich fotek opublikowano i wspomniano o mnie tu i tam , kilku projektantow ocenilo moja prace jako dobra i chca wspolpracowac , to mnie cieszy. co do olka 520 i 14 54mm szkielka , hmmm chyba sie to nie sprawdza i nie wiem czy w systemie olka cokolwiek sie sprawdzi na wybiegach, swiatlo a raczej swiatla to porazka, przynajmniej 4 rozne kolory oswietlenia wybiegu , balansu bieli mozna szukac w lesie pozniej, ale dosyc bla bla bla , ponizej wsztawie link z imprezy na you tube zebyscie mogli miec pojecie o co kaman , i dorzucam kilka fotek od siebie, reszte mozecie znalesc na moim blogu ,pzdr.
http://www.youtube.com/watch?v=WzYwQFF_khA
63262632596325663260632576326163258
640946409564096640976409864099orajt, moze teraz ktos cos skrobnie , nastepny wybieg, jeszcze gorzej niz poprzednio z oswietleniem , ( totalna dyskoteka ) ale walczylem i z lampa i bez, wszystko w starym teatrze na zaciemnionej sali , i jeszcze mi dorzucili dym :/ sami ocencie czy wyszlo cos fajnego,pzdr.
Co można powiedzieć ... zrobić zdjęcie ciemnoskórego modela, przy kiepskim świetle, duża rzecz.:mrgreen:
kurde nikt mi nie powiedzial ze tam bedzie 98% ciemnoskorych , na 100% ciemnego tla :) .pzdr.
dokładnie...reportażowe fotki...w teatrze to miałeś zagwozdkę...ale dałeś rady ! to najważniejsze.Myślę że gdybyś wykorzystał cały czas dany na pokazie to w ostatnim dniu miałbyś już wszystko obcykane :wink: Najważniejsze że wkręciłeś się i nie poddałeś...a to zaprocentuje....Pozdrawiam
hehe tropic , ten teatr to juz inna impreza , trwala tylko jeden wieczor i nazywala sie (fashion 12) http://www.fashion12.co.uk/ a z tym procentowaniem to wlasnie tak wyszlo ze sami zadzwonili i spytali czy przyjde bo widzieli mnie wczesniej na innym , i to mnie wlasnie cholernie cieszy :) dzieki za ocene i pzdr.
hehe tropic , ten teatr to juz inna impreza , trwala tylko jeden wieczor i nazywala sie (fashion 12) http://www.fashion12.co.uk/ a z tym procentowaniem to wlasnie tak wyszlo ze sami zadzwonili i spytali czy przyjde bo widzieli mnie wczesniej na innym , i to mnie wlasnie cholernie cieszy :) dzieki za ocene i pzdr.no
widzisz !! furtka się otwarła...teraz to wykorzystaj i nie grymaś :wink: ale tez nie idź na łatwiznę...trzymam kciuki
Co można powiedzieć ... zrobić zdjęcie ciemnoskórego modela, przy kiepskim świetle, duża rzecz.:mrgreen:
To tak jak ciemnoskoremu kazac zjechac w koplani na dol, to przepadnie :-)
dzieki za odwiedziny , grymasic nie zamierzam :) bo mi sie to bardzo spodobalo,pzdr. i dorzucam jeszcze kilka...641236412264124641256412664127
dzieki za odwiedziny , grymasic nie zamierzam :) bo mi sie to bardzo spodobalo,pzdr. i dorzucam jeszcze kilka...641236412264124641256412664127
...tylko o jednym nie zapomnij !!! że "olkowe Cię wydało plemie...":esystem2: :mrgreen::mrgreen:
i nie próbuj zmieniać stajni....bo karząca ręka sprawiedliwości TWA Cię dosięgną...:wink::mrgreen:
hahaha no i mamy problem :) bo sie nosze z zamiarem przejscia do zoltych , a nawet wiecej , to tylko kwestia czasu, wczoraj dzieki forumowemu koledze naszemu pomacalem d700 z fajnymi szkielkami i poprostu ide w ta strone, a szkoda ze olek nie ma puszek na poziomie swoich szkiel :( moglo by byc miodnie , niestety w olku szu szu szumi bardzo ,pzdr.
hahaha no i mamy problem :) bo sie nosze z zamiarem przejscia do zoltych , a nawet wiecej , to tylko kwestia czasu, wczoraj dzieki forumowemu koledze naszemu pomacalem d700 z fajnymi szkielkami i poprostu ide w ta strone, a szkoda ze olek nie ma puszek na poziomie swoich szkiel :( moglo by byc miodnie , niestety w olku szu szu szumi bardzo ,pzdr.
Możesz się uspokoić. Jako Egzekutor i Skarbnik TWA ci to mówię: kupimy nikosia i będzie po kanarkach(ptokach). :-D
Możesz się uspokoić. Jako Egzekutor i Skarbnik TWA ci to mówię: kupimy nikosia i będzie po kanarkach(ptokach). :-D
..chcesz jakaś fuzje przeprowadzić :shock::shock::shock: ??? jakie barwy wtedy będzie nosił nikoś ;-) piękne niebieskie ;-)
..chcesz jakaś fuzje przeprowadzić :shock::shock::shock: ??? jakie barwy wtedy będzie nosił nikoś ;-) piękne niebieskie ;-)
Zimmną fuzję! :-D Się wie że niebieskie.
....aaaa co kupisz na poczatek....dekielek do Nikkor AF-S 17-35 mm f/2.8D IF-ED ? :mrgreen:
....aaaa co kupisz na poczatek....dekielek do Nikkor AF-S 17-35 mm f/2.8D IF-ED ? :mrgreen:
No żeś pojechał! Wróżek jaki jesteś??
koniec OT.
Pokazowe fajne, szacun ze z Olkiem. Wiem co mowie, bo sam nie tak dawno robilem podobne tylko w KRK (niestety, chlip, i nikt do mnie nie dzwonil pozniej - no ale moze foty kupa ;-).
E-30 z ZD 50 nie dawala rady. Obiektyw nie nadarzal z ostrezniem na chodzace modelki, ciemno bylo.. masakra. To nie swiat Olka. Moze nowe OM-D by jakos powalczylo?
Tak czy siak gratki, bo to zawsze cos sie dzieje. Dzialaj i wrzucaj czasem cos z tych walk.
T.
no thomasso , to mnie teraz zadziwiles, ze e30 i 50tka nie dala rady, ja sie z e520 i 14 54mm meczylem , a chyba wszyscy wiedza jakie sa mozliwosci 520tki w takich warunkach , i chyba kazdy zna jego ( mikroskopijny ) wizjer :)
tropic - myslalem raczej o d700 i 24 70mm i do tego 70 200 mm vrII , wiec podejrzewam ze dekielek tez sie moze przydac :) pzdr.
no thomasso , to mnie teraz zadziwiles, ze e30 i 50tka nie dala rady, ja sie z e520 i 14 54mm meczylem
Wiesz... ZD50 do demonow szybkosci nie nalezy jednak (jakby ten obiektyw byl SWD - och to byloby pieknie pewnie, ale nie jest). Po prostu zanim ustwail ostrosc, to modelka juz byla gdzie indziej.
I nie pomagalo C-AF, ktory totalnie glupial i ewidentnie obiektyw nie nadazal za samym AF aparatu.
To niestety nie jest sprzet do reporterki.
T.
thomasso , cos przykladowego mozesz wrzucic :) nawet do mojego watku , chetnie zerkne na to jak sie meczyles:) bo juz cos o tym wiem ,pzdr.
Wiesz... ZD50 do demonow szybkosci nie nalezy jednak (jakby ten obiektyw byl SWD - och to byloby pieknie pewnie, ale nie jest). Po prostu zanim ustwail ostrosc, to modelka juz byla gdzie indziej.
I nie pomagalo C-AF, ktory totalnie glupial i ewidentnie obiektyw nie nadazal za samym AF aparatu.
To niestety nie jest sprzet do reporterki.
T.
swiete slowa , ale jak sie odrobine postarac to daje rade ;-)
ja ostatnio robilem zdjecia na koncercie muzyki dawnej na wesolo , swiatla bylo malo , mialem zgode na uzywanie lampy wiec z lampa robilem foty ZD 12-60 , oczywiscie tryb M w body i lampie i lapanie jak najwiejszej ilosci swiatla zastanego , ale pozniej chcac zrobic w samym zastanym , trzeba bylo zalozyc ZD 50 , dal rade ;-) , bylo odrobine ciasno , musialem pojsc kilka krokow do tylu , ale lepsze to niz nie miec nic ;-)
jezeli bede zmuszony zostac jeszcze czas jakis z Olkiem , chyba pomysle powaznie o PanaLeice 25mm F1.4 , jeszcze lepszy uzysk swiatla niz ZD 50 oraz duzo szerzej w kadrze , dodatkowo PanaLeica daje bardzo ciekawy obrazek ;-)
a jeszcze wracajac do ZD 50 i E-3 , robilem tym ostatnio zdjecia na meczu koszykowki , Bufetowa stwierdzila ze, zdjecie zrobione 50 Makro wyszlo najfajniej ;-)
wiec dopoki ktos siedzi w Olku to warto sie zastanowic nad ZD 50
No.. najlepiej to na taki pokaz byloby zabrac ZD 14-35 f/2 SWD.. no ale.. wlasnie :P
T.
No.. najlepiej to na taki pokaz byloby zabrac ZD 14-35 f/2 SWD.. no ale.. wlasnie :P
T.
w sumie tak , ale ... z moim E-3 ZD 14-35 potrafil kaprysic i nie trafiac tam gdzie chcialem
thomasso , cos przykladowego mozesz wrzucic :) nawet do mojego watku , chetnie zerkne na to jak sie meczyles:) bo juz cos o tym wiem ,pzdr.
A prosze bardzo - szalu ni ma. Biarac pod uwage, ze i miejscowke mialem taka sobie ;-)
6412964130641316413264133641346413564136
Pozdrowki
Mr. T.
no i co z nimi nie tak??? chyba za ostra samokrytyka :) ja juz sie przekonalem ze artystycznych fotek sie raczej nie zrobi na takiej imprezie wiec trzeba pokazac to co jest a modelki po imprezie molestowac :) ,pzdr.
ps. moze 2 4 6 bym ciasniej kadrowal , ale to tylko moje widzi misie , a i jeszcze jedna ciekawa rzecz zauwazylem, ze naprawde ciezko jest kadrowac poszczegolne fotki z takich imprez , dlatego je po 3 lub wiecej laczylem i wtedy to jakiegos sensu nabralo.
thomasso- wyszlo tobie bardzo fajnie .
no i co z nimi nie tak??? chyba za ostra samokrytyka :) ja juz sie przekonalem ze artystycznych fotek sie raczej nie zrobi na takiej imprezie wiec trzeba pokazac to co jest a modelki po imprezie molestowac :) ,pzdr.
A co mialem pokazac te nietrafione? Na srednio 5-6 zdjec tylko jedno bylo w miare uzywalne.
Pomagalem sobie lampa w sufit lekko pod katem i synchro na druga kurtyne, co widac w niektorych zdjeciach ;-) Choc efekt przypadkowo wyszedl IMHO nawet dosc fajny :)
T.
czyli srednia calkiem dobra :)
zawalcz jeszcze raz jak bedziesz mial szanse , ja sie po pierwszym dniu nauczylem , i wiele zauwazylem rzeczy na ktore sie raczej nie zwraca uwagi tak jak modelka mruga oczami itp itd, bardzo wiele tego jest , ale zawziecie cwicze , a gadajac z ludzmi ktorzy z tego zyja , podniosla mi sie samoocena , oni tez maja podobna srednia w wyborze fotek , wielkie znaczenie ma miejsce w ktorym stoisz , to juz jak mi ktyos tam powiedzial 60 % sukcesu , a reszta zalezy od ciebie i od tego jaki szybki jestes, wlaczajec w to k/s i jasniutkie ( bardzo drogie ) szkielka :) , ale co najbardziej mnie ucieszylo to to ze jeden fotograf po imprezie napisal mi meila ( a sprzet mial konkretny ) ze nie spodziewal sie ze az tak dobrze pojdzie dla mojego olka , on mial 2 x D4 i podpiete na jednym body 24-70mm i na drogim 70 200 mm, w jego torbe tez zajrzalem i jeszcze co nieco tam bylo i tez z nie niskiej poleczki :) pozdr.
ps . zalacze fotke z miejsca w ktorym stalem , to byl pierwszy dzien, kto mnie znajdzie ? :) stalem na dole , na drogi i trzeci dzien wbilem sie na gore i stalem tam gdzie na zdjeciu jest teraz pani w jasnym plaszczyku .fotka porzyczona z neta , oczywiscie nie mojego autorstwa .64138
Witam po krotkiej nieobecnosci w swoim watku ,kozystajac z pieknej pogody podczas ostatniego (wekenda :) ) wybralem sie ze znajomym na krotka przejazdzke a w somie wyszlo z 500 km , wrzycam kilka fotek z wyprawy do new forest , gdzie mozna spotkac dozo dzikich koni zyjacych na wolnosci poza tym osiolki kroliki zajace i wiele innego zwierza.Lsa jest przeogromny ale kontrolowany i ogrodzony ( jak to u mnie ) i ciagnie sie az do wybrzeza , tam tez bylem i tez bylo milo , tylko piekne slonce to akurat nie pora do udanych kadrow, ale sie staralem i cos tam ciekawego chyba wyszlo, pierwsze trzy fotki to krotka historiadla przestrogi tych ktorzy lubia dlogie czasy nad woda ( nie dajcie sie zwiesc malej fali przy slabym sietrze, zawsze moze zawiac mocniej :) ) a reszte sami ocencie , pozdrawiam.
649996500065001650066500765002650036500465005
Najbardziej judaszowe pierwsze trzy i ostatnie dwa. Z naciskiem na pierwsze i ostatnie! :-D
dzieki sabor, to dla ciebie panoramka z ( marsa) znaczy z new forest, tak to mniej wiecej tam wyglada, tylko domku na preri brakuje ,pzdr.65020
dzieki sabor, to dla ciebie panoramka z ( marsa) znaczy z new forest, tak to mniej wiecej tam wyglada, tylko domku na preri brakuje ,pzdr.65020
Dzięki za prezent. :-D Rzeczywiście; Marsowa! :-) Fajna. Domku na prerii i komboja, co w stronem zachodu dzikiego słońca odjeżdża ... .
... pierwsze trzy fotki to krotka historiadla przestrogi tych ktorzy lubia dlogie czasy nad woda ...Nie przepadam za zdjęciami fal, rozbijających się o brzeg, robionych z długimi czasami.
Właśnie z powodu rozmycia, utraty dynamiki. Białe smugi na brzegu, wyglądają dość dziwnie. Trzeba mieć dużo wyobraźni aby dostrzec w tym potęgę żywiołu.
---------- Post dodany o 14:57 ---------- Poprzedni post był o 14:48 ----------
... i komboja, co w stronem zachodu dzikiego słońca odjeżdża ... . Ale na oswojonym kuniu :D
Nie przepadam za zdjęciami fal, rozbijających się o brzeg, robionych z długimi czasami.
Właśnie z powodu rozmycia, utraty dynamiki. Białe smugi na brzegu, wyglądają dość dziwnie. Trzeba mieć dużo wyobraźni aby dostrzec w tym potęgę żywiołu.
---------- Post dodany o 14:57 ---------- Poprzedni post był o 14:48 ----------
Ale na oswojonym kuniu :D
Qń tak, oswojony bo własny. :mrgreen:
hehe , dzieki za odwiedziny ,helmut, gdzies tam w galeri mojej jest krotki czas ze sporo fala , taka z 3 metry :) komboja na qniu nie bylo :( ale taki klimacik byl by swietny , pzdr.650216502265023650246502565026650276502865029 ps. nie wiem ktore z pierwszej trojki najlepsze ? jakies pomysly?
dzieki bodzip, i reszcie za odwiedziny tu reszta z wyprawy i pzdr.6509065091650896509265093650946509565096
z ostatniej wrzutki najbardziej podoba mi panoramka, czyli 5. widze ja w B&W na kotrascie i z lekkim przyciemnieniem kadru. gdyby zaglowka byla troszke blizej to MZ byla by mailna:)
Podobne zdjęcia z Bałtyku robiła Mysikrólik. I myślę (nie zabijaj :mrgreen: ) że lepsze.
Popatrz do Jej galerii - też są rozmyte, ale jest inna perspektywa, inne światło, inny kontrast. I są autentycznie przyjemniejsze w odbiorze.
Pobaw się z numerem 3 - jest ciekawe :)
a za co ja mam zabic bodzipie im wiecej tu po uszach oberwe tym wiecej wnioskow wyciagne i sie cos moze naumiem, co do swiatla to fakt , srodek dnia byl i cokin-y w roch poszly , ale swiatlo nie te , to przyznaje ,pzdr i dzieki.
znowu odkurzam watek, tym razem z oly clubowego dwuosobowego spotkania na mokrej wysepce portland ( lalo jak h...) pzdr.667406673866737667356673666739667416674266743
majeczek78
10.07.12, 22:38
No i fajnie. Ta ostatnia fota z Latarnią fajnie wyszła.
I mi ta ostatnia z latarnią się podoba....tylko ta kompresja...brrr na niebie kwadratowe bloki pikseli widać
Przy tym rozmiarze zdjęcie raczej powinno mieć 800KB, a nie 80
Przy tym rozmiarze zdjęcie raczej powinno mieć 800KB, a nie 80To fakt, jest stanowczo za "lekkie".
Ciekawe jak by wyglądało z "ludzką" kompresją bo jest naprawdę świetne.
dzieki ludziska za odwiedziny, nie wiem co z ta kapresja sie stanelo :) wrzuce tu z lepsza i surowego rawa tylko przekonwertowany do jpeg,pzdr.6675866759
667686676966770a tu tylko taka ciekawostka , jak by ktos kiedys sie chcial zapytac ile olek e520 moze zniesc ciezkich sytuacji, to deszcz nie ( kapusniaczek ) i woda morska , ps. nie pierwszy raz tak sie nim bawie i nie ostatni:) bo wciaz zyje i sie dobrze ma , jak sa jakies pytania ,pytajcie,pzdr.
Mi jakoś bardziej te BW podchodzą.
Mr_Crowley
11.07.12, 17:38
Jak wyzej latarnia niezla tylko wciaz za ciemna
za ciemna ?
Tak jak w rawie,tylko balans zrob uczciwy.Przecie tam byla noc.Na kiego grzyba wyciagac z cieni .W sumie tu co innego ma byc widac,a nie czy kamienie jeza,czy trawa czy ktos kiepa na trawe rzucil.
Tak bym zrobil z rawa.Tobie to wyjdzie o niebo lepiej66779
... wrzuce tu z lepsza i surowego rawa tylko przekonwertowany do jpeg ...Oryginał za ciemny, za bardzo wyciągałaś w cieniach. Stąd marna jakość a szkoda, bo motyw fajny.
Mogłeś zrobić kilka kroków w lewo, mógłbyś wtedy pozbyć się tego budynku po prawej.
LM w B&W jak dla mnie :-)
Mr_Crowley
11.07.12, 22:58
ogladajac 2 zdjecia przed i po obrobce, przyszlo mi do glowy ze autor chcial jak najwiecej pokazac w tym zdjeciu, dlatego wg mnie zbyt ciemna twoja wersja Mirku przedstawia z kolei jakby inna pore dnia/nocy i zdjecie nabiera zupelnie innego klimatu
tylko i wylacznie dla mirka :)7702477025 przed i po :)
Tak jak w rawie,tylko balans zrob uczciwy.Przecie tam byla noc.Na kiego grzyba wyciagac z cieni .W sumie tu co innego ma byc widac,a nie czy kamienie jeza,czy trawa czy ktos kiepa na trawe rzucil.
Tak bym zrobil z rawa.Tobie to wyjdzie o niebo lepiej66779
przyłączam się do zdania Mirka w 100%