Zobacz pełną wersję : A co myslicie o tym?
nie jetem zwolennikiem poprawiania natury ,i teraz leci w prawo to co bylo prosto :)
Bo na takim malym zdjeciu to piksel roznicy W prostowaniu i leci. Ty masz oryginal, to moglbys to tak wyprostowac, ze mucha nie kuca.
Tez nie staram sie natury poprawiac. Choc interweniuje czasami - w tym przypadku bym to zrobil, bo ta krzywosc jednak zaburza ogladanie fotki i oko jakos leci na bok. Na poczatku rzuca sie to, ze to krzywe jest. Dopiero jak sie przypatrzec dluzej i przeanalizowac fote, to widac, ze to naturalne. Tyle, ze ta naturalnosc boli ;-) Wiec bym wyprostowal.
T.
nie jetem zwolennikiem poprawiania natury ,i teraz leci w prawo to co bylo prosto :)
Moze po prostu Ty byles za nisko w stosunku do symerii obiektu.Gdybys byl na drabinie,troche wyzej to tak by Ci wyszlo
...teraz leci w prawo to co bylo prosto :)A co było prosto? :-P
Moze po prostu Ty byles za nisko w stosunku do symerii obiektu.Gdybys byl na drabinie,troche wyzej to tak by Ci wyszlo
:)-zawsze doradzisz , a o tym nie pomyslalem...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
:!:
A co było prosto? :-P
a bylo :P
a jeszczre jedna :) jak juz tak zaczolem :)
...a bylo :P
Ale co? :wink:
Ostatnie fajne ale kadrowałbym inaczej. Górę ciąłbym niżej , żeby pozbyć się tych jasnych drzew w tle. Może też lewą stronę a przynajmniej ten głaz w LD.
jeszcze jedno, ujecie z gory ....
Ale co? :wink:
Ostatnie fajne ale kadrowałbym inaczej. Górę ciąłbym niżej , żeby pozbyć się tych jasnych drzew w tle. Może też lewą stronę a przynajmniej ten głaz w LD.
prosto byla linia muru nad lukiem ,sprawdzilem to z 10 razy :)
prosto byla linia muru nad lukiem...Ale kolumny były krzywo ("waliły" się do środka) :-P
szczerze to tak,widac to wyraznie po prawej stronie zdjecia i lekko do tylu tam gdzie staja pojedyncze kolumny i kazda jest odchylona w inna strone :) ,mam jeszcze kilka fotek z tamtego miejsca ,ale najpierw musze sie nimi zajac i pokaze ,mistrzostwo to pewnie nie bedzie ,ale lepsze to od mojej bylej bez makijazu z rana :)))))
A to dziecko ma taki odcień skóry?
kurde nie wiem czemu ale jak wrzuce fotke na forum to zawze ma nieco bardziej nasycone kolory ,i nie wiem dlaczego ,ale ta poprawilemteraz na oko w LR mam teraz bardzo slaba tonacje zoltego,pomaranczowego i mam nadzieje ze tu tez jest lepeij :)
lepiej. Ja się do kadru trochę przyczepię. Uszko uciąłeś a z lewej jeszcze trochę miejsca zostawiłeś i nie pokazałeś piękna kapelusza.
Ogólnie miła fotka.
Pozdrawiam
Tak ogolnie.Nienasycaj tych fotek tak kolorem,duzo przez to traca.Postaraj sie lagodnie kolor stosowac,delikatnie,w zaleznosci do motywu na zdjeciu.Pamietaj,ze mniej czesto znaczy wiecej.Popatrz na poprawke ostatnia,tylko usunelem szum i zmniejszylem nasycenie,poprawilem ewidentny brak swiatla na twarzy dziecka.Nie jest to to co powinno byc,ale juz sam zobaczysz kierunek w jakim mz powinienes isc.Zwracaj uwage na zafarb.Oczu nie wymazalem,zapomnialemTeraz to nie czasy Janpola i NC 19 kiedy nad probka siedzialo sie godzinami.
kurde nie wiem czemu ale jak wrzuce fotke na forum to zawze ma nieco bardziej nasycone kolory ,i nie wiem dlaczego ,)
Pewnie ambitnie pracujesz na adobeRGB, albo masz poprzestawiane profile.
mirku staram sie jak moge isc w twoje slady z obrubka :) ale nie wiem czy daje rade ,haha pewnie nie,ale wiem ze kiedys mi sie to uda bo uparty jestem :) jeszcze raz ta fotke ogarnelem ,tylko powiedz co mi wyszlo ,czy zmierzam w tym kierunku???
Pewnie ambitnie pracujesz na adobeRGB, albo masz poprzestawiane profile.
jak bys sprecyzowal to bym byl wdzieczny :) a na adobe rgb chyba tak a to zle bo nie wiem o co z tym dokladnie biega ...a widzialem to gdzies w ustawieniach czegos tam :(....
jak bys sprecyzowal to bym byl wdzieczny :) a na adobe rgb chyba tak a to zle bo nie wiem o co z tym dokladnie biega ...a widzialem to gdzies w ustawieniach czegos tam :(....
Wrzuć słowa do szukajki forumowej dostaniesz kilka odpowiedzi.
W skróci Adobe jet be. Bo Praktycznie nie zyskuje się nic poza problemów z kolorami przy wyświetlaniu w sieci.
tak jak pisalem wczesniej ,troszke wiecej z epoki kamienia :) jak zwykle prosze o porady co zrobic lepiej...
czyli co lipa czy jak ??? :)
Krzywe jakieś... Co się stało z niebem na trzecim? Z lewej granat, z prawej biel?
Nie powiem, żeby te mi fotki się podobały.
wszystkie maja pion i poziom ,przynajmniej tak u mnie pokazuje :) a na trzecim ,hmmm dlugo z tym walczylem ale to poprotu jest tak ,lewa strona niebo ,prawa strona chmura :) ,zycie :)
skoro kamyki sie nie podobaja ,postanowilem odswierzyc co nieco z tamtego roku i zrobic to jeszcze raz ,jak zwykle prosze o porady i opinie ,i czy sie ogulnie pomysl podoba ,taka moja mala kreatywnosc :) ( mialo bys swiezo letnio kolorowo i smacznie ,przynajmniej z truskawkami :) )
Ostatnia seria przyjemna i fajna :!: :wink:
Hmm, nie wiem do końca dlaczego, ale strasznie płaskie się wydają te truskawy :( Kolory fajne, ale płasko...brak przestrzeni, głębi w tym wszystkim.
Jak dla mnie truskaweczki 2 i 3 tylko brakuje tzw rozmycia i nie chodzi tutaj o wode:wink:
Pomysł bardzo dobry!!! Ale musisz sporo próbować, msz to ma sens i potencjał ;)
Maestro1984
23.06.10, 09:17
Ciekawy pomysł :-) Nie szkoda telefonu? :D
dziekowac wszystkim :) ,w mojej glowie zrodzil sie nastepny plan ktory niedlugo zrealizuje :),dzieki za opinie i mile slowo :) ...
Truskawki 1-3 są bardzo fajne.
Telefom mniej mi się podoba, może dlatego że woda to nie jego środowisko. :wink:
W każdym razie pomysł na zdjęcia - rewelacja.
dzieki za odwiedzanie mojego watku ,i za opinie,porady i wskazowki,korzystajac z pogody wybralem sie na morze ,niestety fotki byly robione o najgorszych porach do focenia,ale COS tam chyba wyszlo :) sami ocencie...
ps. sory za ilosc ale to tyle z tego wypadu ,czym sie moge z wami podzielic,a jesli cos odkopie i ktos bedzie mial ochote to doloze :) .
madziazywczak
28.06.10, 15:33
dzieki za odwiedzanie mojego watku ,i za opinie,porady i wskazowki,korzystajac z pogody wybralem sie na morze ,niestety fotki byly robione o najgorszych porach do focenia,ale COS tam chyba wyszlo :) sami ocencie...
ps. sory za ilosc ale to tyle z tego wypadu ,czym sie moge z wami podzielic,a jesli cos odkopie i ktos bedzie mial ochote to doloze :) .
1 i 2 mi się podobają. choć w 2 przeszkadza mi troszkę ta barierka :D.
4 - hmmm coś w odbiorze mi przeszkadza.
5- fajne
6 zdjęcie piłki :D - lubie takie klimaty i najbardziej mi się podoba :D.
Trojka, piatka oraz szostka ciekawe fotki...
Jedynka najbardziej do mnie przemawia, no i piłka...
Z poprzedniej serii druga truskawka, fajny moment uchwycony.
Z ostatniej najbardziej podoba mi się piłka, pozostałe też są ciekawe ale wolałbym trochę jaśniejsze.
4 - hmmm coś w odbiorze mi przeszkadza.
Nooo wiadomo... W zla strone skuter plynie ;-)
Prosta sprawa. Jakby plynal z lewej na prawa to byloby OK.
Psychologia :)
A co do zdjec. Podoba mi sie zaglowka choc troche za ciasko z lewej jednak.
Thomasso
Mi się pierwsze podoba ;) msz ciut za bardzo "poprawione niebo";) Co chciałeś pokazać na 7 ? I dowaliłeś kontrastem za bardzo ;)
dzieki wszystkim za opinie ,mam jeszcze kilka ,z nad morza ale klimatu chyba nie bede przypominac,takie tam pstryki:) mam prosbe szczegulnie do 2och pierwszych ,moze ktos ma swoja wizje ??? prosze sie nie krepowac :)
ps. w jedynce wiem ze krzywo ( chyba ) ale prostowalem to do poziomy i zawsze cos jest krzywo,wiec wyprostowalem do pionu :)
...moze ktos ma swoja wizje ??? prosze sie nie krepowac :)
ps. w jedynce wiem ze krzywo ( chyba ) ale prostowalem to do poziomy i zawsze cos jest krzywo,wiec wyprostowalem do pionu :)No niezupełnie :-P
Może tak?
No niezupełnie :-P
Może tak?
No i helmuth jak zwykle wyprostował :wink:
P.S. Swoją drogą se tak pomyślałam, że dobrze, że mój mąż nie wpadł w taki szał prostowania, bo dopiero chodziła bym wyprostowana :-P
jak dla mnie to teraz pion sporo leci :) sam juz nie wiem ,jakies dziwne to zdjecie .... ale dzieki...
aaa i jeszcze jedna znalazlem :)
jak dla mnie to teraz pion sporo leci :) :roll:
Postawiłem prowadnice i jak dla mnie jest prosto :-P
:roll:
Postawiłem prowadnice i jak dla mnie jest prosto :-P
a no jest :) dzieki ,cos chyba o okami :) mam ...
a co powiecie na taki klimat ???
madziazywczak
1.07.10, 09:06
łódki:
pierwsze - w moim odczuciu kolory straszne
drugie - kolorystycznie lepiej
A mnie nie przekonują te zabawy z kolorami :roll:
Oczywiscie zabawa kolorami to rzecz gustu, ale na pierwszym lodki....masakra!!
Oczywiscie zabawa kolorami to rzecz gustu, ale na pierwszym lodki....masakra!!
a czegoz to ja sie moglem spodziewac po twoim nicku :) ( zart ) ,dzieki za komentarze ...jeszcze sie nimi pobawie ,ale chyba nie wiele z tego wyjdzie bo bylo w ostrym sloncu robione :(...
madziazywczak
2.07.10, 08:22
a czegoz to ja sie moglem spodziewac po twoim nicku :) ( zart ) ,dzieki za komentarze ...jeszcze sie nimi pobawie ,ale chyba nie wiele z tego wyjdzie bo bylo w ostrym sloncu robione :(...
a mnie się wydaje że w pierwszym po prostu przesadziłeś w z obróbką.
może spróbować to zdjęcie przerobić na bw
jeszcze sie nimi pobawie ,ale chyba nie wiele z tego wyjdzie bo bylo w ostrym sloncu robione :(...
Tu nie chodzi tyle o swiatło co o kolorki :wink:
pobawilem sie troszeczke i wyszlo mi tak z tymi lodkami,a poza tym znalazlem jeszcze dwa inne ,co sadzicie ???
Szkoda tych fotek na B&W.
Takie klimaty pieknie sie prezentuja w kolorze, tylko trzeba nad nim troche popracowac ( i nie przesadzac z nasyceniem!!!!!!!!!!!! :-P)
Ps. nie taki masakrer straszny jak go maluja...:mrgreen:
ufff ta fota sie robi meczaca ,a przynajmniej dla mnie to juz moje chyba ostatnie podejscie do niej...ale musze przyznac ze mi osobiscie w BW sie calkiem podobaja :)
Trojeczka w B&W swietna jezeli chodzi o klimat.
No w bw msz też nie są złe ale jak to masakrer mówi szkoda takim zdjęciom kolorki zabierać :wink:
A tak swoją drogą chciała bym zobaczyć 3 w kolorze :roll:
juz nie mam sily na nie ,moze ktos chce sprobowac,cobym wiedzial w jakim kierunku isc chociaz :)
Trojeczka w B&W swietna jezeli chodzi o klimat.
Przychylam sie do wypowiedzi.
Nr 3 bardzo fajne. Choc ja bym tam ostrzejsze kontrasty zastosowal. Szkoda ze niebo takie zare wyszlo, bure, troche przytlacza.
Tom
ok to juz chyba koniec z lodkami,rybakiem i tak nie bede :)
dzis korzystajac z pieknej pogody,slonca ostrego jak zyleta o godzinie okolo 12 00 ,czyli to co wszyscy kochaja :) pomeczylem troche mojego brata i jego panne :) takie tam pare dziwactw,sami ocencie ....
Jak mialbym wybierac to piatka jest fajna..:-)
madziazywczak
5.07.10, 13:36
dziewczyna chyba nie była zadowolona z tego że musi pozować.
brat mam wrażenie że strasznie zestresowany.
mnie osobiście te zdjęcia nie przypadły do gustu
a tak na zdrowko wszystkich krory sie jezcze zmagaja z problemami i za tych co juz to opanowali :) pozadrawiam...
no takkkk teraz widze ze ostros poszla na piep......na firanke a nie tam gdzie trzeba haha :) pozdrawiam ...
Może ty skończyłeś z łódkami ale skoro zaproponowałeś aby ktoś inny się pobawił to co myślisz o takiej obróbce? Swoją drogą, te łodzie nawet w B&W mi się podobają.
jest dozo lepiej niz u mnie :) dziekowa ,jak to zrobiles bo poszukiwalem podobnego efektu???
Maski, warstwy, rozjaśnienia, wyostrzenia, zabawa z kolorami itp. nigdy nie działam według jakiegoś schematu.
w galeri tez jest ,tylko tescik robie
1-z galeri
2-z dwoma filtrami
3-oryginal
juz nie wiem o co chodzi
Wszystkie 3 wersje coś w sobie mają. Groźnie wyglądające chmury i sielska łączka pochylona wiatrem.
dzieki za odwiedzanie mojego watku ,dzisiaj po porannej kawie i przeczytaniu kilku postow w dziale hyde park :) postanowilem sie rozerwac i wybralem sie do beachy head w east sussex ( anglia) najwyzszy klif w uk 162m npm. jak podaje strona internetowa miasteczka-doskonale miejsce dla wielu samobujcow ( kazdego roku liczba rosnie ) a zarazem przepiekne widoki. oto kilka fotek.
to taka klapa ze nikt nic nie pisze czy jak ? :) aaaaa moze wszyscy na urlopie :)
Ładnie tam, nie ma to tamto.
Najbardziej widzi mi się pierwsze, trzecie i siódme.
Ostatnie dobre. Ogólnie kadry fajne i miejsca ciekawe.
madziazywczak
10.08.10, 10:29
fajnie zobaczyć kawałek świata :). wiem, że tego nie da się uniknąć ale szkoda że ci ludzie tam byli i wkradli się w kadry ;)
mnie podoba się pierwsze i ostatnie
ajjjj ile to sie trzeba napocic :) chyba troche lepiej :) sami ocencie ,pozdrawiam,
ps.nie wiem czy z niebem nie przesadzilem :)
madziazywczak
11.08.10, 15:50
bez ludzi zdecydowanie lepiej :).
drugie wygląda troszkę nienaturalnie. jakoś tak plastikowo
a juz myslalem ze jest lepiej :)
widze ze klify sie nie ciesza powodzeniem,wiec wrzuce cos z wczorajszej wycieczki ,windsor castle...
madziazywczak
17.08.10, 14:12
specjalistą nie jestem ale horyzont lecie i do tego budynki krzywe.
strasznie niebo mi się podoba :). jakiś filtr stosujesz?
na tych fotkach byl tylko skylight filter ,a budynki krzywe ,bo tak z perspektywa wyszlo ,niestety w LR tego poprawic nie mozna ,w LR tylko poziom mozna skorygowac,wiec powinno byc dobrze ,a o ktore zdjecie chodzi dokladnie z tym horyzontem? bo wzystkie sa poprawione.
6 była by fajna gdybyś dał krok do przodu ;)
madziazywczak
17.08.10, 15:57
5 - jak dla mnie jest bardzo krzywo
na 6 niestety sie nie dalo bo byl metelowy plot ,,niestety w tym zamku miezka rodzina krolewska wiec czesc jego jest zamknieta i bardzo mocno strzezona staniesz na trawe,lecisz,za mocno sie wychylisz sie za plot lecisz,lipa troche ,w srodku tez zadnej fotki nie mozna zrobic ,na jedna komnate prztpada jak naliczylem 3 ochroniazy,a komnat otwartych do zwiedzania jest 16 wiec sie mozna pokrecic,niestety focic nie mozna,ale podpytalem kierownika ochrony o pozwolenie na focenie i jest tak ze mozna zlozyc wniosek do westminister ...( cos tam) koszt 1500 funtow i na rozpatrzenie trzeba czekac okolo 6 tyg,hmmmmm nie warto jak dla mnie wiekszosc fotek na zewnatrz robilem i tak z aparatem pomiedzy kraty :) itp.
a co do poziomu zdjecia 5 jest rowna ,tylko uksztaltowanie terenu ,strasznie duzo w dol i gore sie tam poprosu chodzi ....postaram sie wrzucic cos na czym to lepij widac,dzieki za odwiedzanie i pozdrawiam.
jedno pytanko ,czy te zdjecie jest prosto czy nie ?
chyba sobie jaja robisz :D
teraz jest prostodziwnie-tylko helmutowi nie pokazujcie:grin:
hmmmmm dzieki aleg,ale na moich krattkach jest prosto,a te wierze w zeczywistosci sa takie krzywe,dzieki mirek,ale teraz gora wierzy rozciagnela sie ze dwa razy i to tez nie wyglada dobrze :) przynajmniej dla mnie ,przeszukalem google pod katem fotek z tego miejsca i wszystkie wygladaja tak samo ( niby krzywo ) wiec nie wiem o co chodzi.
pozwolilem sobie porzyczyc fotke z netu tylko dla przykladu
...a budynki krzywe ,bo tak z perspektywa wyszlo ,niestety w LR tego poprawic nie mozna ,w LR tylko poziom mozna skorygowac,
Nie wiem której wersji używasz, ale nowy LR3 umożliwia taką korektę.
A fotki ciekawe...
Pozdrówka!
Pozwoliłem sobie pobawić się chwilę (dosłownie kilka kliknięć) Huginem:
37958
Polecam gorąco, bo możliwości ma kolosalne, dobry opis i jest za free.
Strona domowa na SourceForge'u (http://hugin.sourceforge.net)
nie wiem której wersji używasz, ale nowy lr3 umożliwia taką korektę.
A fotki ciekawe...
Pozdrówka!
lr2 :(
... na moich krattkach jest prosto,
To chyba masz krzywe kratki :-P
a te wierze w zeczywistosci sa takie krzywe
Pewnie się pochyliły ze starośći ;)
...przeszukalem google pod katem fotek z tego miejsca i wszystkie wygladaja tak samo ( niby krzywo )Wierzysz we wszystko co znajdziesz w necie?
hmmm wierze w to co widzialem ;) i w to co na necie znalazlem hmmm pare setek zdjec nie moze klamac ( chyba ) ,czasem mam wrazenie ze wieze w pizie tez byscie na zdjeciach prosto chcieli....ale dziekuje za odwiedzanie,krytyka przyjeta.pozdrawiam.
...o ktore zdjecie chodzi dokladnie z tym horyzontem? bo wzystkie sa poprawione.No właśnie! O co chodzi z tym horyzontem? Co Ty poprawiałeś, przecież tam, na żadnym zdjęciu, horyzontu nie widać.
Jedyne czego można szukać i do czego można się odnieść to pion, który w architekturze dość łatwo znaleźć. W/g mnie, tylko do drugiego zdjęcia nie ma co się czepiać. Reszta jest krzywo (nie mówię o perspektywie) :-P
mam jeszcze kilka z wnetrza kaplicy,nie wiem czy cos ciekawego mi z tego wyszlo,ale chce wam pokazac a nie wiem czy cos ciekawego ,gdyz robilem te fotki praktycznie z ukrycia ,jak wspomnialem wczesniej ,calkowity zakaz fotografowania,sami ocencie,dzieki za odwiedzanie .pozdrawiam.
Witaj:)
jak z ukrycia to całkiem fajne tylko pogratulować - u mnie przeważnie foty wycieczkowe z kościołów robione z ukrycia były poruszone i bym się nie odważył pokazywać. Podobają mi się 1 i 4 ze względu na przestrzeń - więcej po prostu widać i już. Fotografię kościelną kojarzę przede wszystkim z ujęciami idealnie symetrycznymi...-widać, że tak próbowałeś ją pokazać. Pomimo że idealnie nie jest to warunki w jakich zrobiłeś te foty usprawiedliwiają niedoskonałości:)
Pozdrawiam
Piotr
Czemu takie małe?
looo jaaaa a 800x600 wrzucilem hmmm
na tych fotkach byl tylko skylight filter ,a budynki krzywe ,bo tak z perspektywa wyszlo ,niestety w LR tego poprawic nie mozna ,w LR tylko poziom mozna skorygowac,wiec powinno byc dobrze ,a o ktore zdjecie chodzi dokladnie z tym horyzontem? bo wzystkie sa poprawione.
Zainstaluj sobie darmowy ZONER 10 PL tam są opcje którymi ponaprawiasz perspektywy - ta uliczka z ostatniego będzie super.
pozdrawiam hb
mam jeszcze kilka z wnetrza kaplicy,nie wiem czy cos ciekawego mi z tego wyszlo,ale chce wam pokazac a nie wiem czy cos ciekawego ,gdyz robilem te fotki praktycznie z ukrycia ,jak wspomnialem wczesniej ,calkowity zakaz fotografowania,sami ocencie,dzieki za odwiedzanie .pozdrawiam.
To Ty niezły szpieg jesteś... :grin:
Najbardziej podoba mi się jedynka - bardzo ciekawy przestrzenny kadr.
Witraż na drugim również przyciąga uwagę.
looo jaaaa a 800x600 wrzucilem hmmmWszystkie? :roll:
Ostatnie widoczki mi się podobają, chociaż kolory ciut podrasowane za bardzo. Ale mi to nie przeszkadza. Fajna też seria z burzowymi chmurami i trawą. Chyba 1 wersja z galerii najlepsza, choć na pierwszym planie trawa zdaje się trochę za jasna (przepalona?)
Wszystkie? :roll:
wszystkie wlasnie,mam ustawione przy exporcie z lr 800x600 i sprawdzilem i nic sie nie zmienilo :shock:
Pewnie dlatego, że przy ustawieniu 800x600 dobrze wychodzi jedynie kadr poziomy. Przy kadrze pionowym, program dalej widzi 600 jako wysokość kadru i sam sobie dobiera szerokość. Dla kadrów pionowych, spróbuj zmienić ustawienie na 600x800. Powinien szerokość obrazu dobrać do wysokości 800 :roll:
hmmmm dzieki helmut,o tym nie pomyslalem ,ale wczesniej nie bylo takiego problemu,tym czasem jako ze powoli mi uswiadamiasz ze oko to nie poziomica i ze moje kratki sa krzywe :) postanowilem sie wyluzowac i wybralem sie dzis do parku,ustrzelilem pare sztuk jelenia a nawet kilkadziesiat :) oczywiscie olkiem tylko i postanowilem sie pochwalic jakich to ja ziomkow w parku nie mam :) piszcie co myslicie,dzieki za odwiedzanie watku,pozdrawiam.
widze ze zwierzatka sa beee... :) wiec wrzuce cos z innej beczki,dzisiaj bylem na fajnej imprezie samochodowej tu link jak by kto chcial wiecej info http://www.jdmallstars.com/blog/?page_id=923
street drift event pogoda w miare dopisala i bylo ciekawie,pierwszy raz na taka impreze wybralem sie z aparatem,nie wiem czy to co zrobilem wam sie spodoba ,ale ja jak to ja latwego zycia nie mam wiszac na siatce robilem fotki ,bo jakis idiota wymyslil zeby siatka publicznosc odgrodzic od najciekawszego,oto kilka fotek taki maly mini reportarzyk,jak sie spodoba to dorzuce ,pozdrawiam.
eee skoro wam sie nie podoba to dorzuce :) bo az mnie korci :)
ostatnia fotka -polacy :) baaardzo ladnie jezdzili.
jako ze zauwazylem ze watek cieszy sie niesamowitym zainteresowaniem i uwagi i wskazowki chlone jak gabka,postanowilem jeszcze cos dorzucic :) :) :) pozdrawiam .
widze ze zwierzatka sa beee... :) wiec wrzuce cos z innej beczki
Zwierzątka całkiem fajne, a nie bee. Światła troche zabrakło tego pięknego popołudniowego lub porannego. Z jelonków najbardziej nr 5 mi sie spodobał. Ładnie skadrowany okaz.
Następnym razem napisze coś o samochodach bo juz żona mnie goni a ja bym jeszcze poleżał - końcówka urlopu:-x:cry:
pozdrawiam
PS. troche mniej zdjęć na jedna wrzutę proponuje wstawiać:wink:
dzieki chimol za odwiedziny,normalnie dam plusika za to :) pozdrawiam .
Powiedziałbym które mi się podoba ale nie numerujesz więc... :-P
Na imprezy moto, zawsze zabieraj aparat :).
Te japońce w drifcie z pierwszej serii byłyby lepsze moim zdaniem jakbyś kucnął, chyba że barierki zasłaniały.
Koleś lecący za motorem, świetnie złapany moment mimo, że tło nie dopisało.
Jutro jadę fotografować podobne obrazki na torze. :)
Auta z charakterkiem! Zapodaleś klimat który baaaaardzo duzi chłopcy lubią. Ponoć... Bo hostessy mają większe branie sądząc po wejściach :-P
Auta z charakterkiem! Zapodaleś klimat który baaaaardzo duzi chłopcy lubią. Ponoć... Bo hostessy mają większe branie sądząc po wejściach :-P
ahha tez to zauwazylas hahaha,hmmmm mam jeszcze kilka nie-typowych ujec hostess ( pozowaly ) ale chyba nie wypada :) pozdrawiam.
...hmmmm mam jeszcze kilka nie-typowych ujec hostess ( pozowaly ) ale chyba nie wypada :) pozdrawiam.
No nie mów! Niech zgadnę... Hmmmm.... W stringach? :twisted:
haha nie nie ,ale troszeczke sie powypinaly dziewczyny w tych o 2 rozmiary zamalych spodenkach ahhahah :) no ale kto tego nie zrobi dla moijego usmiechu :) pozdrawiam.
haha nie nie ,ale troszeczke sie powypinaly dziewczyny w tych o 2 rozmiary zamalych spodenkach ahhahah :).
To tym bardziej musisz zapodać. Wjazdów będziesz miał jak ta lala :-P
no ale kto tego nie zrobi dla moijego usmiechu :) pozdrawiam.
Lubię takich skromnych facetuf :wink:
Lubię takich skromnych facetuf :wink:
hahahahah zartowalem,skromniutki ja jak nie wiem co :)
Też myślałem, że mają branie i wrzuciłem u siebie ale tylko Mirek54 połknął haczyk. ;)
ok a moj ktos polknie ? :)
jesssu jak ja nie chcialem tego robic .....wiecej nie dam choc byscie blagali :) pozdrawiam.
Szkoda że nie miałeś lepszego tła dla tych motorów w powietrzu ;) Widzę na jednym zdjęciu że koleś miał niezłą lufe ;) Ps Te hostessy miały odstraszać :shock:
a no mial mial lufe :) ,co do hostess hmmm,przeciez nie jest tak zle :) a co do motorkow,to faktycznie tla wybrac nie moglem,i tez zaluje ,dzieki za odwiedziny,pozdrawiam.
S Te hostessy miały odstraszać :shock:
Więcej tolerancji:grin: jedni lubjeają cielęcinkę inii pasztet :-P
Z hostess druga mi sie podoba. I pani, i zdjęcie, fajnie złapana.
Pozdrawiam
jeeeeeeej przeciez to nie byl wybieg z modelkami :)
ale obróbkę to spaprałeś ;)
Podkreśliłeś, to co trzeba było zakryć i te kolorki... hmmm za dużo karotki?
ale obróbkę to spaprałeś ;)
Podkreśliłeś, to co trzeba było zakryć i te kolorki... hmmm za dużo karotki?
kurde , szczerze to tylko autotonacje zrobilem ale jak juz napisali nie ma co pokazywac :)
hej hej bo zapomnicie o mnie :),i kto was bedzie wkurzal :) jak tam wczesniej w galeri napisalem ze wrzuce co nie co ,bo nie wiem ktore jest fajne z tych wszystkich,mam nadzieje ze ktores sie wam spodoba.ps.ostatnie zdjecie nosi tytul rondo,:) ciezko robic fotke i prowadzic :) przy takich czasach expo. pzdr.
hej hej bo zapomnicie o mnie :),i kto was bedzie wkurzal :) jak tam wczesniej w galeri napisalem ze wrzuce co nie co ,bo nie wiem ktore jest fajne z tych wszystkich,mam nadzieje ze ktores sie wam spodoba.ps.ostatnie zdjecie nosi tytul rondo,:) ciezko robic fotke i prowadzic :) przy takich czasach expo. pzdr.
Foty że tak powiem: "judaszowe" napakowane kolorami, jak baca samogonem:mrgreen: , ale fajne te gwiazdki:-P
A ta ostania hmm.... tytuł zmień na "zioło" :grin::grin: i będzie wyczesana na maxa.
P.S.
Ja tu wrócę :cool:
madziazywczak
20.09.10, 13:00
ogólnie fajne ale raz za żółte raz za zielone
ogólnie fajne ale raz za żółte raz za zielone
Zgadzam się z tym. Najlepiej pod wzgledem WB poradziłeś sobie z nr. 4.
Pozdrawiam
Żółte bo tam pewnie lampy sodowe. Judasz, spróbuj w RAWie, łatwiej balans poprawić. Ustaw się przy skrzyżowaniu ze światłami i zacznij naświetlać jak jeszcze stoją na czerwonym, tylko nie z przodu.
Ciekawie wychodzą autobusy z obrysówkami i światłem w środku, jak znajdę na dysku to pokażę u siebie.
w rawie tylko robie juz od jakiegos czasu,ps.dzieki z tym autobusem musze sprubowac :) pzdr.
dzisiaj nie chcialem byc bezproduktywny i wybralem sie niedaleko mnie do hmmm nawet nie wiem co to jest,kilka kucykow osiolkow i bykow, posesja prywatna,wstep wzbroniony,ale ja jak to ja sie nie poddalem :) natchniony fotkami dobasa postanowilem zrobic cos podobnego,jak zwykle nie wyszlo :) ale cos tam jest,krytykujcie ile wlezie ,pzdr.
ps.przydalo by sie cos szerszego w szklarni :(.
2 bardzo fajna,
5 szczery uśmiech
drugie mi najbardziej leży i obróbka i kadr
Miny Panie z ostatnej wrzuty rozbrajającej :lol:
I jak przedmówcy mi też dwójeczka najbardziej - zresztą ocena w galerii :wink:
słabe zdjęcia, jedyna ich moc to wykorzystanie szerokiego kąta z bliska co nadało zwierzęciu ciekawej perspektywy ot co.
słabe zdjęcia, jedyna ich moc to wykorzystanie szerokiego kąta z bliska co nadało zwierzęciu ciekawej perspektywy ot co.
Pytanie, czy był właśnie użyty ten szeroki kąt ? Ja tego tu nie widzę.
dzieki za odwiedziny i krytyke i pochwale :) szerokiego kata ( bardzo ) nie mam 14 54mm i staram sie byc kreatywny z tym co mam ,moze w przyszlosci jakis 9 18mm wpadnie :) ponizej zalaczam fotki z miejsca gdzie bylem i jak sie zaprzyjaznialem z moimi modelami jeden kucyk dwa osiolki i teraz zauwazylem ze gdzies mi sie kozy zawieruszyly :( pzdr.
2,3,4 z pierwszej serii o koniach, reszta dla mnie na nie
2 seria taka sobie...
dzieki wzystkim za odwiedziny ,dzis takie oto cos na firance znalazlem i nie wiem jak sie przedostalo do mojego pokoju ale skoro weszlo nie pukajac,to pomyslalem sobie co tam lupne mu foto na pamiatke ,co to jest ?
3 za improwizacje kucyka :) ogolnie fajne zdjatka
dzieki trotka,a czy ktos wie co to za stwor mnie nawiedzil ? powaznie pytm,bardzo male to to jest,jet bo spowrotem na firanke posadzilem ,niech sie to wygrzeje :)
dzieki wzystkim za odwiedziny ,dzis takie oto cos na firance znalazlem i nie wiem jak sie przedostalo do mojego pokoju ale skoro weszlo nie pukajac,to pomyslalem sobie co tam lupne mu foto na pamiatke ,co to jest ?
To jest złotook. Chyba pożyteczne stworzenie, bo zżera mszyce, roztocza i inne takie. No i ładnie wygląda.
dzieki agulka , w takim razie nie wyrzuce tego z mojego pokoju,niech sobie na tej firaneczce sie wygrzewa :) pzdr.
jako ze u mnie z jesienia jakas lipa wychodzi w tym roku,niektore drzewa juz nie maja lisci ,a te co maja sa piekne i zielone hmmm... wiem dziwne.,ale tak jest :) .korzystajac z pieknej pogody dzisiaj wybralem sie do swojego ulubionego parku zobaczyc co slychowac u moich modeli kaczek mew i labedzi ( wzystko ok ) :) ale zmobilizowalem sie do polezenia i pokleczenia w wilgotnej trawie , oto rezultaty.
madziazywczak
8.10.10, 19:35
5 jest boskie. strasznie mi sie podoba. może tylko załagodziłabym te kolory - strasznie bije po oczach.
kolory na reszcie także za ostre. i do tego dużo podobnych ujeć. kadry średnio mi się podobają.
dzieki madzia za opinie i krytyke ,kolory specjalnie tak przesycilem ,teraz widze ze za mocno ale moim zdaniem tylko troszke ,to co widac na zdjeciach to nie jest naturalna jesien , ale ja chce ja tak widziec ,pieknie i kolorowo :) mi tez sie podoba 5 i ostatnia jak mam byc szczery ,ale jak juz sie rozpedzilem ze wstawianiem to wrzucilem :) pozdrawiam i dzieki za komentarz .
ps. probowalem jeszcze zuming i spining ,musze przyznac ze do spiningu sa najlepsze trampki i bloto ,tylko nikt nie mowil ze trzeba bedzie pranie robic :)
Na jabolach na pierwszych 3 zdjęciach przymknął bym szkło o 1 działkę ;)
3 eksperymentalna fajna ;)
wczoraj pierwszy raz zmontowalem swoje male studi domowe :) tlo- doze czarne przescieradlo, dwa softboxy,blenda,i ja oto efekty mowcie co poprawic,dzieki.i pozdro.
oto efekty mowcie co poprawic,dzieki.i pozdro.
bez takich uśmiechów i minek w obiektyw :grin: , akty tej pani bym robił :lol:
Mocniej poświeć, ciuchy strasznie zlały się z tłem;)
dzieki za odwiedziny ,w sumie to troche specjalnie z tymi ciuchami i tlem zrobilem,bo naprawde nikt by nie chcial zobaczyc :)
backstage...
dodam jeszcze serie trzech zdjec pod tytulem przemoc w rodzinie :)
Brakuje dramaturgii w tych ostatnich fotach. Takie moje skromne zdanie; Nie przekonałeś mnie, niestety. Co do świecenia w Twoim nowym "studio", to nawet mi się podoba, choć przyznam się, że sie na tym nie znam.
Pozdrawiam
Najbardziej wiarygodnie z zaprezentowanej ostatniej trójki dla mnie wypada drugie. Nie wiem czy takie było Twoje zamierzenie, ale praktycznie na każdym Pan nie wygląda na domowego tyrana, tylko na osobę, która dobrze się bawi będąc fotografowaną w takiej sytuacji.
W moim odczucią są one również odrobinę za ciemne, przynajmniej tak to wygląda na moim ekranie.
madziazywczak
11.10.10, 13:20
fajna para - strasznie mi się razem podobają :D.
studio to nie moja działka ale dla mnie też troszkę za ciemno (ale tak tylko troszkę troszkę) i wydaje mi się że niektóre lekko nieostre.
seria "przemoc w rodzinie" - pan ma taki wyraz twarzy, że zdecydowania na tyrana się nie nadaje. bardziej na wesołego chłopca który myśli "co tu zbroić ale tak żeby nikt mnie nie złapał"
rol,madzia, tzn. ze chyba dobrze chociaz jedna zecz zrobilem :) odzwierciedlilem jego harakter :)
ps.to byla moja pierwsza w zyciu proba focenia w ( studio ) bardzo chce sie tego nauczyc,nie wiedzac czemu,dzieki za wszystkie wskazowki i krytyke,przeciez nie musi byc zawsze dobrze ,taka krytyka mnie mobilizuje dziei jeszcze raz za zagladanie do tego watku i pzdr.
rol,madzia, tzn. ze chyba dobrze chociaz jedna zecz zrobilem :) odzwierciedlilem jego harakter :)
ps.to byla moja pierwsza w zyciu proba focenia w ( studio ) bardzo chce sie tego nauczyc,nie wiedzac czemu,dzieki za wszystkie wskazowki i krytyke,przeciez nie musi byc zawsze dobrze ,taka krytyka mnie mobilizuje dziei jeszcze raz za zagladanie do tego watku i pzdr.
Masz fajne pomysły Judo z kiriatu! :grin:
Bardzo mi się podobają Twoje eksperymenta w studio. Światło ciekawe a i kompozycje byłyby fajne, gdyby nie uśmieszek na ryjku tego "tyraniątka":mrgreen:.
Kombinuj dalej!
Pozdrawiam
tyraniatka hah dobre , pzdr.
dodam jeszcze serie trzech zdjec pod tytulem przemoc w rodzinie :)
Drugie całkiem OK, jednak jakoś mi brakuje na tych zdjęciach "ruchu"
p.
Drugie całkiem OK, jednak jakoś mi brakuje na tych zdjęciach "ruchu"
p.
ruchu ? a mogl bys to sprecyzowac ? ,dzieki ,pzdr.
troszku mnie tu nie bylo ,wiec sie pojawiam,z okazji wolnego dnia ktory sie zaczal pieknie ( pogoda) wyruszylem do parku....
Przyjemne dla oka ... fajna 3
W dwójce podoba mi się ten kontrast - dzikie zwierzęta i osiedle.
rol6 , milo ze ktos dostrzegl to co ja :) taki miks natury z ponurym blokowichem :),pzdr.
rol6 , milo ze ktos dostrzegl to co ja :) taki miks natury z ponurym blokowichem :),pzdr.
W jakieś mądrej książce przeczytałem kiedyś, że dzikie zwierzęta w niewoli należy fotorafować na jeden z dwóch sposobów:
1. Kadrować tak by ukryć fakt ich przebywania w niewoli.
2. Pokazywać kontrasty dzikie zwierzęta - cywilizacja.
W Twoim przypadku właśnie ten kontrast, wręcz wzorcowy, przyciągnął moją uwagę. :grin:
Pozdrawiam
:) to nie niewola,to naprawde spory park krolewski zyje w nim okolo 600 sztuk jeleni i innych osobnikow roznego rodzaju,dzieki za zagladnie i pozdrawiam :).
Za poprzednikami - jelenie na tle bloków fantastyczny kadr, zazdroszczę. PS. Czy tojest park miejski? W krakowskich parkach jakos ostatnio malo jelonków...
dzieki za odwiedzanie watku,tu linka do mojego ulubionego parku http://www.royalparks.org.uk/parks/richmond_park/
Ostatnia seria BARDZO udana! :wink:
Wszystkie zdjęcia bardzo ciekawe :) i baaaardzo miłe dla oka :)
oryginal fotki z galeri,moze ma ktos pomysl na ta fotke ?
Za duży bałagan na zdjęciu.
Jak powyzej - za duzy balagan, no i sam kadr "taki se".
Jak juz to ja bym z tego robil cos w ten desen:
41722
Pozdrawiam
T.
dzieki za odwiedzanie watku i komenty,wrzucam kilka fotek z niedzielnego spacerku ,nie do oceny , tylko pokazac jak sie labedzie dokarmia :) :) :)
Poprawka Thomassa odpowiada mi w zakresie pierwszego planu, natomiast niebo wolałbym z oryginału.
Co do łabędzi, to bardzo chwalebna działalność :grin:, jednak należy mieć nadzieję, że w inne dni również znajdą się opiekunowie.
:) czeto tam bywam o kazdej porze roku,ale jak tu wykarmic taka gromade z 200 ptaszorow :) pleck z aparatem i 2 torby chleba ) no tak prawdziwy fotograf ( prawie ) :) pzdr.
jesuuuuuu juz prawie srodek lata a w moim watku dalej zimno i mrozno nie wiele mam czasu na latanie z olkiem tu i tam ale mialem okazje i sie pobawilem z modelka ( baaardzo ) marudna :) i modelem ( jeszcze gorzej ) co wyszlo sami ocencie , ostra krytyka i jakies porady mile widziane :)pzdr.
ps.rosnie mi w domu malutka sliczniutka modelka :)
sorrry jurec jak zwykle spuznieni :)
Jacyś tacy mało weseli ci modele:wink: 6. mi się podoba tylko żeby ta modelka sie bardziej szczerze uśmiechnęła to bylo by super jak dla mnie :) Czekamy na małą modelkę w takim razie:)
Też myślę, że trochę skrepowani byli.
madziazywczak
13.06.11, 08:33
w niektórych kolorowych nie podoba mi się obróbka. jest ostro ale za razem jakoś tak za bardzo delikatnie.
co do samych zdjęć to uważam, że zdjęcia są za smutne, monotonne i takie bez polotu i pomysłu. podejrzewam że to raczej nie twoja wina :)
i chyba wolę takie zdjęcia na czarnym tle.
co do samych zdjęć to uważam, że zdjęcia są za smutne, monotonne i takie bez polotu i pomysłu.
Tez to tak widze.Takie zdjecia zeby byly dobre to trzeba je chciec miec a nie robic sobie bo jest okazja.
I tu jest chyba sedno sprawy mirku , dzieki wszystkim za komenty mam nadzieje ze mala modelka bedzie sie sPisywala lepiej :)
Hej,
Przedmówcy powiedzieli w sumie wszystko więc nie będę przynudzać :wink:
P.S. Gdzieś Ty się podziewał?
Ajjjj lolita , zycie mi czasu nie daje na przyjemnosci :( poprawie sie obiecuje :)
witam wszystkich po dluzszej przerwie w moim watku , wrucilem wczoraj z francji , z pieknej wioski ktora sie nazywa st. jean de cole ,naprawde nie wierzylem wlasnym oczon ze takie miejsca sa na ziemi, ponoc to jedna z kilku najpiekniejszych wiosek we francji ,jesli kogos to zainteresuje pewnie cos w sieci wygrzebie .ps. postaram sie pokazac to miejsce najlepiej jak potrafie , oczywiscie jesli ktos ma ochote na poprawki itp , prosze sie nie krepowac :) porady krytyka i podpowiedzi co zrobic lepiej mile widziane .
ps. tam nawet nasz helmut mial by problem z pionem i poziomem :) pzdr. 553015530055298552995529755296
witam wszystkich po dluzszej przerwie w moim watku , wrucilem wczoraj z francji , z pieknej wioski ktora sie nazywa st. jean de cole ,naprawde nie wierzylem wlasnym oczon ze takie miejsca sa na ziemi, ponoc to jedna z kilku najpiekniejszych wiosek we francji ,jesli kogos to zainteresuje pewnie cos w sieci wygrzebie .ps. postaram sie pokazac to miejsce najlepiej jak potrafie , oczywiscie jesli ktos ma ochote na poprawki itp , prosze sie nie krepowac :) porady krytyka i podpowiedzi co zrobic lepiej mile widziane .
ps. tam nawet nasz helmut mial by problem z pionem i poziomem :) pzdr. 553015530055298552995529755296
Zrobił byś takie Judaszowe Chmurki, jak te:
55302 55303
witam wszystkich po dluzszej przerwie w moim watku , wrucilem wczoraj z francji , z pieknej wioski ...
Jak nie przepadam za Francją, to fotki przednie - podobają mi się takie urokliwe zakątki :)
PS. Przerzuć się na przeglądarkę ze sprawdzaniem ortografii, np. firefox ;-)
dzieki domadm :) wiem ze ortografia nie jest moja najsilniejsza strona :) pzdr.
Hej Judaszu :wink:
No francuzka wrzutka bardzo fajna, wogóle urocza ta wioska. Ehhhh, mogła bym w takiej mieszkać :roll:
Judasz ladne fotki z Francji az milo oko nacieszyc :-)
skoro wam sie podoba to moze dorzuce jeszcze kilka coby jeszcze oczy pocieszyc :)5533855339553405534155342553435534455345
Witaj
jestem pierwszy raz u Ciebie w gosciach i bardzo mi sie podoba , wioseczka taka basniowa , ciekawe te ujecia waziutkich uliczek , super ten palacyk na koncu
jezeli ktos jest esteta (ja sie do nich zaliczam) w miejscowosci ktora przedstawiles mozna osiagnac stan blogiego spokoju , nieraz sie zastanawiam dlaczego "Tam" mozna a "Tutaj" juz nie , inni ludzie czy co ?
Wrzucaj podoba sie nadal :-)
Nie wyobrażałem sobie, że może na ziemi być tak czyste miejsce.
A jeśli jest czyste - czy tam są ludzie ? młodzi ludzie ?
Piękne - pozdrawiam :)
Nie wyobrażałem sobie, że może na ziemi być tak czyste miejsce.
A jeśli jest czyste - czy tam są ludzie ? młodzi ludzie ?
Piękne - pozdrawiam :)
Sorry-a gdzie Ty mieszkasz,ze tak zapytam????:roll:
Sorry-a gdzie Ty mieszkasz,ze tak zapytam????:roll:
widzisz Mirku , w kraju gdzie mieszkasz mam siostre przyrodnia , tam jest czysto , w miejscu gdzie ja mieszkam (Poznań) idac na spacer po miescie trzeba robic slalom pomiedzy psimi kupami i patrzec czy balkon ci na glowe nie spadnie , w "moim" watku widziales pewnie piekna brame z malowidlami na scianach i suficie , moglo by to cieszyc oczy wiele lat , ale znalazl sie jakis jeden z drugim (nawet nie wiem jak "to" nazwac) i musial je pomazac sprejem , wiem wandalizm jest wszedzie , ale takiego przyzwolenia na smiecenie i sranie na srodku chodnika nie ma nigdzie , kiedys zwrocilem uwage klientowi ktory przyjechal do mojej firmy i rzucil peta prosto pod schody , zapytalem czy w domu zonie tez tak robi , wiesz co mi powiedzial ? , ze chcial cos u mnie kupic , ale skoro jestem taki glupi to pojedzie do konkurencji , nie dziw sie wiec nam ze patrzac na te zdjecia robimy wielkie oczy ze zdziwienia
patrzac wiec na zdjecia tej malowniczej wioseczki , mozna sie ... *
* niech sobie kazdy w miejsce kropki wpisze to co sam czuje patrzac na ta piekna miescinke ze zdjec powyzej
Widzisz Mirku - Centus Ci odpowiedział.
Zauważ, że nieraz sam się dziwiłeś dając rady, że to u nas nie działa.
Może jeszcze kilka lat... choć wątpię.
:) ciesze sie ze podobaja wam sie moje zdjecia , co do czystosci to chyba naprawde wyjatkowe miejsce , mlodych ludzi niewiele , przedewszystkim lokalni ludzie ktorzy o to wszystko dbaja i szanuja to co maja i to co tam jest, ( jaka doniczka na ulicy w jakim kolwiek polskim miescie by przetrwala noc ? ) urzekl mnie klimat tego miejsca ,cisza i spokuj , czystosc , jedna jedyna cichutka restauracyjka , pyszna kawa i crosanty, a wieczorem chlodne piwko , czego czlowiekowi wiecej potrzeba :) mam jeszcze okolo 30 fotek z tego miejsca wartych pokazania , powoli bede wrzucal coby balaganu nie robic . pzdr.
Mam takie same odczucia a przyklad zaraz podam... idac do pracy przechodze obok Zesplu Szkol Technicznych i pelno petow na chodniku oczywiscie pod drugiej stronie ulicy. Wracajac z pracy dosc spora grupa uczniow kopci jak kominy i tak jest codziennie... widac teraz tak mozna i jak ma byc dobrze, To tyle, bo nie ten watek :-)
czuje że w fotografowanym przez Ciebie miejscu są żywe istoty o twarzach innych niż nasze - sama architektura bez wypełnienia (ludzi) nie oddaje w pełni klimatu tam panującego : )
Z ostatniej wrzuty nabardziej przypadło mi do gustu 8. ze względu na fajne zestawienie kolorów - niebo na tym zdjęciu jest zdecydowanie najciekawsze. :grin:
553805538155383553845538555388i nastepne kilka
Takie Albumowe z wakacji, ale już judaszowe - kolory dają po oczach fest! :-D
upsss 3 zle wrzucilem :) juz ich nie ma :)
Judasz podobaja mi sie wakacyjne fotki :-)
kurde ja na wakacjach tam nie bylem :)
upsss 3 zle wrzucilem :) juz ich nie ma :)
Są tak bardzo Twoje, że bardziej być nie mogą.:-D
haha nie ma tych co nie powinno :) reszta zostala :p
ps. sabor bylem tez w kraju troszke nizej niz francja , i zobacz co znalazlem , nie moglem sie oprzec pokusie :) ( tylko ciekawostka )5539055389
haha nie ma tych co nie powinno :) reszta zostala :p
ps. sabor bylem tez w kraju troszke nizej niz francja , i zobacz co znalazlem , nie moglem sie oprzec pokusie :) ( tylko ciekawostka )
Ło Matkoo Huca! Ja nie mogę na takie części ciał zwierzątek patrzeeć:shock::cry: ......
.
.
.
.
.
.
.
.
.
:twisted:Kiedy jestem głodny!!!!!!
idę coś zjeść dziś będzie gulasz z curry w sosie curry z ryżem smażonym z curry ha!
masz +rep :mrgreen:
Normalnie zaraz zawołam Wieprza :grin:
No i co przecie dla jednego gulaszu, nie będę całego wieprza tłukł.:-P
i jeszcze troche bo sie juz nudzi chyba :)
Prezentowanie takich zdjęć (tych ze sklepu) powinno być zabronione. :wink:
Część osób potępi je z uwagi na swoje przekonania, a mnie wydzielają się soki żołądkowe jak widzę szynkę serrano i nie mogę się skoncentrować. :-P
W tej "wsi" to ktoś mieszka ? kilkadziesiąt zdjęć i ani jednego człowieka anie zwierza jakowegoś.......a widoczki bardzo sympatyczne.
W tej "wsi" to ktoś mieszka ? kilkadziesiąt zdjęć i ani jednego człowieka anie zwierza jakowegoś.......a widoczki bardzo sympatyczne.
Mieszka, tylko że stoją w kolejce po szynki. A zwierzów nie ma, bo te szynki trzeba w końcu z czegoś zrobić...
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://forum.olympusclub.../images/smilies/icon_wink.gif)
hehe szynki to hiszpania 3 tyg temu :p , a co do ludzi to mieszkaja ,tylko pusto na tych uliczkach jakos tak popoludniami :/
Dwojeczka, czworeczka cool :-)
Jestem jestem. Trzymam rękę na pulsie i wszystko sobie notuję. Jak to mówią: nosił wilk Razykillka, Razykillek poniósł wilka ;)
wieprzu nie bierz tego do siebie , to nie tak jak wyglada :)
wieprzu nie bierz tego do siebie , to nie tak jak wyglada :)
No ja myślę! Lepiej?
No ja myślę! Lepiej?
A ja też sie pod tym podpisowywuję. AP.
5565455655556565565755658556595566055661ok to chyba wszystko , nie bede juz was meczyl :) pzdr.
Mnie najbardziej podobają się otoczaki na moście.
Pozdrawiam AP.
5 i 7 fajne choć 7 trochę trzeba dopracować :). Reszta średnia.
witam po przerwie , dzis byl swietny dzien ,mokro chlodno ponuro i baaaardzo mgliscie :)5737257373573745737557376
Ładnie, nastrojowo ale chyba trochę podkolorowane (szczególnie 1 i 3) :roll:
Pierwsze, byłoby fajniejsze gdyby nie było takie szare (winieta?)
Fajna wrzutka, moze troche wiecej swiatla ?
dzieki za odwiedziny i dobre slowo :) oczywiscie jak ktokolwiem ma swoja wizje jakiegos zdjecia , to prosze sie nie krepowac chetnie popatrze , dzieki i pzdr.5739357394573955739657397
Hmmm, ja też od tygodnia słońca nie widziałem ale pierwsze jest mimo wszystko za ciemne. Z całej wrzutki chyba jeleń najbardziej przypadł mi do gustu:)
Jedynka i czwórka, ale trochę do rozjaśnienia.
Pozdrawiam .AP.
Dzieki wszystkim za odwiedziny i komenty , jeszcze cos wieczorkIem wrzuce :) Pzdr
majeczek78
23.11.11, 19:10
Jak dla mnie czwórka. Pozdrawiam
diabolique
23.11.11, 21:51
czwórka niestety zepsuta niepotrzebnym szopowaniem. Wygląda fatalnie to sztuczne rozmycie.
czwórka niestety zepsuta niepotrzebnym szopowaniem. Wygląda fatalnie to sztuczne rozmycie.
z calym szacunkiem ,to jest oryginal ORF poprostu zamieniony w jpg , bez jakiejkolwiek ingerencji .pzdr
diabolique
23.11.11, 22:24
Aaa, to z całym szacunkiem przepraszam.
Miałem ten obiektyw i w życiu nie widziałem, żeby tak rysował. Zwłaszcza te fragmenty, gdzie jest trawa. Wygląda jak ISO 3200 a nie 200. Może stąd mój błąd.
ok i znowu ja , tym razem bardziej pod ocene musza pojsc moje umiejetnosci w lr a nie kadrach itp, jak juz wczesniej napisalem w watku o lightroom wiekszosc fot chyba raczej szlak trafil przez niedoswietlenie :( ratowalem co moglem i o to efekty.
ps. dodam tylko ze sa to ruiny zamczycha jakiegos na dole angli , w szczerym polu , oswietlenie mielismy swoje ( akumulatory sam , softboxy parasolki lampy halogeny i tego typu zeczy ) kilka statywow , wiec cale budowle byly oswietlane tylko przez nas , ok wrzuce co wyszlo , mialo byc poszukiwanie dochow i strasznie a chyba wyszla kicha :(582525825358254582555825658257
ok i znowu ja , tym razem bardziej pod ocene musza pojsc moje umiejetnosci w lr a nie kadrach itp, jak juz wczesniej napisalem w watku o lightroom wiekszosc fot chyba raczej szlak trafil przez niedoswietlenie :( ratowalem co moglem i o to efekty.
ps. dodam tylko ze sa to ruiny zamczycha jakiegos na dole angli , w szczerym polu , oswietlenie mielismy swoje ( akumulatory sam , softboxy parasolki lampy halogeny i tego typu zeczy ) kilka statywow , wiec cale budowle byly oswietlane tylko przez nas , ok wrzuce co wyszlo , mialo byc poszukiwanie dochow i strasznie a chyba wyszla kicha :(582525825358254582555825658257
Ee tam! Zaraz kicha! Fajne drugie, ale aż się prosi(i to nie jest świnia) o modelkę albo stylizowaną na masakrę albo z lekka przypieczoną i okopconą
nad ogniskiem(albo w kominku Viktoriańskim) tak w stylu wampira albo ghula(to nie jest odgłos przełykania).
Faajne!
brudnyhary
28.12.11, 21:33
fajnie wyszło podoba mi się 3 ,musiało być strasznie:)
dzieki chlopaki za ocene i zrozumnienie tematu, ja tam jeszcze wruce i mam juz plan jak i co zrobic lepiej, potrzebuje wiecej swiatla, i jak mowicie modela lub modelke , reszte owieje tajemnica jak i to miejsce jest owiane :0 poki co reszta fotek ,dzieki i pozdrawiam.58272582735827458275582765827758278
Ee tam! Zaraz kicha! Fajne drugie, ale aż się prosi(i to nie jest świnia) o modelkę albo stylizowaną na masakrę
Saboor, ja jeszcze po nocy nie starsze :-P
... ja jeszcze po nocy nie starsze :-PMuszę Ci uwierzyć na słowo :-P
Z ostatniej wrzutki, podoba mi się najmniej mroczne czyli mostek na przedostatnim.
Judasz fajnie to wyszło, mrocznie i z dramatem. Zrób sobie dla porównania wersje czarno-białe, też powinny być ciekawe.
Pozdrowerki.:)
dzieki chlopaki za ocene i zrozumnienie tematu, ja tam jeszcze wruce i mam juz plan jak i co zrobic lepiej, potrzebuje wiecej swiatla, i jak mowicie modela lub modelke , reszte owieje tajemnica jak i to miejsce jest owiane :0 poki co reszta fotek ,dzieki i pozdrawiam.58272582735827458275582765827758278
A Drakula to gdzie ? :grin:. No ostatecznie Biała Dama.
Saboor, ja jeszcze po nocy nie starsze :-P
Czemuuuuuu!!!!! Co my Ci dobrego uczynili, żeś przestała masakrycznych spacerów po ruinach????
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry: :cry:
---------- Post dodany o 11:26 ---------- Poprzedni post był o 11:20 ----------
A Drakula to gdzie ? :grin:. No ostatecznie Biała Dama.
Dracul, Vlad Dracul!!! Kruca bomba! Dracula to samica Dracula:mrgreen: coś jak:
szefowa-samica szefa, sędzina-samica sędziego, moderatorka-samica ... ykm ... będzie!:mrgreen:
Aaa! I jeszcze takie:
58301____58300
58302____58303