Zobacz pełną wersję : Pstrykownio-Tazownia
Beatko :) powiem tak sam tego nie wypiłem.
Skąd ja to znam :wink::lol:
Nie chcesz się podzielić :wink:
Kolejne barowe :) smacznego
Co to? Płyn do chłodnic?
Kolejne barowe :) smacznego
Wygląda na to że sie dżaźni....
Widać ma już inną kompaniję.
Pozdrawiam AP.
PS. Ta łebska fotka całkiem całkiem.
Taz, a ja myślałem że aparat zamieniłeś na latawiec ale jak widać starczyło też na dopalacze ;)
Nie chcesz się podzielić :wink:
podzieliłbym się z chęcią ale wyparowało zaraz po zrobieniu fot :)
Romek okazuje się ze płyn do chłodnic tez kopie
Yac dopalacze dopalaczami ale jak to się wszystko połączy latawiec aparat i odrobinę szaleństwa to dopalacz nie potrzebny
Taz, ta niebieska wodka w ogole nie ma kopa, kiepski z tego dopalacz :wink:
Taz, ta niebieska wodka w ogole nie ma kopa, kiepski z tego dopalacz :wink:
Zależy czy chodzi Ci o kamikadze czy apsynt ;)
To przecież do wąchania jest, nie do picia.
łoł, dawno nie widziałem takiej ilości kamikadze :D - ostatnio to na studiach kilka lat temu ;)
łoł, dawno nie widziałem takiej ilości kamikadze :D - ostatnio to na studiach kilka lat temu ;)
widziałeś i pamiętasz :) barmana poniosło
widziałeś i pamiętasz :) barmana poniosło
właściwie to po takiej ilości pamięć zawodzi, ale fajna kompilacja ;)
Kolejne barowe :) smacznegoLekarzaaa! :grin:
Lekarzaaa! :grin:
Lekarza???
Chyba po to aby ci to wszystko od razu w kroplowce zapodal :lol::lol::lol:
Lekarza???
Chyba po to aby ci to wszystko od razu w kroplowce zapodal :lol::lol::lol:Żeby mnie zabić? :shock:
Raczej, żeby ratować tego, kto to wypije :-P
Żeby mnie zabić? :shock:
Raczej, żeby ratować tego, kto to wypije :-P
Mi już nic nie pomoże :)
dr_feelgood
28.10.10, 17:54
No ja tego nie moge pić ( sam sobie ten zakaz wydałem ) Nie mogę na to również patrzeć, gdyż uruchamia to lawinę rozważań za i przeciw. Więc mimo, że sa to bardzo fajne fotki, opuszczam ten wątek narazie :)
Wątek umiera :) więc na dobicie coś dla zwolenników mrozów, padających baterii, odmrożonych palców i morza oczywista.
Podobają mi się te kadry :) widać z tematu "molo" da się jeszcze coś ciekawego wyciągnąć .
Pozdrawiam
rumpel
Miłe oku są oba te ostatnie obrazki.
Pozdrawiam AP.
Joł taz, miło widzieć Twe zmarzliny (szeroko pojęte) :D
Joł taz, miło widzieć Twe zmarzliny (szeroko pojęte) :D
Mnie również miło Cie widzieć w mojej zamrożonej jaskini usiądź przy ogniu, z napitkiem w ilości przemysłowej.
jak w ilosci przemysłowej to i ja spocznę na chwil kilka..
Super kadry zapodałeś :) Aż mi smutno, że nie towarzyszyłam Ci przy tych zdjęciach. A wiesz, że dużo jestem w stanie wytrzymać, więc i ten mróz nie bylby mi straszny :wink:
Super kadry zapodałeś :) Aż mi smutno, że nie towarzyszyłam Ci przy tych zdjęciach. A wiesz, że dużo jestem w stanie wytrzymać, więc i ten mróz nie bylby mi straszny :wink:
Miałem pisać dedykacje :) Jolly ale nawet pomyślałem gdzie Ty do chol...........jesteś. cieszem się ze się podobają.
Na dokładkę kolejne
Bardzo mroźne, zwłaszcza jedynka ujmuje.
Bardzo mroźne, zwłaszcza jedynka ujmuje.
Jedynka 001 czy jedynka 003 :)
o tak mroźno było.
drugi kadr świetny...
rumpel
Ramkowe - zamrożone 001 i 002 podoba się, ale 004 podoba się bardziej, pozdrawiam.
Dwa ostatnie piękne. Mielno/Unieście jak mniemam nawet wydaje mi się ze poznaje to zejście na plażę (na końcu promenady?), a to ostatnie to przy kutrach mieleńskich jak mniemam. Ach wróciły mi wspomnienia jak jeszcze mieszkałem w koszałkowie.
Dwa ostatnie piękne. Mielno/Unieście jak mniemam nawet wydaje mi się ze poznaje to zejście na plażę (na końcu promenady?), a to ostatnie to przy kutrach mieleńskich jak mniemam. Ach wróciły mi wspomnienia jak jeszcze mieszkałem w koszałkowie.
Trafione :) taki spontaniczny wypad z pracy na rybkę :).
Mnie sie podoba cala ta mrozna seria.
Chyba do rybki cos bylo na rozgrzewke :wink:
Mnie sie podoba cala ta mrozna seria.
Chyba do rybki cos bylo na rozgrzewke :wink:
tak barszczyk czerwony lekko nie ciepły :)
tak barszczyk czerwony lekko nie ciepły :)
No to paluszki ci sie po takim barszczyku na pewno nie rozgrzaly :grin:
No ja tego nie moge pić ( sam sobie ten zakaz wydałem ) Nie mogę na to również patrzeć, gdyż uruchamia to lawinę rozważań za i przeciw. Więc mimo, że sa to bardzo fajne fotki, opuszczam ten wątek narazie :)
Daj na maila adres ziola:wink:
Wątek umiera :) więc na dobicie coś dla zwolenników mrozów, padających baterii, odmrożonych palców i morza oczywista.
Niekiepski swirus z Ciebie:-P,ale toty niczego sobie.Ciekawie patrzysz wizjerem
Niekiepski swirus z Ciebie:-P,ale toty niczego sobie.Ciekawie patrzysz wizjerem
Mirku dziękuje za wnikliwą analizę mojej osobowości :) to jedno z delikatniejszych określeń.
Nie zamierzam z tym walczyć.
A co do fot cieszem siem :)
zimy ciąg dalszy :)
tak se przymarzło, bez mojej ingerencji.
Hmmm....ładne. Ale jak to tak samo przymarzło? gdzie? w Bałtyku tą butelkę moczyłeś?
Fajna wodka z uchem. :grin:
Hmmm....ładne. Ale jak to tak samo przymarzło? gdzie? w Bałtyku tą butelkę moczyłeś?
Jolly wiesz jakie było moje zdziwienie.
Historia jest taka:
Włożyłem butelkę do zamrażarki bo była ciepła znaczy nie nadającą się do użytku wewnętrznego, w celu schłodzenia oczywista.
Zasypałem Świerzym lodem z kostkarki, mogę się domyślać, że płyn i butelka oddala ciepło i roztopiła chwilowo kostki lodu które przymarzły tworząc idealny chwytak-polewajło. Wyciągam a tu żal rozlać :)
Opowieść jeszcze lepsza od foty.
Chciałeś się szybko napić, a trzeba było to cudo wcześniej ofocić wyszła wszak konstrukcja lodowo-wodna o niezwykłych i fotogenicznych kształtach.
Mam nadzieję , że mimo wszystko to piękno zniszczyłeś, by zaspokoić potrzebę chwili.
Tym optymistycznym akcentem kończąc.
Pozdrawiam AP.
O ile dobrze pamietam Taz, to kiedys w Polsce sprzedawali 3-litrowe flaszki wodki z uchem (uchwytem), nawet kiedys ktos z mojej rodzinki przywiozl taka do Hiszpanii w srodku lata i myslalam, ze nikt tego nie przezyje...:???:
Oczywiscie twoja mi sie bardziej podoba.:wink:
aspokoić potrzebę chwili.
Tym optymistycznym akcentem kończąc.
Pozdrawiam AP.
Nie zniszczyłem, leży sobie, musi być jej tam strasznie zimno w ciemnej i zimnej zamrażarce sama :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
O ile dobrze pamietam Taz, to kiedys w Polsce sprzedawali 3-litrowe flaszki wodki z uchem (uchwytem), nawet kiedys ktos z mojej rodzinki przywiozl taka do Hiszpanii w srodku lata i myslalam, ze nikt tego nie przezyje...:???:
Oczywiscie twoja mi sie bardziej podoba.:wink:
ja widziałem takie z pochylnią ale to przy objętości powyżej 4l.
Nie zniszczyłem, leży sobie, musi być jej tam strasznie zimno w ciemnej i zimnej zamrażarce sama :)
No to fatalnie, porzucone piękno i niezaspokojona potrzeba pod jednym dachem, w jednym domu.
Z drugiej strony można wyjąć postawić i raz jeszcze pięknem oczy nacieszyć ....
Nie wiadomo co lepsze... Nie mnie to oceniać i sądzić ...
Pozdrawiam AP.
Dwa ostatnie zimowe krajobrazy- bardzo ładne. Zwłaszcza drugie wciaga głębią kadru- do galerii.
Co do ostatniej wariacji na lód i butelkę to życzę Ci Taztaz żeby się zima szybko skończyła :wink::-P :lol:
SSSerdecznie pozdrawiam :grin:
ja widziałem takie z pochylnią ale to przy objętości powyżej 4l.
...no to teraz jest wszystko jasne....to na pewno bylo 5-litrow dlatego tak padali jak muchy...
"Zimne coś" bardzo śmieszne, fajne. Jakby tak coś jeszcze tę butlę "podpicować" (np. wyklarowac ten szron jakimś plomieniem i domrozić), to nic tylko wysłać producentowi :) Może by do jakiej reklamy użyli? ;-)
T.
dla informacji, butla dalej nie ruszona :) będę nad nią pracował fotograficznie:)
butla dalej nie ruszona
Organizm nie protestuje? :shock:
dla informacji, butla dalej nie ruszona :) będę nad nią pracował fotograficznie:)
To fajnie bo butla bardzo interesujaca , fajnie pokazana ale mozna jeszcze pokombinowac , tylko nie dorwij sie i nie waz sie otwieraz a tym bardziej wypijac jej zawartosci :wink:
Pozdrawiam
dla informacji, butla dalej nie ruszona
I tak nam sie Taztaz powoli konczy.A taki fajny chlopak byl.W silne i mrozne zawieje i zamiecie potrafil rozne skoki wykonywac,zyciem ryzykujac.Teraz juz cien jego na forum pozostal.
I tak nam sie Taztaz powoli konczy.A taki fajny chlopak byl.W silne i mrozne zawieje i zamiecie potrafil rozne skoki wykonywac,zyciem ryzykujac.Teraz juz cien jego na forum pozostal.
Mirku nie skreślaj mnie :) ale piękna sekwencja Ci wyszła. Zawartość butki chętnie posmakuje ale nie koniecznie tej, mam inne równie zimne :) lecz takie zwyczajne ale zapewniam smak się nie zmienia.
Kolejne zimówki Tornado (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-52290)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/02/thumb_P22306731-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-52290)
Powracając do tematu butli z uchwytem : zawartość wyparowała ależ była zimna :)
Mi się widzi środkowe na dole. :) Bardzo klimatyczne.
Przecudne te paliki. Wolę bardziej oszczędne kadry z nimi w roli głównej. Pierwsze byłoby fajniejsze gdyby było więcej góry - paliki ciut giną.
Ależ masz widoki...
To środkowe kojarzy mi się z armią stormtrooperów ;)
A tornado może byłoby bardziej abstrakcyjne bez falochronu na górze kadru?
Cześć Taztaz!
druga i trzecia mniód malyna normalnie. :grin:
Fajne jest na co popatrzeć.
To środkowe kojarzy mi się z armią stormtrooperów ;)
A tornado może byłoby bardziej abstrakcyjne bez falochronu na górze kadru?
Witajcie CIEPŁO muahahahah
Armia broniąca zimy :) moje pierwsze skojarzenie :)
Aga widoki celowo dla Was co by troszku przymrozić. aby móc później się ogrzać w jaskini przy beczce napitku.
taz - i to jest słuszna koncepcja :D
No to jeszcze jedna zamrażalnikowa. Aga już lecę po beczkę:)
Wiem obrzydliwy zachodzik ale nie moglem się powstrzymać.
A wciepnę Ci taką przeróbkę przeróbki mirka54 :
Więcej mrozu!
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://infbase.net/Mirek/mirka1.jpg)
No to jeszcze jedna zamrażalnikowa. Aga już lecę po beczkę:)
Wiem obrzydliwy zachodzik ale nie moglem się powstrzymać.
Zachodzik ładny :grin: tylko kadr widziałabym chyba przesunięty trochę w prawo :)
Mnie też się zachód podoba i podobnie widziałabym to bez tego fragmentu brzegu po lewej.
Dzięki za wizyty :)
Już dawno obiecałem że wrzucę foty z mojej fabryki.
Miałem na scenie Zakopower. Istna masakra najpierw wieszanie świateł potem wieszanie dźwięku,
Rajder był z kosmosu :) ale jakoś poszło jak już się skończyło montowanie można było w czasie koncertu porobić foty. gdybym miał płacona za skakanie po drabinie byłbym licencjonowaną małpą :).
Jako aspirant na licencjonowana malpe zrobiles calkiem niezle foty :wink:
Bardzo dobra wrzutka.
Od 1 do 5 najbardziej mi sie podobaja. Fajne kadry i swiatlo.
Bardzo przyzwoite fotki, a jak sam koncert?
Fotorelacja z koncertu fajna, kompozycja swiatel stwarza niesamowity klimat.
Zgadzam sie z przedmowcami :-)
Beatko sam koncert to raczej z tych gdzie płonie scena :) przyznam się Zespół w.w. znam z nazwy a to już spory success marketingowy :). moja robota się skończyła w momencie gdy przyjechali realizatorzy zespołowi(dźwięk front , dźwięk monitor, światło i projekcje). Sam się sobie dziwie ze po włożonej pracy w ten koncert chciało mi się aparat wyciągnąć i jeszcze użyć palca wskazującego prawej dłoni do wyzwolenia migawki :)
Piotr Grześ
17.04.11, 10:28
Świetne te koncertowe fpty. Szacun!
Taziku świetny reportaż, świetne fotki. Strach pomyśleć co by wyszło gdyby palec nie był tak wykończony ;)
Moi drodzy bardzom siem cieszem że się podobają :)
Uuuuuu, koncertowe niczego sobie. A 2 i 3 bardzo, ale to baaaardzo mi się podobają :wink:
Nooo, fajoskie koncertówki. Ależ ten taz jest uniwersalny - światło, dźwięk i jeszcze foty, full serwis (aż się boję pomyśleć co jeszcze potrafi zrobić ;D)
Rafał Czarny
18.04.11, 10:40
Bardzo dobre koncertówki. Mroczne.
Nooo, fajoskie koncertówki. Ależ ten taz jest uniwersalny - światło, dźwięk i jeszcze foty, full serwis (aż się boję pomyśleć co jeszcze potrafi zrobić ;D)
Ja tez się tego boje :) (śpiewa, tańczy, recytuje, daje d..... i stepuje)
Uuuuuu, koncertowe niczego sobie. A 2 i 3 bardzo, ale to baaaardzo mi się podobają :wink:
2 wisi w galerii
Mroczno może dla tego ze mroczny nastrój :) muahahahah
Dla dwójeczki wartało poskakać! Bardzo przypadła mi do gustu.
AP.
no to na dokładkę :)
Fajne.
Przydalby sie jakis podklad muzyczny na dokladke :grin:
to teraz z innej bajki też z mojej fabryki
szoty z Musicalu CABARET, którego jako Teatr jesteśmy współproducentami. Niestety tylko taka perspektywa gdyż nie mogę się oderwać od hebli :) taka praca
Ostatnie dwie wrzuty też bardzo dobre. Z koncertowych to tak najbardziej czwóreczka. Fajnie wyszło to, to... ciacho w półmroku :wink:
Za to z kabaretu zdecydowanie zachwiciła mnie 9. Kobieta wygląda tak jak by się unosiła w powietrzu nad postaciami w ledwo zauważalnych światłach świec. Rewelacja jak dla mnie :roll:
Fajnie wyszło to, to... ciacho w półmroku :wink:
:
nie ciacho ale bułeczka :) pieczywo może być bagietka albo inny rogalik.
Lolita Ta scena co się podoba to techniczna miazga, osoby które to wykonują czyli Natalia i Monika jakoś nie bardzo trafiają w światło, świeci jeden reflektor kierunkowy, o bardzo małej średnicy słupa światła 5 cm w tył i już się nie mieści w świetle. nawet krzyżyki znaczniki nie pomagają :) wiec zawsze leci wiązanka oczywiście nie słyszana dla innych .:)
Szoty z Musicalu CABARET bardzo fajne.
Fajne.
Przydalby sie jakis podklad muzyczny na dokladke :grin:
Pozwól że zaśpiewam lalalalaaallalalal oczywista po góralsku.
Pozwól że zaśpiewam lalalalaaallalalal oczywista po góralsku.
Teraz duzo lepiej :mrgreen:
A przy tym lalalalaallllaaa to tez podskakujes z ciupaga?
Teraz duzo lepiej :mrgreen:
A przy tym lalalalaallllaaa to tez podskakujes z ciupaga?
ciupagę to mam wbitą w plecy :) za strzelanie oczkami do piknych góralek. Wiec podskakuje raczej nie z radości :)
ciupagę to mam wbitą w plecy :) za strzelanie oczkami do piknych góralek. Wiec podskakuje raczej nie z radości :)Jakby Ci góral ciupagę wbił to byś "ni mioł prawa" się ruszać :grin:
Jakby Ci góral ciupagę wbił to byś "ni mioł prawa" się ruszać :grin:
Albo góral albo ciupaga z chin :)
Kolejny raz otwarcie sezonu motorowego w Koszalinie.
Motocykliści wszelakich maści :) od małych popierdułek po poważne maszyny.
Zapach palonej gumy i spalin :) w końcu było czym oddychać.
dwa ostatnie bardzo mi się spodobały :)
Fajna wrzutka, motocyklisci na wypieszczonych maszynach.
Całkowita zmiana tematu :)
włochacz niezapominajkowy (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-53846)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/04/thumb_niezapominajka-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-53846)
jakoś mnie tak naszło
Joł men. A to fioletowe coś dokleiłeś, czy odwrotnie?
Ja oczywiście też o Tobie pamiętam :)
Aga to niezapominajka we wczesnym stadium :) nic nie doklejane
Poczwarka czyli? Ok, rozumiem ;)
włochacz niezapominajkowy (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-53846)
jakoś mnie tak naszłoNo, całkiem ładnie naszło :D
No nie, wprost oczom nie wierze.
Po takiej ostrej jezdzie niezapominajki sie pojawily.
I jak tu zrozumiec facetow.:roll:
Cwietek owlosiony , ale i tak jakis taki niezbyt meski, za to bardzo ladny wyszedl :grin:
No nie, wprost oczom nie wierze.
Po takiej ostrej jezdzie niezapominajki sie pojawily.
I jak tu zrozumiec facetow.:roll:
Cwietek owlosiony , ale i tak jakis taki niezbyt meski, za to bardzo ladny wyszedl :grin:
A po co zrozumieć grunt ze się podoba. Tyle zostało po ostrej jeździe.
Wyszedł z Ciebie romantyk :-P:lol:
No i się wydało :) Beatko dziękuje za bardzo wnikliwą analizę osobowości.
jak wyszedł to musiał wejść brrrrrr :)
Moze romantyczny brutal :lol:
delikatnie urwie głowę :)sasassssasasssss
Romantyk i zarazem brutal- to na mnie działa :!::grin:
Romantyk i zarazem brutal- to na mnie działa :!::grin:
Uwazaj bo to taki co zaglaska kotka na smierc :mrgreen::cool:
MMMMrrrrrrrAAAAAuuuuuuuuu :) sasssaassssasssssss
jakoś mnie tak naszło
Zaskoczyłeś mnie tą niezapominajką - możesz zdradzić jakim szkiełkiem, i jakimi dodatkami zrobione?
Twoja" Niezapominajka" zrobiła na mnie wrażenie.
Pozdrawiam AP.
Zaskoczyłeś mnie tą niezapominajką - możesz zdradzić jakim szkiełkiem, i jakimi dodatkami zrobione?
Twoja" Niezapominajka" zrobiła na mnie wrażenie.
Pozdrawiam AP.
Szkło to Radziecka Wołna9 50mm f.2.8 do tego 2 pierścienie 21 i 14 mm.
z tego co pamiętam to obiektyw na f.8 i tak głębia ostrości 2mm :)
Jedna lampa sb 28 na statywie z parasolką ustawiona na 1/16 czasza parasolki jakieś 40 cm od badyla, 2 lampa na minimalny błysk alby rozpalić włochacza :) obróbka to delikatne wywołanie rawa i wyostrzanie. to tyle bez szaleństwa. w sumie heliosm też by się udało gdyby nie był w fatalnym stanie :)
Pozdrawiam
Dziś po raz kolejny wariacje badylowe :) na warsztacie stokrotki .
Pod wrażeniem jestem - podoba się - bardzo
Super! A drugie i czwarte najbardziej mi się podobają.
Włochacz śliczny , stokrotki też piękne - pozdrawiam
Witojcie w mych progach :)
Jolly niezmiernie się cieszę że Cię "widzę"
Taz...miekniesz :-P
Ja za Jolly 2 i 4 najfajniejsze. Jeszcze gdybys na 4 kawalek platkow nie zlikwidowal to juz w ogole by bylo super :grin:
Taz...miekniesz :-P
:
Hmmmm jakby to powiedzieć żadnych poważniejszych sztormów urywania głów katastrofy nie było w ostatnim czasie. Powiem więcej planuje fotki portretowe i nie tylko paru przeuroczych koleżanek :)
wiec dalej będzie miękko :). ale to w niedalekiej przyszłości. ale może w miedzy czasie coś dziwacznego się zdarzy.
:cool: Jak nie bedzie urywania glow to mozesz robic nawet portrety.
Ostatnia stokrota naj dla mnie.
Portrety? Taz, jak zajmiesz się glamurem i ślubniakami, to osobiście odgryzę głowę pierwszej napotkanej kurze i zrobię jej makro.
Portrety? Taz, jak zajmiesz się glamurem i ślubniakami, to osobiście odgryzę głowę pierwszej napotkanej kurze i zrobię jej makro.
żaden glamur i slubianki ja no co Ty nie mam tak grubego filtru na skórę.
Może akcik :) saaasasasasaa
a pomysł z kura podoba mi się
Super! A drugie i czwarte najbardziej mi się podobają.Popieram :D
Stokrotkowo fajne, Dziękuję za opis planu dla niezapominajki.
Pozdrawiam AP.
Wow, bardzo pozytywne zaskoczenie! Wchodzę do wątku Taza a tu niezłe kwiatki.
Nie będę oryginalna, mnie też się podobają, i też 2 i 4 (z naciskiem na 4).
Bufetowa tak mówi o tym glamurze, że w sumie jestem ciekawa jak by Ci to wyszło. Możesz na początek wykonać autoportret. Albo - jeszcze lepiej - autoakt.
Dziś po raz kolejny wariacje badylowe :) na warsztacie stokrotki .
Nosz patrz Pan Taztaz
W kwiatki wlazł.
I to z niezłym skutkiem 1,2,4!
Pozdrawiam
Ja
Możesz na początek wykonać autoportret. Albo - jeszcze lepiej - autoakt.
Czy to forma prowokacji :) to może być nie możliwe mam zakaz używania swojego wizerunku do jakichkolwiek celów. Można iść do muzeum ziemi i za szybą pooglądać takiego gościa co żył w jaskini. tak podobieństwo jest uderzające, nawet umiem ogień rozpalić i używać prostych narzędzi :)
Ja mam portrecik Taztaza :-P
Ja mam portrecik Taztaza :-P
Nie wierzę! On nawet na 1/5000 wychodzi poruszony :-P
Nie wierzę! On nawet na 1/5000 wychodzi poruszony :-P
To są drgania miedzy cząsteczkowe :) można spowolnić ale lekko nie jest.
Ja też mam :D I to nieporuszony (sama byłam poruszona wiec się wyrównało).
Ja też mam :D I to nieporuszony (sama byłam poruszona wiec się wyrównało).
trzymaj trzymaj będzie jak znalazł, gdy wejdzie akcja poszukiwany żywy i żywszy :) trafiłbym na fajnego plakaciora
:lol::lol::lol: Dostałam rechotania pępka i nie mogę przestać :lol::lol::lol:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa...............!
Dziś jak zawsze zmiana tematu :)
[/url]
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/05/thumb_lysy-1.jpg
[url=https://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/16272/thumb_lysy.jpg]źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-54225)
szkło to teleskop 150/750 f 5
niestety dość po partyzancku
próba podłączenia 200/2100 f 10 i fotografowania Saturna spełzła na niczym.ale nie poddaje się :) .
LeonAmator
11.05.11, 23:45
Fajny łysy (chyba)
Fajny łysy (chyba)
czemu chyba :) tak to łysy z dziś.
Dziś jak zawsze zmiana tematu :)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/05/thumb_lysy-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-54225)
szkło to teleskop 150/750 f 5
To ja krótko: Wypas! Ocena w galerii.
Pozdrawiam
Ja
To ja krótko: Wypas! Ocena w galerii.
Pozdrawiam
Ja
Dzięki :) na totalnego partyzanta też można :)
LeonAmator
12.05.11, 16:21
No i łysy dostał 5.:cool:
A jak !!!
Otóż ja bym się spierała! 7 x 5 to 45, a nie 5 :wink:
Otóż ja bym się spierała! 7 x 5 to 45, a nie 5 :wink:
7 x 5 = 45 :) już wiem że w szkole mnie okłamywano. :)
7 x 5 = 45 :) już wiem że w szkole mnie okłamywano. :)
Ooooops, chyba mi się kalkulator popsuł :wink:
P.S. A tak naprwdę sprawdzałam umiętności matematyczne. Prowokacja w czystej esenconalnej postaci :lol:
P.S. A tak naprwdę sprawdzałam umiętności matematyczne. Prowokacja w czystej esenconalnej postaci :lol:
Co by tu nie wyliczyć Łysy w świetnej kondycji jest.
Jak go podpiąłeś?
Pozdrawiam AP.
szkło to teleskop 150/750 f 5Rewelacja!
Mógłbyś mi objaśnić co jest co w tych danych teleskopu? Tylko f5 coś mi mówi ale nie wiem czy dobrze :-P
LeonAmator
13.05.11, 00:38
Tak,tak:wink:
Rewelacja!
Mógłbyś mi objaśnić co jest co w tych danych teleskopu? Tylko f5 coś mi mówi ale nie wiem czy dobrze :-P
pierwsza cyfra oznacza średnice lustra czyli 150mm 2 cyfra ogniskową czyli 750mm f 5 to światło siła , konstrukcyjne zbliżony do obiektywu lustrzanego. niestety taki układ jak wiesz ma pewne wady największa to aberracja chromatyczna i to znaczna :)
Co by tu nie wyliczyć Łysy w świetnej kondycji jest.
Jak go podpiąłeś?
Pozdrawiam AP.
podpięcie to partyzantka
z powodu braku mocowania T2 posłużyłem się pierśnicami pośrednimi na m42, do tubusu teleskopu, LV się nie sprawdziło oko :) nawet bez kątówki .
Znowu badyle :) bo siedzę w fabryce i się nudzę :)
Fajne badyle. Wczoraj widząc pierwszy raz chabra, zaskoczyłam się że tak szybko. Jakoś mi się z czerwcem kojarzyły.
Co taki badylarz się z Ciebie zrobił? Przechodzisz na wege? :D
Z tą 3 Toś pojechał!
Podoba się, Możesz się nudzić dalej!
pozdrawiam
Ja
cała trójeczka zdjęć bardzo ładna , a ostanie najładniejsze - pozdrawiam
Co taki badylarz się z Ciebie zrobił? Przechodzisz na wege? :D
Dieta dietą ale jak się trafi mięcho :) to że tak powiem z przyjemnością .
No to jeszcze jeden haberek :)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/05/thumb_P5220742-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-54515)
Piękne chabry :grin:
Pierwsze i trzecie z ostatniej wrzutki MZ najlepsze, lepsze od tego w galerii :wink:
Dla mnie pierwszy najciekawiej pokazany. Sliczny.
Ten z galerii chyba najmniej mi sie podoba.
Wybacz Taz :???:
Dla mnie pierwszy najciekawiej pokazany. Sliczny.
Ten z galerii chyba najmniej mi sie podoba.
Wybacz Taz :???:
Jakoś to przeżyje:) zadzwonię do mojego psychoanalityka :) przepisze mi nową dawkę leków, po których jest lot wyczyszczają się przestrzenie miedzy komórkowe w masie szarej. O pogłębiającej się depresji nie wspomnę. Zamknę się w mojej bezpiecznej jaskini gdzie nikt nie ma dostępu i skulony będę ronił krokodyle łzy :)
1. i 3. pierwsza klasa ze wskazaniem na 3. w 2. pojechałeś z tym fioletem...
Galeryjny pierwsza klasa. 100% satysfakcji jak dla mnie.
Pozdrawiam AP.
Fajne masz te badyle :wink:
BAdyla bedą nie raz jeszcze :)
tym razem zoo, miałem dość brutalne myśli z tym kadrem, w sumie ja w klatce czyli w końcu na swoim miejscu.[/url]
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/05/zoo-1.jpg
[url=https://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/16272/zoo.jpg]źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-54747)
LeonAmator
29.05.11, 00:51
W klatce czy nie ujęcie faje.
Przymknęli Cię, czy sam Żeś się zamknął?:mrgreen:
Fajne!:grin:
Pozdrawiam
Ja
Świetny obrazek - mecz Lechii?
Pozdrawiam AP.
Przymknęli Cię, czy sam Żeś się zamknął?:mrgreen:
Fajne!:grin:
Pozdrawiam
Ja
Ja z własnej woli, dobre dobre :) sami by mnie mieli dość, jakby mi zapłacili to i tak bym na mecz nie poszedł.
moja sekcja AIKIDO robiła pokaz w szkole na orliku :), wiec w sumie można to odczytywać jak się chce :) tak czy inaczej ktoś był za kratami :). A jakby tak kataną potraktować te łapki muahahahahahahahaha
Ja z własnej woli, dobre dobre :) sami by mnie mieli dość, jakby mi zapłacili to i tak bym na mecz nie poszedł.
moja sekcja AIKIDO robiła pokaz w szkole na orliku :), wiec w sumie można to odczytywać jak się chce :) tak czy inaczej ktoś był za kratami :). A jakby tak kataną potraktować te łapki muahahahahahahahaha
Kataną, kataną! Psia krew, arystokrata się znalazł! A zwykłym Kusarigama to już nie łaska? Hę?:-P
Saboor przekonałeś mnie :)
Saboor przekonałeś mnie :)
No ja myślę(czasem:confused:): szybkość, taniość i wielowątkowe zastosowanie.:mrgreen::mrgreen:
Pozdrawiam
czyżby ja?
Morze w kilku słonecznych odsłonach :)
Nie denerwuj fotkami bo szlak mnie trafi ,że nie mogę się nigdzie wyrwać.:grin:
Są świetne.
Fajne to drugie, pojechane takie...
A łódkę to pofreelensowałeś trochę? :)
Nie denerwuj fotkami bo szlak mnie trafi ,że nie mogę się nigdzie wyrwać.:grin:
Są świetne.
Miedzy pracą a pracą w czasie czekania na rybę.
Fajne to drugie, pojechane takie...
A łódkę to pofreelensowałeś trochę? :)
Tak mocowałem się z obiektywem bo nie mogłem go przyczepić :)
Mam na koniec tygodnia obrazek kojący wk........e tygodniowe. 3 min wystarczyły:)
Faktycznie koi. Mógłbyś zrobić takiego animowanego gifa, że co kilka sekund jedna fala lekko drga.
Faktycznie koi. Mógłbyś zrobić takiego animowanego gifa, że co kilka sekund jedna fala lekko drga.
jest to jakiś pomysł ale obawiam się ze mam tylko 2 zdjęcia :) będę myślał nast. razem
Lodeczka zacna z takim swiatelkiem...
no i mam jeziornego gifa :) leży sobie tutaj
bo nie mam pojęcia jak to wstawić :)
http://dl.dropbox.com/u/6459827/jezioro.gif
Taz, ale ten ruch miał być raz na minutę, teraz jest ADHD :D
A poza tym - ożesz, fajnie.
widocznie się zaraziło, po raz pierwszy robiłem gifa w ps zanim wpadłem na sposób jak zgasić 1 warstwę, :)
dr_feelgood
4.06.11, 14:43
dorzuć jeszcze podklad dźwiękoway w postaci plusku fal i mew w oddali, i upadnę na podłogę
Taztaz, Ty chcesz mnie wykończyć chyba? Upał, miasto się gotuje, a Ty takie tutaj....no litości nie masz.
dorzuć jeszcze podklad dźwiękoway w postaci plusku fal i mew w oddali, i upadnę na podłogę
to da się zrobić mają być mewy szare, czy jakieś inne kuro-papugi. często w torbie mam rejestrator audio i mikrofon ale nie tym razem bo się nie mieści. ale mam w bazie dźwięku odgłosy potrzebne do zmontowania plusku i ptaszorów.
Taztaz, Ty chcesz mnie wykończyć chyba? Upał, miasto się gotuje, a Ty takie tutaj....no litości nie masz.
litość nie mam w słowniku takiego słowa :) mam jeszcze kilka mglistych z wczoraj wieczór ale nie mam pojęcia jak się do nich zabrać. w sumie to ja też w fabryce kwitnę i wcale mi się to nie podoba
dr_feelgood
4.06.11, 14:59
idealne byłby srebszyste gdzies w oddali :) Kurka, no to czekam na wersje audio-video:) Jakbyś miał taki podkład audio wodno-ptakowy, daj znaka, może bym odkupił do wykorzystania w galeriach :)
z 2 strony chyba mniej pierdzielenia jest z ustawieniem kamery i nagranie sekwencji :)
niż2 klatki robienie gifa sztukowanie dźwięku i robienie swf :) ale chyba lubimy dodawać sobie roboty, to był zwykły ps, było by lekkim przegięciem włączenie ae do pokazania zdjęcia ale, i tak kuszące to to jest
Proponuję rybkę, wyskakującą co jakiś czas z wody. Najlepiej w różnych miejscach. :mrgreen:
PS
U mnie o godz 20:30 było 28 st. :cry:
Proponuję rybkę, wyskakującą co jakiś czas z wody. Najlepiej w różnych miejscach. :mrgreen:
PS
U mnie o godz 20:30 było 28 st. :cry:
Rybka usmażona :) czy w zalewie
Rybka usmażona :) czy w zalewie
Ja poprosze z grila :grin:
Bardzo ladna ta plazowa wrzutka, z naciskiem na drugie.
szukając ww. ryby i dźwięków mew :) znalazłem na dysku takie cuś. kiedys podjołem temat ale po awarii dysku zaniechałem a tu niespodzianka. Niestety źródła uleciały.
Taz, na dach ratusza wlazles?
Alez tam sie pozmienialo, ja juz prawie niczego nie znaju w Koszalinie :grin:
Taz, na dach ratusza wlazles?
Alez tam sie pozmienialo, ja juz prawie niczego nie znaju w Koszalinie :grin:
tak wlazłem ale fota szufladowa nawet nie wiem kiedy robiona rok na pewno,katedra wyładniała bo po renowacji a ratusz dalej paskudny :)
tak wlazłem ale fota szufladowa nawet nie wiem kiedy robiona rok na pewno,katedra wyładniała bo po renowacji a ratusz dalej paskudny :)
Na ratusz jedynym rozwiazaniem jest jakies bombardowanie :mrgreen:
zburzyć, zaorać, postawić coś ładnego :) ale solidne bombardowanie też zacny pomysł
Na ratusz jedynym rozwiazaniem jest jakies bombardowanie :mrgreen:
Aż taki brzydki? :shock:
Aż taki brzydki? :shock:
Tak az taki. :-P
Zbombardowac i nowy postawic, chociaz ten paskud to autentyczna pamiatka z PRL-u.
...ten paskud to autentyczna pamiatka z PRL-u.Może nawet już uznany za zabytek :-P
Może nawet już uznany za zabytek :-P
Moze zabytek to jeszcze nie, ale znak rozpoznawczy Koszalkowa na 100% :lol:
(Jakby ktos nie wiedzial, to ja tez w Koszalinie urodzona :???:)
... ja tez w Koszalinie urodzona :???:)To my som ziomale :mrgreen:
Z tego samego województwa- zachodniopomorskiego (ja jestem implantowany Szczeciniak :grin:)
Moze zabytek to jeszcze nie, ale znak rozpoznawczy Koszalkowa na 100% :lol:
(Jakby ktos nie wiedzial, to ja tez w Koszalinie urodzona :???:)
Ale zawsze może awansować już pewnie wkrótce - potrzeba 25, czy 30 lat tylko... .
Pozdrawiam AP.
Helmuth :) no proszę to Ty prawie krajan. ale jak ja się urodziłem to było koszalińskie a nie zach-pomorskie. Ale nie twórzmy granic :)
Wiem ze to łobrzydliwy obrazek ale jak już się tak zdążyło ze tam dotarłem, to postanowiłem podenerwować tych co mają za daleko do morza.
Jaka mroczna zatoczka :-P
potraktujmy to jako żart :) niestety widzę nie idealną falowotość :) a chyba mi nie nie chce PS odpalać
Fajny ten obrzydliwy obrazek. I wcale się nie wkurzam, że morze - mam blisko :P
kolejne jakieś takie obrzydliwe :)
"Obrzydliwa" panoramka nawet , nawet ze wszystkimi jej niedoskonałościami do oglądnięcia, natomiast ostatnie "kolejne jakieś takie obrzydliwe" poprzeginałeś już na maksa. Jakimś zewnętrznym filtrem artystycznym? O ile sobie przypominam E-3 nie posiada takich cudów w sobie.
Pozdrawiam AP.
E-czy nie ale PS tak :) popsułem i dobrze mi z tym
OK. Zamierzenie artystyczne wykonane. Wszak najważniejsze jest zadowolenie Twórcy (artysty) z popełnionego dzieła.
Twoje morze przypomniało mi, że za 2 tygodnie wystawa poplenerowa w Łebie - jak by się tu urwać z roboty, jak by się...
Żeby chociaż pobudowali nam te autostrady.
Pozdrawiam AP.
Fajnie tak od czasu do czasu poszalec :wink:
Bardzo ciekawy wątek i mnóstwo pięknych zdjęć. Masz świetne oko, bardzo przyjemnie ogląda się Twoje fotki tym bardziej biorąc pod uwagę ich różnorodność. Cieszę się, ze w końcu tu trafiłam :grin:
Afuj jaki psuj :-P
Fajnie tak od czasu do czasu poszalec :wink:
Zgadzam się. Każdy szanujący się tfurca ma swoje dziwactwa :wink:
Bardzo ciekawy wątek i mnóstwo pięknych zdjęć. Masz świetne oko, bardzo przyjemnie ogląda się Twoje fotki tym bardziej biorąc pod uwagę ich różnorodność. Cieszę się, ze w końcu tu trafiłam :grin:
Miło mi Cie powitać w mojej jaskini bądź też śmietniku :) radość mnie ogarnia że podoba się moja radosna twórczość, różnorodnie to dopiero będzie, zaglądaj częściej.
Lolita tak mi się kliknęło i tak jakoś wyszło.
Stanęło na tym ze wizja została spełniona muahahaha.
Chelou taztaz'u!:grin:
Paranormamka zarąbista!:mrgreen:
Aleć z tym artyzmem Pojechał!!!!! Jak ja lubiejam takie "wydziwki" opss ... przepraszam: wy "kobiety w szkarłacie":mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Fajowe ale zmasakrowane na maxa
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://freesmileyface.net/smiley/msn-emoticons/msn-emoticon-crazy-016.gif)
pozdrawiam
zaniemówiony
ja
Lolita tak mi się kliknęło i tak jakoś wyszło.I nie miałeś żadnych wątpliwości, rozterek? Szczęściarz:mrgreen:
Ja to mam wątpliwości, zanim jeszcze kliknę :???:
na koniec obróbki spodobały mi się bardzo wyraźne ślady na piasku które idą od pani po prawej tyle że są w przeciwnym kierunku. hehe
I nie miałeś żadnych wątpliwości, rozterek? Szczęściarz:mrgreen:
Ja to mam wątpliwości, zanim jeszcze kliknę :???:
Chyba nie miałem co dziwne:)
Aleś pojechał ;) No wiem, wiem... młodość musi się wyszumieć ;)
Tazik, panoramka zatoczkowa po prostu śliczna. :wink:
Tazik, panoramka zatoczkowa po prostu śliczna. :wink:
Jolly jakoś trzeba był zagospodarować nudę na plaży :) ludzi za dużo jakoś dla mnie
I kolejne badylowe zrobione podczas testowana nowego modelu szybowca :) co oczywiście widać, szybowiec nie wytrzymał 4 lądowania :) ale już posklejany
Drugie i trzecie pierwszorzędna robota!
Pozdrawiam AP.
Dwojeczka oraz trojeczka cool.
Na miniaturce myślałam że 2. i 3. to jakaś specjalite technika :D Cóś bym jeszcze z nimi pokombinowała, może z krzywymi alboco żeby jeszcze dziwniejsze były...
A ten szybowiec to z ludzikiem był, czy bez?
szybowiec to bez ludzika medel Sterowany radiem o rozpiętości 2m :) niestety nikogo nie uśmierciłem
AGA się zrobi jeszcze dziwniej :)
Bo wiesz... gdyby to był szybowiec rządowy, to przynajmniej ktoś kupę kasy by dostał... ;)
B.ładna 2 , mój klimat ;)
Czołem szalony tazie!
2 i 3 pojechane na max'a i fajne!
Pozdrawiam
pojechający
Ja
Taz, 2 i 3 cudne. Bajka Panie :roll:
No to super że się podobają, zostałem tam dotkliwie pokąsany przez jakieś p...... robale :). Także foto przez łzy :)
I pozamiatales pod swiatlo-respekt.
e tam pozamiatałem, miotła to obce mi narzędzie :) mój kot pełni role szczotki jak go zdenerwuje szoruje sierścią po podłodze.
tego u mnie śmietniku jeszze nie było.
kilka widoczków z naszych gór w formie ruchomej :)
http://www.youtube.com/watch?v=6ws42xu0Ycs
to teraz pora na totalny szajsz :) czyli jak jest zbudowane okno i tak nikogo to nie obchodzi
Nadałeś memu życiu sens tą fotą:grin:
Nadałeś memu życiu sens tą fotą:grin:
bo wiesz otwarte rozcięte okno to jakby odzwierciedlenie rozszarpanej duszy muahaha
bo wiesz otwarte rozcięte okno to jakby odzwierciedlenie rozszarpanej duszy muahaha
Otwarte, rozcięte okno powiadasz...
Pozdrawiam AP.
I ciała ... tak jak w piosence: "dwa serca, cztery sutki" czy co?:-P:mrgreen:
Pozdrawiam
rozdarty
Ja
Witajcie wszyscy w ten upalny wieczór. czas odświeżyć wątek aby nie zaległ z forumowych zmarzlinach:) Moją nieobecność można tłumaczyć na kilka sposobów. Ustalmy że zlodowacenie zamknęło wejście do mojej jaskini i odcięło od świata, w końcu patyczkiem od lodów się odkopałem. oto szybkie przeprosiny z aparatem :)
Taz, bójże się Boga! Miło Cię widzieć, mam nadzieję że odkop jest stały :)
Witajcie wszyscy w ten upalny wieczór. czas odświeżyć wątek aby nie zaległ z forumowych zmarzlinach:) Moją nieobecność można tłumaczyć na kilka sposobów. Ustalmy że zlodowacenie zamknęło wejście do mojej jaskini i odcięło od świata, w końcu patyczkiem od lodów się odkopałem. oto szybkie przeprosiny z aparatem :)
Kopę lat Tazie! Gratuluję wytrwałości patyczkiem powiadasz ... no, no!
Taziku jakże się cieszę z Twojego kambeku :D Wyostrz trochę te fote i będzie git ;)
tak patyczkowy odkop na stałe :)
Taz, gdzieś Ty się podziewał łobuzie? Coś mi nie bangla z tą jaskinią :wink:
romku nie ostro bo tak miało być:) układ optyczny złożony z szyby słońca i ściany ma ograniczenie pozdrawiam Was ciepło
hades nie ostro bo tak miało być układ optyczny złożony z szyby słońca i ściany ma ograniczenie pozdrawiam Was ciepło
no i wziął mnie z hadesem pomylił............ :lol::mrgreen::roll:
no i wziął mnie z hadesem pomylił............ :lol::mrgreen::roll:
Się nie dziwię. Obaj takie slodziuchne :mrgreen:
wali mnie się w oczach :)Romku przepraszaju.
wali mnie się w oczach :)To pewnie od machania patyczkiem :D
Witaj!
Nie ma to jak zdrowy patyk! Tak trzymaj!
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/01/good2-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/good2.gif)