Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Moje foty i tylko moje

Strony : [1] 2 3 4

Saboor
6.02.09, 16:17
12271,12272,1227312274,12275

clorox
6.02.09, 19:11
Od razu zaznaczam, że nie jestem jakimś "wybitnym znawcą" i nie chcę się wymądrzać, ale te kadry zupełnie na mnie nie działają. No może fot. 2 przyciagnęła mnie na dłużej. Mogę Ci tylko napisać co na pewno trzeba poprawić. Ostatnie foto - coś w prawym dolnym rogu. Całkowicie psuje kadr i oko cały czas ucieka w ten róg fotki.

Saboor
6.02.09, 20:02
Od razu zaznaczam, że nie jestem jakimś "wybitnym znawcą" i nie chcę się wymądrzać, ale te kadry zupełnie na mnie nie działają. No może fot. 2 przyciagnęła mnie na dłużej. Mogę Ci tylko napisać co na pewno trzeba poprawić. Ostatnie foto - coś w prawym dolnym rogu. Całkowicie psuje kadr i oko cały czas ucieka w ten róg fotki.

Ależ to właśnie dla tego umieściłem tutaj te fotki , żebyś się "powymądrzał" ! :wink:
Swoją opinię znam , wiem co chcę widzieć w tych zdjęciach - dla mnie to fotografia+emocje z nią związane , dla was to tylko fotografia .
dziękuję za sugestię i uwagi , proszę o następne .
PZDR
Saboor

magnum
6.02.09, 21:08
Nie ma tak źle. 2,3,4 widać że coś pomyślałeś przed naciśnięciem spustu. 2,3 minimalnie za ciemne według mnie, 4 jakby saturacja za mocna. Fontanna troszkę krzywo.
Może 2,3 lepiej by było bez ludzi w kadrze.
pozdr

Smerf Maruda
6.02.09, 21:12
Obróbka zmasakrowała ostatnie, a wydaje mi się najlepsze z tych wszystkich. W nocnych zaś podoba mi się to, że widać chmury na niebie. Początek obiecujący.

e-510
6.02.09, 21:46
Fontanna najlepsza,sam ją trochę obcykałem,jeszcze C4000...

cyt.SM : 'w nocnych zaś podoba mi się to, że widać chmury na niebie.'

W końcu chyba ktoś posłuchał mojej rady... :)

helmuth
6.02.09, 21:56
Moim zdaniem, akurat na zdjęciu z fontanną, niebo nie wygląda dobrze. Tło jest podzielone- dość wyraźne niebo i całkiem czarne drzewa. Lepiej gdyby tło było jednolite- albo ciemno albo samo niebo.

Saboor
8.02.09, 11:40
Obróbka zmasakrowała ostatnie, a wydaje mi się najlepsze z tych wszystkich. W nocnych zaś podoba mi się to, że widać chmury na niebie. Początek obiecujący.

Dzięki Ci Smerfie za słowa pocieszenia - masz rację szczególnie co do ostatniego : starałem się polepszyć udało się spieprzyć :grin::grin::grin::grin:
Ale ... podszkolę się i będzie debeściak .... no za jakiś tam czas :wink: .
Co do obróbki prosiłbym Cię o wskazówki na PV .

PZDR
Saboor
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Fontanna najlepsza,sam ją trochę obcykałem,jeszcze C4000...

cyt.SM : 'w nocnych zaś podoba mi się to, że widać chmury na niebie.'

W końcu chyba ktoś posłuchał mojej rady... :)

Dzięki serdeczne ! To moje piąte zdjęcie na Oleńce i 'z ręki' więc jak tylko zobaczyłem , że wyszło to było tak 'zdziwne'

PZDR
Saboor

Fontanna troszkę krzywo.

To nie fontanna krzywo - to ja mam skoliozę :grin::grin::grin:

Może 2,3 lepiej by było bez ludzi w kadrze.
pozdr

Pewnie , że byłoby lepiej ale tokariew ma mały magazynek 8szt. a Zobacz z czym oni tam stali i ni groma nie dali się przegonić :wink:

PZDR
Saboor

Ania_
8.02.09, 16:10
W zasadzie wyżej już wiele napisano. :)
1. - jakaś taka bez pomysłu ;)
A co do reszty, to tak mi się nasuwa myśl, abyś mniej kadrował centralnie. :wink:

Saboor
8.02.09, 16:16
W zasadzie wyżej już wiele napisano. :)
1. - jakaś taka bez pomysłu ;)

Oj tak miało być złoto jesieni a wyszedł chaos . Może gdyby jeszcze jakiś obiekt ściągający wzrok - no nie ?

A co do reszty, to tak mi się nasuwa myśl, abyś mniej kadrował centralnie. :wink:

Bardzo dziękuję za wskazówki , przydadzą się

PZDR
Saboor

Bzyku
9.02.09, 12:51
1-jak już napisali- bez pomysłu
2-ja bym zrobił mniej dołu i szerzej
3-centralnie, nie przemawia do mnie, niebo troszke razi
4-szkoda ucietego drzewa, zbyt centralnie
5-kadr bardziej w lewo, i konar w dolnym prawym rogu przeszkadza
Kombinuj dalej, dobre chęci to już dużo. Poprzeglądaj galerie, szczególnie te z najwyżej ocenianymi zdjęciami, to dobra nauka kadrowania. Będziesz chciał pstryknąć,przypomnisz sobie jak ktoś skadrował podobny temat. Rób kilaka zdjęć jednego tematu, zmieniając kadr.
Pozdrawiam, nie napuszczaj kota:grin:

marecki
9.02.09, 13:30
Co do nr 1 "bez pomysłu" mnie się akurat całkiem podoba. Ładnie tak jakoś plastycznie te liście wyglądają na tle niebia. Reszta całkiem ciekawa. Przedmówcy napisali co nie tak ale uważam że całkiem do rzeczy początek.

Saboor
9.02.09, 13:32
1-jak już napisali- bez pomysłu
2-ja bym zrobił mniej dołu i szerzej
3-centralnie, nie przemawia do mnie, niebo troszke razi
4-szkoda ucietego drzewa, zbyt centralnie
5-kadr bardziej w lewo, i konar w dolnym prawym rogu przeszkadza
Kombinuj dalej, dobre chęci to już dużo. Poprzeglądaj galerie, szczególnie te z najwyżej ocenianymi zdjęciami, to dobra nauka kadrowania. Będziesz chciał pstryknąć,przypomnisz sobie jak ktoś skadrował podobny temat. Rób kilaka zdjęć jednego tematu, zmieniając kadr.
Pozdrawiam, nie napuszczaj kota:grin:

Dzięki serdeczne !
Właśnie o szczegóły na temat moich błędów mi chodzi

PZDR
Saboor

Co do nr 1 "bez pomysłu" mnie się akurat całkiem podoba. Ładnie tak jakoś plastycznie te liście wyglądają na tle niebia. Reszta całkiem ciekawa. Przedmówcy napisali co nie tak ale uważam że całkiem do rzeczy początek.

Dzięki 'marecki' !
Masz sugestię jak to ulepszyć ?

PZDR
Saboor

Jounin
13.02.09, 04:11
Witam,
Drugie podoba mi się najbardziej, przeszkadzają mi tylko ludzie stojący w świetle lewego filara i troszkę mniej dołu mogłoby być.
Trzecie całkiem fajne, jedynie te drzewa jakoś nie współgrają z resztą.
Jak pierwszy raz zobaczyłem 4kę padło mi na myśl (dlaczego centralnie?) i jak wyglądałby w kadrze tylko ten uwięziony chłopek - jakoś bardziej mnie zainteresował niż cała kompozycja ;)
Ogólnie podoba mi się niebo na Twoich zdjęciach, a mniej jak już wspomniała Mysikrólik centralne kadrowanie.

PS. Nie wstawiamy spacji przed znakami interpunkcyjnymi: kropką, przecinkiem, wykrzyknikiem, znakiem zapytania, wielokropkiem itp. Przepraszam, musiałem. :oops:

Saboor
13.02.09, 11:33
Witam,
Drugie podoba mi się najbardziej, przeszkadzają mi tylko ludzie stojący w świetle lewego filara i troszkę mniej dołu mogłoby być.
Trzecie całkiem fajne, jedynie te drzewa jakoś nie współgrają z resztą.
Jak pierwszy raz zobaczyłem 4kę padło mi na myśl (dlaczego centralnie?) i jak wyglądałby w kadrze tylko ten uwięziony chłopek - jakoś bardziej mnie zainteresował niż cała kompozycja ;)
Ogólnie podoba mi się niebo na Twoich zdjęciach, a mniej jak już wspomniała Mysikrólik centralne kadrowanie.

PS. Nie wstawiamy spacji przed znakami interpunkcyjnymi: kropką, przecinkiem, wykrzyknikiem, znakiem zapytania, wielokropkiem itp. Przepraszam, musiałem. :oops:

Bardzo dziękuję za wskazówki, nie wiem czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale to prawdziwa kopalnia wiedzy.
Co do interpunkcji - dziękuję za uwagę

PZDR
Saboor

Saboor
18.06.09, 14:49
186901869118692

judasz
18.06.09, 15:11
nad jeziorem mi sie podoba ,ale chyba troszke za ciemna,a co do panoramy ....:cry: popracuj chociaz nad niebemi i gorami w miejscu laczenie .

Saboor
18.06.09, 15:21
nad jeziorem mi sie podoba ,ale chyba troszke za ciemna, Cieszę się że Ci się podoba co do ekspozycji po rozjaśnieniu straci urok MSZ oczywiście

a co do panoramy ....:cry: popracuj chociaz nad niebemi i gorami w miejscu laczenie . tak zauważyłem, trochę późno ale poprawić można :)
dzięki za uwagi

Maro66
19.06.09, 17:14
Jak dla mnie, panorama i kwiatek bardzo fajne. Jeziorko też OK, ale faktycznie troszkę za ciemne.

frrrost
19.06.09, 22:22
jezioro b. fajne, w reszcie zmienił bym co nieco - to co inni juz napisali

helmuth
19.06.09, 23:15
Jezioro byłoby fajne, gdyby było zrobione nieco wcześniej, kiedy jeszcze było więcej światła (byłoby widać lepiej barierkę na pomoście) albo nieco później. Wtedy nie byłoby widać tej barierki, tylko jej odbicie w wodzie (reszta pomostu zlewała by się z tłem) .

nataszach
21.06.09, 11:11
Lilia wyszła wspaniale- te kolory!
Jeziorko też przyjemne, tylko szkoda że tak ciemno.

Saboor
21.06.09, 11:34
Lilia wyszła wspaniale- te kolory!

dziękować, dziękować za lilję

Jezioro byłoby fajne, gdyby było zrobione nieco wcześniej, kiedy jeszcze było więcej światła (byłoby widać lepiej barierkę na pomoście) albo nieco później. Wtedy nie byłoby widać tej barierki, tylko jej odbicie w wodzie (reszta pomostu zlewała by się z tłem) .

Spróbuję powalczyć ekspozycją i zobaczymy co z tego wyjdzie :idea::?:

maddy6
21.06.09, 15:15
najlepsza lilia, choc jeziorko tez niczego sobie tylko ze troszke za ciemne

Saboor
21.06.09, 16:14
najlepsza lilia, choc jeziorko tez niczego sobie tylko ze troszke za ciemne

Serdeczne dzięki za uwagi maddy6
zgodnie z sugestiami rozjaśniłem jeziorko na tyle na ile PS i moje umiejetności pozwoliły i wypełzło taki cuś :
jezioro_jaśniej

nevra
22.06.09, 22:17
Ja lubię ciemniejsze, więc jeziorko mi pasuje. Piękny ma kolor. :)

Lilia też jest ok.

K_Puchatek
22.06.09, 22:52
Ja w sprawie kwiatuszka...:wink:
Bardzo ładna fotka, choć MSZ jak już ciasno na górze i na dole, to może by tak kadrować w kwadrat...
Pozdrawiam...

Saboor
27.06.09, 10:33
Ja lubię ciemniejsze, więc jeziorko mi pasuje. Piękny ma kolor. :)

no widzisz : ilu oceniających - tyle opinii :grin: tak nawiasem mówiąc : mnie też
bardziej się podoba pierwotna wersja

Ja w sprawie kwiatuszka...:wink:
Bardzo ładna fotka, choć MSZ jak już ciasno na górze i na dole, to może by tak kadrować w kwadrat...
Pozdrawiam...

Dzięki "Misiu" :mrgreen: - racja w kwadracie też było by fajnie (góra i dół ciachnięte z konieczności) jak by jeszcze prawo i lewo lilia by się udusiła .

Saboor
31.08.09, 17:57
... ale kot mi zeżarł modela, a taki fajny był włochaty, ech..

22766

Ann
31.08.09, 19:17
Saboor , pajączka trzeba koniecznie pożałować , bo to jest pożyteczne stworzenie ;)
Konik tez jest niezły tylko troszkę kadr bym wydłużyła przed wąsami "stworka" i dodała więcej kontrastu :)
Pokaż nam tez koniecznie kicie tego "pożeracza" modeli :)
Pozdrawiam

Saboor
31.08.09, 19:31
Konik tez jest niezły tylko troszkę kadr bym wydłużyła przed wąsami "stworka" i dodała więcej kontrastu :smile:
też bym wydłużył ale robiłem dziada na ścianie domu pierwsze piętro i drabina :grin::grin: bo spierniczył mi z pokoju

Saboor
Pokaż nam tez koniecznie kicie tego "pożeracza" modeli :)
Pozdrawiam
jest w kcich fotach a wygląda tak :
22771

nipo80
31.08.09, 19:53
Mi się konik podoba (mają niesamowitą budowę).
Ostatnio taki mi wskoczył na Olka i nie chciał zejść.

Co do kota to też mam ten problem, można się nieźle wystraszyć jak sie nad czymś skupiasz a tu za chwilę coś przed obiektyw wskakuje a potem już tylko słychać mlaskanie:-x. No cóż życie większy zjada mniejszego - tylko czemu przed zrobieniem zdjęcia.

Ann
31.08.09, 20:39
Ha, ha , to macie niezłe przeboje z "natura" ;)
Kicia , powaga , ze ho ho ;) ale nie wygląda na takiego łakomczuszka ;)
Dzięki za fotkę , pozdrawiam :)

Saboor
27.09.09, 11:34
rozmyta nie wyostrzana
2401624017Foty rozmyte

kowalikster
27.09.09, 11:38
Na strasznie badziewiastym monitorze z lapka widać na dwójce jakby niebo było wycięte i ponownie wstawione. Dość nienaturalnie po prostu wygląda.
A na samym kadrze nie pasuje mi ilość chodnika. Jeśli by się miał ciągnąć do samych budynków to jeszcze by to było, ale ucięcie go schodami strasznie ujmuje tej fotce moim zdaniem.

Saboor
27.09.09, 11:41
Na strasznie badziewiastym monitorze z lapka widać na dwójce jakby niebo było wycięte i ponownie wstawione. Dość nienaturalnie po prostu wygląda.
A na samym kadrze nie pasuje mi ilość chodnika. Jeśli by się miał ciągnąć do samych budynków to jeszcze by to było, ale ucięcie go schodami strasznie ujmuje tej fotce moim zdaniem.
Racja fotka jest zrąbana pokazałem na szybko jakie fajne chmurki generuje wtyczka :mrgreen:

kowalikster
27.09.09, 11:42
To zrób małego tutka i wrzuć w nowy wątek w Poradach dot. fotografii.
Myślę, że jak się posiedzi trochę z tą wtyczką to można chyba będzie jakieś lepsze efekty uzyskać.

Saboor
27.09.09, 11:46
To zrób małego tutka i wrzuć w nowy wątek w Poradach dot. fotografii.
Myślę, że jak się posiedzi trochę z tą wtyczką to można chyba będzie jakieś lepsze efekty uzyskać.
o stary nawet nie wiesz jakie ! ok zabieram sie za robotę.

Saboor
1.10.09, 09:55
24146

24147

droplet
1.10.09, 12:19
Image004.jpg - budynek wygląda na krzywy i jest krzywy. Przeskroluj sobie obrazek w małym oknie.

Saboor
1.10.09, 13:14
Image004.jpg - budynek wygląda na krzywy i jest krzywy. Przeskroluj sobie obrazek w małym oknie.
Tak lepiej ?
24151

helmuth
1.10.09, 13:28
Tak lepiej ?
Popatrz i sam oceń :-P

Dawid
1.10.09, 22:30
Nadal chyba krzywo :)

Saboor
5.10.09, 10:58
Nadal chyba krzywo :)

Acha ! Krzywo jak się wukuruję polecę tam (mam nadzieję że kamienica jeszcze stoi):wink: i zrobię nowe bo jak to się "wyprostuje" jes do bani.

helmuth
5.10.09, 11:01
... bo jak to się "wyprostuje" jes do bani.Eee tam! Może to Ty źle prostujesz? :wink:

Saboor
5.10.09, 11:03
24341

24342

24343

Saboor
5.10.09, 12:51
Eee tam! Może to Ty źle prostujesz? :wink:
Może.
Po prostu jak wyprostuję kamienicę to mi się całość nie podoba, ale jak pisałem zrobię nowe i zobaczę.

Agulka
5.10.09, 15:40
Najbardziej podoba mi się z ostatniej wrzutki maratonka, kolory ma najlepsze (przynajmniej na moim monitorze), chyba też najlepiej na tej fotce wyszło panoramowanie. Tylko przeszkadza mi to, że rowerzyści uciekają z kadrów.

robert1088
5.10.09, 16:32
Agulka ma chyba rację przydało by się więcej "wolnej przestrzeni "po lewej

rumi
5.10.09, 17:45
słaba ostrość tych rowerzystów

Saboor
5.10.09, 18:15
słaba ostrość tych rowerzystów
No fakt z AF trochę nie dociągnąłem, ale za gromka nie wiem czemu ?

Najbardziej podoba mi się z ostatniej wrzutki maratonka, kolory ma najlepsze (przynajmniej na moim monitorze), chyba też najlepiej na tej fotce wyszło panoramowanie. Tylko przeszkadza mi to, że rowerzyści uciekają z kadrów.
No tak uciekają tak przyciąłem kadry żeby było więcej dynamiki :wink:

droplet
5.10.09, 18:35
Agulka już napisała wszytko o zdjęciach z maratonu.

Ja mam tylko pytanie.
Czy nie stałeś przypadkiem na zakręcie?

Saboor
5.10.09, 21:11
Agulka już napisała wszytko o zdjęciach z maratonu.

Ja mam tylko pytanie.
Czy nie stałeś przypadkiem na zakręcie?

Tak to był zakręt, ale inaczej stanąć nie mogłem - byłem obstawą maratonu :evil:

Saboor
24.03.10, 10:39
Trzy Korony od strony słowackiej
30928

Maestro1984
24.03.10, 10:42
Trzy Korony od strony czeskiej
30928

Mam wrażenie że coś jest nie tak z ostrością...
Taka moja wersja lekko poprawiona pod względem ostrości, choć też może lekko za mało ostra

Saboor
24.03.10, 11:01
Mam wrażenie że coś jest nie tak z ostrością...
Taka moja wersja lekko poprawiona pod względem ostrości, choć też może lekko za mało ostra

Tak Masz rację coś kiepsko z ostrością :-x

jaclas
24.03.10, 11:05
Saboor: "Trzy Korony od strony czeskiej"

Ostrość faktycznie słaba, ale to może spowodowane odległością :-)
Gdybyś to zrobił ze Słowacji byłoby lepiej.

Saboor
24.03.10, 11:13
Ostrość faktycznie słaba, ale to może spowodowane odległością :-)
Gdybyś to zrobił ze Słowacji byłoby lepiej.
:grin::grin::grin::grin::grin::grin::grin: Ale wpadka jasne że Słowacka

Saboor
24.03.10, 11:24
30939

inny kadr

Saboor
24.03.10, 12:04
Trzy Korony strona słowacka (po poprawie ostrości)

30941

Tomashhh
24.03.10, 12:14
saboor, miejsce i widoczki ladne. przy tym pierwszym brakuje mi troche gory i niebo cos mi nie gra... mogles z kolorem nieba zrobic cosik takiego:) co Ty na to?

Saboor
24.03.10, 12:21
saboor, miejsce i widoczki ladne. przy tym pierwszym brakuje mi troche gory i niebo cos mi nie gra... mogles z kolorem nieba zrobic cosik takiego:) co Ty na to?

Wiesz co ? Można to u Ciebie jest bardziej nasycone. Ja zostawiłem takie jakie dał mi Polar, może się mylę, ale jest bardziej stonowane. Jak Myślisz ?
PZDR

hades
24.03.10, 12:21
Informacja dla odwiedzających wątek:

Na życzenie Saboora zmieniłem tytuł wątku z "Moje foty czyli łeb pod topór" na bieżący "Moje foty i tylko moje".

Tomashhh
24.03.10, 12:28
rzecz gustu saboor:) jak dla mnie przy takich widoczkach niebo powinno byc bardziej blekitne

jaclas
24.03.10, 12:42

Kolor nieba może ładniejszy, ale obróbka? Koszmar!
Zobacz co stało się z krawędziami chmur i krawędziami na styku nieba i gór.
Obejrzyj to na wrzuconym przez siebie zdjęciu.

Tomashhh
24.03.10, 12:43
wiem, na szybciora robione:wink:

Saboor
24.03.10, 12:46
rzecz gustu saboor:) jak dla mnie przy takich widoczkach niebo powinno byc bardziej blekitne

:lol: Otake ? :lol:
30945

Agulka
24.03.10, 14:13
Informacja dla odwiedzających wątek:

Na życzenie Saboora zmieniłem tytuł wątku z "Moje foty czyli łeb pod topór" na bieżący "Moje foty i tylko moje".
Czy to oznacza, że autor wątku nie życzy sobie wprowadzania zmian w jego zdjęcia i prezentowania tutaj zmienionych wersji?

Saboor
24.03.10, 14:19
Czy to oznacza, że autor wątku nie życzy sobie wprowadzania zmian w jego zdjęcia i prezentowania tutaj zmienionych wersji?
Nie ... zacząłem się obawiać ostrych narzędzi np. topory,noże,gumka w PS'ie :mrgreen: .
Co do zdjęć 'Róbta co chceta ino najsampierw pomyślta' :mrgreen::mrgreen:
P.S.
Miło Cię 'widzieć' Agulka

Saboor
29.03.10, 11:47
Rosło toto na zboczu w ogródku przy chałupie w Krościenku

31176

bartek86
29.03.10, 12:24
Te górki to można kadrować na 1000 sposobów a i tak będą ładne.
Co do kwiatka "smolinosa" to jakieś dziwne, inne, zaskakujące :)

Saboor
29.03.10, 12:37
Te górki to można kadrować na 1000 sposobów a i tak będą ładne.
Co do kwiatka "smolinosa" to jakieś dziwne, inne, zaskakujące :)
Powiem Ci Bartku,że mnie też zaskoczyła ta fotka jak się okazało,że ją mam na karcie.A wzięła się stąd: wracaliśmy z żoną do kwatery po koncercie Country w Krościenku idę,idę patrzę: a rosną sobie taki fajne no to: strzał i mam . Tyle że lampa bez dyfuzora i ostre światło poszło w paszczę kwiatka :grin: . Próbowałem go uratować, a co wyszło Widzisz sam.:wink:
Pozdrawiam

Saboor
29.03.10, 14:17
Trzy Korony z tratwy podczas spływu Dunajcem

31181

helmuth
29.03.10, 15:02
Pojechałeś z kolorami :-P
Wolałbym mniej katastroficzną wizję:

Saboor
29.03.10, 15:49
Pojechałeś z kolorami :-P
Wolałbym mniej katastroficzną wizję:
Prawda ? :twisted: Tak pod przepowiednię Majów ad. roku 2012 :mrgreen::mrgreen:
dzięki za odwiedziny i inwencję własną

Wiejo
29.03.10, 19:55
Motywy z gór ładne ale kolorystycznie jakby nie zdecydowane, jak niebo dobre to zieleń jakaś jasna z kolei jak zieleń dobrze to z niebieskim coś nie tak. Przez te barwy jakoś jak sztuczne do mnie mówią. W kwiatku razi sztucznie rozmyte tło przez co sam kwiatek nienaturalnie z niego wystaje. Na ostatnim kolory po poprawce Helmutha lepsze.

bartek86
30.03.10, 08:35
Znowu Ci leci w prawo :/
Twoja wizja troche za żółta a poprawiona za niebieska.

Saboor
30.03.10, 09:13
Motywy z gór ładne ale kolorystycznie jakby nie zdecydowane, jak niebo dobre to zieleń jakaś jasna z kolei jak zieleń dobrze to z niebieskim coś nie tak. Przez te barwy jakoś jak sztuczne do mnie mówią. W kwiatku razi sztucznie rozmyte tło przez co sam kwiatek nienaturalnie z niego wystaje. Na ostatnim kolory po poprawce Helmutha lepsze.
Wiejo: wielkie dzięki za odwiedziny i opinię . Co do gór: pierwsze foty nie były obrabiane, wyżyłem się 'artystycznie' na ostatniej czyli ze spływu, jak oglądałem symulację apokalipsy 2012 to natychło i ta natychnięty wyraziłem siebie dla Ciebie przez nią :grin::grin::grin:. Co do kwiatka to był 'spontan' ale i tak fajnie wyszło: dziko -to je panie sztuka nowoczesna nikt nie wie gdzie ale mu sztuka :mrgreen:

Znowu Ci leci w prawo :/
Twoja wizja troche za żółta a poprawiona za niebieska.
W tym przypadku jestem usprawiedliwiony :wink: : primo 'zwiało' nas,secundo bujało, tertio dopiero parę minut jak przestało padać.
dziękuję wam Panowie i zapraszam częściej.

bartek86
30.03.10, 09:31
Są programy do poziomowania :wink:
Chyba że miało to być takie artystyczne. Bo w sumie zdjęcia ze spływu jak są za równe to nie oddają realizmu.

Saboor
30.03.10, 09:38
Są programy do poziomowania :wink:
Chyba że miało to być takie artystyczne. Bo w sumie zdjęcia ze spływu jak są za równe to nie oddają realizmu.
No właśnie. Z prostowaniem to się będę męczył przy fotach z ziemi, wiadomo ziemia to matka, matka moich dzieci to moja żona, moja żona to laska, a laska musi być prosta ! Logiczne no nie ? :mrgreen:
Pozdrawiam

Tomashhh
30.03.10, 09:51
sluszny tok rozumowania saboor:mrgreen:

bartek86
30.03.10, 10:11
No właśnie. Z prostowaniem to się będę męczył przy fotach z ziemi, wiadomo ziemia to matka, matka moich dzieci to moja żona, moja żona to laska, a laska musi być prosta ! Logiczne no nie ? :mrgreen:
Pozdrawiam
Mistrz ciętej riposty, po prostu genialnie mi to wytłumaczyłeś. Piwo dla Ciebie

Saboor
30.03.10, 10:15
Mistrz ciętej riposty, po prostu genialnie mi to wytłumaczyłeś. Piwo dla Ciebie Przepijam do Waćpana za dar ów dziękując w ręce Waszeci . :lol::lol::lol:

Saboor
1.04.10, 10:26
Palenisko
31336
trochę psychodeliczna wizja :mrgreen: ale ostatnio mam wizje

Pozdrawiam

helmuth
1.04.10, 10:44
Przed poPSuciem, mogłeś lepiej wykadrować (lewa strona przycięta) i wyprostować prawą stronę.
Po, wykadrować tak, żeby nie obciąć dołu :wink:

Saboor
1.04.10, 10:51
Przed poPSuciem, mogłeś lepiej wykadrować (lewa strona przycięta) i wyprostować prawą stronę.
Po, wykadrować tak, żeby nie obciąć dołu :wink:
myślisz że perspektywą ustawić : am face - można i przytnę z prawej albo zobaczę czy nie ciachłem lewej.Momencik

Saboor
1.04.10, 11:15
po kadrowaniu
3133831340
Prostował nie będę:cry: bo widział kto 'prostą' kratę pieca ? nikt nie widział Ty też nie (wiem bo widziałem:mrgreen: )

Pozdrawiam

Tomashhh
1.04.10, 12:58
normalnie sie saboor zawiodlem, zes nie wyprostowal:???: ale sam motyw fajny:grin:

bartek86
1.04.10, 13:00
a Ty a Ty... niedobry TY
Fajne i ciekawe zdjęcie, nigdy bym nie pomyślał.

Saboor
22.04.10, 08:49
Taki Zygmunt jeden z trzecim :lol:
32225

Trochę przepalona głowica kolumny z lewej strony

Wiejo
22.04.10, 09:40
Przy palenisku jakby trochę pary z lustra wody poszło mogło by bardziej odbiorcę przekonać ale postawienie tylko na barwę i kształt nie przekonuje do końca. Kolumna ładna ale klimat raczej dokumentalny.

Saboor
22.04.10, 09:53
Przy palenisku jakby trochę pary z lustra wody poszło mogło by bardziej odbiorcę przekonać ale postawienie tylko na barwę i kształt nie przekonuje do końca. Kolumna ładna ale klimat raczej dokumentalny.
Masz rację Wiejo z wodą trochę mnie poniosło (za mocny wiatr).:mrgreen: i o parze zapomniałem .
dzięki za odwiedziny

Saboor
25.04.10, 21:09
Mordo ty moja :-P:-P
32372
Goń się szakalu tfu charcie
32373
Spadaj fociarzu !
32374

Dawid
25.04.10, 21:57
No ostrości brak :) Ale jakie papsy:wink:

Tomashhh
25.04.10, 22:55
miny swietne:grin:

Wiejo
26.04.10, 08:24
Sytuacja godna focenia, szkoda, że brakło trochę zimnej krwi po stronie focącego:grin:.

Saboor
26.04.10, 09:58
Sytuacja godna focenia, szkoda, że brakło trochę zimnej krwi po stronie focącego:grin:.

* Wiejo https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=623011#post623011) mądrala:-P ręce mi się trzęsły jak g..no w galarecie, sytuacja wykreowała się błyskawicznie, nawet nie zdążyłem zmienić ustawień AF z S na C. Poza tym ta sunia wyraźnie zainteresowała się naszymi osobami (mną i moją żoną) a licho wie co takiej rozbrykanej dzierlatce to tej suczej główki strzeli :shock: pamiętaj że toto może zawrzeć paszczę na Tobie i sobie wisieć i spokojnie oddychać (taka konstrukcja).

Pozdrawiam

dziękując za odwiedziny:
Forever_k3w'owi
Tomashhh'owi
Wiejo'wi
Oni wszyscy są na owi :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

* to się nazywa dorabianie ideologii do zaistniałej sytuacji albo ...'propaganda sukcesu'

Trotka
16.05.10, 15:06
fotografie jakie robimy duzo mowia o nas i emocjach jakie w tym czasie wplynely na kadr , najpiekniejsze jest zdjecie ktore jest przesiakniete odczuciami fotografujacego :) pozdrawiam Cie

Igorra
16.05.10, 15:27
hahah miny dobre :grin:

Saboor
8.06.10, 15:55
jak w tytule, poza tym trening czyni mistrza :lol:
34722

34719

Igorra
8.06.10, 17:45
Kurcze, jedynka jest REWELACYJNA :grin:

Saboor
8.06.10, 18:01
Kurcze, jedynka jest REWELACYJNA :grin:
igorrahttps://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=623011#post623011)Cieszę się że Ci się podoba, przyznam że miałem pietra bo córa moja "robiła" trzeci raz tę kałużę i naprawdę była zmordowana a mnie chrzanił się Af na śledzeniu.(C-AF)
Pozdrawiam

witia
8.06.10, 18:40
Ale 2-jeczka fajna. Po suchym też się da:wink:
Pozdrawiam.

Igorra
8.06.10, 19:01
Ale warto było się poświęcić :wink: :grin:

Saboor
8.06.10, 19:10
Ale 2-jeczka fajna. Po suchym też się da:wink:
Pozdrawiam.
pewnie że się da ... chyba ok 90% rowerzystów 'pomykało' po suchym

Ale warto było się poświęcić :wink: :grin:
O taaak warto uda bolą, łydki już umarły ale..... to my wygraliśmy :wink::grin: z wodą :mrgreen: . Tacy byliśmy dumni.... a tu facet na składaczku 'sokół' tylko śmignął zaraz za nami, dojechał do Edytki (mojej córy) i rzecze: 'fajnie nie ? woda ciepła' co do składaka można przeboleć ale... on był w wieku mojego ojca :oops: . A ja chciałem błysnąć przed dzieckiem kondycją ........ echhhhhhh. :mrgreen:
Pozdrawiam
P.S
igorra https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=635185#post635185)strasznie 'smaczne' fotki z gór w Twojej galerii

Dawid
9.06.10, 00:01
Motyw fajny ;) Fajnie by to wyglądało na rozmytym tle:wink:

Saboor
9.06.10, 08:00
Motyw fajny ;) Fajnie by to wyglądało na rozmytym tle:wink:
Uhm ! Fajny pomysł, mogło by być ciekawe, jak nam zady wrócą do normalności: śmigniemy i zrobimy panoramowanie .
Forever_k3w https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=635321#post635321) dziękuję za odwiedziny i pomysł :grin:
Pozdrawiam

bartek86
10.06.10, 14:28
Napisałeś że wygraliście z wodą. Pomysł mi na szybko przyszedł że mogła dziewczyna wjechać w tę wodę z podniesionymi rękami jak na mecie to robią.

Saboor
10.06.10, 16:40
Napisałeś że wygraliście z wodą. Pomysł mi na szybko przyszedł że mogła dziewczyna wjechać w tę wodę z podniesionymi rękami jak na mecie to robią.
Hi,hi :grin: ! Pomysł fajny, acz dość makabryczny - gdyby tak zrobiła, trzeba by ją odłowić :mrgreen: poza tym nie pozwolił bym córce na takie akrobacje.
No i jeszcze jedno przy szybkim wjeździe do wody przednie koło głupieje z racji oporu i zmiany gęstości otoczenia, ja raz tylko tak wjechałem w wodę podczas maratonu G&G w Łomiankach i wiem jak gnaty bolą podczas wstawania :mrgreen::mrgreen: .
Pozdrawiam

Saboor
4.08.10, 18:50
Wyszła mi normalnie wyszła fota IR, :mrgreen:
nie na wystawę alee...

37451

Ale... grunt że wyszła w ogóle... uff ale jazda, gdyby nie informacje zamieszczone przez koleżankę Marylka https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=640011#post640011)

w wątku

nakombinował bym się, jak koń pod górę
i tylko nerwy i czas stracił, a tak wiem,
że e-3 da się bez przeróbek puchy strzelać IR foty.

Aaa i jeszcze taki kadr
37468

Dawid
5.08.10, 08:08
I want see more:cool:

Saboor
5.08.10, 10:38
I want see more:cool:

Będzie więcej, jak wrócę z wczasów :grin:
dzięki za odwiedziny

Saboor
26.08.10, 17:23
hej hey Hero :!::!: :mrgreen:
38199

Lolita
26.08.10, 17:27
O, spływ Dunajcem :grin: Fajne, ale szkoda, że pogogda nie dopisala.

Saboor
26.08.10, 17:35
O, spływ Dunajcem :grin: Fajne, ale szkoda, że pogogda nie dopisala.
No niestety było: szaro,buro i ponuro, ale i tak fajnie.
Na tratwę nie wiadomo skąd, wparował zaskroniec i ubaw był po pachy :grin:
chociaż turyści uważali że to flisak zmontował sobie dowcip, a chłopina był
naprawdę przerażony, nie wiedział: żmija abo nie żmija..... oj byłoż po tym uciechy mnogość choć lało :grin::grin:

Lolita
26.08.10, 17:48
.
Na tratwę nie wiadomo skąd, wparował zaskroniec i ubaw był po pachy :grin: :grin::grin:

A mamo! Ja pewnie spindoliła bym do wody, brrrrrrrrr :shock::wink:

Saboor
26.08.10, 17:57
A mamo! Ja pewnie spindoliła bym do wody, brrrrrrrrr :shock::wink:
Toż flisak mało nie wyskoczył, a ludki: 'o panie ale dowcip' , 'o widać komuś z kieszeni wylazł' itp.
W końcu flisak się opanował, gada za ogon i sruuu do wody .... a ten myk myk myk i jest z powrotem, no i jak kobitki zrozumiały że toto żywe i 'dzikie' dalejże w pisk :mrgreen: no to flisak znowu cap gada ( a właśnie pakował mi się w nogawkę) za ogon i tym razem jak ciepnął :!::!::!: to gad już do brzegu mykał.
Ależ toto szybkie rany :!::!::!:

paluszek1
26.08.10, 20:37
Uśmiałam się :mrgreen:

Saboor
26.08.10, 23:06
Uśmiałam się :mrgreen:
No ha ha ha .... ale śmieszne :-P jak Byś tam Była.... też Byś Rażała jak młode źrebię :mrgreen::mrgreen::mrgreen: .
Dziękuję za odwiedziny

rol6
27.08.10, 08:33
Świetna historia. :grin:

Szkoda, że nie zrobiłeś fotorelacji. :wink:

Igorra
27.08.10, 08:46
ja bym chyba z przerażenia wskoczyła do wody :grin: nie znoszę węży:!::!::!: :mrgreen:

Saboor
27.08.10, 11:03
Świetna historia. :grin:

Szkoda, że nie zrobiłeś fotorelacji. :wink:

Też żałuję, ale miałem obcego węża w nogawce :grin:

Saboor
7.09.10, 16:28
Ta... pomyślałem sobie: wszyscy mają globa, mam i ja. Tak że wrzucam one

globisko tu:
38747

Igorra
7.09.10, 19:48
Ładne ale czy dawałeś BW czy takie kolory BW`wowate? :grin:

Saboor
7.09.10, 19:52
Ładne ale czy dawałeś BW czy takie kolory BW`wowate? :grin:
Było robione kolor potem konwersja do BW i jeszcze raz do podczerwieni.
No i tak wyjszło :grin::grin:

Igorra
7.09.10, 19:57
a kolor zobaczymy ? :grin:

Saboor
7.09.10, 20:03
a kolor zobaczymy ? :grin:
Już szukam o Pani ! :grin:

I oto On :

38758

Igorra
7.09.10, 21:03
O! dziękuję o Panie :wink:

kolor MZ lepszy! :)

jolly
7.09.10, 21:29
Jeśli mogę ponarzekać, to co ten kolor taki sepiowaty? :wink: Taki bardziej księżycowy winien być, bardziej niebieski :grin:

helmuth
7.09.10, 22:09
Mówią "srebrny glob" więc kolory powinny być adekwatne :)

Saboor
7.09.10, 22:16
Jeśli mogę ponarzekać, to co ten kolor taki sepiowaty? :wink: Taki bardziej księżycowy winien być, bardziej niebieski :grin:
Cześć Jola !
Fajnie że Zajrzałaś ! Kolor jest taki bo balans bieli był ustawiony 'pochmurny'
czyli ok 5600K ale Wiecie Dziewczyny: czego to dla was nie zrobimy- dla
Igorry kolor , dla Ciebie 'księżycowy'

38764

Saboor
7.09.10, 22:23
O! dziękuję o Panie :wink:

kolor MZ lepszy! :)

Mówią "srebrny glob" więc kolory powinny być adekwatne :)
Są wsystkie tsy tfu... wszystkie trzy: srebrny, naturalny(bo taki dziwaczny był) oraz srebrny, wedle opini helmuth'a .
Pozdrawiam

helmuth
7.09.10, 22:34
Są wsystkie tsy tfu... wszystkie trzy: srebrny, naturalny(bo taki dziwaczny był) oraz srebrny, wedle opini helmuth'a .
PozdrawiamJa widzę tylko jeden, jakiś niebieski i cóś nieostry :-P

Igorra
7.09.10, 22:41
A ten księżycowy to też jest ładny :grin:

Saboor
8.09.10, 08:01
Ja widzę tylko jeden, jakiś niebieski i cóś nieostry :-P
Och Ty Wypatrzaczu nooo !

Ten jest ok ?

księżycowy-------------------- naturalny

3876738768
srebrny
38770
Igorra https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=657423#post657423), jolly https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=657432#post657432),helmuth https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=657444#post657444)
Dziękuję że wpadliście, zaglądajcie częściej (jeżeli będzie po co :mrgreen::mrgreen: )

rol6
8.09.10, 08:49
Ja nie będę oryginalny i najbardziej podoba mi się księżycowy naturalny. :grin:

Saboor
8.09.10, 08:55
Ja nie będę oryginalny i najbardziej podoba mi się księżycowy naturalny. :grin:
No toś mnie Panie Dziejku Załatwił :grin::grin:.
Księżycowy czy naturalny, bo kołowacizny mimośrodowej w środę dostanę :mrgreen:
dziękuję za odwiedziny, w moich skromnych progach i oczywiście zapraszam częściej.

Saboor
13.10.10, 15:09
Warszawskie chaszcze i straszne paszcze

Dorożkarz

39980

Akordeonista

39981

rumi
13.10.10, 16:53
"straszne paszcze" .. to to sie zgadza :grin: .. ale same portrety słabe zarówno kadry jak i obróbka

Saboor
13.10.10, 17:10
"straszne paszcze" .. to to sie zgadza :grin: .. ale same portrety słabe zarówno kadry jak i obróbka
Jak już Wchodzisz do czyjegoś domu z butami, to może jakieś szczegóły np. obróbki co jest nie tak i jakiej obróbki się Dopatrzyłeś??
A następnym razem jeżeli już Wypiszesz swoją opinię pamiętaj o sformułowaniu: Moim Skromnym Zdaniem(MSZ), bo to Twoja opinia prawda?
Pozdrawiam
P.S.
No dobra obciapałem Cię, bo kogoś musiałem, jak tu jeszcze kiedyś Zajrzysz, Pisz ze szczegółami.:mrgreen:

rumi
13.10.10, 18:06
obróbka .. chodziło mi o kolorystykę przy której na 1 portrecie fatalnie wyszedł kubraczek jak i tło a całe zdjęcie wyszło lekko jak ze szkicownika (nie wiem czy to jakiś efekt ps czy po prostu tak wyszło) przy tym jeszcze ten za jasny guzik który przyciąga/odciąga wzrokiem/wzrok, kadry za ciasne w obydwu zdjęciach na drugim widać czapkę (zasłaniającą twarz) pół akordeonu i dziwnie wpadający w oko latarnie .. szaro ponuro nieciekawie i jak pisałem za ciasno .. dawno Twojego tematu nie przeglądałem ale widziałem tu dużo lepsze zdjęcia te dwa według mnie są na nie .. ale po 1 ja sie nie znam a po 2 juz pisałem że potrafisz lepiej ;)

Saboor
13.10.10, 18:47
obróbka .. chodziło mi o kolorystykę przy której na 1 portrecie fatalnie wyszedł kubraczek jak i tło a całe zdjęcie wyszło lekko jak ze szkicownika (nie wiem czy to jakiś efekt ps czy po prostu tak wyszło) przy tym jeszcze ten za jasny guzik który przyciąga/odciąga wzrokiem/wzrok, kadry za ciasne w obydwu zdjęciach na drugim widać czapkę (zasłaniającą twarz) pół akordeonu i dziwnie wpadający w oko latarnie .. szaro ponuro nieciekawie i jak pisałem za ciasno .. dawno Twojego tematu nie przeglądałem ale widziałem tu dużo lepsze zdjęcia te dwa według mnie są na nie .. ale po 1 ja sie nie znam a po 2 juz pisałem że potrafisz lepiej ;)
Ok. Już Ci wyjaśniam, co to za dziwolągi dorożkarz jest wyrżnięty z kadru to dziwadło za plecami to po prostu buda dorożki(szczerze powiedziawszy to ni groma nie miałem pomysłu) +rep za spostrzegawczość:mrgreen: i humor:grin:.
W sumie pysie ciekawe ale... e tam wrzucę za jakiś czas coś fajnego.

Saboor
15.11.10, 11:53
Mruczek myśliciel

40875

W hołdzie mojemu kocurowi, który (o ironio!) zginął pod kołami
01.11.2010:cry:

lisiajamka1
15.11.10, 13:22
Moje wyrazy współczucia . Mruczek myśliciel jak napisałeś , wyglądał także na wnikliwego obserwatora .

Saboor
15.11.10, 13:57
Moje wyrazy współczucia . Mruczek myśliciel jak napisałeś , wyglądał także na wnikliwego obserwatora .
Dziękuję.
Tak potrafiła bestia kojarzyć fakty, dwie rzeczy których nie lubił to: pieszczoty przy publice(chyba się wstydził:wink:) i fotografowania jego Wysokości.
Za to ubóstwiał majonez:grin: do tego stopnia, że łeb wsadził do słoika i wyciągnąć nie mógł:grin:. Oj było wtedy i uciechy i kombinowania jak wariata uspokoić.

Saboor
15.11.10, 14:50
A posiłek jak arystokrata, można z michy ale gdzie tam:
na pazur

40889

i do pyska

40890

joss
15.11.10, 23:13
Współczuję utraty kotka, żal serce ściska...najważniejsze żeby zachować wspomnienia tych najradośniejszych chwil..a portrecik pierwszy bardzo sympatyczny, tylko ja bym go bardziej wydobyła z tła bo troszkę się zakamuflował na tej ścianie

Plumek
15.11.10, 23:27
Szkoda Mruczka... Ech... Na portrecie uwieczniłeś chyba jego osobowość - taki wyniosły mi się wydaje, a z tego, co o nim napisałeś - pasuje jak ulał.

rol6
16.11.10, 08:46
Również składam swoje wyrazy współczucia.

Fota myśliciela jest bardzo fajna. Szkoda tylko, że delikatnie ciachnąłeś go po uszku.

Saboor
16.11.10, 10:49
Współczuję utraty kotka, żal serce ściska...najważniejsze żeby zachować wspomnienia tych najradośniejszych chwil..a portrecik pierwszy bardzo sympatyczny, tylko ja bym go bardziej wydobyła z tła bo troszkę się zakamuflował na tej ścianie
I tak już go wyciągałem, musiałbym prze kolorować Mruczka, ale.. Spróbuj polepszyć to zdjęcie będę wdzięczny

Szkoda Mruczka... Ech... Na portrecie uwieczniłeś chyba jego osobowość - taki wyniosły mi się wydaje, a z tego, co o nim napisałeś - pasuje jak ulał.
O taak wyniosły, chyba jak większość kotów i przy tym bardzo dumny, to świat się wokół niego kręcił, nigdy odwrotnie.

Również składam swoje wyrazy współczucia.
Fota myśliciela jest bardzo fajna. Szkoda tylko, że delikatnie ciachnąłeś go po uszku.
Ogólnie ciężko było Mruczka sfocić, tylko zobaczył aparat i .. myk juz go nie ma:grin:-może miał inne hobby.:grin:

joss
16.11.10, 19:21
moja propozycja - moja wizja, może ciut za ciemne ale jak dla mnie tutaj kocurek jest wyraźniejszy i jest trochę więcej głębi..dzięki delikatnej winietce ;-)

Saboor
16.11.10, 21:22
moja propozycja - moja wizja, może ciut za ciemne ale jak dla mnie tutaj kocurek jest wyraźniejszy i jest trochę więcej głębi..dzięki delikatnej winietce ;-)
Wiesz co? Fajne!
Mnie przyszło do głowy, aby zdjąć kolor lub bardziej nasączyć odcieniem
niebieskiego tło, żeby stworzyć większy kontrast miedzy Mruczkiem a tłem,
bez przyciemniania i dodawania kontrastu.
Za kilka dni pokażę o co chodzi.
Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie.
Pozdrawiam
P.S.
+ do rep. jak tylko będę mógł

Saboor
17.11.10, 12:05
joss https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=676232#post676232)
Myślałem o czymś takim:

Mruczek myśliciel wyeksponowany

40940

Saboor
17.11.10, 16:22
Jaki to był dziwoląg, świadczy poniższe zdjątko, takie bardziej albumowe.
Uwielbiał wibrę komórki jak był mały

40946

Igorra
17.11.10, 17:48
Mysliciel świetny- oceniony w galerii ;)

A komórkowiec śmieszny :grin:

Saboor
17.11.10, 18:10
Mysliciel świetny- oceniony w galerii ;)
Dziękować, dziękować
A komórkowiec śmieszny :grin:
Bo to taka śmiesznota była :grin:

joss
17.11.10, 19:49
Fajny efekt, dzięki zmianie odcienia tła wyszedł kolor futerka bestii ;-) Zdjęcie z telefonem urocze, może wibrowanie przypominało mu mruczenie bliskiej istoty, na przykład mamy...;-)

Saboor
17.11.10, 19:56
Fajny efekt, dzięki zmianie odcienia tła wyszedł kolor futerka bestii ;-) Zdjęcie z telefonem urocze, może wibrowanie przypominało mu mruczenie bliskiej istoty, na przykład mamy...;-)
No nie mam pojęcia, ale to były dwa sposoby szybkiego zasypiania: wibra w telefonie pod łeb, albo właził na kolana łapami chwytał palec wskazujący i do pysia potem ssał, ssał i zasypiał.:grin:
Taki dziwoląg.:grin:
Ale kochany

Saboor
17.11.10, 20:20
A tu taka scenka rodzajowa:

Ej no oddaj to moje!!

40950

Igorra
17.11.10, 22:57
heh perspektywa to mogła byś inna, szkoda że nie widać w ogóle twarzy :D

Saboor
18.11.10, 09:25
heh perspektywa to mogła byś inna, szkoda że nie widać w ogóle twarzy :D
Pewnie, byłoby urocze dwa pysie w walce o chrupka:grin:, ale to był "strzał z biodra" jak "W samo południe" albo "Rio Bravo":grin::grin:

rol6
18.11.10, 09:34
Bardzo sympatyczne zdjęcie - mały człowiek kontra zwierz. :grin:

Dawid
18.11.10, 09:54
Jaki to był dziwoląg, świadczy poniższe zdjątko, takie bardziej albumowe.
Uwielbiał wibrę komórki jak był mały

40946

Dobre ;)

Saboor
18.11.10, 09:59
Bardzo sympatyczne zdjęcie - mały człowiek kontra zwierz. :grin:
Dzięki rol6, zakończenie było takie, że oddał małej chrupka. Na początku było: jaki dobry kotek, oddał małej jedzonko... . A po kilku minutach, gdy ktoś z familii chciał być Dobrym Samarytaninem, dla kotka i dał mu chrupka: kot się spluł i w nogi, chrupek dla niego to była chwilowa zabawka, a nie przysmak.
Znudziło się to oddał.:grin::grin:

Sawa
19.11.10, 16:18
Saboor,

Kota miałeś fajnego, rozumiem, że już przygarnąłeś kolejnego?

Warszawskie chaszcze i straszne paszcze podobały mi się jako miniaturki, po powiększeniu już nie, słaba obróbka, pierwsze poruszone choć koleś jakby miał wąsy to niczym Piłsudski...
Międzygatunkowa walka o przetrwanie - mogłaby być ciekawsza, jakbyś pociągnął temat i dorzucił dodatkowe ujęcia, kiedy to wyrywają sobie zębami mysz...

pozdrawiam,

Saboor
19.11.10, 16:27
Saboor,

Kota miałeś fajnego, rozumiem, że już przygarnąłeś kolejnego?

Warszawskie chaszcze i straszne paszcze podobały mi się jako miniaturki, po powiększeniu już nie, słaba obróbka, pierwsze poruszone choć koleś jakby miał wąsy to niczym Piłsudski...
Międzygatunkowa walka o przetrwanie - mogłaby być ciekawsza, jakbyś pociągnął temat i dorzucił dodatkowe ujęcia, kiedy to wyrywają sobie zębami mysz...

pozdrawiam,

Cześć Sawa!
Nie jeszcze nie, za wcześnie trochę. Taak chaszcze były faktycznie na odczep się obrabiane,źle cropnięte, ale pysie fajne:wink:.
Co do Ostatniego to była chwila z Tych "mocno dziwnych" i fajnych i mała i kot strasznie dużo gadali przy tym i każde po swojemu. :grin:
Ale grunt, że się dogadali:mrgreen::mrgreen:
Zaglądaj częściej, bo ostatnio Cię spotkać na OC'u, to wielka rzecz.:grin:
Pozdrawiam

paluszek1
21.11.10, 11:47
Obydwa kotki rewelacyjne.

Saboor
21.11.10, 12:05
Obydwa kotki rewelacyjne.
Dziękuję paluszek1 !
Aż się cieplej w wątku zrobiło.:)

Saboor
22.11.10, 11:33
Dziękuję wszystkim za odwiedziny w galerii i baardzo wysokie noty dla Mruczka (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-50057) ,podsumowując: osobiście uważam, że fota zasługuje na ocenę 4 ze względu na rewelacyjną pozę mojego kocura,:-D natomiast co do obróbki to przyznaję(3-2), jak dla mnie samego nie jest zachwycająca(sporo niedociągnięć) choć pomysł mi się udał :-D , kadr też nie powala(3-2), jak słusznie zauważyło kilka osób "obcięte uszko".:-xCzyli w sumie fota warta w/g mnie 3.
W związku z tym co powyżej napisałem, jeszcze raz dziękuję za 4 i 5 na które fota według mnie nie zasługuje, choć sam Mruczek był kocurem na 5.
Pozdrawiam
P.S.
Nie ma w tym co napisałem ani obłudy ani wazeliny, należy odbierać to co piszę dosłownie, zwracając uwagę na emoty, które pominięte potrafią całkowicie zmienić sens wypowiedzi.

Saboor
28.11.10, 17:45
Tak mnie naszło:mrgreen:

Wielka woda zdrowia doda.....?

41249

bernard74
28.11.10, 17:48
No wielka woda to wielka woda, tragizm w istocie, ale tam zalane bylo., fota fajna lekko bym moze skontrastowal , pozdrawiam :)

Saboor
28.11.10, 17:54
No wielka woda to wielka woda, tragizm w istocie, ale tam zalane bylo., fota fajna lekko bym moze skontrastowal , pozdrawiam :)

Tu jak w knajpie:mrgreen: Mówisz-Masz

41250

bernard74
28.11.10, 17:57
Tu jak w knajpie:mrgreen: Mówisz-Masz

41250

E no obslucha blyskawiczna , teraz Lux veritatis :grin:

Saboor
28.11.10, 18:08
E no obslucha blyskawiczna , teraz Lux veritatis :grin:
Hmm ... kolega ma coś wspólnego z medycyną bo łacina jakby "Ad litterram"
P.S.
Prawnicy Łacinę najczęściej zzz:grin:

bernard74
28.11.10, 18:11
Hmm ... kolega ma coś wspólnego z medycyną bo łacina jakby "Ad litterram"
P.S.
Prawnicy Łacinę najczęściej zzz:grin:

Da , jak mawiaja Rosjanie :wink:

Trche jej sie nauczylem, ale po co teraz sam nie wiem :wink: a powaznie do zawodu przydatna bo pisza rozpoznania po Łacinie. :grin:

rol6
28.11.10, 18:41
Po skontrastowaniu faktycznie jest lepiej. :grin:

Saboor
28.11.10, 18:51
Po skontrastowaniu faktycznie jest lepiej. :grin:

Aaa dziękować, dziękować!
Znaczy tak źle nie jest.

Saboor
28.11.10, 19:03
I jeszcze tak:

41253

rol6
28.11.10, 19:35
Ja zostanę przy swoim typie, czyli poprzedniej wersji.

Jak dla mnie "poszerzenie" nie wnosi nic nowego, "atrakcyjego".
Poza tym zostało odbicie drzewa, które wyciąłeś i wydaje się że w prawym dolnym rogu coś płynie. :wink:

Iza
28.11.10, 22:42
Wreszcie udało mi się przeczytać Twój drugi wątek. Spodziewałam się, że będzie w nim więcej zdjęć. Z tych które są zdecydowanie najbardziej podobają mi się kotka. Bardzo lubię te zwierzęta i swoje też chętnie fotografuję, choć one w przeciwieństwie do Twojego aż się do tego garną. Co do ostatniego zdjęcia fajny klimat. Nie wiem dlaczego kojarzy mi się ze zdjęciami z książek z czasów komunizmu, może takie kolory jakby lekka sepia, ale ja się nie znam :-P. Czekam na więcej i może teraz będę bardziej na bieżąco. :grin:

Dawid
29.11.10, 00:24
Kolorystyka zamierzona ? ;) Występlował bym PG ;)

Thomasso
29.11.10, 01:36

To jeszcze trza by i PD wysteplowac :) Ale fakt bez galezi byloby przejrzysciej.

Zdecydowanie podoba mi sie ten klasyczny kadr, nie ciety :)

Thomasso

Saboor
29.11.10, 09:56
Wreszcie udało mi się przeczytać Twój drugi wątek. Spodziewałam się, że będzie w nim więcej zdjęć. Z tych które są zdecydowanie najbardziej podobają mi się kotka. Bardzo lubię te zwierzęta i swoje też chętnie fotografuję, choć one w przeciwieństwie do Twojego aż się do tego garną. Co do ostatniego zdjęcia fajny klimat. Nie wiem dlaczego kojarzy mi się ze zdjęciami z książek z czasów komunizmu, może takie kolory jakby lekka sepia, ale ja się nie znam :-P. Czekam na więcej i może teraz będę bardziej na bieżąco. :grin:

Witaj Iza!
Taki był zamiar, kiepskie oddanie kolorów przez "film", co do ilości zdjęć to faktycznie nie zarzucam wątku lawiną wypocin, jestem wszak hobbystą robię zdjęcia jak mam ochotę(a jestem leniuch):lol:
Prawdę powiedziawszy, wolę poprawiać(PSuć) gotowce, ale skoro wyczytałem między wierszami co wyczytałem, wezmę się do pracy.
pozdrawiam.

Heloł mister Di !
Tak, zubożyłem suwaczkami gamę kolorów, bo mi przeszkadzało sielankowe niebo i zielone(szoczyszte.. soczyste) drzewka.

Saboor
29.11.10, 11:11
poprawione

41263

bernard74
29.11.10, 11:13
Teraz nieskazitelnie czyste., skalpel bym powiedzial. , Pozdrowka:wink:

Saboor
29.11.10, 11:20
Teraz nieskazitelnie czyste., skalpel bym powiedzial. , Pozdrowka:wink:

Dziękować, dziękować :)

Dawid
30.11.10, 10:41
Great ;)

Saboor
30.11.10, 15:46
Great ;)
Aleś się rozpisał, ho, ho, ho!:grin:

Saboor
30.11.10, 18:04
Przez Ramię:
1.

41303

2.

41300

3.

41301

4.

41302

Hmm .... takie same, a jednak inne.:wink: Filozofia głęboka jak wiadro przy studni.:grin:

jerryg3
30.11.10, 18:23
Takie same. Nie jestem znawcą tematu, ale zastosowałbym tele dla zrównowazenia kadru i uzyskania tej magicznej głębi. Z drugiej strony podszedłbym bliżej, o wiele bliżej dla zaztosowania pewnego dramatu obrazu. Niestety z tego nie da się wyciąć i nie da się głębi uzyskać. Zdjęcie bazowe jest poprostu zdjęciem i tyle. MZ

fura
30.11.10, 18:27
Pierwsza wersja jak dla mnie najlepsza, ładne kolorki takie trochę jak z analoga, wersja B&W tez ok ale jak dla mnie to jest trochę za szaro ale możliwe że mam źle ustawione kolorki na monitorze. Co do dwóch ostatnich to w ogóle mi się nie podobają:)

droplet
30.11.10, 18:29
Blur przy dwóch ostatnich jest brzydki.
Można się nim bawić ale trzeba dbać o perspektywę a to raczej dużo roboty.
Możesz pobawić się winietą, która pewnie lepiej się sprawdzi w tonacji B&W.

Saboor
30.11.10, 18:33
Takie same. bazowe jest poprostu zdjęciem i tyle. MZ
Prawda to. Reszta to eksperymenta z wtyczką PS'a

Pierwsza wersja jak dla mnie najlepsza, ładne kolorki takie trochę jak z analoga, wersja B&W tez ok ale jak dla mnie to jest trochę za szaro ale możliwe że mam źle ustawione kolorki na monitorze.
Trochę niedosyt czerni? No może i tak, do poprawy

Co do dwóch ostatnich to w ogóle mi się nie podobają:)
Szczerze? Mi też średnio to leży, ale ciekaw byłem efektu i jak już zrobiłem - to wrzuciłem.:grin:

jerryg3
30.11.10, 18:38
Prawda to. Reszta to eksperymenta z wtyczką PS'a

To nie umniejsza faktu. Ja Ci proponuję natomiast pobawić sie następnym razem zdjęciem, kadrem, nie wtyczkami PS-a.

Saboor
30.11.10, 18:40
Blur przy dwóch ostatnich jest brzydki.
Tia trochę za szybko wrzuciłem.

Można się nim bawić ale trzeba dbać o perspektywę a to raczej dużo roboty.
Tak to fakt, i przy okazji i czasie, pokombinuję.

Możesz pobawić się winietą, która pewnie lepiej się sprawdzi w tonacji B&W.
Popróbuję, zobaczę i powiem jak mi się podoba.

To nie umniejsza faktu. Ja Ci proponuję natomiast pobawić sie następnym razem zdjęciem, kadrem, nie wtyczkami PS-a.
Nie chcę Żebyś mnie źle zrozumiał: ja się nie tłumaczę, po prostu potwierdzam fakt i wyjaśniam okoliczność.:wink:
Co do zabawy kadrem ... to czekam do wiosny bom zmarźluch. :grin:
Pozdrawiam

bernard74
30.11.10, 20:45
:wink::)

Iza
30.11.10, 21:59
Witaj Iza!
Taki był zamiar, kiepskie oddanie kolorów przez "film", co do ilości zdjęć to faktycznie nie zarzucam wątku lawiną wypocin, jestem wszak hobbystą robię zdjęcia jak mam ochotę(a jestem leniuch):lol:
Prawdę powiedziawszy, wolę poprawiać(PSuć) gotowce, ale skoro wyczytałem między wierszami co wyczytałem, wezmę się do pracy.
pozdrawiam.

Cieszę się, że taki był zamiar i zauważyłam ten artyzm. Aż jestem z siebie dumna :-P. Ja też jestem hobbystą, a ciągle coś robię jak pogoda sprzyja. Tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie lubię tego obrabiać. Chyba muszę się zacząć podlizywać, żebyś robił to za mnie :grin: No i czekam na więcej Twoich.

Saboor
30.11.10, 22:39
Cieszę się, że taki był zamiar i zauważyłam ten artyzm. Aż jestem z siebie dumna :-P. Ja też jestem hobbystą, a ciągle coś robię jak pogoda sprzyja. Tylko w przeciwieństwie do Ciebie nie lubię tego obrabiać. Chyba muszę się zacząć podlizywać, żebyś robił to za mnie :grin: No i czekam na więcej Twoich.

Proście a będzie Wam dane:mrgreen::mrgreen:

A na poważnie: bardzo chętnie, coś pokombinuję

Sawa
6.12.10, 13:36
Cześć Saboorze,

Przez Ramię:

Pierwsze jeszcze OK, ale te przeróbki do mnie nie trafiają.
Na BW nie udało ci się samymi odcieniami szarości wyłuskać ciekawego fragmentu zdjecia, pozostał chaos. Blurowanie - to już nie jest moja bajka, moim skromnym zdaniem to obrzydlistwo.
Co innego - gdybyś miał scenerię np. łąkową ir obił przez liście drzewa, aby skupić obserwatora na wybranym fragmencie. tak to mi się zupełnie nie podoba. Spróbuj - jeśłi dysponujesz czasem - zrobić maskę która symulowałaby taki rodzaj kadru - zdjęcie przez przeszkodę - tak, aby to wyglądało na naturalną przeszkodę - typu liście drzewa, gałęzie, trawy...
Najlepiej jednak, żebyś wiedział "o co kaman", to zrób wcześniej takie zdjęcie i obserwuj rozmycia i światło.

pozdrawiam,

Saboor
6.12.10, 14:09
Cześć Saboorze,

Pierwsze jeszcze OK, ale te przeróbki do mnie nie trafiają.
Na BW nie udało ci się samymi odcieniami szarości wyłuskać ciekawego fragmentu zdjecia, pozostał chaos. Blurowanie - to już nie jest moja bajka, moim skromnym zdaniem to obrzydlistwo.
Co innego - gdybyś miał scenerię np. łąkową ir obił przez liście drzewa, aby skupić obserwatora na wybranym fragmencie. tak to mi się zupełnie nie podoba. Spróbuj - jeśłi dysponujesz czasem - zrobić maskę która symulowałaby taki rodzaj kadru - zdjęcie przez przeszkodę - tak, aby to wyglądało na naturalną przeszkodę - typu liście drzewa, gałęzie, trawy...
Najlepiej jednak, żebyś wiedział "o co kaman", to zrób wcześniej takie zdjęcie i obserwuj rozmycia i światło.

pozdrawiam,
Siemka Sawa!
Coś Ty Panie Bracie, lewą nogą z łóżka Wstał?:-P skąd u Ciebie takie ekstrema(obrzydlistwo), sorka ale Wiesz że tego nie lubię.
Co do kompozycji kadru to ... Masz rację(jest chaos) i za porady dziękuję(maska), właśnie ogarniam nowy wynalazek: bokeh softwer'owy i
czasami dziwnie(strasznie) wychodzi.
Z przeszkodą fajny pomysł, to da się zrobić.:grin:
Zaglądaj może coś się zmieni ... chyba żeby nie ...
P.S.
tego kolesia fociłem jak łaziliśmy oba zwei po starówce, Powinieneś kojarzyć, bo przy próbie foto en face, prawie warczał:grin: na Ciebie:-P ja byłem z tyłu:mrgreen:

Saboor
6.12.10, 17:31
No i mam go: miejsce akcji - sztalugi

41428

Cały kadr był strasznie porąbany,zaśmiecony i w ogóle czarna d..a nigeryjczyka, więc znalazłem konkretne miejsce akcji "sztalugi" efekt poprawiający BW p.t" fuji film konica 750" i jest coś na co można popatrzeć i przeżyć.
a tu delikatna winietka, zasugerowana:-P

41429

helmuth
6.12.10, 18:15
Spróbuj - jeśłi dysponujesz czasem - zrobić maskę która symulowałaby taki rodzaj kadru - zdjęcie przez przeszkodę - tak, aby to wyglądało na naturalną przeszkodę - typu liście drzewa, gałęzie, trawy...To dobry pomysł, muszę to kiedyś spróbować :grin:

...znalazłem konkretne miejsce akcji "sztalugi" efekt poprawiający BW p.t" fuji film konica 750" i jest coś na co można popatrzeć i przeżyć.MZ to jest to, nic nie odciąga od głównego tematu.
Z winietą chyba gorzej:roll:

Belezo
6.12.10, 18:44
ta pierwsza wersja zdecydowanie lepiej :)(ta bez tej winietki ;p) oczywiście :D

Iza
6.12.10, 23:31
Widzę, że warto było tak drastycznie obciąć to zdjęcie :grin:

rol6
7.12.10, 08:40

Mnie również podoba się bardziej wersja bez winiety. :grin:

Saboor
7.12.10, 12:04
To dobry pomysł, muszę to kiedyś spróbować :grin:
Tak Sawa ma naprawdę świetne pomysły i fajnie by było, gdyby więcej ich przedstawiał tutaj.

MZ to jest to, nic nie odciąga od głównego tematu.
Z winietą chyba gorzej:roll:
Dzięki za opinię helmuth fajnie ze Ci się podoba, zależało mi na uratowaniu tego kadru. Ze względu na "treść i okoliczności", dla tego też kombinowałem jak koń pod górę, żeby wycisnąć to co miało być pokazane(?)
Nota bene jak chciałem go "zdjąć" prawie warczał :shock: na Sawę też, więc ... od tylcowo ciach! Jego pracę.:mrgreen:

Tak ta pierwsza, bez winiety jest fajna, ale i winieta dużo daje(ukrywa zbędne szczególiki).
Wpadaj ... yyy:mrgreen::mrgreen: znaczy Zaglądaj częściej!

Widzę, że warto było tak drastycznie obciąć to zdjęcie :grin:
Cześć Iza!
Tak, czasami trzeba poświęcić większość dla jakości, przy pełnym kadrze w tym przypadku wszystko było widać, tylko nie to co było ważne.

Mnie również podoba się bardziej wersja bez winiety. :grin:

Witam rol6!
Dobra pokonanym się czując, acz obie lubiąc do galeryjki wrzucam bezwinietkowe.:grin:

jerryg3
7.12.10, 17:35
Jesteście pewni, że fotografia polega na szukaniu tematu, kadru po ówczesnym przyciśnięciu migawki ? Pisałem wczesniej, że nie da się wyciąć, nie bez powodu.

Saboor
7.12.10, 18:14
Jesteście pewni, że fotografia polega na szukaniu tematu, kadru po ówczesnym przyciśnięciu migawki ? Pisałem wczesniej, że nie da się wyciąć, nie bez powodu.
Na czym polega fotografia? Na utrwalaniu, przy pomocy światła, cienia oraz narzędzi wspomagających(soft czy retusz w ciemni analogowej) No więc tu Miałem powód i wyciąłem i jestem pewien, że osiągnąłem to co chciałem.
Co do Twojego zapytanie o fotografię, jeszcze jedno: fotografia ma mi SPRAWIAĆ RADOŚĆ I MA BYĆ PRZYJEMNA.
Amen

jerryg3
7.12.10, 18:31
Na czym polega fotografia? Na utrwalaniu, przy pomocy światła, cienia oraz narzędzi wspomagających(soft czy retusz w ciemni analogowej) No więc tu Miałem powód i wyciąłem i jestem pewien, że osiągnąłem to co chciałem.
Co do Twojego zapytanie o fotografię, jeszcze jedno: fotografia ma mi SPRAWIAĆ RADOŚĆ I MA BYĆ PRZYJEMNA.
Amen

MZ fotografia w głównej mierze polega na myśleniu. Myślimy przed naciśnięciem spustu migawki. Szukanie tematu ze zdjęcia wynikowego jest dla mnie błędem i nie powinno mieć tego miejsca. Każdy popełnia błędy i dlatego powinien podejść jeszcze raz i jeszcze aż do skutku. Mnie nie cieszy wycinanie zdjęcia, zwłaszcza po tym jak ktoś tam powie, że nie warto. Dokadrować warto, ale tyle ciąć ? Po co, jak i tak zdjęcie mogłoby być o wiele lepsze przy następnym podejściu.

helmuth
7.12.10, 18:37
...fotografia polega na szukaniu tematu, kadru po ówczesnym przyciśnięciu migawki ? Mógłbyś wyjaśnić o co Ci chodzi, bo nie mogę zrozumieć :roll:

PS
Słownik PWN podaje (http://sjp.pwn.pl/slownik/2497337/ówczesny): ówczesny- istniejący w czasach, o których jest/była mowa.

jerryg3
7.12.10, 18:42
Przepraszam. Przed wcześniejszym. Zawsze miałem z tym problem. Ogólnie, zanim naciśniesz, pomyśl, ot co.

Saboor
7.12.10, 20:08
Przepraszam. Przed wcześniejszym. Zawsze miałem z tym problem. Ogólnie, zanim naciśniesz, pomyśl, ot co.
Wydawało mi się, że Ci wyłożyłem: primo- zdjęcie było zrobione z pełną świadomością. secundo- po to jest kadrowanie, żeby się pozbyć śmieci. Tertio
Uzyskałem zadowalający efekt. Quadro zanim Zaczniesz filozoficzne dysputy- Przejrzyj swoje foty, których na pewno Zrobiłeś sporo i Zadaj sam sobie pytanie: czy Możesz taką argumentację swojej tezy przedstawić.
Pozdrawiam

jerryg3
8.12.10, 18:25
Wydawało mi się, że Ci wyłożyłem: primo- zdjęcie było zrobione z pełną świadomością. secundo- po to jest kadrowanie, żeby się pozbyć śmieci. Tertio
Uzyskałem zadowalający efekt. Quadro zanim Zaczniesz filozoficzne dysputy- Przejrzyj swoje foty, których na pewno Zrobiłeś sporo i Zadaj sam sobie pytanie: czy Możesz taką argumentację swojej tezy przedstawić.
Pozdrawiam

Nie znam włoskiego, ale odpowiem Ci na ostatnie pytanie, które sam sobie zadałem : MOGĘ. Nigdy nie zdarzyło mi sie szukać tematu po zobaczeniu fotki na ekranie. Nigdy nie zdazyło mi się wycinać 1/2 zdjęcia w celu uzyskania odpowiedniego kadru.

Saboor
8.12.10, 18:56
Nie znam włoskiego, ale odpowiem Ci na ostatnie pytanie, które sam sobie zadałem : MOGĘ. Nigdy nie zdarzyło mi sie szukać tematu po zobaczeniu fotki na ekranie. Nigdy nie zdazyło mi się wycinać 1/2 zdjęcia w celu uzyskania odpowiedniego kadru.
To nie włoski a łacina.Daj już spokój z bezsensownymi wywodami wyssanymi z palca, Czytaj ze zrozumieniem albo "zamilknij na wieki", teraz Skup się:
post #189 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=679917&postcount=189) zdjęcie zostało zamieszczone jego tytuł "przez ramię" temat to co jest na sztalugach post #201 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=681566&postcount=201) to samo zdjęcie po kadrowaniu ten sam temat to co się dzieje na sztalugach inny tytuł, działanie w pełni świadome a temat nie zmieniony. Tym samym Twój post #207 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=681834&postcount=207) jest bezsensu a post #213 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=682103&postcount=213)
Jest kompletnie nie na miejscu, Przychodzisz do mnie i jako gość mówisz mi jak mam robić zdjęcia i że jeżeli będę robił inaczej niż Ty to będą złe.
A zresztą można pogadać, będzie fajnie. Ja wiem swoje Ty też Wiesz swoje żadne z nas autorytety:-P.
Pogadać zawsze można:grin::grin:

Saboor
18.01.11, 22:36
Jak na czymś takim można jeść??
chińszczyzna - oczobolec

42293

masakrer
19.01.11, 00:30
Chcesz sie w ten sposob pozbyc konkurencji..??? :twisted:
Ajjjj Saborek, madrala z ciebie.

Saboor
19.01.11, 11:20
Chcesz sie w ten sposob pozbyc konkurencji..??? :twisted:
Ajjjj Saborek, madrala z ciebie.

Nooo Wiesz ... Sama Wiesz ...:grin::grin:
A jak nie Wiesz, to lepiej nie pisać, nie mówić, nie oddychać ... no nie trochę przesadziłem.

Saboor
23.03.11, 21:41
To akurat moja jest tylko obróbka, zdjątka wykonano z satelity, posklejało się toto w panoramę i za pomocą narzędzi 3D photoshop CS5 powstała bryła księżyca.

44683

Myślę, że niedługo zrobię sobie prywatną planetkę w alternatywnej rzeczywistości. :mrgreen:

Lolita
24.03.11, 13:19
...zdjątka wykonano z satelity...
Odpaliłeś w kosmos i wróciłeś :?::wink:

Myślę, że niedługo zrobię sobie prywatną planetkę w alternatywnej rzeczywistości. :mrgreen:

Mały Książe :grin:

Qben
24.03.11, 14:21
Super ostatnia wrzutka!
Powiedz jak robiłeś?

Saboor
24.03.11, 16:23
Odpaliłeś w kosmos i wróciłeś :?::wink:

Mały Książe :grin:

No to Pozamiatałaś:grin: planetka musi nazywać się B-612.:grin:

Super ostatnia wrzutka!
Powiedz jak robiłeś?

Dzięki!
Już się robi tutorial dla Ciebie:grin:

Jest i tutek:

http://www.youtube.com/watch?v=j6FtOo5bKpE

masakrer
25.03.11, 23:49
Tutek pierwsza klasa!
Nalezy ci sie +rep, ale w tej chwili system mi na to nie pozwala :cry:

K_Puchatek
26.03.11, 01:15
Ostatni księżyc bardzo fajnie "zrobiony", ocenka w galerii.
Całkiem ciekawy cały wątek, będę tu zaglądał...
Pozdrawiam

Saboor
26.03.11, 12:26
Tutek pierwsza klasa!
Nalezy ci sie +rep, ale w tej chwili system mi na to nie pozwala :cry:

Poczekam, cierpliwy Saboor jestem.:mrgreen::mrgreen:

Ostatni księżyc bardzo fajnie "zrobiony", ocenka w galerii.
Całkiem ciekawy cały wątek, będę tu zaglądał...
Pozdrawiam

I Zobacz jak prosto, prawda? Za ocenkę dziękuję i bardzo się cieszę, że mój wątek znalazł uznanie.

Pozdrawiam
Ja

Saboor
26.03.11, 19:32
księżyc? (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-52908)

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/03/thumb_moonek-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-52908)

Tu przeniosłem i tu składam podziękowania za wizyty i oceny w/w

:-D :-D :-D Mirek54 na Ciebie zawsze można liczyć 1,2,3,4,5 ... :-D :-Dkali999 Dziękuję pięknie,
brudnyhary Witaj! dzięki, z magią dopiero zaczynam, taki HP (Heniek Portier) ze mnie :-D :-D
Krakman Siemanko! Zaglądnij do wątka mojego tam jest tutek co i jak. :-D , A witam apz ! Dziękować, dziękować i zapraszać :-D :-D ,
bruder , lekar , beuthen, jacek00 Dziękuję Panowie! I zapraszam częściej :-D ,
k@czy Aliuzju poniał prijezżaju :-D :-D
lisiajamka1 Dziękuję i zapraszam do wątku :-D
Holek Muchas gracias, spasiba, etc :-D Zapraszam,
Cześć Lolita ! Много благодаря!! tak to się pisze? :-D :-D , kapitalnasprawa Witaj w moich progach! Oj można po szaleć ... . Zapraszam,
kowal73 Noo teraz to już baardzo dziękować, oj oj baardzo! :-D :-D,
Igorra dzięęęę-ku-jęęęę!!! :-D
slaszysz , K_Puchatek, vineri Pięknie dziękuję i zapraszam! :-D
kojut gracias Amigo!! :-D

kasiulap
29.03.11, 19:13
"piknie", do tego tutek pelen profesjonal :grin:
szkoda ze PS'a z 3D brak :wink:

Saboor
29.03.11, 19:31
"piknie", do tego tutek pelen profesjonal :grin:
szkoda ze PS'a z 3D brak :wink:

I za odwiedziny dziękować kasiulap zaglądaj częściej!:grin:

apz
29.03.11, 21:17
I za odwiedziny dziękować...:

Witam pięknie gospodarza , napracowałeś się przy tym nocnym słoneczku, ale efekt wybornyjest !

Pozdrawiam AP.

Saboor
30.03.11, 10:10
Witam pięknie gospodarza , napracowałeś się przy tym nocnym słoneczku, ale efekt wybornyjest !

Pozdrawiam AP.

Dzięki APZ! Najfajniejszy jest moment w którym, Dowiadujesz się że ktoś już to robił, tyle że szybciej i prościej!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Wpadaj częściej-no może wystarczy odwiedzaj ...:grin:

Saboor
19.05.11, 12:21
To tak na luzie:mrgreen::mrgreen:

Strzeż go Panie przed przyjaciółmi, bo z wrogami już sobie poradził:grin:
albo
"W pełnym słońcu w środku lata
Wśród łagodnych fal zieleni
Wre zapamiętała praca ..."

47609

47610

"...tak pracując w dzień i w nocy ...":grin:

jurec
19.05.11, 12:47
Gratuluję pomysłu - bardzo ineresujące podejście do fotografii.

Saboor
19.05.11, 13:27
Gratuluję pomysłu - bardzo ineresujące podejście do fotografii.

Aaa dziękuję! Fotografia to moje hobby, nie zawód i może dla tego mam z nią
przednią zabawę.
Przy okazji człek czegoś się nauczy, coś podpatrzy i ... zapomni:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pozdrawiam
Ja

masakrer
19.05.11, 22:13
Dobre!!!
Odnioslam wrazenie, ze masz goscia na celowniku tej twojej bazooki :lol:
Dobra zabawa to podstawa Saboor, a jak sie ma troszeczke poczucia humoru juz juz jest git.
Chyba bedziesz moim guru :cool:

rol6
20.05.11, 11:45
Lubię podejście do fotorafii z poczuciem humoru. :grin:

Fajny pomysł na zdjęcia.

Pozdrawiam

Saboor
20.05.11, 12:10
Dobre!!!
Odnioslam wrazenie, ze masz goscia na celowniku tej twojej bazooki :lol:
Dobra zabawa to podstawa Saboor, a jak sie ma troszeczke poczucia humoru juz juz jest git.
Chyba bedziesz moim guru :cool:
Zawsze i wszędzie bardzo chętnie np. w kinie w lublinie, na kładce w Rabce:grin::grin:
Aaa Będziesz w Rabce?

helmuth
21.05.11, 09:04
"...tak pracując w dzień i w nocy ...":grin:
Odnioslam wrazenie, ze masz goscia na celowniku tej twojej bazooki :lol:Sam dla siebie kopie to się nie spieszy :-P

Saboor
21.05.11, 13:48
Sam dla siebie kopie to się nie spieszy :-P

No bo to jest dołek D6 odpowiednik M6 (dół sześcioosobowy):mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Iza
21.05.11, 21:25
Kolejna ciekawa zabawa z fotką. Gratuluję pomysłu i jak zawsze liczę na więcej fotek:grin:

Saboor
21.05.11, 21:59
Siemka Iza!

Będzie, jak mnie znowu "niechciej" dopadnie i na coś strasznego:wink: mnie najdzie!

masakrer
22.05.11, 12:45
Zawsze i wszędzie bardzo chętnie np. w kinie w lublinie, na kładce w Rabce:grin::grin:
Aaa Będziesz w Rabce?

Mam nadzieje. Gory, ognisko i jakis chlopak z gitara to juz by bylo cos :mrgreen:

BIKER
22.05.11, 13:20
Ciekawy ten Twój watek Sabor. Najważniejsze że się bawisz fotkami i fotografia na tym zyskuje.

Pozdrowerki.

Saboor
22.05.11, 13:33
Ciekawy ten Twój watek Saboor. Najważniejsze że się bawisz fotkami i fotografia na tym zyskuje.

Pozdrowerki.

Aaa dzięki!
Tu jest bardzo dziwnie, wszystko zależy "od humoru radcy dworu":mrgreen:
Fajnie, że są ludkowie co to dystans potrafią zachować, a nie wiecznie targać się za łby:mrgreen::mrgreen:.

czekam na Twoją wyprawę i foto-relację.

Pozdrawiam

Ja, chyba ja.

helmuth
22.05.11, 15:39
Gory, ognisko i jakis chlopak z gitara to juz by bylo cos :mrgreen:No to ja nie mam po co tam jechać- nie mam gitary :cry:

Saboor
22.05.11, 15:52
No to ja nie mam po co tam jechać- nie mam gitary :cry:
Przyjedź, przyjedź! Gitara będzie "trofiejna",
się zdobędzie na miejscu/owych:mrgreen:

Wieprz
24.05.11, 18:01
z tego co pamiętam z Zamościa, RC brawurowym wykonaniem wzruszającej ballady o nieletniej nierządnicy, hurtowo topił lód serc niewieścich. Oczywiście sam sobie przy tym akompaniował z wirtuozerią Paco de Lucii i energią wybuchniętego reaktora Fukuszimy.
mógłbym mu nawet użyczyć swojej zabytkowej gitary by jeszcze raz to przeżyć :-)

masakrer
26.05.11, 01:39
z tego co pamiętam z Zamościa, RC brawurowym wykonaniem wzruszającej ballady o nieletniej nierządnicy, hurtowo topił lód serc niewieścich. Oczywiście sam sobie przy tym akompaniował z wirtuozerią Paco de Lucii i energią wybuchniętego reaktora Fukuszimy.

O ile dobrze pamietam to RC ma byc z gitara i w jakims ancugu :cool:

Saboor
8.06.11, 13:28
Jak się gorąco robi człek różne rzeczy widzieć zaczyna, choćby takie K@czulce:

okna "panoramiczne/mowe":mrgreen::mrgreen:

48843

Łech! Grzeje, a wiatr mi ktoś podpieprzył!:???:

Dzuiko
8.06.11, 13:31
Fajnie - jest oczo- i dachówkopląsność.

helmuth
8.06.11, 16:45
Jak się gorąco robi człek różne rzeczy widzieć zaczyna, choćby takie K@czulce:Bardzo fajny temat ale ja trochę jeszcze przy nim pogmerałem :-P

Lolita
8.06.11, 17:30
Użyczysz i nie będziesz wieprzem nie? Muszę to zobaczyć na własne oczy :-P

Bardzo fajny temat ale ja trochę jeszcze przy nim pogmerałem :-P

Bardzo mnie kurczyło widząc oryginał (przez ten mój zryty beret nie trawię krzywyzn wszelakich tudzież asymetriię rózniastych :wink:) by "wyprostować" ten cudny kadr. Niestety z powodu bark czasu chęci te legły w grózach. Henio mnie wyprzedził. Perspektywą się rach-ciach pobawił i jest cud, miód i orzeszki :mrgreen: