Zobacz pełną wersję : Moje foty i tylko moje
No dooooobra, tak kurczyło i wykurczyło :wink:
Maj werszan. siup!
Bardzo fajny temat ale ja trochę jeszcze przy nim pogmerałem :-P
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=48851&stc=1&thumb=1&d=1307544270 (https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=48851&d=1307544270)
Eee no proszę, jakie to ładnie proste może być.
Dzięki za zainteresowanie herr H.
No dooooobra, tak kurczyło i wykurczyło :wink:
Maj werszan. siup!
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=48855&stc=1&thumb=1&d=1307549364 (https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=48855&d=1307549364)
Lolitka! No pikna ta wersyja, jak na takiego gniota, jak pisałem gorąc i wiatr podpieprzyli, a przez chwilę czułem się jak Chuck Norris, wziąłem aparat i ... sruuu! Z półobrotu cyk! Ale jak widać do Norrisa mi daleko.:mrgreen:
...jak pisałem gorąc i wiatr podpieprzyli, ...Aaaa!
Teraz zrozumiałem dlaczego dachówki nierówno położone- nie było chłodzenia i powyginało je od upału :grin:
Aaaa!
Teraz zrozumiałem dlaczego dachówki nierówno położone- nie było chłodzenia i powyginało je od upału :grin:
Ano aż się dach wygł na 45° prawie!:mrgreen:
Użyczysz i nie będziesz wieprzem nie? Muszę to zobaczyć na własne oczy :-P
Pewno ktoś będzie miał. Ale jeśli nie to mogę przywieźć jakiegoś NRDowskiego starocia, jeśli jeszcze nie popękał w futerale nieotwieranym od okupacji.
A na marginesie, grającego Rafała Czarnego nie wystarczy zobaczyć. Jego chłonie się wszystkimi zmysłami jednocześnie.
Ale jeśli nie to mogę przywieźć jakiegoś NRDowskiego starocia, jeśli jeszcze nie popękał w futerale nieotwieranym od okupacji.
Ajajajjjjjj, NRDowski guitar? Mam santyment, bo ja miala NRDowski pianin/o :roll:
A na marginesie, grającego Rafała Czarnego nie wystarczy zobaczyć. Jego chłonie się wszystkimi zmysłami jednocześnie.
O mamuniu :roll::-P
Nie masz, nie masz NRD! :(
Rozwiązali zanim zdążyłem pojechać na pierwsze wczasy. Zanim na rozłożystej kanapie Trabanta namiętnie zanurzyłem miziającą dłoń w sumiastych wąsach wysportowanej dziewczyny :(
PS
Mam nadzieję, że Adam wybaczy profanację kurhanka Maryli
Połaziłem po okolicy i wynalazłem taki oto kościółek drzewniany, z drzewa uczyniony:
1 49169 2 49170
3 49171 4 49172
5 49173 6 49174
7 49175
Strasznie fajny!:grin:
Wieprzu, weźmiemy się do roboty i DDR zwane NRD się odrestauruje.:mrgreen:
Ładne zdjęcia, fajny kościółek,
a to gięcie w prawo to taki nowy środek wyrazu. :)
Ładne zdjęcia, fajny kościółek,
a to gięcie w prawo to taki nowy środek wyrazu. :)
A czego? poza tym że krzyż jest jaki jest ... .
Który krzyż, bo ten na kapliczce to gięty raczej w lewo. :)
Który krzyż, bo ten na kapliczce to gięty raczej w lewo. :)
Ten duuuży, a w lewo gięty jest na dzwonnicy:grin:
Na dzwonnicy, a dzwonek zdjąłeś ?
Czekamy na fotki. :)
Na dzwonnicy, a dzwonek zdjąłeś ?
Czekamy na fotki. :)
A Ty byś bez fanta odszedł?:mrgreen:
Fajne miejsce znalazłeś- prawdziwy drzewianny kościół z drzewa :grin:
Bardzo ładnie wyszły wnętrza.
Bardzo fajna panorama ale chyba zbyt mocno wyciągałeś szczegóły w cieniach. Wygląda jak rysunek :roll:
Co do dzwonnicy, to zgadzam się z jurecem- leci w prawo :-P
Obróciłbym tak:
A Ty byś bez fanta odszedł?:mrgreen:
A gdzie go teraz zawiesisz ? :lol:
Dziecku na szyi coby się nie zgubiło :mrgreen:
A gdzie go teraz zawiesisz ? :lol:
Ja mam w ogrodzie zawieszony.Dawno temu jak zaczynalem z ogrodkiem sasiad mnie namowil zebym se zawiesil i na probke zadzwonil.Nie wiedzialem,ze to sygnal dla innych,ze piwo stawiam w dowolnej ilosci.
Trzy skrzynki mnie ubylo tego dnia.
Co do panoramki to światło w oczy i du.a srula ale będę tam jeszcze po wschodzie to światło będzie za plecami i na bruku nie będzie takich przepałów.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ja mam w ogrodzie zawieszony.Dawno temu jak zaczynalem z ogrodkiem sasiad mnie namowil zebym se zawiesil i na probke zadzwonil.Nie wiedzialem,ze to sygnal dla innych,ze piwo stawiam w dowolnej ilosci.
Trzy skrzynki mnie ubylo tego dnia.
To teraz Powinieneś napier...ć kamieniami co tydzień w dzwonek sąsiada.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Otake?
49181Teraz, już nie będę się czepiał :mrgreen:
Jestem w szoku, ze widzę tyle zdjęć jednocześnie w Twoim wykonaniu. Bardzo ciekawe miejsce i fotki. Pozdrawiam i czekam na więcej :roll:
Wywaliłem z galerii takie niewiadomoco:mrgreen::mrgreen:
Otake?
49181
..za ostre światło, obcięty krzyż.... kompozycja nawet nawet- tragedii nie ma. Pozdrawiam
tragedii nie ma.
Wiem!:mrgreen:
Słońce silnie "dawało po oczach"
Wpadaj częściej, albo nie - tylko Zaglądaj.:grin::grin:
Pozdrawiam
Ja też:)
Róże trzy z "Botanika"+ jedna:grin:
róża1
49817
róża2
49818
róża3
49819
róża4
49822
Dodatek najlepszy ale cieszą oko żywe kolory:-P
Piękne różyczki, tylko takie jakieś przemijające.
Nie jestem specjalistą od kwiatów (choć też kilka popełniłem :)) ale powiem tak: szału nie ma :-P
Róże pokazane poprawnie ale kadry jakieś niedopracowane. Za szeroko (róża 4) i jeszcze ucięte listki (róża 1, róża 2).
Fajny kadr na róża 3 ale tło MZ rozprasza.
Saboorku, tym razem musze przyznac, ze calkowicie sie zgadzam z Helmuthem :-P
kościół bardzo ciekawy warty odwiedzenia jeszcze raz i powalczenia z lepszym światłem panorama podoba się najbardziej
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej.... :D
Poszukał bym trochę ciekawszej perspektywy :)
Róże takie jakieś bez typowej dla Ciebie obróbki? Aż się zdziwiłam, ze takie proste i zwyczajne :-P
Zrobiłeś zdjęcia z góry- to podstawowy błąd przy foceniu kwiatków... (staraj się je fotografować tak- jak ludzi)
Saboor, fajny kościołek :grin:
Strasznie malutki, gdzie dokładnie go znalazleś? Nie mogę się doszukać w wątku :grin:
Zrobiłeś zdjęcia z góry- to podstawowy błąd przy foceniu kwiatków... (staraj się je fotografować tak- jak ludzi)
Z góry?? A które?:grin:
Saboor, fajny kościołek :grin:
Strasznie malutki, gdzie dokładnie go znalazleś? Nie mogę się doszukać w wątku :grin:
To malutki kościółek, nie daleko Marek. Będę tam jeszcze to wyślę Ci pozycję GPS.
Z góry?? A które?:grin:
.
Wszystkie, roża2 i róża4 -ewidentnie widać.
http://jak-robic-zdjecia.blogspot.com/2011/06/jak-robic-zdjecia-kwiatow.html
Dzięki:grin:
Może kiedyś wpadnę kręcąc się w okolicach domu:wink:
Wszystkie, roża2 i róża4 -ewidentnie widać.
http://jak-robic-zdjecia.blogspot.com/2011/06/jak-robic-zdjecia-kwiatow.html
Iszi. Cztery sprawy:
Bardzo lubię jak Zaglądasz do moich wątków, ale nie podobają mi się autorytatywne wypowiedzi.
Link który mi Byłeś łaskaw podesłać prowadzi do strasznie zmarnowanej fotografii, Popatrz: głębia ostrości zła(nie obejmuje kwiatu), nie mam pojęcia co fotograf miał na do przekazania, bo na pewno nie piękno rośliny(tego kwiatka w ogóle nie widać, ginie w tle) .
Róże fotografowałem tak, żeby było widać ich piękno i potencjał, ni każdy kwiatek można "robić am-face" czasem trzeba kompromisu. Po dopieszczeniu jak znikną przeszkadzacze będą pięknie się prezentować. Widzę wady kadru np. "obcięty" liść itp.
Wydaje mi się, że nie zawsze należy się sztywno trzymać reguł, tak jak przy kanapce Ortona. Raz można jej użyć innym razem psuje całą kompozycję.
No ale się rozpisałem:grin:! Nie mniej serdecznie zapraszam Cię "Wielki Szczególarzu", do wizyt w moich progach.
Pozdrawiam
rozpisany
Ja
Po pierwsze moje wypowiedzi nie są autorytatywne (....bądź są dlatego, że nie zachwycam się każdym zdjęciem??).
Po drugie- chciałem pomóc. Poświęciłem część swojego czasu, a Ty zamiast wziąć do siebie uwagi (tak jak ja to robię, robiłem i będę robił- zajrzyj do mojego wątku- też dostawałem negatywne komentarze, porady w stylu "autorytatywnym" ale nigdy się o to nie obruszałem bo wiedziałem, że to się tyczy moich fotografii a nie mnie- to samo dotyczy Ciebie- ja piszę o zdjęciach o technice , nie o Tobie) się pogniewałeś
Link, który Ci dałem nie prowadzi do zmarnowanej fotografii. Zresztą tam są tylko przykłady. Głównie chodzi o zasady
Oczywiście, że nie trzeba trzymać się reguł- ale to jest dział dla początkujących więc raczej każdy powinien zacząć od tego......
"" Po dopieszczeniu jak znikną przeszkadzacze będą pięknie się prezentować. Widzę wady kadru np. "obcięty" liść itp ""
........faktycznie- po co ja komentuje
Po pierwsze moje wypowiedzi nie są autorytatywne (....bądź są dlatego, że nie zachwycam się każdym zdjęciem??).
Po drugie- chciałem pomóc. Poświęciłem część swojego czasu, a ty zamiast wziąć do siebie uwagi (tak jak ja to robię, robiłem i będę robił- zajrzyj do mojego wątku- też dostawałem negatywne komentarze, porady w stylu "autorytatywnym" ale nigdy się o to nie obruszałem bo wiedziałem, że to się tyczy moich fotografii a nie mnie- to samo dotyczy Ciebie- ja piszę o zdjęciach o technice , nie o Tobie) się pogniewałeś
Link, który Ci dałem nie prowadzi do zmarnowanej fotografii. Zresztą tam są tylko przykłady. Głównie chodzi o zasady
Oczywiście, że nie trzeba trzymać się reguł- ale to jest dział dla początkujących więc raczej każdy powinien zacząć od tego......
"" Po dopieszczeniu jak znikną przeszkadzacze będą pięknie się prezentować. Widzę wady kadru np. "obcięty" liść itp ""
Oj iszi iszi! Nie Denerwuj się, złość piękności szkodzi:grin:! W życiu się nie pogniewałem za tak dogłębną analizę i jeszcze pomoc! No Coś Ty Chłopie?
Czytaj uważnie:
Bardzo lubię jak Zaglądasz do moich wątków,
Poniał?
........faktycznie- po co ja komentuje
A po to żebym wiedział na co zwrócić następnym razem uwagę? Co nie?:grin:
Ja robię to samo:mrgreen:
I dla jasności jeszcze jedno: tylko genialne zdjęcia nie są krytykowane, a takie nie istnieją:grin::grin:.
Nie Naburmuszaj się, tylko wpadaj częściej! Ok.?:grin:
Pozdrawiam
Wkurzacz iszich:mrgreen:
Ja
Oj iszi iszi! Nie Denerwuj się, złość piękności szkodzi:grin:! W życiu się nie pogniewałem za tak dogłębną analizę i jeszcze pomoc! No Coś Ty Chłopie?
.........cóż tylko piękne zdjęcia wymagają tak dogłębnej analizy- reszta nie jest warta nawet tego .....
Nienaburmuszony
.........cóż tylko piękne zdjęcia wymagają tak dogłębnej analizy- reszta nie jest warta nawet tego .....
Nienaburmuszony
Aljuzju poniał!
Naburmuszacz:grin:
Zwykle jest popRAWka bo z RAW'a to jest poJePGa bo JPG'a i bez głupich skojażeń:mrgreen::mrgreen: proszę.
rosa1S
49878
rosa2S
49879
rosa4S
49881
Nad 3 muszę pomyśleć.:-P
Chlopaki, tylko krwi nie rozlewajcie :mrgreen:
Saboor, mysle ze problem kadrownia w tych rozyczkach wynika z tego, ze widac tylko paki, bez lodyg.
Jak nie wymyslisz czegos bardzo oryginalengo, to zawsze bedzie czego brakowac.
Z ostatnich trzech, pierwsz najbardziej mi podchodzi.
Pozdrawiam upalnie.
Chlopaki, tylko krwi nie rozlewajcie :mrgreen:
Saboor, mysle ze problem kadrownia w tych rozyczkach wynika z tego, ze widac tylko paki, bez lodyg.
Jak nie wymyslisz czegos bardzo oryginalengo, to zawsze bedzie czego brakowac.
Z ostatnich trzech, pierwsz najbardziej mi podchodzi.
Pozdrawiam upalnie.
Już się postrzelaliśmy:-P (obaj wygraliśmy) za późno:sad:
Muszę łodygi pod...ć:mrgreen:
Zrobiłeś zdjęcia z góry- to podstawowy błąd przy foceniu kwiatków... (staraj się je fotografować tak- jak ludzi)Błąd? A jeśli chcesz pokazać wnętrze kwiatka? :wink:
http://jak-robic-zdjecia.blogspot.com/2011/06/jak-robic-zdjecia-kwiatow.htmlKto to napisał? To jakiś autorytet?
Zwykle jest popRAWka bo z RAW'a to jest poJePGa bo JPG'a i bez głupich skojażeń:mrgreen::mrgreen: proszę.
Jest znacznie lepiej :D
Zgadzam się z masakrer, że pierwsza najlepsza (chociaż jakby przeostrzone :roll:).
Ten ktos jakis ktos napisal "Poniżej, dla kontrastu przedstawię zdjęcie, w którym wszystkie zostały wyeliminowane."
Ja od siebie dodam.Kiedys spotkalem czarujaca dziewczyne.Czar prysl jak sie odezwala.A mogla siedziec cicho.
Luuuudzie to tylko badyle nie bijta sie.
Kwiatki,badyle to ciezki kawalek chleba.:wink::wink:
Cześć Saboorze - na praktykach u ogrodnika byłeś ?
Róże piękne są, ale te Twoje jakieś plamiaste - grad, czy choróbsko?.
Mimo wszystko podobają mi się wszystkie, a najbardziej ta pierwsza różowa.
Popatrz do czego to doszło, żeby się pocieszyć różą należałoby poprawić jej wygląd jak cerę kobiecie. Dobrze, że choć pachną tak samo (róże) niezależnie od przygód ,które spotykają je w do-kwitnienia drodze.
Pozdrawiam AP.
Cześć Saboorze - na praktykach u ogrodnika byłeś ?
Róże piękne są, ale te Twoje jakieś plamiaste - grad, czy choróbsko?.
Mimo wszystko podobają mi się wszystkie, a najbardziej ta pierwsza różowa.
Popatrz do czego to doszło, żeby się pocieszyć różą należałoby poprawić jej wygląd jak cerę kobiecie. Dobrze, że choć pachną tak samo (róże) niezależnie od przygód ,które spotykają je w do-kwitnienia drodze.
Pozdrawiam AP.
A witaj APZ'cie! Nie, zaniosło mnie do ogrodu botanicznego, ale powiem Ci, że nieźle się wkurzyłem na siebie: gorąco, wiatr pod pierniczyli i słońce takie światło dawało, że ledwo co można było zdzierżyć, a dzień później luzik piękna pogoda i wiaterek i było czym oddychać. Trąbka jestem i tyle.:?
Co do róż taka ich uroda można rozmyć fakturę płatka, ale czy naprawdę warto? Dużo z różości róży się traci.:grin:
Trochę przeciągnąłem szczegóły, ale uważam że raczej dodało niż odjęło uroku.
Z resztą, zobaczę co mi jeszcze do łeba szczeli! Może ... albo nie ... a może ... no zobaczę.:mrgreen:
>>apz, czyż nie napisałem tego na początku ?
Pierwsze moje skojarzenie to najmniejsze dzieło sztuki - znaczek pocztowy.
A Wy przez cały dzień o jakiejś Galerii Tretiakowskiej. :)
Poprawione kwiatki wyglądają znacznie lepiej mz dodało im to uroku :grin:
Poprawione kwiatki wyglądają znacznie lepiej mz dodało im to uroku :grin:
Witaj Iza!
Bardzoć to mą duszę raduje, że Cię widzę.
Ostatnie róże o wielie lepiej się prezentują. Mi najbardziej siem róża 1S podobuję :wink:
Ostatnie róże o wielie lepiej się prezentują. Mi najbardziej siem róża 1S podobuję :wink:
Siemano Lolitka!
Prawda że śliczna?
Wyciągnę listki z ciemności i może wrzucę do galerii.
No co Saboor obieca to zrobi: siedzi w galerii z wyciągniętymi listkami
Helmuth - już nie prze ostrzona, złagodniała. Masakrer - widać łodygę i listki. Lolita - Chciałaś to Masz.:grin:
"Jak rozpętałem ..." albo "róża różowo, biało kwitnie ..." (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55589)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/06/normal_rosa1S_Lo-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55589)
Jejjj w roli kwiaciarza się sprawdziłeś :) Można nacieszyć oko :wink:
Jejjj w roli kwiaciarza się sprawdziłeś :) Można nacieszyć oko :wink:
Iga! Serio serio?
Dziękuję Ci o Pani!:)I czekam na Twoje pejzaże z gór!!
Pozdrawiam
Rozkwitnięty
Ja
Saboor ty to potrafisz wszystkim dogodzic :lol::lol:
Saboor ty to potrafisz wszystkim dogodzic :lol::lol:
Sie kondycję ma, się dogadza!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Totalnie mi te Twoje kwiatki nie leza :roll: Jakies takie malo wyraziste, niby widac wszystko ale jakies takie ciemne to, malo wesole... Kadry nie pasuja. Sam nie wiem jak bym te roze chcial ujac :???:
Wracaj do krajobrazow, kosciolkow i IR fot (ktorych nie rozumiem, ale to nic) :)
T.
Totalnie mi te Twoje kwiatki nie leza :roll: Jakies takie malo wyraziste, niby widac wszystko ale jakies takie ciemne to, malo wesole... Kadry nie pasuja. Sam nie wiem jak bym te roze chcial ujac :???:
:)
T.
Oj mr.Ti!
Jak Znajdziesz coś co każdemu się podoba, Toś Gość! Dla mnie istotne, że kilku osobom poza mną się podobają.:grin:
Wracaj do krajobrazow, kosciolkow i IR fot (ktorych nie rozumiem, ale to nic)
Lewą nogą z łoża Wstałeś?:mrgreen:
Pozdrawiam
wyluzowany
Ja
Oj mr.Ti!
Jak Znajdziesz coś co każdemu się podoba, Toś Gość! Dla mnie istotne, że kilku osobom poza mną się podobają.:grin:
Wiesz... Ja myslalem, ze wrzucasz tu foty do oceny, dyskusji, a nie zeby sie komus tam podobaly. Jednym sie podobaja, innym nie - choc stwierdzenie "nie podabaja" troche za mocne, raczej cos pomiedzy "nie podoba", a "no moga byc" :cool: Wskazalem na cechy, ktore (IMHO) sprawiaja, ze nie ma szalu (jak to napisal Helmuth). Pomimo pieknej faktury na platkach kwiatow calosciowo sa jakies takie smutne, ciemne. Nie wiem.. moze to wina oswietlenia, moze tego, ze takie te roze jakby troszkie przejrzale juz.
Lewą nogą z łoża Wstałeś?:mrgreen:
Zawsze wstaje lewa noga :-P
Mr. Ti
[EDIT]
W zasadzie juz wiem co mi nie bangla w tych rozach. To ciemne tlo.
Swiatlo na kwiatach, platkach sugeruje oswietlenie sloneczne, to z koleji pozwala domniemac, ze zdjecie z ogrodu, a tlo mamy, powiedzmy "studyjnie" czarne i to IMHO strasznie negatywnie wplywa na odbior (przynajmniej moj).
Tyle.
Wiesz... Ja myslalem, ze wrzucasz tu foty do oceny, dyskusji, a nie zeby sie komus tam podobaly. Jednym sie podobaja, innym nie - choc stwierdzenie "nie podabaja" troche za mocne, raczej cos pomiedzy "nie podoba", a "no moga byc" :cool: Wskazalem na cechy, ktore (IMHO) sprawiaja, ze nie ma szalu (jak to napisal Helmuth). Pomimo pieknej faktury na platkach kwiatow calosciowo sa jakies takie smutne, ciemne. Nie wiem.. moze to wina oswietlenia, moze tego, ze takie te roze jakby troszkie przejrzale juz.
Zawsze wstaje lewa noga :-P
Mr. Ti
[EDIT]
W zasadzie juz wiem co mi nie bangla w tych rozach. To ciemne tlo.
Swiatlo na kwiatach, platkach sugeruje oswietlenie sloneczne, to z koleji pozwala domniemac, ze zdjecie z ogrodu, a tlo mamy, powiedzmy "studyjnie" czarne i to IMHO strasznie negatywnie wplywa na odbior (przynajmniej moj).
Tyle.
Aaa Widzisz! Tera gra muzyka! Jak Piszesz konkret, to wiadomo co nie gra, bo takie nie bo nie nic nie wnosi.
Tak też i Trzymaj "Młody":mrgreen:Lewonożny
Pozdrawiam
zadowolniony
Ja
Tak też i Trzymaj "Młody":mrgreen:Lewonożny
Nie taki juz mlody :wink:
T.
Nie taki juz mlody :wink:
T.
Trójka z przodu - znaczit mołodyj Parień:mrgreen:
A po pięćdziesiątce człek lepszy od Ferrari czy masserati tylko połówka do setki.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A po pięćdziesiątce człek lepszy od Ferrari czy masserati tylko połówka do setki.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:A mnie tam wystarcza już połówka bez setki :mrgreen:
A mnie tam wystarcza już połówka bez setki :mrgreen:
po setce Wysiadasz?:mrgreen::mrgreen:
50035
Pozdrawiam
opój
Ja
Wzięło mnie i natychło i natycha o!
róża w wodzie (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55630)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/06/normal_1-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55630)
Pozdrawiam
odnaleziony i natychnięty
Ja
Wzięło mnie i natychło i natycha o!
róża w wodzie (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55630)
https://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/18165/normal_1.jpg (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55630)
Pozdrawiam
odnaleziony i natychnięty
Ja
rewelacyjna fotka
moze napiszesz jakiegos tutoriala jak zrobiles tak wspaniale zdjecie
rewelacyjna fotka
moze napiszesz jakiegos tutoriala jak zrobiles tak wspaniale zdjecie
Dziękuję Ci Centus za uznanie!
Nagram tutorial na pewno, ale na razie jestem urobiony po pachy.
Pozdrawiam
urobiony
Ja
Wzięło mnie i natychło...No, nieźle Cię natychło :grin:
Zastanawiam się jakby to wyglądało, gdyby granica między różą a jej "odbiciem", nie była tak wyraźna :roll:. Rozmycie tej granicy, stworzyłoby MZ, wrażenie rozpuszczanie się róży.
Możesz spróbować?
PS
A jednak szkoda tego uciętego listka :wink:
No, nieźle Cię natychło :grin:
Zastanawiam się jakby to wyglądało, gdyby granica między różą a jej "odbiciem", nie była tak wyraźna :roll:. Rozmycie tej granicy, stworzyłoby MZ, wrażenie rozpuszczanie się róży.
Możesz spróbować?
PS
A jednak szkoda tego uciętego listka :wink:
Ach Ty upierdliwcze!:-P Jak ja Cię lubię, żeby nie wiem co, Helmuth zawsze cośk wynajdzie!:grin::grin:
Dzięki! Tacy szczególarze są baardzo potrzebni! Tak mogę tę granicę zlikwidować i jak tylko to zrobię to Ci wyślę.
Pozdrawiam
wyszczególniony
Ja
P.S.
Będzie i Salvadorowski kwiat ale trochę późnie.
Saboor bomba :D
No przecie u k@czego w wątku pisałem że pershinga stawiam, i jak pieprznę ...
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Dzięks mr. Di
Sie masz konkurent:grin:I teraz powiedz czyj diabeł starszy:grin::-P
Sie masz konkurent:grin:I teraz powiedz czyj diabeł starszy:grin::-P
Siemasz mistrzu!
:?::idea::?::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
lisiajamka1
26.06.11, 12:36
Ależ Cię natychło, aż zaniemówiłem z wrażenia - takie wrażenia :shock:
Ależ Cię natychło, aż zaniemówiłem z wrażenia - takie wrażenia :shock:
Ło matko Huca! Przez mnie?:shock: Ale się odniemówisz co nie??:mrgreen::mrgreen:
Dzięki!
Zdjęcie ekstra, ale kadr troszkę spaprałeś. Szkoda tego listka. Zazdraszczam i czekam na tutka
Zdjęcie ekstra, ale kadr troszkę spaprałeś. Szkoda tego listka. Zazdraszczam i czekam na tutka
Ano Brodaczu!
Listka szkoda, miałem go usunąć ale ... .:grin:
Byndzie tut.
pozdrawiam
Listochlastny
ja
Cześć Saboorze!
Zwodowana róża baaardzo udana. Zarejestrowała się świetnie, i mam nadzieję jej też wodowanie pomogło dla dłuższego trwania i dłuższej Twojej nią radości.
Pozdrawiam AP.
Ta róża jest świetna.
Pomysł i wykonanie rewelacyjne -gratuluję. :grin:
O Panie :shock: Róża w wodzie... :roll::mrgreen:
madziazywczak
27.06.11, 11:07
róża świetna
Cześć Saboorze!
Zwodowana róża baaardzo udana. Zarejestrowała się świetnie, i mam nadzieję jej też wodowanie pomogło dla dłuższego trwania i dłuższej Twojej nią radości.
Pozdrawiam AP.
Ano apz'ecie! Radości z nią co nie miara, choćby przez takie jak Twój wpisy i oceny w galerii.
Ta róża jest świetna.
Pomysł i wykonanie rewelacyjne -gratuluję. :grin:
Czołem rol6! Zamysł pierwotny był trochę inny bardziej w stronę Mirkowych storczyków, czyli nad taflą wody, ale jak już została zanurzona ... . Tak została.
O Panie :shock: Róża w wodzie... :roll::mrgreen:
Znaczy ten :shock: świadczy o tym że się podubuje? Lolita! Wystawiłem w galerii dla Cię tę różową coć Ci się spodobała, a Ty nawet nie zerkłaś:???:.
Czuję się nie doceniony i nie do zerkany:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgree n:
róża świetna
Witaj madziazywczak!
No od Ciebie usłyszeć pozytywną opinię można usłyszeć baardzo rzadko, więc z tym większą radością: dziękuję!
Znaczy ten :shock: świadczy o tym że się podubuje? Lolita! Wystawiłem w galerii dla Cię tę różową coć Ci się spodobała, a Ty nawet nie zerkłaś:???:.
Czuję się nie doceniony i nie do zerkany:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgree n:
Nie zerkłam (już zerkłam :wink:), bo po jakieś wsiach się tułałam cały weekend :wink:
Tak se mysle...
Saboor chyba juz czas przeniesc sie z sekcji dla poczatkujacych, do tej dla nie_poczatkujacych? Co Ty na to? Co inni na to? :cool:
Tomek
Tak se mysle...
Saboor chyba juz czas przeniesc sie z sekcji dla poczatkujacych, do tej dla nie_poczatkujacych? Co Ty na to? Co inni na to? :cool:
Tomek
Cześć Tomek!
Wiesz ... pomysł mi się podoba, ale to nie mnie o tym sądzić.:grin:
No Wiara jak Uznacie, tak będzie!:mrgreen:
Thomasso - masz świętą rację.
Saboor - w "Dla początkujących" czas założyć następny watek.
Może jakieś portreciki ?
Może jakieś portreciki ?
Czas pokaże ... .
Na głowie ma kraśny wianek,
W ręku zielony badylek,
A przed nią bieży baranek,
A nad nią leci motylek.
Polikarpus, tak wezwany,
Mędrzec wieliki, mistrz wybrany,
Prosił Boga o to prawie,
By uźrzał śmierć w jej postawie.
Gdy się moglił Bogu wiele,
Ostał wszech ludzi w kościele,
Uźrzał człowieka nagiego,
Przyrodzenia niewieściego,
Obraza wielmi skaradego,
Łoktuszą przepasanego.
Chuda, blada, żołte lice
Łszczy się jako miednica;
Upadł ci jej koniec nosa,
Z oczu płynie krwawa rosa;
Przewiązała głowę chustą,
Jako samojedź krzywousta;
Nie było warg u jej gęby,
Poziewając skrzyta zęby;
Miece oczy zawracając,
Groźną kosę w ręku mając;
Goła głowa, przykra mowa,
Ze wszech stron skarada postawa —
Wypięła żebra i kości,
Groźne siecze przez lutości.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Do galerii - Doskonałe. :lol::lol::lol:
Z dedykacją dla Jurec'a
króliczki playboya:
50270
Coś Ci się lustro rozmazło. :mrgreen: (w Olku).
Króliczki ?! O!hyda!
Do tego życzenia : koszmarnych snów!
Króliczki ?! O!hyda!
Do tego życzenia : koszmarnych snów!
Nie podobają Ci się? :cry::cry::cry:
A tyle szukałem, żeby paskudę znaleźć!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nie podobają Ci się? :cry::cry::cry:
A tyle szukałem, żeby paskudę znaleźć!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pe...Pe...Perwert jeden !
madziazywczak
28.06.11, 22:55
a mnie osiągnięty efekt się podoba. ma coś w sobie to "zdjęcie". ale jedna uwaga. należało u normalnej pani usunąć ramiączko koszulki bo u brzydkiej go nie ma
a mnie osiągnięty efekt się podoba. ma coś w sobie to "zdjęcie". ale jedna uwaga. należało u normalnej pani usunąć ramiączko koszulki bo u brzydkiej go nie ma
Od razu prostuję, żeby nie było nie jasności. To dzieło znalezione w sieci, nie jest mojego autorstwa.
Ale tak mnie Zachęciłaś że pomyślę nad realizacją pewnej chorej wizji.
"Chuda, blada, żołte lice
Łszczy się jako miednica;
Upadł ci jej koniec nosa,
Z oczu płynie krwawa rosa;"
dzięki za odwiedziny
Z ust mi to wyjąłeś.:grin:
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A co was na takie makabry wzielo? :twisted:
A co was na takie makabry wzielo? :twisted:
Ano szukam super oblecha do portretu dla Jurec'a:mrgreen:
Może jakieś portreciki ?
No to pojechałeś po medievalu. :)
Cny młodziku, Migdaliku,
Czerstwy rydzu,Ślepowidzu!
Kwiat mdleje, Więdnieje...
Śliczny Jasiu, Mowny szpasiu,
Mój słowiku, będzie zyku!
Szpaczkujesz, nie czujesz...:lol::lol::lol:
No to pojechałeś po medievalu. :)
Cny młodziku, Migdaliku,
Czerstwy rydzu,Ślepowidzu!
Kwiat mdleje, Więdnieje...
Śliczny Jasiu, Mowny szpasiu,
Mój słowiku, będzie zyku!
Szpaczkujesz, nie czujesz...:lol::lol::lol:
... Śmierć jak kot
Wpadnie w lot! (...)
Ukoli
Do woli.
Aż jękniesz
I pękniesz.
Saboor proszę nie dobijaj mnie. :grin:
No dobrze niech Ci będzie.
Paluszki masz pieszczone,
Ramiona toczone,
Ząbki z kości słoniowej,
Złotą włosów koronę. :-P
Saboor proszę nie dobijaj mnie. :grin:
No dobrze niech Ci będzie.
Paluszki masz pieszczone,
Ramiona toczone,
Ząbki z kości słoniowej,
Złotą włosów koronę. :-P
Dobra kończymy:mrgreen:
Goła głowa, przykra mowa,
Ze wszech stron skarada postawa —
Wypięła żebra i kości,
Groźne siecze przez lutości.
Mistrz widząc obraz skarady,
Żołte oczy, żywot blady,:mrgreen::mrgreen:
Sabooorze!, Jurec-u!
Drugą już dobę pojedynek na poezyję toczycie....
Nie czas aby już rozejm ogłosić, foty znów zacząć robić ?????
Pozdrawiam AP.
Zdjęcia zrobione tylko hydrochinonu niet. :mrgreen:
Upał
Przekombinowałeś za bardzo mój drogi... chyba... msz... :wink:
bardzo możliwe ... dzisiaj jestem jak samuraj po sepuku - otwarty na wszystko:mrgreen::mrgreen:
Bez przesady z tym przekombinowaniem. Pączki wyszły... prawie jak spod wody , albo spod PS-a.
W tym wątku nic nie jest przekombinowane , tu są wszystkie chwyty dozwolone ... i bardzo dobrze.
Mnie te róże podobają się bardziej niż mój krajobraz po HDR-owaniu.
Pozdrawiam AP.
Bez przesady z tym przekombinowaniem. Pączki wyszły... prawie jak spod wody , albo spod PS-a.
W tym wątku nic nie jest przekombinowane , tu są wszystkie chwyty dozwolone ... i bardzo dobrze.
Mnie te róże podobają się bardziej niż mój krajobraz po HDR-owaniu.
Pozdrawiam AP.
Dzięki APZ'ecie za interpretację własną i zrozumienie zasadności wątku!
Co do tekstu o HDR-owaniu tu się nie zgadzamy.
Aha! To miała być pustynna róża z foto-mruganą i gorącym falującym powietrzem:mrgreen::mrgreen:.
Pozdrawiam
hot air'owy
Ja
P.S.
Tutorial zrobiony czeka zatwierdzenie i na wrzutkę:lol:
... ludzie hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie
... i nie znajdują w nich, tego czego szukają ...
AdS-E
fajnie, że próbujesz.
... ludzie hodują pięć tysięcy róż w jednym ogrodzie
... i nie znajdują w nich, tego czego szukają ...
AdS-E
fajnie, że próbujesz.
Pewnie!
Nudno by było bez... .:mrgreen::mrgreen:
Płoszysz nowy narybek utrzymując ten watek pomiędzy zdjęciami początkujących. Wchodzi taki świeżak... ogląda takie cuda... i w panice ucieka ;-) Dawno należy sie przenieść do oceny zdjęć na ten przykład.
Gratuluje udanych fotek i życze powodzenia
Płoszysz nowy narybek utrzymując ten watek pomiędzy zdjęciami początkujących. Wchodzi taki świeżak... ogląda takie cuda... i w panice ucieka ;-) Dawno należy sie przenieść do oceny zdjęć na ten przykład.
Gratuluje udanych fotek i życze powodzenia
Przecie ja Rysiek_O nikomu nie bronię.:grin: Podoba się? Fajnie!
Pozdrawiam
Niebroniący
Ja
Ostatnie widziałabym czarno-białe albo w takiej jakiejś horrorowej konwencji. Chyba mnie tak natchnęły te obrazki poprzednie :grin:
Ostatnie widziałabym czarno-białe albo w takiej jakiejś horrorowej konwencji. Chyba mnie tak natchnęły te obrazki poprzednie :grin:
Mówisz - masz
50410
" Mówisz - masz"
Może sino-granatowe lub brązowo-żółte???
Jak tak można sobie pożyczyć to życzę sobie...też
Pozdrawiam AP.
" Mówisz - masz"
Może sino-granatowe lub brązowo-żółte???
Jak tak można sobie pożyczyć to życzę sobie...też
Pozdrawiam AP.
A prosz, prosz!
50413 50414
Granacik rewela. Dziękuję!
Pozdrawiam AP.
Kolor, kolor i tylko kolor :grin:
Generalnie wolę czyste, ale tym razem zdecydowanie kolorowe ;)
Pomysłu zbrakło i nasadziłem paskudników:-x
Tak mnie naszło, na wspominki:
każdemu według zasług
Sprawiedliwość Proletariatu albo ... (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55960)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/07/thumb_ten_za_odwage-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55960)
... temu za odwagę, temu za dzielność
temu niezłomność, temu za ducha moc
temu za czujność w dzień i w w noc ...
A koronkowe to za co ? :lol:
Super kadr.
Saboor lubie takie okienkowe fotki, swietnie.
A koronkowe to za co ? :lol:
Super kadr.
Za lojalność:mrgreen:
.....ostatnia fotka winna mieć tytuł OCZOPLĄS- dłuższe wpatrywanie grozi trwałym ubytkiem wzroku:d Dobre zdjęcie - ocena w galerii.
Jeżeli chodzi o poprzednią róże myślę sobie, że byłoby dużo lepiej gdyby nie została zrobiona w tak ostrym słońcu.
ps
- i gdzie ta kawa z prądem?? na marno przyszedłem ..........
.....ostatnia fotka winna mieć tytuł OCZOPLĄS- dłuższe wpatrywanie grozi trwałym ubytkiem wzroku:d Dobre zdjęcie - ocena w galerii.
Jeżeli chodzi o poprzednią róże myślę sobie, że byłoby dużo lepiej gdyby nie została zrobiona w tak ostrym słońcu.
ps
- i gdzie ta kawa z prądem?? na marno przyszedłem ..........
Sie podaje!
50583
każdemu według zasług
Sprawiedliwość Proletariatu albo ... (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55960)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/07/thumb_ten_za_odwage-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-55960)
... temu za odwagę, temu za dzielność
temu niezłomność, temu za ducha moc
temu za czujność w dzień i w w noc ...
Świetne - komentarz w galerii - skojarzenie zupełnie inne.
Próbowałeś sepii ? I literek w okienkach. :mrgreen:
Świetne - komentarz w galerii - skojarzenie zupełnie inne.
Próbowałeś sepii ? I literek w okienkach. :mrgreen:
Jasne!
Jutro powybijam szyby i zobaczę jak wyjdzie.
iszi! podano kawę z prądem:mrgreen:
Rysiek_O Nie ciekawe są kolory budynków "socrealu":???:
W kolorze tak:
50584
Jasne!
iszi! podano kawę z prądem:mrgreen:
..........idę pobiegać, później na siłownie a na koniec kilka km na basenie - k..... mocna ta kawa z prądem
Rysiek_O Nie ciekawe są kolory budynków "socrealu":???:
Masz rację! To juz czarno biały wygląda lepiej.
każdemu według zasługNo kurna! :shock:
Wystarczy, że mnie chwilę nie było a tu takie rzeczy!
Świetne :grin:
No kurna! :shock:
Wystarczy, że mnie chwilę nie było a tu takie rzeczy!
Świetne :grin:
Aaa! Miło, miło, a gdzie Żeś się Waść podziewał??
W kolorze czy nie i tak drzewnianny jest !
każdemu według zasług
Bezbledna ta "szachownica". Swietnie wypatrzone!
Surowa, sterylna brzydkosc tej fasady naprawde niezle oddzialuje na ogladajacego.
T.
Bezbledna ta "szachownica". Swietnie wypatrzone!
Surowa, sterylna brzydkosc tej fasady naprawde niezle oddzialuje na ogladajacego.
T.
Ponoć jeżeli odczucia odbiorcy, są zgodne z zmierzonym przekazem to "dzieło" jest dobre.:grin:
W kolorze tak:
50584
Windows sp1 z zaporą systemową.Tu okienko otwarte tu uchylone az teraz czekam na viste.
Windows sp1 z zaporą systemową.Tu okienko otwarte tu uchylone az teraz czekam na viste.
:grin::grin:
Świetne
Wykorzystałeś może Plugin "potop"? Czy jakoś tak się nazywa...
herbie_mp!
Odnośnie róży z galerii: Wiercisz dwa otwory w monitorze od góry jeden wlew i jeden odpowietrzający, lejesz wodę(cisowiankę) do żądanej wysokości, Robisz PrtScr i gotowe!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pozdrawiam
zalany
Ja
herbie_mp!
Odnośnie róży z galerii: Wiercisz dwa otwory w monitorze od góry jeden wlew i jeden odpowietrzający, lejesz wodę(cisowiankę) do żądanej wysokości, Robisz PrtScr i gotowe!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pozdrawiam
zalany
Ja
Wypróbowałem... Ale mam gdzieś nieszczelność... Z głośników pod monitorem woda mi się wylewa...
:wink::wink::wink:
Wypróbowałem... Ale mam gdzieś nieszczelność... Z głośników pod monitorem woda mi się wylewa...
"Woda napotykając na otwór, czyli szczelinę, wypływa. Praw fizyki pan nie zminisz i nie bądź pan rura !"
Eee bo do tego trza monitora z dobrze uszczelnionym korpusem w systemie 4/3 mon-3:wink::mrgreen:
"posadziłem drzewo, na moim balkonie
duże silne drzewo, bardzo dbałem o nie"
50984
Bardzo fajne zdjęcie. Akurat mi skojarzyło się z czarnobylskimi klimatami ;)
Może wersja IR? :)
Bardzo fajne zdjęcie. Akurat mi skojarzyło się z czarnobylskimi klimatami ;)
Jak nie rozpirzą, to zrobię.:grin:
Ciekawe to drzewo - parę lat mu tam nikt nie przeszkadzał...
Pozdrawiam AP
W konwencji B&W ma wyrazisty klimat.
Bardzo jestem ciekaw :roll:
Zostawcie drzewko tak jak jest B&W, nie sadze aby w IR mialo ten sam klimat.:roll:
Zostawcie drzewko tak jak jest B&W, nie sadze aby w IR mialo ten sam klimat.:roll:
Nie będzie miało! Ale tak z ciekawości sobie zobaczę (to taki oblech) :-D
ciekawy klimat ma ten balkon zastanawiam się jak takie drzewko rosło by na moim balkonie albo 2 i hamak ..... pozdrawiam :wink:
ciekawy klimat ma ten balkon zastanawiam się jak takie drzewko rosło by na moim balkonie albo 2 i hamak ..... pozdrawiam :wink:
A Witaj!
Długo Byś nie pomieszkał:mrgreen:
To nie donica:grin: Ona brzózka w balkon i ścianę korzenie zapuściła:mrgreen::mrgreen:
jak bylem mały zawsze chciałem mieszkać na drzewie ...
jak bylem mały zawsze chciałem mieszkać na drzewie ...
Normalka - atawizm:grin::grin:
W konwencji B&W ma wyrazisty klimat.
Zgadzam się. Ładnie wyrosło. :-P
Filozofije różniaste czyli:
"Komu bije dzwon" (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-56424)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/07/thumb_komu_bije_dzwonS_TOP2_SOFT-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-56424)
__________________________________________________ ____________
Zgadzam się. Ładnie wyrosło. :-P
Czołem Mysik!
Gdzie Żeś była, Co Robiła?:grin:
Fajnie Żeś do mnie Trafiła ... .:grin:
gonia! "Anielskie Trąby" to będą na SOAMW (Sądzie Ostatecznym Anny Marii Wesołowskiej) :mrgreen:
gonia! "Anielskie Trąby" to będą na SOAMW (Sądzie Ostatecznym Anny Marii Wesołowskiej) :mrgreen:[/QUOTE]
Może i będą ja tam na Sądach Ostatecznych nie bywałam... ;-)
A propos "komu bije dzwon'ek" tak rzekłam boć to-to ziele to
1. datura,
2. bieluń,
3. anielskie trąby,
4. jest trująca....
5. inne propozycje... :mrgreen:
gonia! "Anielskie Trąby" to będą na SOAMW (Sądzie Ostatecznym Anny Marii Wesołowskiej) :mrgreen:
Może i będą ja tam na Sądach Ostatecznych nie bywałam... ;-)
A propos "komu bije dzwon'ek" tak rzekłam boć to-to ziele to
1. datura,
2. bieluń,
3. anielskie trąby,
4. jest trująca....
5. inne propozycje... :mrgreen:[/QUOTE]
6. Brugmansia sanguinea
Śliczna, dzwoniąca trąba :grin:
Szkoda że ma tak mało miejsca :???:
Śliczna, dzwoniąca trąba :grin:
Szkoda że ma tak mało miejsca :???:
helmuth, magnum Panowie! Nie ma prawa mieć więcej, bo Byście się dopatrzyli: Komu on bije, ten dzwon znaczy się.:grin:
robert1088
22.07.11, 22:20
Doskonały ten dzwon
Doskonały ten dzwon
A dziękuję! Miło czytać!
Pozdrawiam
zadowolniony
Ja
Ostatnie kwiaciory, musiałem się odstresować i powstały one:
1
51694
2
51696
2 to emisja programu dla florystów, w telewizoni z lat 70tych - granit czy beryl, nie pamiętam no w każdym razie jakiś kamulec.:grin:
IMHO zdecydowanie wole nr 1. Jeszcze jakby ta ramka w miejscu gdzie wchodzi pod kwiat byla taka przycieniowana, to bylby mjut :)
T.
Pierwszy wolę :)
2 to emisja programu dla florystów, w telewizoni z lat 70tych - granit czy beryl, nie pamiętam no w każdym razie jakiś kamulec.:grin:
To jest Topaz 3D :-P
Kwiat wyłazi z ekranu a listki, które zostały, rozmazało bo antena źle ustawiona :mrgreen:
Pierwszy wolę :)
To jest Topaz 3D :-P
Kwiat wyłazi z ekranu a listki, które zostały, rozmazało bo antena źle ustawiona :mrgreen:
No kurtka! Widziałem, że coś z odbiorem nie tak.:mrgreen:
K_Puchatek
24.07.11, 15:22
Lilije świetne i kapitalny pomysł z tą ramką 3D...
W dzwonku za kolegami - brakuje mi trochę przestrzeni...:roll:
Pozdrawiam
"Cień rzuca lilija
i płatki podwija"
"Ramkę liliją zasiewa, Zasiewając tak śpiewa: ... " (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-56475)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/07/thumb_lilja_ramka_1024_cien-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-56475)
[CENTER]"Cień rzuca lilija
i płatki podwija"
Nooo! Teraz jest moc :)
T.
Lilije świetne i kapitalny pomysł z tą ramką 3D...
W dzwonku za kolegami - brakuje mi trochę przestrzeni...:roll:
Pozdrawiam
K_Puchatku! Jak fajnie, Żeś zawitał! Lelija to pomysł zerżnięty od naszego Messer'a kwiatowwego mirek54(dziękuję Mireczku), ale tak mi się spodobał, że go sobie wziąłem i "pożyczyłem".:grin:
Pozdrawiam
pożyczalski
Ja
bardzo ładnie , gratuluje Saboorku
waruga, robm28 Witam w moich progach!
Jak zwykle serdecznie cieszę się z pozytywnych wrażeń, jakie na Was wywarła lelija.
robm28! Zaglądaj częściej, rzadko ktoś używa zdrobnienia mojego nick'a.:grin:
Ja tu jestem cały czas. Tylko po cichaczu. Skomentuje jak coś spartoczysz:D :D Pozdrawiam
aaaa kwiatek na 4+ lub 5- bo światełko za ostre ...
Ja tu jestem cały czas. Tylko po cichaczu. Skomentuje jak coś spartoczysz:D :D Pozdrawiam
aaaa kwiatek na 4+ lub 5- bo światełko za ostre ...
ockey! 5- lepiej wygląda:mrgreen::mrgreen:
waruga, robm28 Witam w moich progach!
Jak zwykle serdecznie cieszę się z pozytywnych wrażeń, jakie na Was wywarła lelija.
robm28! Zaglądaj częściej, rzadko ktoś używa zdrobnienia mojego nick'a.:grin:
Będę tu często zaglądał, bo jest co oglądać a dodatkowo zastanawiam się poważnie nad xz 1 i bardzo dokładnie przyglądam się tym zacnym sampelkom - pozdrawiam raz jeszcze
Będę tu często zaglądał, bo jest co oglądać a dodatkowo zastanawiam się poważnie nad xz 1 i bardzo dokładnie przyglądam się tym zacnym sampelkom - pozdrawiam raz jeszcze
-- gdzie te sample można znaleźć??... też by sie małpka przydała
Widzę, że Mirkowy pomysł został zakupiony i zmodyfikowany . Jak dla mnie - 2.
Patrząc na te prace - można by Ci życzyć stresu codziennie, ale ja taki złośliwy nie będę.
Pozdrawiam z deszczowej Małopolski Zachodniej. AP.
Widzę, że Mirkowy pomysł został zakupiony i zmodyfikowany . Jak dla mnie - 2.
Patrząc na te prace - można by Ci życzyć stresu codziennie, ale ja taki złośliwy nie będę.
Pozdrawiam z deszczowej Małopolski Zachodniej. AP.
Na Mazowszu tyż lei.:mrgreen:
Dzięki APZ'ecie! Miałem odłożone foty, ale motywacji i koncepcyji jakowejś zbrakło.
W ciągu dwu dni stwierdziłem, że photoshop to super sprawa na stres!:grin:
Pozdrawiam
wyluzowany
Ja
że photoshop to super sprawa na stres!:grin:
To instalnij se ze 4 giga pluginow do niego i tak se kliknij kazdym na fotke-pogadamy wtedy:grin::-P
Klik i ameryka,klik i kicha,klik-o co to?,klik o ja cie,klik mam cie:wink::wink::wink:
Taki z Ciebie kolega? Taki?
To ja dzisiaj do ogrodu botanicznego pojechałem i latałem godzinę wokół lilijek a Ty takie coś tu wstawiasz?
Wyjdź!
;)
To instalnij se ze 4 giga pluginow do niego i tak se kliknij kazdym na fotke-pogadamy wtedy:grin::-P
Klik i ameryka,klik i kicha,klik-o co to?,klik o ja cie,klik mam cie:wink::wink::wink:
Ja z tym co mam kołowacizny czasem dostaję.:grin::-P
Taki z Ciebie kolega? Taki?
To ja dzisiaj do ogrodu botanicznego pojechałem i latałem godzinę wokół lilijek a Ty takie coś tu wstawiasz?
Wyjdź!
;)
Quentin'ku drogi! Wrzucaj swoje, co by można było oko nacieszyć!
Wyjszłem jak Wrzucisz - wrócę!:grin:
Ja z tym co mam kołowacizny czasem dostaję.:grin::-P
No to wiecej Ci nie bede nic sugerowal.
Ale se ulozylem sprawy:wink:
No to wiecej Ci nie bede nic sugerowal.
Ale se ulozylem sprawy:wink:
Te młody! Ty mi tu nie cwaniakuj, tylko do roboty! I tłumaczyć i uczyć, a nie się o****ć i kombinować. Jak tu od roboty się migać!:grin:
Saboor, nie mozna cie ani przez chwile zostawic bez opieki :wink:
Ja mam ciagle stres po robocie, wiec chyba tez sie zabiore za kwiatki....rybki nie uciekna :-P
Saboor, nie mozna cie ani przez chwile zostawic bez opieki :wink:
Ja mam ciagle stres po robocie, wiec chyba tez sie zabiore za kwiatki....rybki nie uciekna :-P
To się mną Opiekuj!:mrgreen: Nie mam nic na przeciw!:grin::grin:
P.S.
fajnie Żeś z wody wylazła, no ileż można tak na bezdechu siedzieć???:shock::mrgreen:
To się mną Opiekuj!:mrgreen: Nie mam nic na przeciw!:grin::grin:
No to zapisz sie na liste oczekujacych :-P:-P:-P
No to zapisz sie na liste oczekujacych :-P:-P:-P
Żeś się deklarowała to teraz mnie Wpisuj!:-P
Żeś się deklarowała to teraz mnie Wpisuj!:-P
Zostales zapisany jako numer: 16855247
Moze w kolejnym wcieleniu :lol:
Pamietaj, ze masakrer to ja.... :twisted:
Zostales zapisany jako numer: 16855247
Moze w kolejnym wcieleniu :lol:
Pamietaj, ze masakrer to ja.... :twisted:
Zapisałem! Lubię ... masakry hy hy hy! Buahahahahaha
http://gify.joe.pl/gifs/zawody-i-ludzie/drwale/facet-w-masce-z-pila.gif
Pozdrawiam
masakrujący
Ja
No i nie wytrzymałem! Jak pisałem kurokial'owi; zerżnąłem pomysła:
"Daleko poszła, z daleka przyszła"
51872
Pozdrawiam
zelektryzowany
ja
Ladne:)
Mam tylko nadzieje ze teraz nie kazde bedzie fractalem:p
pozdro
Ladne:)
Mam tylko nadzieje ze teraz nie kazde bedzie fractalem:p
pozdro
Sił trza było spróbować.:-P Jak jest dobrze to wracam do swoich cudów, jak nie też wracam do swoich cudów!:mrgreen::mrgreen:
Ale się porobiło - kwiaty to czy neony ? :mrgreen:
Ale się porobiło - kwiaty to czy neony ? :mrgreen:
Zależy to w której ręce Trzymasz kwiatka!
Bo to się robi tak:
lejesz wodę do żelaznej michy
podłączasz żelazną michę po prąda
gasisz światło
bierzesz kwiatka
włazisz do michy
kwiatek jako odbiornik świeci
Jak Trzymałeś w prawej, to neon.
Jak w lewej to Ci wszystko jedno przeszło przez serducho i ... jest kwiatek:mrgreen:
Zależy to w której ręce Trzymasz kwiatka!
Bo to się robi tak:
lejesz wodę do żelaznej michy
podłączasz żelazną michę po prąda
gasisz światło
bierzesz kwiatka
włazisz do michy
kwiatek jako odbiornik świeci
Jak Trzymałeś w prawej, to neon.
Jak w lewej to Ci wszystko jedno przeszło przez serducho i ... jest kwiatek:mrgreen:
Tuuuutka zrob:-P
Tuuuutka zrob:-P
Ne mogę:???: trzymałem kwiatka w lewej ręce :twisted:
To kto napisał tego posta? :shock:
To kto napisał tego posta? :shock:
Jaaaaaa!!!!!
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/07/ghost01-1.gif
źródło (http://www.webweaver.nu/clipart/img/holidays/halloween/ghost01.gif)
Aaa! Teraz poznaję :mrgreen:
Jaaaaaa!!!!!
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/07/ghost01-1.gif
źródło (http://www.webweaver.nu/clipart/img/holidays/halloween/ghost01.gif)
:lol::lol::lol::lol::lol:
:lol::lol::lol::lol::lol:
A podobno w ten sposób poruszają się tylko niektóre kobiety????
A podobno w ten sposób poruszają się tylko niektóre kobiety????
Moze tesciowa? :mrgreen:
Jak pewnie Zauważyliście, powstał wątek: Tutoriale Saboor'a (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?goto=newpost&t=78803)
i podpięte pod niego różne tutki mojego autorstwa.
Mam taki dziki pomysł: może znalazłoby się kilka osób, chcących spróbować swoich sił z obróbką fot, tylko metodą z danego tutorialu.
Jeżeli tak, wrzucajcie swoje prace do wątków z tutkami ok.?
Pozdrawiam
szalejący z tutorialami
Ja
Jak pewnie Zauważyliście, powstał wątek: Tutoriale Saboor'a (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?goto=newpost&t=78803)
i podpięte pod niego różne tutki mojego autorstwa.
Mam taki dziki pomysł: może znalazłoby się kilka osób, chcących spróbować swoich sił z obróbką fot, tylko metodą z danego tutorialu.
Jeżeli tak, wrzucajcie swoje prace do wątków z tutkami ok.?
Pozdrawiam
szalejący z tutorialami
Ja
Widze,ze nikt nie skory do prezentacji,jak cos znajde z grupy artyzmu i doskonalosci stosowanej to wstawie.
Z zupełnie innej beczki ... kanapka z Krościenka upss! Ortonaaa!
1
52057
2
52058
3
52059
w/g Kardynała Richelieu:-P:grin::grin:
Pozdrawiam
kanapkowy
Ja
Oj dawno mnie tu nie było. Widzę sporo nowych zdjęć i kombinacji, zresztą bardzo udanych :grin:
Saboor swietne :smile:
fajnie waruga, ale któree??:grin::grin:
Oj dawno mnie tu nie było. Widzę sporo nowych zdjęć i kombinacji, zresztą bardzo udanych :grin:
Ano prawda! Dawno!
Mam nadzieję Iza,że teraz będzie "Cię więcej" w wątku!
Pozdrawiam
ciągle ten sam
Ja
Jak dla mnie nr 2. 1 i 3 przekombinowane.
T.
Jak dla mnie nr 2. 1 i 3 przekombinowane.
T.
Ściema Mr.T!
Fajnie, konkretnie i bez bólu.:grin:
Wszystkie kanapki dobre.Od wlasciciela kadru zalezy co nam chce pokazac.Wklepanie maski i uzycie pedzla pozwala na modyfikacje w niektorych partiach kadru.Tylko mozna niebezpiecznie sie zwrocic do metody tilt schifta i tym sposobem bedziemy prekursorem "kanapki z przesunieta osia obrazu"
Ot i sedno!
Prawdziwą kanapką Ortona jest tylko pierwsza fota!:grin:
Druga ma maskowane miasteczko, a trzecia niebo.
oczywiście wszystkie trzy mają "wyśrubowane" ustawienia, dla podkreślenia efektu.
Jak pisałem: będzie tutek o tej metodzie, a jak się Kardynał zgodzi dołączę akcję do PS'a dla grzecznych OlyManiaków.:grin:
Z tym Ortonem to trzeba uważać żeby nie przedobrzyć jak np w 1 zdjeciu. Ja robię tą kanapkę tak- dokładnie jak Orton - jedno zdjęcie ostre, drugie całkowicie nieostre - lub z taką głebią aby to co chcemy było podkreślone lub nie etc i nakładam warstwy na siebie w ps. W drugim przypadku poprostu zmazuje gumką poszczególne pole obrazu.
ps fajny kadr, 2 mi sie najbardziej podoba- choć nieprawdziwa;)
Z tym Ortonem to trzeba uważać żeby nie przedobrzyć jak np w 1 zdjeciu. Ja robię tą kanapkę tak- dokładnie jak Orton - jedno zdjęcie ostre, drugie całkowicie nieostre - lub z taką głebią aby to co chcemy było podkreślone lub nie etc i nakładam warstwy na siebie w ps. W drugim przypadku poprostu zmazuje gumką poszczególne pole obrazu.
;)
Iszi,ale Orton w swoich kanapkach nie uzywal do tego efektu PS.To tylko jego liczni nasladowcy w PS usiluja osiagnac to co on, w sposob bardziej lub mniej skuteczny.W duzej czesci raczej mniej niz bardziej:wink:
Iszi,ale Orton w swoich kanapkach nie uzywal do tego efektu PS.To tylko jego liczni nasladowcy w PS usiluja osiagnac to co on, w sposob bardziej lub mniej skuteczny.W duzej czesci raczej mniej niz bardziej:wink:
Wiem, że nie używał psa, nie miał aparatu cyfrowego etc; --- chodziło mi o scalenie 2 zdjęć z różną głębią ostrości ......bo jak pamiętam kiedyś o Nim czytałem - to coś takiego robił, bodajże jeszcze lekko prześwietlał jedno ze zdjęć...
....znalazłem dokładnie wygląda to tak (oryginalna strona autora)
a jednak używa PS;)
http://www.michaelortonphotography.com/ortoneffect.html
.....zobaczcie też galerię
Była 2 w galerii, nie spodobało się - do kosza :-D
Trochę chaotycznie "bitwa o Łomianki 1939"
154609 254610 354604
454611 554608 654612
754606 854605 954607
Obróbka mi nie leży... Na pierwszym i ostatnim zdjęciu widać najbardziej o co mi chodzi. Jakoś tak mocno wygładzone.
Jako reportaż fajne połapane kadry, a trójeczka fantastyczna:twisted:.
Pozdrawiam
Obróbka mi nie leży... Na pierwszym i ostatnim zdjęciu widać najbardziej o co mi chodzi. Jakoś tak mocno wygładzone.
Jako reportaż fajne połapane kadry, a trójeczka fantastyczna:twisted:.
Pozdrawiam
Cześć Brodaczu!
No Popatrz jakie to paradoksy powstają! Wiesz że te foty nie były wygładzane? Przeciwnie, wyciągane detale osób i umundurowania. Może dla tego takie wrażenie?
Aaaa i usuwany kolorowy szum.
w następnej wrzucie Zobaczysz jak kończą reporterzy wojenni ;-)
Cześć Brodaczu!
No Popatrz jakie to paradoksy powstają! Wiesz że te foty nie były wygładzane? Przeciwnie, wyciągane detale osób i umundurowania.
Jak ty to widzisz,zem nieogolony.Paradoksem jest to ze dokladnie rezysery inscenizacje zrobili.Siegnelem do zrodel,i...54617.Az sie boje spytac czy to Twoje nastepne wcielenie,i czy czasem nie widzisz swiatelka w tunelu:wink::grin::grin:
Jak ty to widzisz,zem nieogolony.Paradoksem jest to ze dokladnie rezysery inscenizacje zrobili.Siegnelem do zrodel,i...54617.Az sie boje spytac czy to Twoje nastepne wcielenie,i czy czasem nie widzisz swiatelka w tunelu:wink::grin::grin:
Mirrek! Przy tobie IPN, UB, SB i Stasi wymiękają! :mrgreen:
I proszę tu publicznie nie grzebać w mojej przeszłości!!
Giermance takie gładkie, bo może dobrze odżywione ? Więcej surowości wszak by się przydało. A może - Saboor`ze - popadłeś w takie skrzywienie, że w każdą fotę musisz zaingerować, a tu może za bardzo ?
Ale kłęby ogniowo-dymne barrrdzo plastyczne.
Możee ... kontynuuję i jak uporządkuję to dam.
znam ten efekt zmiękczenia jaki widać na tych tzw tutaj giermancach :D lubię go (trawa itp), ale faktycznie na ludziach nie zawsze korzystnie wygląda. Tu akurat mi specjalnie nie przeszkadza, ale mnie najbardziej podobają się zdjęcia 5,6,7 z naciskiem na 6 i 7 za złapane momenty :)
Cd.
1054647 1154643 1254642
1354646 1454644 1554648 1654651
1754645 1854649 1954652 2054653
2154650 2254654 2354655 2454656
Zakończenie:
Pirotechnika
wystrzał nie tyka
a w reportera
trafia cholera
2554662 2654663
Zakończenie:
Pirotechnika
wystrzał nie tyka
a w reportera
trafia cholera
2554662 2654663
Tak.... mnie najbardziej się ten finał podoba , lej i jego wypełnienie na sam koniec opowieści.
Pozdrawiam AP.
Tak.... mnie najbardziej się ten finał podoba , lej i jego wypełnienie na sam koniec opowieści.
Pozdrawiam AP.
Jasne poniał :-D
Ale zakończenie miodek, nie? :mrgreen:
Ahhhh, Mon Dieu...
Ależ się cieszę Drogi Saboorze, żeś Ty to przeżył :mrgreen:
Ahhhh, Mon Dieu...
Ależ się cieszę Drogi Saboorze, żeś Ty to przeżył :mrgreen:
Heh! Lekko nie było! :-D ale czego się nie zrobi dla ... dokumentu? :mrgreen:
Sympatyczna relacja foto:)
pozdro
Saboor trzeba se bylo chociaz w noge strzelic, to pikne sanitaruiszki by sie toba opiekowaly :-P
Saboor trzeba se bylo chociaz w noge strzelic, to pikne sanitaruiszki by sie toba opiekowaly :-P
Poczekam do Rabki:razz:
Jasne poniał :-D
Ale zakończenie miodek, nie? :mrgreen:
Się zgadzam - sam mniód, jak to mawiał jeden z moich kolegów w dawnych studenckich czasach.
AP.
naszkle mi się ukazało
Naszkla oświecona (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-60499)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/01/thumb_naszkla-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-60499)
Naszkle ukazują się z rana, po czem gzieś lezą, no i płochliwe nie są. Ta to naszkla oświecona.