PDA

Zobacz pełną wersję : Kasia Kowalska ;)

Pieciek
1.02.09, 01:46
Witam

Ostatnio wspominałem ze wybieram sie na wazny dla mnie koncert, Kasi slucham od ok. 13 lat i dopiero mialem pierwszy raz okazje byc na jej koncercie, dlatego sie przygotowywalem maksymalnie aby byc gotowym na wszelkie scenariusze - FL-50 w kieszeni, ZD 50mm f/2 pod scena, troche 70-300 w polowie widowni, grip z 2 bateriami zeby nie padly, 4 karty w kieszeni, fotki w rawach (co sie okazalo ze potem mnie uratowało)... a jak sie porusza na wozku po kinie ktore ma mase schodów ze świadomością ze zjechać po nich to nie problem, gorzej z wjechaniem (czyli mialem jedną szanse zrobic zdjęcia od ostatniego rzędu przez środek odległości, po samiutką scene - cofnąc sie nie mogłem, bo bym nie wjechał po schodach pod górke ;) ale zrobiłem kilka fot ZD 70-300 z ostatniego rzędu i stwierdziłem, że tak się nie da pracowac i zjechałem odrazu na sam dół i robiłem ZD 50mm f/2 - efekt możecie zobaczyć tutaj - co o nich sądzicie? :)

http://foto.yapis.net/zdjecia.php?kategoria=reportaze&album=kowalska2009

Pozdrawiam,

Pieciek

:esystem2::esystem:

J.Graph
1.02.09, 01:53
Szczerze ?? Mi sie podoba tylko jedno zdjęcie ... to w b/w ...
Czadowe ;)

Skromnie bo na koncertach sie nie znam :(

Pozdrawiam.

k@czy
1.02.09, 08:12
zgodze sie z j.graph'em... latwo nie miales...
zapytam z ciekawosci: nawet na koniec koncertu nie zapalily sie na chwile swiatla na calej scenie i widowni?
monotonnie dosyc...

rocco
1.02.09, 11:17
Trudne bardzo warunki, ciemno.
Fotka w BW wygląda najlepiej, może dałoby się jeszcze kilka przekonwertować? Na takich mniej przeszkadza szum niż w kolorze.
PS
Lubię Kasię, fajnie się ogląda te fotki :)

Karol
1.02.09, 11:42
Szkoda, że nie ma exifów.

Pieciek
1.02.09, 16:47
Szkoda, że nie ma exifów.

Właśnie nie ma exifów bo wszystkie fotki były z rawów wywołane a potem w PS wystrzanie, odszumianie itd... i exify poszły - ale exify wyglądały mniej wiecej tak - iso200 lub 1600 (ze skrajnosci w skrajnosc:) ), f2 i 50mm ogniskowa, czas 1/15, 1/25sek

:esystem::esystem2:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

zapytam z ciekawosci: nawet na koniec koncertu nie zapalily sie na chwile swiatla na calej scenie i widowni?
monotonnie dosyc...

No moje pole popisu to tylko szerokość sceny, z lewej strony było troche wiecej światła, ale z kolei miedzy mną a kasią stały statywy z mikrofonami, wiec co z tego jak zdjecie technicznie dobre by było, ale na głównym planie statyw... a oczy mam tak na wysokości mniej wiecej stojącej osoby klatki piersiowej, jak bym stał to moze bym sie wyciągnął zeby nie chwycić statywów, no ale coż, trzeba wykorzystywac to co sie udaje ... :) światła sie paliły na początku imprezy jak stałem jeszcze na samym końcu i próbowałem coś 70-300 zdziałać, ale kaśka tak latała, że przy f4,5 nic z tego nie wyszło :( a potem już raczej punktowe, a w ogóle nasz miejscowy oświetleniowiec chyba nie za bardzo zna sie na rzeczy bo lepiej było widac zespół niz ją :/ stała przed światłami...

monotonnie dosyc...

Trudne bardzo warunki, ciemno.
Fotka w BW wygląda najlepiej, może dałoby się jeszcze kilka przekonwertować? Na takich mniej przeszkadza szum niż w kolorze.
PS
Lubię Kasię, fajnie się ogląda te fotki :)

Właśnie sie zastanawiam czy nie zmienić wszystkich na BW, bo tak teraz stwierdziłem, że jedno BW wsród 22ch troche dziwnie wygląda...

Szczerze ?? Mi sie podoba tylko jedno zdjęcie ... to w b/w ...
Czadowe ;)

Skromnie bo na koncertach sie nie znam :(

Pozdrawiam.

Szczerze J.Graph, to mi też, patrząc obiektywnie po przespaniu sie z ta galeria ;) ale przerobić na BW to chwila moment ;)

Karol
1.02.09, 17:57
iso200 lub 1600 (ze skrajnosci w skrajnosc:) ), f2 i 50mm ogniskowa, czas 1/15, 1/25sek

OK, widzę, że żyłowałeś jak mogłeś, warunki faktycznie bardzo ciężkie...

icelander
1.02.09, 19:57
a ja miałem okazję spędzać sylwestra z panią KK. Miała występ na Rynku Gł, my imprezowaliśmy w Sukiennicach - w biurze w podziemiu. Nagle kelner przychodzi i mówi, że na korytarzu jakaś kobieta z dzieckiem siedzi w niewygodnym miejscu. Okazało się że to Kasia Kowalska z małym Ignacym (5m-cy). Więc zaprosiliśmy i sylwestrowaliśmy w towarzystwie jej i jej rodziny. B sympatyczna osoba. A olek? został w domu...

Darekw1967
1.02.09, 20:29
ale zrobiłem kilka fot ZD 70-300 z ostatniego rzędu i stwierdziłem, że tak się nie da pracowac i zjechałem odrazu na sam dół i robiłem ZD 50mm f/2 - efekt możecie zobaczyć tutaj - co o nich sądzicie? :)

Mi sie na koncercie ZD 70-300 nie sprawdzilo.

Za ciemne i za wolne.

Pieciek
4.02.09, 17:53
Mi sie na koncercie ZD 70-300 nie sprawdzilo.

Za ciemne i za wolne.

Mi sie sprawdziło w jednym przypadku na 660 :)http://foto.yapis.net/zdjecie.php?kategoria=reportaze&album=kowalska2009&id=484 <- tutaj

Reszta to 50ka f2, nie chciałem ryzykować chociaż w sumie miałem 4 karty w kieszeni "na zapas". A co do Kasi jako osoby - też mnie ujeła swoja "normalnością" a nie byciem gwiazdą... normalna zwyczajna kobieta... bardzo dobrze mi sie z nią rozmawiało :) może coś z tej mojej twórczości trafi na jej strone www - jak już trafi to się pochwalę :) - bo jak by nie było dla mnie to jakiś sukces...

Pieciek
12.02.09, 03:18
Witam,

Tak, jak obiecywałem, tym razem, moge sie poszczycic fotkami (ktore juz widzieliście) zamieszczonymi na stronie oficjalnej Kasi Kowalskiej.
Niby nic, ale to dla mnie ma ogromne znaczenie... :) byc przez parenascie lat wpatrzonym w kogos praktycznie jak w obrazek (No może przesadziłem, ale prawie...:) ), aż tu nagle ten ktos stwierdza, że mu sie twoje zdjecia podobają i chce je miec :)

http://www.kasiakowalska.pl/#/galeria.full.498b41ca63ce2

Prosze :)))

Pozdrawiam,

Pieciek

:esystem2::esystem:[/quote]

rocco
12.02.09, 08:25
Moje serdeczne gratulacje :)
Tez lubię piosenki Kasi więc Cię rozumiem.

PS
Popatrzyłem sobie trochę na galerie na jej stronce i twoje fotki to jedne z ciekawszych tam, niektóre są, delikatnie mówiąc, do niczego.

jerryg3
17.02.09, 20:39
Z całym szacunkiem, ale na nie. Te, które widziałem w niczym mnie nie ujmują, część jest nieostra. Nie narzekajcie na światło, bo to było jedno z lepszych świateł. Te, które widziałem na stronie, to... No cóż, jeśli innych fotografów są gorsze, to współczuje Kasi.
ps. oczywiście to tylko moje zdanie i nie twierdzę, że zrobiłbym lepsze zdjęcia. PZD

mariush
17.02.09, 20:44
No i gratuluję!
Bardzo dobre jest przedostatnie zdjęcie, czarnobiałe, z promieniami zza pleców.

jerryg3
17.02.09, 21:02
Jakoś w czasy naświetlania nie za bardzo wierzę. Co do foty BW, zgodzę się, jest najlepsza.
Co do 70-300 sprawdziłby się. To zdjęcie, które podałeś jest złe. Ja robiłem kitowymi 40-150. Zobacz i oceń.

cypisek
17.02.09, 21:33
Gratulacje! To musi być dla Ciebie wielka satysfakcja z wykonanych fotek :)

paszczol
17.02.09, 21:56
Lubie Kasię Kowalską, choć ma swoje wady w śpiewaniu, a i zrobiła mi w latach +/- 1996 przykrą niespodziankę. Rozpoczęła koncert RMF/FM trzema standardami - jak pamiętam Sting, Nalepa i coś jeszcze. Potem z 6 piosenek i zeszła ze sceny. Oniemiałem. Ale był bis. Tylko, że na bis była ta sama tórjka coverów co na wejście i w tej samej kolejności. Staram się to zrzucić na barki umowy, menadźera itp, ale jednak pamiętam, bo koncert nie był tani.

Co do fotek to bardzo mi się podobają Twoje nietuzinkowe, przepiękne kadry, ale niestety jestem na nie, bo większość koszmarnie nieostra. Takie moje zdanie. Gratuluję jednak Twojego sukcesu i cieszę się z Tobą. Mam nadzieję, że następnym razem wszystko zagra tak jak powinno, czego Ci życzę.