Zobacz pełną wersję : Zamocowanie dekielka
Witam.
Dzisiaj kupiłem zestaw ochronny do C-750. Nawet fajnie się prezentuje. Jest tylko malutki problem bo dekielek nie ma otworu na założenie sznureczka tak jak to było przy oryginale. Chciałem zapytać jak poradziliście sobie z tym. Wywiercić, wypalić?
Wywiercić, supełek, kropla kleju...
Tutaj (http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=1185&highlight=dekielek) znajdziesz cos o tym jak niektorzy z nas mocowali dekielki.
zloty_2000
24.08.04, 21:49
Witam,
a moze zamiast tak brutalnie wiercic, wiazac warto pojsc do jakiegos skelpu foto i kupic sznureczek zakonczony takim fajowym okraglym przyklejcem? Jest to cos a'la super glue po usunieciu ochronnej tasmy. Jak przykleilem do swojego to teraz za nic w swiecie nie chce sie oderwac :)
Moze warto tak zrobic
pozdrawiam
a mi to dynda więc dekielek do kieszeni ;-)))))))))))
a mi to dynda więc dekielek do kieszeni ;-)))))))))))
I pomijając niebezpieczeństwo zgubienia, to byłoby najlepsze rozwiązanie.
No-shadow Kick
25.08.04, 13:01
A ja powiem, że gdyby mi ten dekielek nie dyndał, to już bym płakał po sprzęcie. Raz dałem aparat kuzynowi, żeby sobie pooglądał i tak niefrasobliwie go złapał, że wypadł mu z ręki :shock: :!: W ostatniej chwili złapał za dekielek i uratował sprzęt przed upadkiem z 1,5 metra :o Od tamtej pory postanowiłem, że dekielek będzie dyndał przy aparacie.
Kochany dekielek :D
Pozdrawiam