Zobacz pełną wersję : e-510 problem z usuwaniem zdjęć
Witam wszystkich forumowiczów,
Od początku posiadania karty pamięci compact flash, czerwony przycisk przestał działać. Nie mogę usuwać zdjęć za pomocą aparatu. Czy istnieje możliwość usunięcia tego problemu?
Bardzo proszę o pomoc.
A nie zabezpieczyłeś przypadkiem zdjęć przed usunięciem?
tzn??
teraz jedyną możliwością dla mnie jest kasowanie zdjęć za pośrednictwem przysłowiowego "kompa". i za każdym razem gdy chcę usunąć zdjęcia to w ten sposób muszę działać.
Jeśli w trakcie podglądu zdjęcia naciśniesz przycisk blokady ekspozycji, to zabezpieczysz zdjęcie przed przypadkowym wykasowanie. Wówczas zdjęcie zostanie oznaczone ikonką klucza i przycisk usuwania na nie nie zadziała. Upewnij się, że nic takiego u Ciebie nie występuje.
jeżeli wysąpiła by ikonka z kluczem, to zacząłbym się zastanawiać dlaczego i inaczej zaadresował mój problem. Otóż nie mam żadnego kluczyka podczas podglądu zdjęć, niczego. Nic w ustawieniach nie blokowałem, zmieniałem, czy mieszałem. Problem wydaje mi się technicznej natury i jestem ciekaw czy ktoś mi z nim pomoże.
pozdrawiam
Sformatuj kartę w aparacie i sprawdź, czy problem się powtarza. Spróbuj wyjąć na dłuższy czas baterie z aparatu. Jeśli to nic nie da, to serwis na pewno pomoże.
dzięki za radę ale próbowałem tą metodę wiele razy.
dog_master
21.01.09, 23:39
A zresetuj ustawienia aparatu... Tak standardowo, może pomoże...
kurde, zresetowałem ustawienia, ale diabeł nadal siedzi w środku. nie wiem co robić...
kurde, zresetowałem ustawienia, ale diabeł nadal siedzi w środku. nie wiem co robić...
A czy z inna kartą (CF ,xD) masz ten sam problem ??
z inną kartą Olympus xD też mam tak samo.
Egzorcysta albo serwis
diabolique
22.01.09, 14:25
Egzorcysta albo serwis
Może ksiądz po kolędzie wystarczy :grin:
może, może, ło mój boże.
ale dzięki za usilne starania pomocy :D widzę że niestety sam muszę poradzić sobie z tym problemem.
Nie mam pojęcia...ale pewnie wartałoby naprawić czerwony przycisk.
ajschylos, nie czekaj na cud, tylko pisz maila do serwisu.
RadioErewan
11.02.09, 21:44
a podasz mi maila ?? :D
Ten, kto to zrobi, dostanie ode mnie po reputacji. Mój strzał zjada 6 punkciorków...
Pozdrawiam
wytłumacz proszę ściślej o co chodzi bo nie bardzo rozumiem...
Chodzi o to,ze Radio E nie pozwala odpowiadać na jedną z Twoich próśb.....i to pod grożbą kary.To taki forumowy regulamin :-)
rozumiem, z góry przepraszam za kłopot.
Pytanie 1: Czy możesz skasować zdjęcia z poziomu menu poprzez format karty. Czy pokazuje postęp wykonywania formatu karty.
Pytanie 2: Zabezpiecz fotkę w czasie podglądu zielonym kluczykiem. Kluczyk powinien być oczywiście widoczny na zdjęciu. Naciśnij wtedy przycisk "czerwony kubeł" i obserwuj czy kluczyk zamiga kilka razy.
mail został wysłany, czekam na odpowiedź. jak tylko znajdę rozwiązanie tego problemu, będziecie o tym wiedzieć.
Pozdrawiam.