Witam wszystkich forumowiczów,
Od początku posiadania karty pamięci compact flash, czerwony przycisk przestał działać. Nie mogę usuwać zdjęć za pomocą aparatu. Czy istnieje możliwość usunięcia tego problemu?
Bardzo proszę o pomoc.
Witam wszystkich forumowiczów,
Od początku posiadania karty pamięci compact flash, czerwony przycisk przestał działać. Nie mogę usuwać zdjęć za pomocą aparatu. Czy istnieje możliwość usunięcia tego problemu?
Bardzo proszę o pomoc.
A nie zabezpieczyłeś przypadkiem zdjęć przed usunięciem?
tzn??
teraz jedyną możliwością dla mnie jest kasowanie zdjęć za pośrednictwem przysłowiowego "kompa". i za każdym razem gdy chcę usunąć zdjęcia to w ten sposób muszę działać.
Jeśli w trakcie podglądu zdjęcia naciśniesz przycisk blokady ekspozycji, to zabezpieczysz zdjęcie przed przypadkowym wykasowanie. Wówczas zdjęcie zostanie oznaczone ikonką klucza i przycisk usuwania na nie nie zadziała. Upewnij się, że nic takiego u Ciebie nie występuje.
jeżeli wysąpiła by ikonka z kluczem, to zacząłbym się zastanawiać dlaczego i inaczej zaadresował mój problem. Otóż nie mam żadnego kluczyka podczas podglądu zdjęć, niczego. Nic w ustawieniach nie blokowałem, zmieniałem, czy mieszałem. Problem wydaje mi się technicznej natury i jestem ciekaw czy ktoś mi z nim pomoże.
pozdrawiam
Sformatuj kartę w aparacie i sprawdź, czy problem się powtarza. Spróbuj wyjąć na dłuższy czas baterie z aparatu. Jeśli to nic nie da, to serwis na pewno pomoże.
dzięki za radę ale próbowałem tą metodę wiele razy.
A zresetuj ustawienia aparatu... Tak standardowo, może pomoże...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
To szatan jakiś.
kurde, zresetowałem ustawienia, ale diabeł nadal siedzi w środku. nie wiem co robić...