PDA

Zobacz pełną wersję : Promocja na e-30 i cash back na obiektywy

Strony : [1] 2 3

RadioErewan
5.01.09, 14:01
http://www.partner.olympus.pl/2009.01.01_E-30_promocja_zabierz_go_ze_soba.html
Właśnie dostałem ww. info od marketingu Olympusa.

Pozdrawiam

grizz
5.01.09, 14:07
O... ktoś tu spi i nie wie co sę na forum dzieje... było :D

o e-3 dyskutujemy tutaj: https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15863

W tym wątku niech będzie o promocji e-30

RadioErewan
5.01.09, 14:12
Możliwe, że było. Dyskusje sprzętowe przeglądam dosyć pobieżnie. Ale dlaczego zmieniłeś tytuł na "e-30"? Promocja dotyczy też (a może nawet przede wszystkim) E-3.

Pozdrawiam

grizz
5.01.09, 14:28
Możliwe, że było. Dyskusje sprzętowe przeglądam dosyć pobieżnie. Ale dlaczego zmieniłeś tytuł na "e-30"? Promocja dotyczy też (a może nawet przede wszystkim) E-3.

Pozdrawiam

Bo o e-3 dyskusja jest już w drugim wątku.

Koriolan
5.01.09, 14:49
Radek a możesz napisać więcej o promocji lojalnościowej? Co mają zrobić dotychczasowi użyszkodnicy, aby się na nią załapać?? - w kontekście udowodnienia posiadania Olysprzętu??

qbic
5.01.09, 15:02
Radek a możesz napisać więcej o promocji lojalnościowej? Co mają zrobić dotychczasowi użyszkodnicy, aby się na nią załapać?? - w kontekście udowodnienia posiadania Olysprzętu??

"Aby mieć prawo do skorzystania z tej oferty lojalnościowej, obecni posiadacze aparatów fotograficznych E-System muszą jedynie kupić nowy E-30"

:D buhahahaha sorry ale mnie to rozbawiło.

grizz
5.01.09, 15:07

Aby mieć prawo do skorzystania z tej oferty lojalnościowej, obecni posiadacze aparatów fotograficznych E-System muszą jedynie kupić nowy E-30 (sam korpus lub dowolny zestaw), zarejestrować go online i przesłać swoje zgłoszenia do 31 marca 2009. Więcej informacji o promocji Olympus E-30 “Oferta lojalnościowa” przedstawiono na stronach internetowych pod adresem: www.olympus.pl.

Nie ma jeszcze informacji, ale będzie zapewne tak jak ostatni - tzn, trzeba miec poprzedni sprzet zarejestrowany na stronie olympusa.

Jack
5.01.09, 15:17
Radek a możesz napisać więcej o promocji lojalnościowej? Co mają zrobić dotychczasowi użyszkodnicy, aby się na nią załapać?? - w kontekście udowodnienia posiadania Olysprzętu??Przepraszam Radku, że odpowiadam nie pytany.
Nie muszą nic robić dodatkowo:grin: Wystarczy, że dotychczas posiadany sprzęt został już zarejestrowany.
Pozdrawiam
Jack

Koriolan
5.01.09, 15:41
Kurcze, nie pamiętam czy rejestrowałem graty :)) prawie na pewno nie.

grizz
5.01.09, 17:01
Kurcze, nie pamiętam czy rejestrowałem graty :)) prawie na pewno nie.

no to klik klik i gotowe.

Eddie
5.01.09, 17:34
Przepraszam Radku, że odpowiadam nie pytany.
Nie muszą nic robić dodatkowo:grin: Wystarczy, że dotychczas posiadany sprzęt został już zarejestrowany.
Pozdrawiam
Jack

I kupić E-30, tak?

qbic
5.01.09, 17:38
I kupić E-30, tak?

No tak napisali ;)

Eddie
5.01.09, 17:41
No tak napisali ;)

No dobra, dzięki, bo ja ostatnio ciężko trybię ;)

Karol
5.01.09, 17:55
Właśnie dostałem ww. info od marketingu Olympusa.
Pozdrawiam

My o tej promocji dyskutujemy od 22 XII ubiegłego roku ;-)

"Aby mieć prawo do skorzystania z tej oferty lojalnościowej, obecni posiadacze aparatów fotograficznych E-System muszą jedynie kupić nowy E-30"
:D buhahahaha sorry ale mnie to rozbawiło.

Fajnie by było żeby w ramach promocji lojalnościowych dawali sprzęt tak po prostu, dotychczasowym klientom, bez innych warunków ale takie rzeczy to chyba tylko w Erze ;-)

qbic
5.01.09, 18:23
Ktotek, masz racje nikt nie daje nic za darmo, ale to stwierdzenie brzmi nieco niefortunnie :)

"to pełne możliwości przenośne kreatywne studio kładzie nacisk na ekspresję wypowiedzi fotograficznej" - to już hardcore, ale wiem... inne firmy tez piszą takie bzdury.

RadioErewan
5.01.09, 18:30
My o tej promocji dyskutujemy od 22 XII ubiegłego roku ;-)
Jasne, jednak to dziś oficjalnie ją ogłoszono.

Pozdrawiam

lordmoll
5.01.09, 19:45
Fakt szkoda, że promocja lojalnościowa dotyczy tylko dla kogoś kto kupi E-30 :-(
Skoro to promocja lojalnościowa to powinna dotyczyć każdego kto ma E-system.

RadioErewan
5.01.09, 19:48
Fakt szkoda, że promocja lojalnościowa dotyczy tylko dla kogoś kto kupi E-30 :-(

C'mon! Jak to sobie wyobrażasz? Że firma każdemu posiadaczowi aparatu doda szuwaksów za cenę, która w przypadku E-1 czy E-300 jest mniej więcej taka sama?
Komuna padła dawno temu.

Pozdrawiam

dog_master
5.01.09, 21:10
:D Jeszcze zle :D :D :D

Koriolan
5.01.09, 21:12
A może jakas promocja dla Olyklubowiczów ?? Na pierwsze 10 zamówień ?? ;-)
Własnie wk.. mnie Neckermann- podnieśli cenę wyjazdu na narty o 15% - i nie zamierzam im tego odpuścić, szybciej zrezygnuję. Kasa pójdzie na E30?

lordmoll
5.01.09, 21:13
no dobra to niech dodają do E-3 i E-30 :-)

pozdr.

pat.p
6.01.09, 01:00
no dobra to niech dodają do E-3 i E-30 :-)

pozdr.

.. a spóźnialskim Nikona D90. Za karę, żeby doświadczyli, czym jest udręka.:twisted:

dziekan
6.01.09, 01:08
A może jakas promocja dla Olyklubowiczów ?? Na pierwsze 10 zamówień ?? ;-)
Własnie wk.. mnie Neckermann- podnieśli cenę wyjazdu na narty o 15% - i nie zamierzam im tego odpuścić, szybciej zrezygnuję. Kasa pójdzie na E30?

Polecam biuro Yafi Sport :) W tym roku znowu do Livigno śmigamy super organizacja i rozsądna cena na koniec sezonu.

Koriolan
6.01.09, 01:24
Polecam biuro Yafi Sport :) W tym roku znowu do Livigno śmigamy super organizacja i rozsądna cena na koniec sezonu.

koniec sezonu odpada- tylko ferie szkolne. Zresztą to i tak moje Panie będą jeździć.
Ja wolałbym tam gdzie można jeździć na nartach.. wodnych.

C+
6.01.09, 09:18

http://www2.olympus.pl/consumer/208_register.cfm

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=9627

https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=10719&highlight=zarejestruj

Bo.
6.01.09, 15:56

nie dziwi mnie, że promocja "lojalnościowa" dotyczy zakupu konkretnego sprzętu, w tym przypadku E-30, ale pojmowanie lojalności klienta tylko w zakresie systemu 4/3 to jednak IMHO niefortunne posunięcie Olympusa. A co z klientami, którzy do tej pory używali kilka / naście aparatów Olympus innych systemów ? i chcieliby w chwili obecnej kupić pierwszą lustrzankę cyfrową ? Olympusowi nie zależy na pozyskaniu nowych nabywców E-systemu ?

qbic
6.01.09, 16:16
Widocznie tych użytkowników jest tak mało ze nikt nad tym nie myśli.

slawek
6.01.09, 16:46
nie dziwi mnie, że promocja "lojalnościowa" dotyczy zakupu konkretnego sprzętu, w tym przypadku E-30, ale pojmowanie lojalności klienta tylko w zakresie systemu 4/3 to jednak IMHO niefortunne posunięcie Olympusa. A co z klientami, którzy do tej pory używali kilka / naście aparatów Olympus innych systemów ? i chcieliby w chwili obecnej kupić pierwszą lustrzankę cyfrową ? Olympusowi nie zależy na pozyskaniu nowych nabywców E-systemu ?

To nie agencja towarzyska, by zadowolić wszystkich ;)

Karol
6.01.09, 16:51
Olympusowi nie zależy na pozyskaniu nowych nabywców E-systemu ?

Zapewne zależy i marketing Olka podejmuje szereg działań żeby ich pozyskać. Ta określona promocja jest skierowana na dotychczasowych użytkowników E-systemu bo E-30 jako zaawansowany aparat skierowany jest głównie do tych osób, szczególnie w pierwszym okresie sprzedaży jak sadzę. Dla mnie to rozsądna promocja, zawsze w przypadku uzależniania jakiejś oferty od innych czynników znajdzie się ktoś niezadowolony, ktoś kto się nie załapie. Zawsze można się doszukać powodu do narzekań...

Chciałbyś kupić E-30 i skorzystać z tej promocji ale nie możesz bo nie zarejestrowałeś na siebie do tej pory żadnego sprzętu E-systemowego?

yarden
6.01.09, 18:27
Napisał dziekan https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=264960#post264960)
Polecam biuro Yafi Sport :smile: W tym roku znowu do Livigno śmigamy super organizacja i rozsądna cena na koniec sezonu.

Napisał Koriolan https://forum.olympusclub.pl/images/fotomic_templ/buttons/viewpost.gif (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=264960#post264960)
koniec sezonu odpada- tylko ferie szkolne. Zresztą to i tak moje Panie będą jeździć.
Ja wolałbym tam gdzie można jeździć na nartach.. wodnych. Również polecam Livignio, Boskie warunki, super pogoda,
po nartach winka itp. alkohole w rozsądnych cenach[ strefa bezcłowa :-P]

a co do nart wodnych, od zeszłego roku czynny wyciąg w Szczecinku, masz ok. 200 km, sezon ruszy w kwietniu,- zapraszam,może uda mi się jakieś fajne fotki strzelić i zamieścić- marzenie,
ciekawa jestem kiedy ruszy sprzedaż E-30 ?
pozdrawiam
:wink:

Bo.
6.01.09, 22:14
heh, no chętnie bym zobaczył statystyki udziału E-Systemu , kompaktów i pozostałych aparatów Olympusa w PL.
Wydaje mi się, ze pozycja Olympusa w kompaktach jest dużo wyższa niż w dslr.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

To nie agencja towarzyska, by zadowolić wszystkich ;)
nie pisałem o wszystkich tylko o uzytkownikach olympusa :-).

Zapewne zależy i marketing Olka podejmuje szereg działań żeby ich pozyskać. Ta określona promocja jest skierowana na dotychczasowych użytkowników E-systemu bo E-30 jako zaawansowany aparat skierowany jest głównie do tych osób, szczególnie w pierwszym okresie sprzedaży jak sadzę. Dla mnie to rozsądna promocja, zawsze w przypadku uzależniania jakiejś oferty od innych czynników znajdzie się ktoś niezadowolony, ktoś kto się nie załapie. Zawsze można się doszukać powodu do narzekań...

Chciałbyś kupić E-30 i skorzystać z tej promocji ale nie możesz bo nie zarejestrowałeś na siebie do tej pory żadnego sprzętu E-systemowego?
nie chodzi o narzekanie, ale sądzę, że wejście na rynek z nową puszką spozycjonowaną nieco z boku w stosunku do E-3, w cenie wyższej od tego modelu i lansowanie promocji tylko dla użytkowników e-systemu, to w obecnej sytuacji rynkowej (przynajmniej u nas w kraju) to strzał w stopę. Patrząc na progres wzrostu sprzedaży lustrzanek w ostatnich 2 latach i prognoz na najbliższą przyszłość, moim zdaniem, wielu dotychczasowych użytkowników kompaktów przesiądzie się na swoją 1 lustrzankę. Czy przy tej promocji jaka jest, jest ona faktycznie zachęcająca dla tych ostatnich ? nie wspominam już nawet o użytkownikach kompaktów innych marek.
Co do mojego korzystania z promocji, to uwzględniając walory obu w/w aparatów oraz ich ceny wybrałbym E-3. Być może taka jest obecna polityka sprzedażowa olka, ale w PL nie przynosi ona jak dotychczas super rezultatów.
sorry, coś mi cytaty zaspamowało :oops:

GoOrange
6.01.09, 22:37
Kwestia promocji na E-30 a zwłaszcza E-3 jest dobrym początkiem dla nowych, takich jak ja. Problemem są przesiadki tych, którym E-3 nie wystarcza a E-5 (tak, tak napisałem to :lol:) nie daje nadziei.

W kwestii sprzedaży DSLR, Soniak Olkowi się czkawką odbił, niestety...

Bo.
6.01.09, 22:40
no jeśli dobrze rozumiem, to nowych w e-systemie promocja raczej nie przygniecie.

hegran
6.01.09, 22:51
No właśnie nie za bardzo, trzeba trochę poczekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie :)

lordmoll
8.01.09, 22:06
Na fotozakupy.pl cena E-30 (body) spadła o 200 zł, aczkolwiek jeszcze troszkę drogo :/

pozdr.

Czacha
9.01.09, 13:31
Moim zdaniem promocja lojalnościowa dla posiadaczy kompaktów Olympusa to bardzo dobry pomysł. Udział w rynku kompaktów Olek ma na prawdę duży. Nie szukając daleko - znaczna większość moich znajomych ma kompakty Olympusa. Chyba wszyscy są z nich bardzo zadowoleni. Spotkałem się nawet z opiniami wśród nich, że "Olympus to chyba najlepsza firma produkująca aparaty".
Problem w tym, że ceny kompaktów są często porównywalne z cenami akcesoriów do lustrzanek. Ciężko będzie więc wybrać odpowiedni gratis. Może akumulator? Filtr UV/PL? Torba? Karta pamięci?

filippohh
9.01.09, 17:45
gdzie sie rejestruje sprzet? i samego siebie?

grizz
9.01.09, 20:33
Przestańcie tczyć flame'y i robić OT... bo polecą mandaty. Nie che mi się slęczeć i przenosić postów.

Koriolan
9.01.09, 20:55
gdzie sie rejestruje sprzet? i samego siebie?

Tutaj
http://www2.olympus.pl/consumer/208_register.cfm

@Grizz- dla mnie kolejna strona wątku bo promocji na E-30 z której nikt jeszcze nie miał okazji skorzystać, zaczęła skręcać w tak wesołą stronę, że napisałem to co napisałem.

filippohh
10.01.09, 09:48
dziękuje :)

geo
10.01.09, 23:19
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/olympus-e-30-body-.html
cena

epicure
10.01.09, 23:56
Cena idzie w dół, a warto wziąć pod uwagę fakt, że towar jeszcze nie jest dostępny. Jeśli do marca/kwietnia cena w kicie z nowym ZD 14-54 spadnie wyraźnie poniżej 5000 zł, to E-30 będzie mój.

Koriolan
11.01.09, 00:13
W OJ cena jest już ciekawa.
Czekam na dostępnośc sprzętu..

C+
11.01.09, 09:24
W OJ cena jest już ciekawa.
Czekam na dostępnośc sprzętu..

Rzeczywiście :grin: I można zgarnąć jeszcze grip lub lampę :grin:

kalafiorek
11.01.09, 15:20
I za to właśnie lubię Oly :D
Zawsze jak kupuję coś to jest do tego jakiś fajny gratis :D

irek50
11.01.09, 15:29
A ja czekam na konkretne testy jakości obrazu --jeśli będzie gorzej niż w E3 to będę mieć problem z decyzją ... Przy tak szybkiej moralnej dewaluacji modeli nie wiem czy warto stawiać na trwałość E3 czy na bajer w postaci poziomicy w E-30 :)

GoOrange
11.01.09, 15:42
"OJ" - OlyJedi... tam mi się zdaje.

irek50
11.01.09, 15:45
GoOrange: Już załapałem i skasowałem pytanie --dzięki i pozdrawiam

C+
12.01.09, 14:06
http://fotozakupy.pl/oferta/produkt,8855s

cena: 3 899,00 zł z bezpłatną dostawą

GoOrange
12.01.09, 14:14
W Action już przygotowali opis produktu, co prawda jeszcze niedostępnego ale z drugiej strony nigdy go nie mieli więc coś na rzeczy już jest. U nich wyceniono go na ciut powyżej 4000zł brutto.

lordmoll
14.01.09, 21:05

cena: 3 899,00 zł z bezpłatną dostawą

fotozakupy.pl zawsze mają super ceny :-)

ale ostatnio zauważyłem, że fotoceny.pl też są ok. Można się potargować i zawsze zrobią dobrą cenę.

Ogólnie oba sklepy są godne polecenia

slawek
14.01.09, 21:32
A ja tam wole sobie poczekać pare miesięcy, niech inni testują nowości :) a za kilka miesięcy i tak stanieje.

sando
14.01.09, 21:41
Tja, super ceny :lol:

slawek dobrze prawi. Warto poczekać. Obecna cena jest jeszcze sporo zawyżona. Nawet E-3 jest tańszy, a przecież dodają do niego jeszcze fajniejsze gratisy.

lekar
14.01.09, 21:41
A ja tam wole sobie poczekać pare miesięcy, niech inni testują nowości :) a za kilka miesięcy i tak stanieje.

Myślę, że bardzo szybko cena spadnie. Na razie cena dla podpalonych :wink:.

MELCER
14.01.09, 21:51
Cena idzie w dół, a warto wziąć pod uwagę fakt, że towar jeszcze nie jest dostępny. Jeśli do marca/kwietnia cena w kicie z nowym ZD 14-54 spadnie wyraźnie poniżej 5000 zł, to E-30 będzie mój.

MAMY E-30 tylko kilka szt !
jest też zuiko 14-54 II -dodamy go niebawem na www

lordmoll
14.01.09, 23:46
MAMY E-30 tylko kilka szt !
jest też zuiko 14-54 II -dodamy go niebawem na www

No i to mi się podoba, fotozakupy.pl jak zwykle stają na wysokości zadania :-)

Oby tak dalej. Teraz zobaczymy kto jest ostro napalony na E-30 i ją kupi :-)

pozdr.

Koriolan
15.01.09, 01:14
Miałem E-30 dziś w ręku w cyfrowe.pl :)
Trudno wnioskować czy cena jest dla podpalonych czy nie. Euro i dolar szaleją.
E-3 w fotozakupach jest tańsze ... ale czas dostawy do 3 dni. Czyli nie wiadomo, czy to już nie podpucha. Co na to kolega Melcer ?
W cyfrowe.pl E-3 jest o ponad 500 pln zł droższe niż E-30 ( 3939 vs 4499).
Porównałem bezpośrednio wizjery E-3 i E-30. Róznica na korzyśc E-3 jest, ale nie powalająca.

Natomiast dla mnie pewnym rozczarowaniem /zaskoczeniem było, że różnica w wadze obu puszek była (empirycznie) pomijalnie mała, zaś z zapiętym 50-200- praktycznie niedostrzegalna.

Korzystniejsze gratisy na E-3 powodują, że zaczynam się zastanawiać.
E-3 czy E-30.

willow32
15.01.09, 01:51
E-3 w fotozakupach jest tańsze ... ale czas dostawy do 3 dni. Czyli nie wiadomo, czy to już nie podpucha. Co na to kolega Melcer ?

E-3 czy E-30.

coś mi się rzuciło w oczy że Melcer się chwalił ze dostali kilka E-30 i chyba też 14-54 w nowej wersji ;)

Koriolan
15.01.09, 02:19
Ale wg fotozakupów - E-3 nie ma statusu "w magazynie" a "dostępny do 3 dni" W FZ E-3 jest tańszy niż E-30. W cyfrowe.pl odwrotnie.

Kaz de Wro
15.01.09, 02:28
...
Natomiast dla mnie pewnym rozczarowaniem /zaskoczeniem było, że różnica w wadze obu puszek była (empirycznie) pomijalnie mała, zaś z zapiętym 50-200- praktycznie niedostrzegalna....

Obie puszki mają wspólny grip (HLD-4), stąd wynika ich bliższe podobieństwo

willow32
15.01.09, 02:30
o matko, pisze ze gdzieś widziałem a to kilka postów wyżej :)

kapir
15.01.09, 08:36
Ale wg fotozakupów - E-3 nie ma statusu "w magazynie" a "dostępny do 3 dni" W FZ E-3 jest tańszy niż E-30. W cyfrowe.pl odwrotnie.

Hm, e3 zamówiłem przedwczoraj. Wczoraj dostałem info, że został wysłany i że dostawa dziś :)

lordmoll
15.01.09, 14:34
W cyfrowe.pl E-3 jest o ponad 500 pln zł droższe niż E-30 ( 3939 vs 4499).
Porównałem bezpośrednio wizjery E-3 i E-30. Róznica na korzyśc E-3 jest, ale nie powalająca.

Natomiast dla mnie pewnym rozczarowaniem /zaskoczeniem było, że różnica w wadze obu puszek była (empirycznie) pomijalnie mała, zaś z zapiętym 50-200- praktycznie niedostrzegalna.

E-3 czy E-30.

Bierz E-3. Sam myślałem żeby poczekać ale po opiniach innych forumowiczów wybrałem E-3. Nie żałuje :-)

pozdr.

dog_master
17.01.09, 16:00
Dobra, głupie pytanie, ale wolę się upewnić :oops:

http://www2.olympus.pl/consumer/208_20696.htm
Czyli żeby dostać slinga, wystarczy, że zarejestruję się do końca lutego, a aparat mogę kupić w marcu, tak?

A hmm nie widzę coś tej oficjalnego info o promocji lojalnościowej...
http://www.partner.olympus.pl/promocje.html ni ma...
http://www2.olympus.pl/consumer/208_20065.htm ni ma...
http://www.partner.olympus.pl/2009.01.01_E-30_promocja_zabierz_go_ze_soba.html tu tylko mała wzmianka, a na głównej nie widzę... No ale z tym to jest czas do końca marca ;)

Ruff
23.01.09, 02:57
A czy ktoś się orientuje czy można skorzystać z obu promocji na E-30 (swingbaga i lojalnościowej z lampą albo gripem) ?? Czy może jest "albo albo" ??

zonkinho
23.01.09, 08:33
Dzwoniłem wczoraj rano do Fotozakupów i mówili, że spodziewają się dostawy E-3 pod koniec dnia.

epicure
23.01.09, 10:40
A czy ktoś się orientuje czy można skorzystać z obu promocji na E-30 (swingbaga i lojalnościowej z lampą albo gripem) ?? Czy może jest "albo albo" ??

Promocje się łączą, więc można korzystać z obu.

irek50
23.01.09, 11:49
Jak widać pojawienie się E-30 oczyści magazyny z E-trójki. Dołączam do tych, co wolą model sprawdzony i zamawiam E-3 w poniedziałek. Kto chciałby odkupić ode mnie coś z listy promocyjnej za 1250zł niech da znać na priv :)
ps:lista promocyjna:http://www.partner.olympus.pl/2009.01.01_E-3_promocja_rozbuduj_swoj_system.html

sando
23.01.09, 13:13
Promocja na E-3 jest znacznie ciekawsza w tej chwili. Mi ciut bardziej podoba się E-30 (jest mniejszy), ale licząc dodatki to E-3 jest na dzień dzisiejszy dużo bardziej zachęcający. Dobrze, że nie mam ciśnienia na nową puszkę więc spokojnie sobie poczekam.

PS.
irek50, wysłałem Ci wiadomość.

irek50
23.01.09, 14:21
Kolega sando już się ze mną dogadał, więc proszę nie licytować - nie będę tu urządzał allegro bo mnie ktoś z moderatorów ochrzani :)

witia
23.01.09, 18:41
Jak widać pojawienie się E-30 oczyści magazyny z E-trójki. Dołączam do tych, co wolą model sprawdzony i zamawiam E-3 w poniedziałek. Kto chciałby odkupić ode mnie coś z listy promocyjnej za 1250zł niech da znać na priv :)
ps:lista promocyjna:http://www.partner.olympus.pl/2009.01.01_E-3_promocja_rozbuduj_swoj_system.html
Ożesz TY! Wcześniej nie widziałem.
Ale i tak nie proponują tego co ja bym chętnie "łyknął".
Pozdrówka.

Koriolan
23.01.09, 18:53
Nie przesadzaj, w tej promocji naprawdę jest "dla każdego coś miłego"

witia
23.01.09, 19:00
Nie przesadzaj, w tej promocji naprawdę jest "dla każdego coś miłego"

Oj tam - nie ma 7-14, którego brakuje mi do zakresu.
A tak większość "słoiczków" mam, światła lamp staram się unikać - choć też posiadam, - może jakiś EC?
Ale mi się marzy - co?
Pozdrówka.

Koriolan
2.02.09, 11:47
Pytanie do kolegów będących blisko Olympus Polska- czy wysyłając do Niemiec jedno zgłoszenie, jedną kopię dowodu zakupu i jeden kod kreskowy z pudełka po puszce, oraz posiadając zarejestrowany sprzęt- obejmie mnie zarówno promocja lojalnościowa dla Olyuserów jak i z tytułu (tylko) kupna E-30 dla newcomerów?

Pisząc po ludzku: czy mam szansę i na plecak i na grip lub lampę, czy tylko na jedno z nich ?

willow32
2.02.09, 12:11
Pisząc po ludzku: czy mam szansę i na plecak i na grip lub lampę, czy tylko na jedno z nich ?
Promocje się łączą, dostaniesz i to i to...

Legal
2.02.09, 13:05
Pytanie do kolegów będących blisko Olympus Polska- czy wysyłając do Niemiec jedno zgłoszenie, jedną kopię dowodu zakupu i jeden kod kreskowy z pudełka po puszce, oraz posiadając zarejestrowany sprzęt- obejmie mnie zarówno promocja lojalnościowa dla Olyuserów jak i z tytułu (tylko) kupna E-30 dla newcomerów?

Tez sie nad tym zastanawialem i zadalem pytanie Olympus Polska. Otrzymalem odpowiedz pozytywna.
Przed zakupem skorzystalem z linku:
http://www.olympus-consumer.com/pl/promotions/e30pre.popup
w celu wyrazenia checi otrzymania torby.
Wczesniej mialem juz zarejestrowane: moj korpus e-510 i 3 obiektywy.
Po zakupie zarejestrowalem nowy e-30 przez formularz:
http://www.olympus-consumer.com/pl/promotions/e30.popup
i moj e-30 ukazal sie rowniez na liscie zarejestrowanych produktow oraz otrzymalem formularz potwierdzajacy te rejestracje. Wydrukowalem go i poslalem wraz z kopia zakupu i kodem kreskowym z gory pudelka zwyklym priorytetem na znany adres.

List poszedl 30 stycznia. Czekam teraz na przesylke.
Gdy ja otrzymam dam znac - tu na forum, zeby bylo wiadomo, jak wszystko zadzialalo i w jakim czasie.

Przed wyslaniem kodu zrobilem nowym korpusem zdjecie pudelka z widocznym kodem i trzymam fotke razem z exifem :)

Legal
11.02.09, 00:07
Gdy ja otrzymam dam znac - tu na forum, zeby bylo wiadomo, jak wszystko zadzialalo i w jakim czasie.

No wiec 9 lutego przyszla DHL przesylka - z plecaczkiem swing. Ladny list gratulacyjny w srodku ze zdjeciem prezesa :)
Lampy niet! Trwalo w zasadzie tylko tydzien.
Zaniepokojony brakiem lampy wydzwanialem dzis do dzialu promocji Olympusa do Warszawy, aby potwierdzili, ze lampa tez bedzie. Mam juz wyjasnienie, ze obie promocje moga isc innymi przesylkami i nic nie zostalo pokrecone - nalezy sie lampa i wkrotce zostanie wyslana.
To informacja dla wszystkich w podobnej do mnie sytuacji - 'dla spokojnosci'.

Dam znac w watku jak bedzie lampa - bedzie znow wiadomo ile trwalo (dla niecierpliwych - jak ja :))

tomwoj
11.02.09, 15:41
czesc,
nie wiem, czy to pomyłka na stronach sklepu, ale zamieszczam:

http://www.neo24.pl/index.php?target=products&&product_id=54714&&aff_id=101372

Lustrzanka cyfrowa OLYMPUS E-30 + obiektyw EZ 14-54
za 4290.00zł

było już gdzieś? Body wychodzi poniżej 3000 ;-)

Legal
11.02.09, 17:24
Lustrzanka cyfrowa OLYMPUS E-30 + obiektyw EZ 14-54
za 4290.00zł

Body wychodzi poniżej 3000

No nawet grubo bo 2590 z I a, 2320 z II :)
Z pewnoscia chodzi o kit ZD 14-42, chyba ze to cena z dostawa na 2010 rok...

Daniyal9
11.02.09, 17:28
Produkt obecnie niedostępny...

epicure
11.02.09, 18:58
Jeszcze kilka godzin temu był dostępny. Wysłałem już do nich maila z pytaniem, o co chodzi, ale nie sądzę, żebym dostał odpowiedź. Pewnie im się cyferki pomieszały w nazwie obiektywu i teraz palą głupa.

Karol
11.02.09, 19:18
Hmmm - dziwny ten sklep, zamówiłem E-30 +14-54 za 4290 PLN, sklep przysłał mi drogą elektroniczną potwierdzenie zamówienia nr...., status - złożone...

Czy w ten sposób zawarłem już umowę w sensie prawnym i sklep musi się wywiązać?

Bodzip
11.02.09, 19:23
Ale ta 14-54 to pewnie jedynka, na stronie sklepu aktualnie ani słowa o dwójce. Jesteś pewien ?

epicure
11.02.09, 19:25

Zazwyczaj takie sklepy mają w regulaminie zapis, że to, co widzisz na nich stronie, to nie jest oferta, tylko zaproszenie do zawarcia umowy. A umowa zawierana jest w momencie, kiedy oni zaakceptują Twoją odpowiedź na zaproszenie.

Ale ta 14-54 to pewnie jedynka, na stronie sklepu aktualnie ani słowa o dwójce. Jesteś pewien ?

W mailu pytałem też, jaka to wersja obiektywu. Odpowiedzi jeszcze nie dostałem.

Karol
11.02.09, 19:28
A umowa zawierana jest w momencie, kiedy oni przyjmą Twoją odpowiedź na zaproszenie.
No właśnie pytam czy potwierdzenie zamówienia wysłane na mój e-mail przez sklep jest już ich odpowiedzią i zawiązaniem umowy czy nie? Za taką kasę urządza mnie zarówna starsza jak i nowsza wersja 14-54 bo to oferta znacznie lepsza niż u konkurencji...

epicure
11.02.09, 19:31
No właśnie pytam czy potwierdzenie zamówienia wysłane na mój e-mail przez sklep jest już ich odpowiedzią i zawiązaniem umowy czy nie?

Tak, ale oni go jeszcze nie przyjęli. Na razie napisali Ci tylko, że je złożyłeś :)

marecki
11.02.09, 20:28
A czy rzeczywiście chcesz go kupić, że wysłałeś zamówienie ? Pytam z ciekawości.

Karol
11.02.09, 20:34
A czy rzeczywiście chcesz go kupić, że wysłałeś zamówienie ? Pytam z ciekawości.
Tak - za cenę 4300 z 14-54 jak najbardziej na chwile obecną..., przy czym obiektyw od razu bym sprzedał... Nie wysyłam zamówień dla zabawy czy po to by sprawdzić sklep, niemniej jakby ta cena nie była aktualna to droższa mnie nie interesuje...

dog_master
13.02.09, 14:47
Hmm, po slinga trzeba się zarejestrować do końca lutego, ale wszystko kupić i wysłać można do końca marca, tak? Zarejestrowałam się, potwierdzający mail zamiast moich danych zawierał tylko znaczniki [mail] etc. i twierdził, że to działa do końca lutego... Jak to jest?

marecki
13.02.09, 14:49
Tak - za cenę 4300 z 14-54 jak najbardziej na chwile obecną..., przy czym obiektyw od razu bym sprzedał... Nie wysyłam zamówień dla zabawy czy po to by sprawdzić sklep, niemniej jakby ta cena nie była aktualna to droższa mnie nie interesuje...

Czy wyjaśniło się coś z tą atrakcyjną ceną?

Karol
13.02.09, 14:53
Czy wyjaśniło się coś z tą atrakcyjną ceną?
Sklep po przysłaniu potwierdzenia zamówienia zaraz po wypełnieniu formularza na www, milczy - do tej pory nie raczyli wysłać żadnego e-maila czy zadzwonić...

epicure
13.02.09, 15:02
Zarejestrowałam się, potwierdzający mail zamiast moich danych zawierał tylko znaczniki [mail] etc. i twierdził, że to działa do końca lutego... Jak to jest?

U mnie było tak samo.

dog_master
13.02.09, 15:41
Dzieki, czyli nie musze sie bac :)

Wieprz
13.02.09, 16:02
Hmmm - dziwny ten sklep, zamówiłem E-30 +14-54 za 4290 PLN, sklep przysłał mi drogą elektroniczną potwierdzenie zamówienia nr...., status - złożone...

Moim zdaniem tak (a kiedyś zdarzyło mi się powąchać KC ;) )
Czytałeś regulamin sklepu? Dziwne ale nie zawiera zbyt wielu "pupochronów" dla sprzedawcy. Jedyne postanowienia dotyczące potwierdzania to zobowiązanie sklepu do telefonicznego potwierdzenia po potwierdzeniu elektronicznym.
Tekst regulaminu, w przepisach końcowych nazywany jest umową, zastrzeżenie dotyczące realizowania zamówień w kolejności zgłoszeń dotyczy wyprzedaży i promocji (a poza tym IMHO prawdopodobnie mogłoby być uznane za nieważne - na wszelki wypadek info - postępowanie w tej sprawie przed sądem masz bezkosztowe całkowicie).
Z tego wynika, że jeżeli przystałeś na ich warunki to zawarliście umowę i możesz czekać na swojego e-30.

Powodzenia

Ruff
13.02.09, 16:56
Hmm, po slinga trzeba się zarejestrować do końca lutego, ale wszystko kupić i wysłać można do końca marca, tak? Zarejestrowałam się, potwierdzający mail zamiast moich danych zawierał tylko znaczniki [mail] etc. i twierdził, że to działa do końca lutego... Jak to jest?

Chyba niebardzo do końca marca...
W mailu, który dostałem rejestrując się (tak na wszelki wypadek, jeśli uda się sprzedać e-510 jeszcze w lutym i zdecydowałbym sie na e-30) jest napisane:

"Aby otrzymać prezent od Olympusa, wystarczy wysłać kopię dowodu zakupu oraz oryginalny kod kreskowy z opakowania E-30
(...)
Fakturę oraz kartę gwarancyjną musimy otrzymać przed 28.02. 2009, aby nabywca zachował prawo do niniejszej promocji."

I tu tez pytanie do osób, które juz skorzystały - wysyłaliście kartę gwarancyjną ????????????

Oczywiście powyższe dotyczy promocji "zabierz go ze sobą" czyli torby gratis, bo promocja lojalnościowa (grip lub lampa) to chyba faktycznie do końca marca.

epicure
13.02.09, 17:02
Coś im się pochrzaniło w tym mailu. Promocja jest do końca marca i żadna karta gwarancyjna nie jest im do tego potrzebna.

Legal
13.02.09, 17:02
I tu tez pytanie do osób, które juz skorzystały - wysyłaliście kartę gwarancyjną ????????????

Oczywiście powyższe dotyczy promocji "zabierz go ze sobą" czyli torby gratis, bo promocja lojalnościowa (grip lub lampa) to chyba faktycznie do końca marca.

Zadnej karty nie wysylalam, a plecak przyszedl po 9 dniach. Na lampe jeszcze czekam. Poszukaj wyzej w watku - wszystko opisalem.

C+
14.02.09, 10:06

3699 zł

Mikola
14.02.09, 11:21
Postąpiłam tak jak było napisane u Ruffa - wysłałam kopię dowodu
zakupu i kod kreskowy i po 8 dniach przyszła torba.
Gwarancji nie wysyłałam.

Pozdrawiam

Legal
14.02.09, 20:50
Postąpiłam tak jak było napisane u Ruffa - wysłałam kopię dowodu
zakupu i kod kreskowy i po 8 dniach przyszła torba.
Gwarancji nie wysyłałam.

Pozdrawiam

Skoro kupilas e-30 (chyba stad masz kod kreskowy), to czy zarejestrowalas rowniez swoj nowy korpus w celu otrzymania lampy lub gripa?

W zasadzie warunkiem tego drugiego jest swoista lojalnosc pojeta w ten sposob, ze posiada sie juz w momencie kupna zarejestrowany starszy model aparatu Olympusa. Nie jest to jednak dokladnie sprecyzowane. Teoretycznie komus, dla kogo e-30 jest pierwszym korpusem druga czesc promocji sie nie nalezy.
Z drugiej strony ktos, kto zakupil e-30 ale wczesniej sprzedal np. e-510 (jak ja) jest lojalny w ich pojeciu, ale powinien przeciez wyrejestrowac korpus po sprzedazy, zeby ktos inny mogl go sobie zarejestrowac. W tej sytuacji juz trudno byloby udowodnic 'lojalnosc', chociaz ona jest faktem.

Ja moj e-510 ciagle mam zarejestrowany, bo kupiec nie domaga sie jego wyrejestrowania. Jest to w pewnym sensie nieuczciwe; niestety reguly promocji to wymuszaja...

A praktyka promocyjna, byc moze, jest bardziej liberalna. Wszak dostalem torbe bez zadnej specyfiakcji, zerowej faktury bedacej dowodem udzialu w promocji. Ot zwykla paczka kurierska bez opisu zawartosci.
Ciekawe jak bedzie z lampa, na ktora ciagle czekam. To juz jest sprzet opatrzony numerami seryjnymi, gwarancja itd.

Karol
14.02.09, 21:22
Z tego wynika, że jeżeli przystałeś na ich warunki to zawarliście umowę i możesz czekać na swojego e-30.

Dzięki za odpowiedź. Nie wiem co o tym sądzić. Wiadomo, że jak coś kupuję to chcę dobrą cenę ale nie należę do ludzi skłonnych iść do sądu w sytuacji kiedy ktoś się pomylił itp. Dlatego jak kupiłem na Allegro obiektyw za 1 zł po prostu odpuściłem, przyjąłem przeprosiny i wytłumaczenie, że pomyłka. Niemniej postawa sklepu NEO24.PL jest skandaliczna. Kupuję u nich przedmiot, przysyłają potwierdzenie zamówienia, wcześniej podaję wszelkie dane, chcę u nich zostawić kilka tysięcy złotych a oni - zero kontaktu. Cisza - żadnego e-maila nie mówiąc o telefonie. Nie wiem czy mają towar czy nie, czy zamówienie zrealizują i kiedy... Właśnie zacząłem ferie i co? - mam kupić gdzie indziej czy czekać? Poczekam jeszcze ze dwa dni i wystawię sklepowi odpowiednie laurki w Sieci...

Bodzip
14.02.09, 21:44
Należy uważać - żeby nie było tak jak "nabici w japan-foto"

Karol
14.02.09, 21:57
Należy uważać - żeby nie było tak jak "nabici w japan-foto"
Dlatego nie przelałem im kasy tylko zaznaczyłem opcję zapłaty w kasie ich punktu kolektorskiego w Krakowie - przy odbiorze sprzętu.

Acha - orientuje się ktoś czy przy takiej formie zakupu - zakup w Sieci - odbiór osobisty w wyznaczonym przez sklep punkcie albo sklepie - również przysługuje kupującemu prawo do zwrotu towaru do 10 dni?

grizz
14.02.09, 21:59
Dlatego nie przelałem im kasy tylko zaznaczyłem opcję zapłaty w kasie ich punktu kolektorskiego w Krakowie - przy odbiorze sprzętu.

Acha - orientuje się ktoś czy przy takiej formie zakupu - zakup w Sieci - odbiór osobisty w wyznaczonym przez sklep punkcie albo sklepie - również przysługuje kupującemu prawo do zwrotu towaru do 10 dni?

Przysługuje.

dziango
15.02.09, 13:50
Moim zdaniem tak (a kiedyś zdarzyło mi się powąchać KC ;) )
Czytałeś regulamin sklepu? Dziwne ale nie zawiera zbyt wielu "pupochronów" dla sprzedawcy. Jedyne postanowienia dotyczące potwierdzania to zobowiązanie sklepu do telefonicznego potwierdzenia po potwierdzeniu elektronicznym.
Tekst regulaminu, w przepisach końcowych nazywany jest umową, zastrzeżenie dotyczące realizowania zamówień w kolejności zgłoszeń dotyczy wyprzedaży i promocji (a poza tym IMHO prawdopodobnie mogłoby być uznane za nieważne - na wszelki wypadek info - postępowanie w tej sprawie przed sądem masz bezkosztowe całkowicie).

Powodzenia

Miałem podobną sytuację ze sklepem Agito. Produkt po dużo niższej cenie i przysłanie potwierdzenie złożenia zamówienia, nadany numer itp.
Po konsultacji z Rzecznikiem okazało się, że automatyczna odpowiedź komputera (a taka z pewnością jest w tym przypadku), potwierdzająca złożenie zamówienia nie jest traktowane jako zawarcie umowy. Jak sam zresztą napisałeś potwierdzenie zawarcia umowy następuje dopiero po telefonie pracownika.

Wieprz
15.02.09, 13:54
Jak sam zresztą napisałeś potwierdzenie zawarcia umowy następuje dopiero po telefonie pracownika.

Ja napisałem coś zupełnie innego.

Po konsultacji z Rzecznikiem okazało się, że automatyczna odpowiedź komputera (a taka z pewnością jest w tym przypadku), potwierdzająca złożenie zamówienia nie jest traktowane jako zawarcie umowy.

śmiem się z tym poglądem nie zgadzać.

epicure
15.02.09, 13:57
Też się nie zgadzam. Na Allegro wiadomości potwierdzające dokonanie transakcji są wysyłane automatycznie, a mimo to są dowodem zawarcia prawnie wiążącej umowy.

zulka
15.02.09, 14:13
.... potwierdzająca złożenie zamówienia nie jest traktowane jako zawarcie umowy. Jak sam zresztą napisałeś potwierdzenie zawarcia umowy następuje dopiero po telefonie pracownika.

Robiłam zakupy w róznych sklepach internetowych, nie tylko fotograficznych, nigdy nikt do mnie nie dzwonił.

Jedyną formą kontaktu były maile o przyjęciu zamówienia, realizacji zamówienia i wysyłce.

Kilka dni temu przysłano mi obiektyw z fotozakupów. Tez nikt nie dzwonił - czyli formalnie nie zawarli ze mną umowy, bo...

w regulaminie sklepu wyraźnie napisano

"

3. Niezależnie od potwierdzenia za pomocą poczty elektronicznej, pracownik Sklepu FOTOZAKUPY.PL weryfikuje telefonicznie dane osoby zamawiającej i potwierdza fakt złożenia zamówienia oraz termin dostawy.
4. Z chwilą potwierdzenia przyjęcia zamówienia w sposób określony w ust. 3 umowa sprzedaży pomiędzy Sklepem FOTOZAKUPY.PL a Klientem zostaje zawarta. Zamówienie zostaje zarejestrowane w systemie informatycznym Sklepu FOTOZAKUPY.PL jako potwierdzone."

dziango i Rzecznik mają racje.
Tylko dlaczego sklep oszukuje? ;>

Wieprz
15.02.09, 14:35
dziango i Rzecznik mają racje.
Tylko dlaczego sklep oszukuje? ;>
[/LEFT]

A ja bezczelnie obstaje przy swoim ;-)
IMHO z regulaminu neo.24 wynika jasno, że ktotek zawarł umowę. Niezależnie od tego jak brzmi regulamin fotozakupów ;)

zulka
15.02.09, 14:51
hahah

jasne, to inny sklep.

Czytałam regulamin neo24 i nie znalazłam punktu w którym zawarta zostaje umowa ( jest a mi umknęło? )

Dociekam, bo nie znam sie a chciałabym wiedzieć na przyszłość czy istnieje jakaś wyższa wyższość, jakiś przepis na który można się powołać dochodząc swoich praw, że jednak umowa zawarta została, w końcu ten Rzecznik skądś wytrzasnął ten pomysł z potwierdzeniem telefonicznym.

sorki za rozciąganie OTa :)

grizz
15.02.09, 15:09
hahah

jasne, to inny sklep.

Czytałam regulamin neo24 i nie znalazłam punktu w którym zawarta zostaje umowa ( jest a mi umknęło? )

Dociekam, bo nie znam sie a chciałabym wiedzieć na przyszłość czy istnieje jakaś wyższa wyższość, jakiś przepis na który można się powołać dochodząc swoich praw, że jednak umowa zawarta została, w końcu ten Rzecznik skądś wytrzasnął ten pomysł z potwierdzeniem telefonicznym.

sorki za rozciąganie OTa :)

Przepisy z KC. By zawrzeć transakcję potrzebne jest oświadczenie woli obu stron. Ty je składasz składając (ale potworek) zamówienie. Sklep składa je potwierdzajc, to zamówienie - w jakiej formie to robi - automatyczny mail, czy też telefon pracownika, to sprawa i ryzyko sklepu.

Wieprz
15.02.09, 15:15
Nic mi nie wiadomo o jakieś najwyższej najwyższości. Interpretacja oświadczeń woli to dosć skomplikowana sprawa, zwłaszcza jeśli są one celowo owinięte w bawełnę lub mniej szlachetną materię, żeby chronić własną pupcię. Generalnie sprawa uregulowana jest w kc (art. 66 i n. w załączeniu) i w Ustawie o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny z 2 marca 2000 r. (w załączeniu).

To tak w maksymalnym skrócie bo wyszedłby z tego strasznie długaśny post i to offtopiczny. Dodam tylko, że nawet interpretacja charakteru potwierdzeń budzi masę wątpliwości. Są uregulowane np. w art. 66[1] kc

a w NEO24

PS
automatyczna wysyłka informacji nie przesądza, że nie wywołuje ona skutku prawnego. W ten sposób działa np. tzw. system EDI, w którym np. zamówienia składają producenci samochodów całkowicie automatycznie.

PS2
grizz mnie ubiegł. sorki

EuroLiberty
15.02.09, 15:17
Miałem podobną sytuację ze sklepem Agito. Produkt po dużo niższej cenie i przysłanie potwierdzenie złożenia zamówienia, nadany numer itp.
Po konsultacji z Rzecznikiem okazało się, że automatyczna odpowiedź komputera (a taka z pewnością jest w tym przypadku), potwierdzająca złożenie zamówienia nie jest traktowane jako zawarcie umowy. Jak sam zresztą napisałeś potwierdzenie zawarcia umowy następuje dopiero po telefonie pracownika.

Czym innym jest e-mail z potwierdzeniem ZŁOŻENIA zamówienia, a czym innym e-mail z potwierdzeniem PRZYJĘCIA zamówienia do realizacji. Prawo wyraźnie reguluje w którym momencie między kupującym, a sklepem internetowym dochodzi do zawarcia umowy.

Miałem taką sytuację. Sklep mailem potwierdził PRZYJĘCIA zamówienia i skierował je do realizacji. Długo jednak z realizacją zwlekano. W między czasie zamówiony sprzęt drastycznie zdrożał. Sklep próbował wycofać się z umowy. Wystarczyło przypomnieć o swoich prawach i przyszła paczka.

Karol
15.02.09, 15:21
Czym innym jest e-mail z potwierdzeniem ZŁOŻENIA zamówienia, a czym innym e-mail z potwierdzeniem PRZYJĘCIA zamówienia do realizacji. Prawo wyraźnie reguluje w którym momencie między kupującym, a sklepem internetowym dochodzi do zawarcia umowy.

Tak wygląda fragment tego co mi przysłali:

Potwierdzenie zamówienia
Zamówienie ID: XXXXXXX
Status: Złożone a więc zawarłem umowę ze sklepem czy nie?

grizz
15.02.09, 15:27
a więc zawarłem umowę ze sklepem czy nie?

To zależy od konkretnej sytuacji i argumentacji stron ;)

EuroLiberty miał rację pisząc:

Prawo wyraźnie reguluje w którym momencie między kupującym, a sklepem internetowym dochodzi do zawarcia umowy.

Problemem jest "tylko" określenie tego momentu ;)

EuroLiberty
15.02.09, 15:52

Regulamin regulaminem, a prawo prawem.

Potwierdzenie zamówienia
Status: Złożone
a więc zawiązałem umowę ze sklepem czy nie?

Otrzymałeś jedynie potwierdzenie, że złożyłeś zamówienie. Teraz powinieneś otrzymać wiadomość z potwierdzeniem przyjęcia zamówienia.

Art.70 § 1 KC: W razie wątpliwości umowę poczytuje się za zawartą w chwili otrzymania przez składającego ofertę oświadczenia o jej przyjęciu, a jeżeli dojście do składającego ofertę oświadczenie o jej przyjęciu nie jest wymagane - w chwili przystąpienia do jej wykonania przez drugą stronę.

Wyślij mi w PW swój adres mailowy, a prześlę Ci szczegółowe opracowanie dotyczące ZAWARCIA UMOWY DROGĄ ELEKTRONICZNĄ.

Zawsze proszę w uwagach o potwierdzenie PRZYJĘCIA zamówienia. Jeśli cena budzi wątpliwości proszę o jej sprawdzenie.

epicure
15.02.09, 16:47

Nie. Złożone to nie to samo, co przyjęte i potwierdzone. To tak, jakbyś przyszedł do sklepu i położył kierownikowi na biurko kartkę, w której jest napisane, że chcesz coś kupić. A kierownik wystawia Ci kartkę z potwierdzeniem, że rzeczywiście położyłeś u niego tą kartkę na biurku. Ty wychodzisz, a kartka, którą zostawiłeś ląduje w koszu na śmieci :) Umowy nie ma i nie było.

Karol
15.02.09, 17:09
To tak, jakbyś przyszedł do sklepu i położył kierownikowi na biurko kartkę, w której jest napisane, że chcesz coś kupić. A kierownik wystawia Ci kartkę z potwierdzeniem, że rzeczywiście położyłeś u niego tą kartkę na biurku. Ty wychodzisz, a kartka, którą zostawiłeś ląduje w koszu na śmieci :) Umowy nie ma i nie było.
hmmm może masz rację ale posługując się Twoją analogią należy dopisać, że wcześniej ten sam kierownik wystawił towar i go wycenił zapraszając do zakupów...
Niezależnie od aspektu prawnego sklep wystawił towar, wycenił go, napisał, że jest dostępny ja go zamówiłem, podałem wszelkie dane i spełniłem wszystkie ich warunki, chcę tam zostawić kilka tys zł a oni "ani me ani be" chociaż upłynęło już kilka dni... Klient chce wiedzieć na czym stoi. Nie podoba mi się to i nie świadczy dobrze o takim sprzedawcy...

Podobnie wśród sprzedawców z Allegro panuje dość powszechna maniera - wystawiają przedmiot na aukcji a w treści dopisują - przed licytacją prosimy o kontakt w celu potwierdzenia dostępności towaru... Chociaż w tym przypadku taki dopisek niewiele znaczy chyba i kupując mam prawo domagać się finalizacji transakcji... Zresztą być może jest to zaproszenie do transakcji poza Allegro...

grizz
15.02.09, 17:26
Nie. Złożone to nie to samo, co przyjęte i potwierdzone.

To nie jest takie proste... nie ma tak hop siup i jednoznacznie. Jest napisane jak byk potwierdzenie zamówienia. Status jest jaki jest, ale całość to kwestia wykładni. Bo co jeżeli sklep ma 3 statusy: złożone/odmowa/wysłano?

hmmm może masz rację ale posługując się Twoją analogią należy dopisać, że wcześniej ten sam kierownik wystawił towar i go wycenił zapraszając do zakupów...

Porównanie było po prostu kiepskie ;)

W sklepie tradycyjnym jest inaczej - wystawiony a półce towar z ceną to oferta, którą TY akceptujesz.

W sklepie on-line wystawiony na www towar, to zaproszenie do składania ofert - TY wysyłając zamówienie składasz ofertę a SKLEP ją akceptuje.

Bodzip
15.02.09, 17:45
Potwierdzenie zamówienia
Status: Złożone

Na mój rozum zamówienie dostało ID - czyli zostało wciągnięte do ich systemu komputerowego. Nadano mu bieg. Tym samym zostało przyjęte do realizacji. Na razie posiada status Złożone, ponieważ nic jeszcze przy nim nie grzebnięto. Jeśli sklep wyśle zamówienie do hurtowni, status powiniem zostać zmieniony na: w realizacji

Reasumując - umowa została zawarta

dog_master
15.02.09, 18:20
Podobnie wśród sprzedawców z Allegro panuje dość powszechna maniera - wystawiają przedmiot na aukcji a w treści dopisują - przed licytacją prosimy o kontakt w celu potwierdzenia dostępności towaru... Chociaż w tym przypadku taki dopisek niewiele znaczy chyba i kupując mam prawo domagać się finalizacji transakcji... Zresztą być może jest to zaproszenie do transakcji poza Allegro...
To tak przy okazji...

A jak ma sie to zastrzezenie?

Skoro ktos wystawia aukcje, to jest to imho raczej zobowiazanie... Czy nie?

K_Puchatek
15.02.09, 18:30
To tak przy okazji...

A jak ma sie to zastrzezenie?

Skoro ktos wystawia aukcje, to jest to imho raczej zobowiazanie... Czy nie?
Jest to zobowiązanie, aukcje z "potwierdzeniem dostępności" są niezgodne z regulaminem... no ale to Allegro...:???:

dziango
15.02.09, 18:36
Na mój rozum zamówienie dostało ID - czyli zostało wciągnięte do ich systemu komputerowego. Nadano mu bieg. Tym samym zostało przyjęte do realizacji. Na razie posiada status Złożone, ponieważ nic jeszcze przy nim nie grzebnięto. Jeśli sklep wyśle zamówienie do hurtowni, status powiniem zostać zmieniony na: w realizacji

Reasumując - umowa została zawarta

Nie ma znaczenia, że dostało jakieś id czy cokolwiek innego. Jak wcześniej napisałem po złożeniu zamówienia przychodzi wiadomość potwierdzająca ten fakt i nie ma ona żadnego prawnego skutku. To jest tak jakbyś zadzwonił do sklepu i powiedział, że chcesz kupić e-30 a sprzedawca powiedział, że przyjmuje do wiadomości, że chcesz kupić. Nie oznacza to jednak, że umowa została zawarta.
Rzecznik napisała mi, że musi być potwierdzenie ze strony sprzedawcy w obojętnie jakiej formie, że sklep przyjął moją ofertę. A tutaj tego nie było i koniec kropka.

Mikola
15.02.09, 19:00
Legal - E30 to mój pierwszy Olek. Dlatego nie należy mi się nic oprócz torby...

Pozdrawiam

Legal
16.02.09, 20:08

No wiec 9 lutego przyszla DHL przesylka - z plecaczkiem swing. Ladny list gratulacyjny w srodku ze zdjeciem prezesa :)
Lampy niet! Trwalo w zasadzie tylko tydzien.
Zaniepokojony brakiem lampy wydzwanialem dzis do dzialu promocji Olympusa do Warszawy, aby potwierdzili, ze lampa tez bedzie. Mam juz wyjasnienie, ze obie promocje moga isc innymi przesylkami i nic nie zostalo pokrecone - nalezy sie lampa i wkrotce zostanie wyslana.
To informacja dla wszystkich w podobnej do mnie sytuacji - 'dla spokojnosci'.

Dam znac w watku jak bedzie lampa - bedzie znow wiadomo ile trwalo (dla niecierpliwych - jak ja :))

Od kilku dni w watku o promocji e-30 piszecie glownie o jakims sklepie i jego kuriozalnej ofercie zbijajacej cene e-30 po odliczeniu wartosci 2 promocji (plecak + lampa/grip) i odliczeniu tego enigmatycznego 14-54 (jesli to bylaby II) prawie do ceny ok. 1570 zł.
Być może cuda się zdarzają, ale chyba nie w neo24.pl i nie w sytuacji, kiedy dolar pnie się tak w górę.

A do rzeczy: informuje, ze 16 lutego nadeszla przesylka DHL: lampa FL36R - ponownie w srodku list z usmiechnietym prezesem, tym razem (to juz nie torba) rowniez czysta, dwuletnia gwarancja bez kodu i wpisow o serialu. Mysle, ze warto przechowac sobie cala dokumentacje promocyjna w skanach i zdjecia przesylek na wypadek koniecznosci serwisowania lampy lub jej sprzedazy.

Reasumujac - 'promocja podwójna' na e-30 dziala - jestem żywym dowodem jej funkcjonowania!

Pozdrawiam wszystkich klubowiczow!

Jeszcze musze dodac, ze od sklepu FZ otrzymalem przy zakupie e-30 gratisy: T-shirt Olympusa i czapeczke Four-Thirds e-System. Nie odbierajcie tych informacji jako zachwyty nad wlasna decyzja o zakupie e-30 - to czyste fakty do wiadomosci OlympusClub - mysle, ze uzyteczne.

Koriolan
17.02.09, 13:01
A ja właśnie otrzymałem promocyjną FLkę- natomiast jak na razie ani widu ani słychu o plecaku.

GALILEUSZ
17.02.09, 18:49
Ja wczoraj zamówiłem obiektyw do Nikona w sklepie e-market, bo cena mnie skusiła. Telefonowałem nawet i powiedzieli, że właśnie obiektywy się skończyły, bo mieli tylko dwa, ale w ciągu 10 dni zamówienie powinno być zrealizowane. Przysyłają mi dzisiaj maila, że termin dostawy wynosi ponad 14 dni i dlatego zamówienie zostało anulowane. Ja do nich odpisuję, że poczekam te 14 dni. A oni, że zamówienie jest błędne i zostało anulowane.
Hehe. Akurat coś sprzedadzą ...
Niektórzy nieuczciwi sprzedawcy, którzy chcą się wylansować, podają najniższą cenę, żeby pokazać się na pierwszym miejscu w przeglądarce. Jak ktoś zajrzy to może przeszuka resztę strony w poszukiwaniu okazji.
Obiektyw tańszy o 300 zł niż na rynku, a wszystko pozostałe w cenach z księżyca.

michalko
19.02.09, 12:25
Jak wygląda działanie e-30 razem z manualnymi szkiełkami? np OM 50mm? testował już ktoś? :)

Ruff
24.02.09, 13:33
A ja właśnie otrzymałem promocyjną FLkę- natomiast jak na razie ani widu ani słychu o plecaku.

Ja wysłałem w zeszły piątek papiery do Olka (wszystko zgodnie z instrukcja Legala z tego wątku - str 8 post #76 (https://forum.olympusclub.pl/showpost.php?p=275515&postcount=76) - THX - zaraz kliknę REP) i teraz już się nie mogę doczekać kiedy przyjdą prezenty.
Szczególnie wyczekuje plecaka, bo chwilowo nie mam żadnego i muszę korzystać z pożyczonej od kumpla niewygodnej torby.

Ale w moim przypadku w operację "zakup e-30" wdarła się łyżka dziegciu:
Po rozpakowaniu zaślepki wizjera okazało się, że ma ona ułamana jedną z szyn na których się ja wsuwa a miejsce po muszli ocznej :/
Zaniosłem do sklepu - ma być wysłane do Olka na gwarancji - ciekawe czy wymienią...
Nie będę tego za często używał, ale jak wybuliłem tyle kasy za nówkę body to chciałoby sie mięć wszystko co ma byc w zestawie sprawne...

enem
27.02.09, 22:29
Ja swoje extra graty, czyli lampe i plecak otrzymalem dzis w jednym kartonie , czyli 9 dni po rejestracji i wyslaniu potrzebnych papierkow :) Zostawilem sobie swietny plecaczek ,a lampa poszla dzis na allegro za 600 zl z przesylka jak cos......

Karol
28.02.09, 12:33
Chyba dość istotna informacja - przypomnienie dla osób chcących kupić E-30 w najbliższym m-cu czyli w marcu. Zgodnie z regulaminem promocji dziś - 28 lutego upływa termin rejestracji online w promocji "Zabierz go ze sobą":

Aby zakwalifikować się do tej promocji, wystarczy wyrazić nią swoje zainteresowanie poprzez zarejestrowanie się online do 28 lutego 2009, kupić nowy aparat E-30 (sam korpus lub dowolny zestaw) i zarejestrować go online do 31 marca 2009.
Oferta obejmuje zakup dowolnego nowego aparatu E-30 (sam korpus lub dowolny zestaw) w okresie 01.01.2009 – 31.03.2009.O ile dobrze rozumiem ten regulamin to zarejestrować trzeba do końca lutego a kupić do końca marca - więc osoby, które zamierzają kupić a chcą plecaczek niech się rejestrują.
Swoją drogą regulaminy tych promocji są zakręcone, niejasne, używają błędnych pojęć - pisałem o tym w wątku o błędach na stronach Olympusa...

moose
4.03.09, 19:49
Zarejestrowałem E-30 i wysłałem zgłoszenie 17tego. Wysłali plecak 25.02. DHLem dziś 04.03 doszedł. Czekam na HLD-4. Kurier nie wyglądał zbyt uczciwie i trzeźwo i mam nadzieję, że HLD nie było razem z plecakiem. Niby paczka tylko pomieściła by plecak ale....poszczekamy uwidzimy.

Ruff
4.03.09, 21:41
A ja wysłałem wszystko 20 lutego i dziś właśnie dostałem obie rzeczy w jednej paczce :) Plecaczek rewelacyjny nie jest, ale mieści wszystko co trzeba, więc na razie wystarczy a lampka fajnie działa sterowana radiowo :) Jestem zadowolony :)

Karol
4.03.09, 21:52
Plecaczek rewelacyjny nie jest, ale mieści wszystko co trzeba,
Na temat tego plecaka mało jest info. Jakby Ci się chciało napisać kilka slow i zrobić jakieś zdjęcie wewnątrz to z pewnością klubowicze oglądnęli by z ciekawością - w wątku i torbach i plecakach. Ja też bym zobaczył i chętnie dodał rep...

dog_master
4.03.09, 23:14
Ta torba, ten plecak, a właściwie to coś jak slingshot jest w MM w Gdańsku jakby ktoś z okolicy chciał zobaczyć ;) [tylko widziałam, w ręku nie miałam, leży sobie w gablotce]

Ruff
5.03.09, 00:27
Na temat tego plecaka mało jest info. Jakby Ci się chciało napisać kilka slow i zrobić jakieś zdjęcie wewnątrz to z pewnością klubowicze oglądnęli by z ciekawością - w wątku i torbach i plecakach. Ja też bym zobaczył i chętnie dodał rep...

Proszę bardzo:
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=5642&page=54

krw
7.03.09, 12:30
Na stronie:

http://fotozakupy.pl/plecak/olympus-swing-bag,8378s

jest dość dużo zdjęć tego plecaka.

Ja wysłałem dokumenty na obie promocje 4.03 i teraz cierpliwie czekam ;)

Karol
7.03.09, 12:47
Na stronie:

http://fotozakupy.pl/plecak/olympus-swing-bag,8378s

jest dość dużo zdjęć tego plecaka.

Dzięki! - do niedawna ich nie było.
Miło widzieć kolejnego starego klubowicza z Tarnowa...

moose
28.03.09, 21:53
No i od 04.03 cisza. Grip przepadł, lub nie wysłali, lub nie jestem godzien by w rzeczonej promocji uczestniczyć. Nielojalna swołocz jestem czy ,,cóś" . Po kilku e-mailach dostałem lakoniczną odp.:Please include the following line in all replies.
Tracking number: OT20090326_0000000440

Thank you for your interest in Olympus Europe. Your inquiry has
been received and an answer will be provided for you shortly"
od doradcatechniczny....
Od działu pomocy online w temacie Pani Anna ,,is out of the ofiice" .
,,I will be out of the office starting 03/26/2009 and will not return until
03/27/2009.

I will respond to your message when I return."
Chyba już nie wróci........

RadioErewan
28.03.09, 21:55
Dziś jest sobota, 28 marca. Poczekaj do poniedziałku. W Hamburgu nie pracują w weekendy.

Pozdrawiam

moose
28.03.09, 22:00
Ale ,,ólóbiona" moja Anna wyszła w czwartek?! Chyba, że jak w powiedzeniu ,,Wyszłam za mąż, zaraz wracam". poczekam, poczekam. W końcu gryzę się już prawie m-c... wytrzymam jeszcze trochę.

Ramzes_II
28.03.09, 22:03
Ale ,,ólóbiona" moja Anna wyszła w czwartek?! Chyba, że jak w powiedzeniu ,,Wyszłam za mąż, zaraz wracam". poczekam, poczekam. W końcu gryzę się już prawie m-c... wytrzymam jeszcze trochę.
OT. Nie mogłem sie powstrzymać :)
-Będzie jak Wanda wróci z przychodni
- A kiedy wróci ?
- na razie się nie wybiera...
:mrgreen:

krw
28.03.09, 22:18
No i od 04.03 cisza.

U mnie tak samo !
12.03 przyszedł plecak a lampy to tej pory brak. Chyba też zwrócę się do Olympusa.

heniobe
28.03.09, 22:40
Nie chcę Was drażnić ale dostałem plecaczek i gripa w przeciągu nie całych dwóch tygodni. Plecaczek mimo mizernej postury jest bardzo pakowny. Radzę dokładnie pooglądać paski i inne szwy, u mnie mały pasek trzymał się na jednej nitce /zdiełano w kitajstwie/....
pozdrawiam hb

Mirek54
28.03.09, 22:55
No i od 04.03 cisza. Grip przepadł, lub nie wysłali, lub nie jestem godzien by w rzeczonej promocji uczestniczyć. Nielojalna swołocz jestem czy ,,cóś" . Po kilku e-mailach dostałem lakoniczną odp.:Please include the following line in all replies.
Tracking number: OT20090326_0000000440

Thank you for your interest in Olympus Europe. Your inquiry has
been received and an answer will be provided for you shortly"
od doradcatechniczny....
Od działu pomocy online w temacie Pani Anna ,,is out of the ofiice" .
,,I will be out of the office starting 03/26/2009 and will not return until
03/27/2009.

I will respond to your message when I return."
Chyba już nie wróci........

Nie znam tego jezyka,bom nie swiatowy czlek,ale czy czasem nie jest to nr przesylki w DHL czy innej jakijes organizacji przewozowo-dostarczeniowej.
Wchodzac na jej stronke i podajac takowy nr,mozesz sledzic,gdzie paczka i w czyich recach siedzi.

geo
28.03.09, 23:19
U mnie tak samo !
12.03 przyszedł plecak a lampy to tej pory brak. Chyba też zwrócę się do Olympusa.

też nie mam lapiona alo po co to wszystko to nijak nie powiem...

Karol
28.03.09, 23:27
Nie znam tego jezyka,bom nie swiatowy czlek,ale czy czasem nie jest to nr przesylki w DHL czy innej jakijes organizacji przewozowo-dostarczeniowej.
Wchodzac na jej stronke i podajac takowy nr,mozesz sledzic,gdzie paczka i w czyich recach siedzi.
Nie - to nr przypisany do danej sprawy/korespondencji. Należy go podawać we wszystkich e-mailach, odpowiedziach dotyczących tej sprawy. Stąd będą wiedzieć, że np. kolejny e-mail dotyczy danego przypadku...
Wysyłając gratisy oni niestety nie podają numerów do śledzenia przesyłek chociaż w sumie mogli by to zrobić - mają adresy e-mail ludzi, do których wysyłają.

Ruff
29.03.09, 01:03
Zadziwiające jest jak to wszystko się różnie układa. Ja dostałem plecaczek i lampę w jednej przesyłce "cuzamen do kupy" :)
To chyba zależy od tego jaka osoba u olka przygotowywała przesyłkę i czy chciało się jej sprawdzić czy ten ktoś przypadkiem nie zarejestrował się tez w drugiej promocji. Troszkę to mało poważnie wygląda, ale przynajmniej fajne te promocje są, a nie tak jak u N czy C - nie dość, że drogo to jeszcze wszystko dokup sobie sam za dodatkowe "dzieńgi"...

zonkinho
29.03.09, 10:43
Cierpliwości. Ja dostałem po 4 tygodniach i żyję. ;) Choć też się zastanawiałem, czy w ogóle dostanę ;P

A jeśli nikt na maile dobrze nie odpowiada, to zapytaj co się dzieje Panią Basię, ona mi pomogła. :)

barbara.lizonczyk@olympus-europa.com

moose
29.03.09, 23:23
Ot miód na serce i spokojności człek nabrał. Ważne, że Olympus odpowiedź dał - znaczy nie obojętny jest. Myślę, że będzie dobrze. Kumpel z promocji E-3 lampę dostał po 5 dniach od zgłoszenia.

RadioErewan
29.03.09, 23:25
To jeszcze napiszę w tym wątku, że promocja mija, ceny się zmieniają. Zostały trzy dni na jakieś sensowne decyzje względem nowej E trzydziestki i e-trójki z fajnymi dodatkami.

Pozdrawiam

Koriolan
29.03.09, 23:27
To jeszcze napiszę w tym wątku, że promocja mija, ceny się zmieniają.
Pozdrawiam

Ale w którą stronę ??

epicure
16.04.09, 18:56
Właśnie dotarła do mnie paczka z promocyjną FL-36 i torbą. Lampa fajna, już wiem, że będzie z niej pożytek. A torba skończy na Allegro ;)

geo
16.04.09, 19:01
Właśnie dotarła do mnie paczka z promocyjną FL-36 i torbą. Lampa fajna, już wiem, że będzie z niej pożytek. A torba skończy na Allegro ;)

coś mi tu nie gra ja jeszcze nie mam flL-36 a torbe mam od miesiąca

epicure
16.04.09, 19:04
geo, sądzę, że te paczki są wysyłane partiami. Skoro do mnie dotarła dzisiaj, to może i do Ciebie dotrze lada dzień.

dog_master
17.04.09, 23:25
Do mnie też wczoraj przyszło - i plecak, i grip.

Plecaczkotorba świetna, nawet się nie spodziewałam, że mi przypasuje :) Naprawdę wygodna i użyteczna.

Za to grip jest ogromny, kanciasty i na pierwszy rzut oka niefajny - w rękach mi się nie mieści. Ale przyzwyczaję się ;).

tomwoj
28.04.09, 10:50
Czy obecnie jest jakaś szansa na promocyjne "upominki" od Olka przy zakupie E-30?
Na stronie http://www.partner.olympus.pl/promocje.html niby nie ma nić ciekawego ;-( Promocje z lampą lub gripem i plecakiem już dawno po terminie.
Może ktoś z Was ma informację, że coś tam jeszcze można otrzymać?
Pozdrawiam,
tom

epicure
28.04.09, 10:54
Niestety obie promocje się już skończyły. Ale może za jakiś czas będą kolejne. Olek lubi robić tego typu promocje dość często.

rumi
23.09.09, 12:08
To jeszcze napiszę w tym wątku, że promocja mija, ceny się zmieniają. Zostały trzy dni na jakieś sensowne decyzje względem nowej E trzydziestki i e-trójki z fajnymi dodatkami.

od końca marca trochę minęło ceny są jak są jest w planach jakaś promocja (taką by nie pogardził (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15863&highlight=promocja)) .. orientuje sie ktoś ?

Kaleb_82
23.09.09, 13:16
od końca marca trochę minęło ceny są jak są jest w planach jakaś promocja (taką by nie pogardził (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15863&highlight=promocja)) .. orientuje sie ktoś ?

A tam.... lepiej by keszbak na obiektywy powtórzyli. Najlepiej po premierach nowych szkieł pod 4/3 w przyszłym roku acz nie koniecznie. 8-)

rumi
23.09.09, 13:28
jestem za lecz nie za tym by dopiero w przyszłym roku, uciułałem wreszcie kase na 14-54 ale poczekam jeszcze z zakupem może co stanieje albo jakaś promocja ;P .. ehh oby

Gundi
23.09.09, 14:03
jestem za lecz nie za tym by dopiero w przyszłym roku, uciułałem wreszcie kase na 14-54 ale poczekam jeszcze z zakupem może co stanieje albo jakaś promocja ;P .. ehh oby

poluj, bo to szkiełko warte świeczki.

znaczy nie wiem ile świeczki są warte, ale chyba muszą drogie być:wink:

rumi
24.09.09, 12:20
Wysłałem wczoraj maila z zapytaniem czy przewidują jakieś promocje i otrzymałem:

"Prosze Pana , od 1 pazdziernika ruszaja promocje. Bardzo prosze sledzic na stronie : www.partner.olympus.pl (http://www.partner.olympus.pl)"

oby coś konkretnego

and21
24.09.09, 12:44
Co do promocji.
Bez niej kupiłem E-30 + ZD12-60 za 4999.Nowy z gwarancją Oli Polska:cool:

epicure
24.09.09, 12:54
Co do promocji.

No ale to musiała być jakaś promocja zorganizowana przez sklep, w którym kupowałeś. Czasami się zdarzają takiego rodzaje okazje w różnych elektromarketach, a Ty po prostu na nią trafiłeś. Już więcej takich nie będzie...

and21
24.09.09, 13:25
Chociaż raz się udało

wulf
25.09.09, 08:22
Wysłałem wczoraj maila z zapytaniem czy przewidują jakieś promocje i otrzymałem:

"Prosze Pana , od 1 pazdziernika ruszaja promocje. Bardzo prosze sledzic na stronie : www.partner.olympus.pl (http://www.partner.olympus.pl)"

oby coś konkretnego

Też czekam, po tym jak musiałem wydać ponad 2 kzł na ZD50 ciśnienie na jakąś promocję mam ogromne.

maestro
29.09.09, 02:42
Tylko oby to nie były jakieś breloczki z logo E-systemu :)

Co do promocji.

wow !
Gdzie trafiłeś na taką cenę ? W jakim sklepie ? :?:

rumi
29.09.09, 13:38
w fotozakupy coś dziś tańsze te obiektywy http://fotozakupy.pl/obiektywy-i-akcesoria/olympus,26k,3p i zd 14-54 i zd50 i zd 35-100 tyle patrzyłem wczoraj to tyle zmian pamiętam i widze ze jest taniej ;)

and21
29.09.09, 13:52
Maestro,jak to gdzie???
Takie okazje tylko w MM,:cool:

maestro
30.09.09, 13:14
W pobliżu w MM to nawet ZD 12-60 nigdy nie widzieli :)

skow
30.09.09, 14:48
W pobliżu w MM to nawet ZD 12-60 nigdy nie widzieli :)

Chyba w grudniu w szczecińskim MM był za ok. 2600-2700PLN

maestro
1.10.09, 02:16

oby coś konkretnego

Mamy 1 października ;)

ogesio
1.10.09, 02:19
Czekam z niecierpliwością co wymyślą :)

C+
1.10.09, 08:06
http://www.cyfrowe.pl/aparaty/olympus-e-620-i-ob-14-42-i-40-150.html

:roll:

rumi
1.10.09, 08:32
no no ja też czekam i wypatruje jakiś wieści

C+
1.10.09, 09:07
01.10.2009 E-System: trzy wyjątkowe oferty na bezpłatne akcesoria. Jakość nigdy nie byłą tak przystępna cenowo.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/01/drukuj-1.gif
źródło (http://www.partner.olympus.pl/2009.10.01_E-System_promocje.html#)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/01/point_line_grey-1.gif
źródło (http://www.partner.olympus.pl/img/point_line_grey.gif)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/10/ESystem20promotions_m-2.jpg
źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/E-System%20promotions.jpg)

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/09/dot_blue-1.gif
źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/E-System%20promotions.jpg)Powiększ

Teraz jest jeszcze więcej powodów, aby kupić aparat E-30, E-620 oraz obiektywy ZUIKO DIGITAL. Począwszy od 1 października 2009 aż do 31 stycznia 2010 kolejne promocje pozwolą w pełni wykorzystać wszelkie zalety kompleksowego systemu cyfrowej lustrzanki. Oparty na standardzie Cztery Trzecie Olympus E-System obejmuje kompaktowe korpusy aparatów o bogatych możliwościach oraz kompaktowe i jasne obiektywy. Obecnie zaś te trzy wyjątkowe oferty pozwolą Ci rozbudować swój system i przekonać się o jego możliwościach.

Rozbuduj swój system: Kup aparat E-30 a otrzymasz bezpłatnie uchwyt zasilający lub lampę błyskową!

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/10/E30FL36HLD4_m-2.jpg
źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/E-30+FL-36+HLD-4.jpg)

źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/E-30+FL-36+HLD-4.jpg)Powiększ

Użytkownicy o zacięciu artystycznym poszukujący nowego sprzętu powinni dokładnie przyjrzeć się modelowi Olympus E-30. Stanowi on pełne możliwość, przenośne kreatywne studio zapewniając bogate środki wyrazu, szybkość działania i mistrzowską jakość. Bezpłatny uchwyt zasilający HLD-4 lub bezprzewodowa lampa błyskowa FL-36R sprawią, że nie trzeba będzie troszczyć się o zasilanie podczas długich sesji fotograficznych czy też o perfekcyjne oświetlenie rejestrowanych w kadrze scen. Uchwyt zasilający HLD-4 pozwala na dłuższe fotografowanie a ponadto posiada drugi spust migawki ułatwiający pracę z aparatem przy wykonywaniu zdjęć w układzie portretowym. Natomiast wraz z lampą błyskową FL-36R, można zapomnieć o niewygodzie stosowania kabli połączeniowych mając jednocześnie do dyspozycji funkcję zdalnego błysku.

Wspaniałe funkcje, najnowsze technologie oraz wygoda fotografowania –czy można chcieć czegoś więcej? Odśwież i rozbuduj swój system!

Produkt Cena detaliczna HLD-4 Uchwyt zasilający lub 899 złotych Bezpłatnie! FL-36R bezprzewodowa lampa błyskowa 1199 zł Bezpłatnie!

Wzmocnij swój system: Kup aparat E-620 a otrzymasz bezpłatnie dodatkową baterię litowo jonową!

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/10/E620BLS1_m-2.jpg
źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/E-620+BLS-1.jpg)

źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/E-620+BLS-1.jpg)Powiększ

Nagrodzony przez TIPA aparat Olympus E-620 – najmniejsza i najlżejsza kreatywna cyfrowa lustrzanka z wbudowaną stabilizacją obrazu – jest wszędzie idealnym towarzyszem ambitnego fotografa. Ten kreatywny i zaawansowany technologicznie model jest prostym w obsłudze aparatem fotograficznym łączącym w sobie profesjonalne technologie z funkcjonalnością o jakim marzy każdy fotoamator. Zasilanie tego aparatu również nie będzie stanowiło problemu. Dodatkowa, kompaktowa i cienka bateria litowo jonowa wielokrotnego ładowania (BLS-1) sprawi, że nie przegapisz żadnego ujęcia. Wygodna przy przechowywaniu i w transporcie bateria ta może być również stosowana do uchwytu zasilającego HLD-5, który mieści dwa tego rodzaju ogniwa.

Cała wiedza Olympus w jednym prostym w obsłudze aparacie fotograficznym z dodatkowym zasilaniem – nie przeocz tej oferty.

Produkt Cena detaliczna BLS-1 bateria litowo jonowa wielokrotnego ładowania 249 złotych Bezpłatnie!

Niezwykle precyzyjne obiektywy dla wysokiej jakości zdjęć: Zwrot gotówki za obiektyw

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/10/Lens20Cashback_m-2.jpg
źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/Lens%20Cashback.jpg)

źródło (http://www.partner.olympus.pl/aktualnosci/2009.10.01_E-System_promocje/Lens%20Cashback.jpg)Powiększ

Wraz z promocją „Zwrot gotówki za obiektyw ZUIKO DIGITAL” fotografowie zyskują doskonałą szansę, by rozszerzyć swe fotograficzne horyzonty. Skrojone na miarę potrzeb cyfrowego fotografowania - kompaktowe i jasne obiektywy ZUIKO DIGITAL sprostają każdemu wyzwaniu. Oparta na standardzie Cztery Trzecie optyka znana jest ze swojej ostrości rysowania obrazu oraz wysokiej jakości, co pozwala eksplorować świat z każdej perspektywy.

Niezależnie od tego czy szukasz dużej siły powiększenia zoomu, chcesz korzystać z ultra-szerokokątnych obiektywów, bądź zajmujesz się makrofotografią, Olympus ma obiektyw na każdą sytuację i co istotne w zakresie cenowym przystępnym dla Twojego portfela.

Oferowane w promocji obiektywy ZUIKO DIGITAL najwyższej klasy profesjonalnej* Zwrot gotówki
ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:4.0 (14-28mm) 450zł
ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm 1:2.0 SWD (28-70mm) 350zł
ZUIKO DIGITAL ED 35-100mm 1:2.0 (70-200mm) 500zł
ZUIKO DIGITAL ED 150mm 1:2.0 (300mm) 500zł

Oferowane w promocji obiektywy ZUIKO DIGITAL klasy profesjonalnej Zwrot gotówki ZUIKO DIGITAL ED 8mm Rybie oko 1:3.5 (16mm) 200zł
ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm 1:2.8-3.5 SWD (100-400mm) 290zł

Oferowane w promocji standardowe obiektywy ZUIKO DIGITAL Zwrot gotówki ZUIKO DIGITAL ED 9-18mm 1:4.0-5.6 (18-36mm) 200zł
ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm 1:4.0-5.6 (140-600mm) 120zł
ZUIKO DIGITAL ED 18-180mm 1:3.5-6.3 (36-360mm) 160zł
ZUIKO DIGITAL 35mm Macro 1:3.5 (70mm) 120zł

Oferowany w promocji telekonwerter ZUIKO DIGITAL Zwrot gotówki ZUIKO DIGITAL 2.0x Telekonwerter EC-20 160zł

* Wartości podane w nawiasach stanowią odpowiedniki dla systemu 35mm. Obiektywy wchodzące w skład zestawów nie są objęte niniejszą promocją.

Aby skorzystać z promocji wystarczy kupić objęty nią produkt, zarejestrować go online do końca stycznia i dostarczyć swoje zgłoszenie do 28 lutego 2010. Więcej informacji o naszej ekskluzywnej ofercie można znaleźć na stronie: www.olympus.pl (http://www.olympus.pl/)
Obniżka ceny Olympus Pen, E-420 wraz z dodatkową baterią, E-620 z dodatkowym gripem zasilającym.

http://www.partner.olympus.pl/img/Olympus%20Cennik%20PAZDZIERNIK%202009.xls

Magnesus
1.10.09, 09:11
No, nareszcie coś. To wreszcie będę miał na pewno 9-18mm, znalazł się w moich widełkach cenowych, a o mało drożej używanego nie kupiłem. :) E-30 też dość tanio wychodzi.

C+
1.10.09, 09:17
Cena Pena drgnęła, E620 fajny zestaw w tej cenie. Ja płaciłem 3 miesiące temu ~2300 za body, a teraz za 600 więcej otrzymujesz dual kit + grip + aku :shock:

Kaleb_82
1.10.09, 09:35
No pięknie. Słowo się rzekło - świnia idzie pod nóż, 9-18 będzie mój, muahaha.

Swoją drogą lepsze te keszbeki niż rok temu za ZD 35 oddawali 100 zł a za 9-18 160 zł (inflację biorą po uwagę? ;-)).

A może lepiej E-30?
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img193.imageshack.us/img193/395/drap.gif)

Bodzip
1.10.09, 09:53
14-54 nie ma :cry::cry:

Fokstrot
1.10.09, 09:54
Czy to znaczy, że jeśli nie wezmę lampy to cena body e-30 będzie pomniejszona o jej wartość (czyli zwrot)?

romek1967
1.10.09, 10:00
Czy to znaczy, że jeśli nie wezmę lampy to cena body e-30 będzie pomniejszona o jej wartość (czyli zwrot)?

IMHO Cena będzie taka sama a Ty nie będziesz miał lampy ;)

grizz
1.10.09, 10:02

Nie. Jak nie weźmiesz lampy, to jej nie będziesz miał.

Bierzesz lampę i sprzedajesz i masz zwrot we własnym zakresie :D

Fokstrot
1.10.09, 10:05
Dzięki, ale tu jest napisane:

Produkt Cena detaliczna HLD-4 Uchwyt zasilający lub 899 złotych Bezpłatnie! FL-36R bezprzewodowa lampa błyskowa 1199 zł Bezpłatnie!

Rozumiem to tak jakby był zwrot, ale nie za lampę tylko za uchwyt.

grizz
1.10.09, 10:07
Dzięki, ale tu jest napisane:

Rozumiem to tak jakby był zwrot, ale nie za lampę tylko za uchwyt.

To jest na 99% błąd na stronie

Koriolan
1.10.09, 10:07
Jak są zwroty- w przypadku obiektywów- to jest to wyraźnie napisane.

Do puszki dostaniesz wybrane wyposażenie dodatkowe.
IMO lampa jest potrzebna jeśli nie masz, i łatwo sprzedawalna jeśli ją masz.
Oczywiście wartośc lampy 1199 jest podana z kosmosu.

Fokstrot
1.10.09, 10:08
Najlepiej będzie sprzedać lampę. Dzięki za wyjaśnienia.

grizz
1.10.09, 10:11
Najlepiej będzie sprzedać lampę. Dzięki za wyjaśnienia.

eeee to jest po prostu źle przeklejone :D

http://partner.olympus.pl/2009.10.01_E-System_promocje.html

tabelka przy przeklejaniu wyparowała - stąd nieporozumienie.

kateb
1.10.09, 10:32
Woow ale duże liczby, nie rozumiem tych cenników ;D ktoś kiedyś tłumaczył o cenach sugerowanych, marginesie na marżę itd. Ale nie myślałem, że to tak dużo.

- 40-150 4.0-5.6 za 1299 ?

A w różnych sklepach można od ok. 600 kupic. (nie mówiąc o tym, że rok temu trafiało się poniżej 500 w Marketach).

Magnesus
1.10.09, 10:35
Czy dobrze liczę, że body E-30 będzie po tych promocjach taniej niż 2000zł kosztować? Gdyby mi bardziej nie zależało na 9-18, to może bym się skusił.

Czy E-620 nie wychodzi czasem drożej niż E-30 gdyby udało się sprzedać HLD-4 i lampę?

Na 9-18 jest 165, a nie 200 z tego co widzę.

luc4s
1.10.09, 11:24
Wreszcie, chyba czas zmienić sprzęt :)

rumi
1.10.09, 11:40
14-54 nie ma :cry::cry:

no właśnie .. :/ dupnie trochę

Daniello
1.10.09, 11:41
no właśnie .. :/ dupnie trochę

Nikt nie robi promocji na to co się sprzedaje bez promocji :)

Magnesus
1.10.09, 11:49
Ja się ucieszyłem że na allegro ktoś przebił moją ofertę na 9-18, bo wolę jednak nówkę kupić, skoro jest teraz taniej. :)

Kaleb_82
1.10.09, 11:53
Ja się ucieszyłem że na allegro ktoś przebił moją ofertę na 9-18, bo wolę jednak nówkę kupić, skoro jest teraz taniej. :)

Też trzymałem kursor nad przyciskiem "licytuj" na tej aukcji, ale teraz... ;-)

Wszędzie pisze 200 zł na 9-18 skąd masz to 165? ;O

Magnesus
1.10.09, 11:57
Aaa, brałem stąd: http://www2.olympus.pl/consumer/208_22108.htm - ale już zmienili i jest 200zł. Czekam jeszcze na cennik z OlyJedi i kupuję.

epicure
1.10.09, 12:01
Jest dobrze, ale i tak w lutym w OlyJedi było taniej. Ciężkie czasy nadeszły ;)

rumi
Nikt nie robi promocji na to co się sprzedaje bez promocji :)

no ale ex-25 też im sie chyba nie sprzedaje po tej cenie ok 800 zł i też nei am w promocji

Kaleb_82
Aaa, brałem stąd: http://www2.olympus.pl/consumer/208_22108.htm - ale już zmienili i jest 200zł. Czekam jeszcze na cennik z OlyJedi i kupuję.

Z czego? :O

LubMich
1.10.09, 12:03
Mogli zrobić miesiąc wcześniej.. 200zł za 9-18 w plecy... no ale to był jeszcze tzw. sezon...

maestro
1.10.09, 12:09
Nie ma znów takich rewelacji.
Jak ktoś planuje kupić obiektyw, to pewnie dobre i te 200 zł które zostaną w kieszeni po zwrocie.
Szkoda, że zamiast Fl-50 jest oferowana Fl36 - poprzednia promocja jednak była lepsza.

Myślę o tym E-30 teraz, choć z drugiej strony jestem ciekaw (czekam) jak zaprezentuje się w niedalelkiej przyszłości (miejmy nadzieję) następca E-3.

dog_master
1.10.09, 12:40
Szkoda, że zamiast Fl-50 jest oferowana Fl36 - poprzednia promocja jednak była lepsza.
Do E-30 była FL36 lub grip. FL50 była do E-3 ;)

maestro
1.10.09, 12:52
Do E-30 była FL36 lub grip. FL50 była do E-3 ;)

aha :wink:

Zd 14-54 i 12-60 też mogli objąć "keszbakiem" - tego pierwszego pewnie sporo by sprzedali :cool:

darkelf
1.10.09, 14:02
Czy dobrze rozumiem, że jesli teraz kupię E-30 to od Olympusa przyślą mi gripa za darmo?

RadioErewan
1.10.09, 14:03
Czy dobrze rozumiem, że jesli teraz kupię E-30 to od Olympusa przyślą mi gripa za darmo?

Zależy jak na to patrzeć, w pewnym sensie tak.

epicure
1.10.09, 14:04

Przyślą Ci to, co sobie wybierzesz - grip lub lampę - jeśli zarejestrujesz aparat, wypełnisz formularz i pewnie wyślesz kod kreskowy z pudełka do Hamburga, tak jak to było w poprzednich promocjach.

Karol K.
1.10.09, 19:27
Nie wiem czy już gdzieś było:
http://www.olympus-europa.com/consumer/208_20065.htm
PL:
http://www.partner.olympus.pl/2009.10.01_E-System_promocje.html

maestro
1.10.09, 19:28
Już ktoś coś zamówił ? Pochwalić się proszę :)

rumi
1.10.09, 19:29
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?p=361043#post361043

fotomic
1.10.09, 19:31
Jest i po naszemu: http://www.partner.olympus.pl/2009.10.01_E-System_promocje.html

MicSzu
1.10.09, 19:34
NO to pięknie! ! ! E-30 -2899zł-FL36R i mamy jakieś 2100zł za puszke...fiu fiu..:):)

romek1967
1.10.09, 20:00
Ja chyba poczekam na E-600 :)

Magnesus
1.10.09, 20:03
Ja chyba poczekam na E-600 :)

Możesz się nie doczekać, na forum dpreview widziałem wzmiankę, że to był aparat tylko dla niektórych krajów. Będzie na naszym rynku?

Jack
1.10.09, 20:18
... Będzie na naszym rynku?Nie. Ale jest dobra wiadomość - do E-620 dostarczanych od października do sklepów będzie grip w komplecie.
Jack

coolgago
1.10.09, 20:31
Po co ten Cashback?

Nie lepiej po prostu obniżyć cenę?

Będzie prościej kupować klientom, łatwiej konkurować firmie z innymi producentami i ich modelami w tej samej klasie.

Dar-i-jush
1.10.09, 20:48
Po co ten Cashback?

Nie lepiej po prostu obniżyć cenę?

Będzie prościej kupować klientom, łatwiej konkurować firmie z innymi producentami i ich modelami w tej samej klasie.

Obniżenie ceny przez producenta nie gwarantuje w żaden sposób obniżek cen w sklepach. Cashback jest gwarantowaną obniżką ceny niezależnie w jakim sklepie i za ile kupimy sprzęt.

romek1967
1.10.09, 21:28
Możesz się nie doczekać, na forum dpreview widziałem wzmiankę, że to był aparat tylko dla niektórych krajów. Będzie na naszym rynku?

Potrafisz człowieka ucieszyć :evil:

Eleazar
2.10.09, 00:41
Dodajmy tu i czynnik psychologiczny ooo oddadzą mi jeszcze 200zl super kupuje , tak to działa
Hmm co tu mówić ja sam kupiłem Olympus Zuiko Digital ED 9-18 f/4-5.6
Tylko dlatego ze ma Cash back
:esystem2:

wulf
2.10.09, 06:26
Wiem, że niektórzy się smucą z powodu braku w promocji innych obiektywów ale jestem zadowolony, (jakież to ludzko-polskie) że ZD50 tam nie ma bo bym się wkurzył gdyby się okazało, że cashback poszedł się bujać z powodu wcześniejszego zakupu szkła, które zresztą i tak się już zwróciło :grin:
Ale już czuję się jakby E30 z gripem było u mnie w torbie, teraz tylko zbierać i grabić do siebie bo do końca promocji mam chwilę czasu.
Szkoda, że to FL36R a nie FL50R bo wybór miałbym prosty a w ten sposób chyba wybiorę gripa a dozbiram do jakiegoś Metza.

C+
2.10.09, 07:55
cash back jest okresowy - obniżenie cen musiałoby być stałe, bo potem kto byłby flame, że Olympus podnosi ceny

C+
2.10.09, 08:15
A można liczyć na cash back do obiektywów przy zakupie zestawu NATURE PRO KIT?

rumi
2.10.09, 08:28
"*Oferta nie obejmuje obiektywów w zestawach"

Źrudło: http://www2.olympus.pl/consumer/208_22108.htm

BartB
2.10.09, 08:42
Nie. Ale jest dobra wiadomość - do E-620 dostarczanych od października do sklepów będzie grip w komplecie.

A możesz podać źródło tej informacji?

C+
2.10.09, 08:44

Jack jest źródłem. Chyba wystarczy? :twisted:

zibi1303
2.10.09, 08:55
A to dobre.. <LOL>

romek1967
2.10.09, 09:05

Trudno być bardziej u źródła :)

leodan
2.10.09, 09:11

Nie śmiejcie się z BartB , może nie wiedzieć kto to jest Jack .

Moominek
2.10.09, 09:32
No fajnie, szkoda tylko że więcej nie oddają :wink:

Mam chrapkę na 9-18 a za 200 to mam "tylko" dobrą UV-kę albo taniego polara... Ale w zasadzie mogliby w ogóle nic nie dać :grin:

dobas
2.10.09, 10:13

po co było tak licytować :) ludzie sie tu czaili na kilkaset pln a tu BUCH BUCH

promocje wydają się kuszące mocno

sam się zastanawiam co teraz sobie kupić :)

aikidudi
2.10.09, 10:32
ta promocja na e-30 wprowadzona jest chyba w całej Europie(tak mi się wydaje). Tak czy siak w UK ta promocja obowiązuje http://www.olympus.co.uk/consumer/208_22106.htm

Jack
2.10.09, 11:03
ta promocja na e-30 wprowadzona jest chyba w całej Europie(tak mi się wydaje)...Na pewno! To jest promocja, podobnie jak poprzednie, organizowana przez Olympus Europa.
Jack

dog_master
2.10.09, 11:25
Piszecie na wysypisku, więc połączę i zmienię temat, co by było w komplecie wszystko :)

Koriolan
2.10.09, 11:28
No fajnie, szkoda tylko że więcej nie oddają :wink:

Mam chrapkę na 9-18 a za 200 to mam "tylko" dobrą UV-kę albo taniego polara... Ale w zasadzie mogliby w ogóle nic nie dać :grin:

Nie żartuj. Poniżej 200 PLN kupiłem polara Marumi 72mm.
A UVke- a po co UV, taniej np Marumi Protection - za 99 PLN.

romek1967
2.10.09, 13:13
Nie. Ale jest dobra wiadomość - do E-620 dostarczanych od października do sklepów będzie grip w komplecie.
Jack

Jack....... tutaj (http://www.partner.olympus.pl/2009.10.01_E-System_promocje.html) jest napisane że nie grip tylko aku :(

Alleg_pl
2.10.09, 15:28
Jack....... tutaj (http://www.partner.olympus.pl/2009.10.01_E-System_promocje.html) jest napisane że nie grip tylko aku :(

ja zrozumialem wypowiedz Jack'a ze do 620 bedzie dostarczany grip "w pudełku, w sklepie" a nie popatrzez rejstracje i wyslke z centrali olympus'a (tak jak ma to moejsce w tej promocji)

ale moge sie mylic :)

romek1967
2.10.09, 15:42
ja zrozumialem wypowiedz Jack'a ze do 620 bedzie dostarczany grip "w pudełku, w sklepie" a nie popatrzez rejstracje i wyslke z centrali olympus'a (tak jak ma to moejsce w tej promocji)

ale moge sie mylic :)

Udało mi się znaleźć potwierdzenie słów Jacka tutaj (http://sklepfotograficzny.pl/aparaty-cyfrowe/lustrzanki/Olympus/E620/), wygląda że obaj mieliśmy rację :) jest i grip (w pudełku) i bateria (wysyłana z Olympusa)

Jack
2.10.09, 16:20
Udało mi się znaleźć potwierdzenie słów Jacka...Jak oczywista wypowiedź wymagała detektywistycznego dochodzenia...:wink: nie szkoda Ci czasu:?::wink::grin:
Miłego weekendu
Jack

kociasek
2.10.09, 18:34
Nie (będzie e-600 na naszym rynku).

Skąd ta pewność??

RadioErewan
2.10.09, 18:41
Skąd ta pewność??

Skoro Jack pracuje w Olympusie, to ta pewność pochodzi z pierwszej ręki?

Pozdrawiam

kociasek
2.10.09, 20:30
Skoro Jack pracuje w Olympusie, to ta pewność pochodzi z pierwszej ręki?

Aha, nie wiedziałem, że forum ma "wtyczkę" u Olka :cool: To w takim razie to b. cenna informacja...

grizz
2.10.09, 22:04
Aha, nie wiedziałem, że forum ma "wtyczkę" u Olka :cool:

Ma i to nie jedną ;)

C+
3.10.09, 09:20
Ma i to nie jedną ;)

Zaraz jakaś teoria spiskowa powstanie, a wystarczy powiedzieć, że forum jest finansowane przez Olympusa i wszystko będzie jasne.

muszyk
3.10.09, 12:21
Obniżka ceny Olympus Pen, E-420 wraz z dodatkową baterią, E-620 z dodatkowym gripem zasilającym.

http://www.partner.olympus.pl/img/Olympus%20Cennik%20PAZDZIERNIK%202009.xls

w tym cenniku 14-42 wycenili na 1199zł :shock:

grizz
3.10.09, 12:26
To normalna cena.

Magnesus
3.10.09, 14:00
To normalna cena.

Chce ktoś kupić? Mam jedno na zbyciu? Sprzedam taniej, za powiedzmy 1000zł. ;)

muszyk
3.10.09, 14:21
To normalna cena.

może i normalna ale nie logiczna 14-42 za 1199, 40-150 za 1299
czyli w zestawie body do obiektywów dokładają gratis, albo jeszcze robią promocje na obiektywy :)

te ceny chyba tylko dlatego sa ustalone na tym poziomie aby każdy brał zestaw dualkit

epicure
3.10.09, 14:23
te ceny chyba tylko dlatego sa ustalone na tym poziomie aby każdy brał zestaw dualkit

Logiczne. Zawsze ceny są ustawione tak, żeby nie opłacało się kupować kitów oddzielnie.

kociasek
3.10.09, 14:24
grizz ma chyba na myśli 14-42 w wersji mikro (do Pena), a muszyk i Magnesus wersję do "dużego" 4/3 - stąd nieporozumienie

grizz
3.10.09, 19:50
Nie. Mam namysli 14-42 do 4/3 - cena w cenniku zawsze była zkosmosu.

Tego szkła nikt nie kupuje ze sklepu, tylko albo w kicie, albo z drugiej ręki.