Zobacz pełną wersję : Renowacja zdjęcia
Około 3 godzin zajęło mi to klonowanie :)
Irek jeszcze lewe ucho popraw:wink:
Ale i tak szacun - miałeś zacięcie.
Mnie to by dawno od kompa gonili. :D
zimny: Policzyłem 150zł za format pocztówkowy, więc trzeba było się postarać :)
świetna robota
Jak zobaczyłem pierwszy raz pomyślałem, ale pojechał z tą marynarką.
Po chwili stwierdziłem że miałeś rewelacyjny pomysł.
Szkoda tylko że nie miałeś innego fasonu marynarki, ten jest zbyt nowoczesny. W oryginale rzucają się duże klapy marynarki w oczy.
Też robiłem podobny retusz dla kumpla, jeżeli pozwolisz wieczorkiem wrzucę efekt mojej pracy.
No tak te lewe ucho faktycznie za bardzo rzuca się w oczy:roll:
Dobra robota.
Dla klienta ucho poprawię a marynarkę potraktuję szumem i jeszcze nieco zbluruję :)--pozdrawiam
Szacun.
Ja bym do tego nawet nie podchodził. Jeśli jest coś, czego nienawidzę podczas obróbki, to właśnie klonowanie.
Podziwiam efekt rewelacyjny, mam pytanie czy to wszystko dzięki funkcji łatka i stempelek ? Jeśli tak to gratuluje cierpliwości i nerwów ze stali.
Szogo: Stempelkiem zrobione 100% twarzy, włosy i koszula. Tło i marynarka są podmienione :)--pozdrawiam
a tak przy okazji irek50, masz może sposób na pozbycie się faktury papieru za zdjęcia? Dla mnie to jest zmora starych zdjęć
Podmianę tła, marynarki i koszuli zauważyłem, podziwiam zacięcie chyba bym się nie podjął. Jak się znam w połowie komputer bym wyrzucił za okno.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Już widzę dlaczego wydawało mi się że koszula jest inna, marynarka ją inaczej przykrywa i guzik wypada w innym miejscu :) chba trzeba się wybrać do okulisty :)
west73: Rewelacyjnie usuwa się fakturę odpowiednio miękkim oświetleniem zastanym (odbicia światła od ścian). Opiszę to w innym wątku o przystawce do aparatu, którą fotografuję zdjęcia w rękach przy czasach nawet kilku sekund.
Świetna robota, przy takich zastosowaniach nawet okiem nie mrugnę odnośnie komputerowego usprawniania zdjęć :)
west73: Rewelacyjnie usuwa się fakturę odpowiednio miękkim oświetleniem zastanym (odbicia światła od ścian). Opiszę to w innym wątku o przystawce do aparatu, którą fotografuję zdjęcia w rękach przy czasach nawet kilku sekund.
O tego Irku nie przewidziałem . Miałem taki sam problem a to dlatego ,że zdjęcie było skanowane . Dlatego takie zdjęcie aby nie było tej faktury po naprawieniu jeszcze bardziej postarzyłem
A tak poza tym Bardzo dobra robota
Kawał dobrej roboty. Komplementów już nazbierałeś ;-) i słusznie.
ale, moim zdaniem, prawy kącik ust trzeba poprawić (trochę za szeroko zrekonstruowałeś wargę pod rysą, co powoduje zniekształcenie wyrazu twarzy).