Zobacz pełną wersję : aktowo i tenisowo
Akt to za duze słowo na te zdjecia ale.. do odwaznych świat należy
Poddaje Waszej krytyce.
1. black angel
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img440.imageshack.us/img440/5360/upadlyanioldn5.jpg)
2.Mystery
źródło (http://img147.imageshack.us/img147/9898/sepiasmallhe9.jpg)
3. tenisistka.. yy.. raczej badbingtonistka ^^
źródło (http://img440.imageshack.us/img440/2589/tenisyx8.jpg)
4.
źródło (http://img440.imageshack.us/img440/84/sweetjc1.jpg)
________
zdjęcia wykonane olympusem sp 510 uz.. stąd te szumy ^^
Każde inne i wszystkie nietuzinkowe. MSZ oczywiście.
Jeśli miałbym wybierać faworyta to chyba pierwsze lub drugie chociaż dwójeczka wydaje mi się nieco zbyt ciemna.
Dwojka miala byc tajemnicza.. moze lekko poszalałam ale zalezy tez od monitora.. u mnie jest fajnie czytelna.
W jedynce nie podoba mi się widok na lewym ramieniu modelki. Pewnie to palce ale wygląda jakby jej coś wyskoczyło:) Jakoś mnie to bardzo razi.
Dwójka ciekawa, mi nie przeszkadza w tym zdjęciu, że ciemne jest - podoba mi się.
Trójeczka fajna, "różowe lata":) Takie lekkie i przyjemne.
Ostatnie to jeden wielki szum, nieciekawie to wygląda. Tu jestem na NIE:)
szumy są dlatego ze nie dysponuje zadnym dodatkowym światłem tylko zza okna mi zostało.
i tak jestem usatysfakcjonowana . szkoda tylko, ze tak mało osob komentuje
Dwójka to według mnie najciekawsze zdjęcie. Następne to jedynka. Tych palców na ramieniu to powiem szczerze nie zauważyłem :) No ale teraz to faktycznie widzę, bo wiem :)
Najsłabsze ostatnie, raz że szum, a po drugie jakoś kompozycyjnie mi coś nie pasuje. Jakby uciąć dół lekko powyżej łokcia to wygląda ciekawiej.
fakt..tak teraz patrze na rą 4.. wyobrazmy sobie ze jej nie ma :):)
Syd Barrett
16.07.08, 23:47
jedynka taka "bez tego czegoś", proponuję spróbuj robić np serię zdjęć, przy tym rozbawiając modelkę,
dwójka tajemnicza, choć moim zdaniem ciut za ciemna,
trójka zdecydowanie skadrowana zbyt ciasno, szczególnie dół.
- na wszystkich brakuje mi uśmiechu, jakiejś takiej nutki pozytywności..
Nie lubie sie uśmiechać na zdjeciach :)
To dopiero pierwsze krooki wiec .. hy.. dobrze jest.. a mowia ze pierwszy raz boli :-P
Niepotrzebna biżuteria... dwójka najładniejsza. Na takich jak czwórka to, że tak powiem podciągnął bym czymś pierś ;-) Fajne acz jakość nienajlepsza.
Każde na swój sposób ciekawe, myślę że kwestia dopracowania szczegółów (palce, uśmieszki, etc) przyjdzie z czasem - kto nie próbuje ten się nie nauczy.
Moje typy to 1 i 3.
Brawa za odwagę!
IMHO 2 jest świetna :grin: Pozostałe też są przyzwoite... Na 1 faktycznie widać koniuszki palców, ale powiem, że trudno to zauważyć w ierwszej chwili :wink: 3... Troszkę przycięty prawy łokieć... No i ja bym jednak dał rakietę tenisową :)
A w 4 faktycznie szum... Ale bez tego - przyciąłbym dół, ale tak żeby nie "uszkodzić" piersi :wink:
Nie lubie sie uśmiechać na zdjeciach :)
Sweet, to Ty jesteś na tych fotkach? :grin:
brawa dla Sweet za odwagę, ale ja bym trzech ostatnich zdjęć nie pokazał światu:
1. najlepsze z zestawu, ale coś nie tak z obróbką. ostrzyłaś przed zmniejszeniem?
2. ciemna noga i ręka, ciemna twarz, biała pierś i plama na nosie, fuj.
3. kompletny bałagan. o ssso chozzi?
4. kto Twojej modelce podbił oko? na jaką chorobę skórną zapadła?
nie podoba mi się. ale ważne, ze kolegom się podoba :D
Peniek242 :
Ja sie z bizuterią nie rozstaje ..hy..ale dla dobra sztuki nastepnym razem o i le bedzie zdejme :)
a co to piersi..no hy.. przeciez sobie jej na szyji nie uwiesze.. taki juz ich urok :roll:
herbie_mp : jakbym miala tenisową to bym dałą.. ale nie dysponuje takową:)
tak, ja jestem na zdjeciach :) taka autosesja:)
dinx6:
1) ostrzylam ale po zmniejszeniu ^^
2) jeju.. gdybym chciala miec idealną fakture skory to bym tej sepii tak nie nasycala..tu piers miala przyciągac.. ale moze byc tak ze mi nie wyszło, zdaza sie nawet najlepszym
3) bałagan.. ?
4)no 4 jest definitywnie najsłabsza to sama wiem.
i jeszcze jedno.. kazde zdanie sie dla mnie liczy .. zarowno pozytywne jak i negatywne opinie
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
moze dodam jeszcze takie?
źródło (http://pustka.org/sweet/sweet_10_mack_mod_01.jpg)
Ostatnia fotka jest bardzo seksowna, nie da się ukryć.
Od strony technicznej też nie będę się czepiał, mnie się podoba :)
Rafał Czarny
17.07.08, 14:12
Już chciałem napisać, że podoba mi się modelka. A tu okazało się, że to autoakty. Więc nie piszę, żeby nie wyszło podlizywactwo. :wink:
Ostatnie IMHO bardzo fajne. Poprzednie też oglądnąłem z przyjemnością.
Ładne ... to prawda ...
Jedynie odwraca wzrok biżuteria ...
No i ciekawy jestem jakby to wyglądało w BW :wink:
Pozdraiwam
5 świetna. Obóbka fotki bardzo mi odpowiada, właśnie w ciemniejsze tonacje. Wtedy też te szumy widoczne przy jasnej tonacji nie niszczą zdjęcia. Mi taki sposób bardzo odpowiada. Sam kadr bardzo fajny, ciasny i to spojrzenie...
Masz ciekawe podejście do fotografii (wszedłem w podany link i co nieco obejrzałem i poczytałem).
Już chciałem napisać, że podoba mi się modelka. A tu okazało się, że to autoakty. Więc nie piszę, żeby nie wyszło podlizywactwo. :wink:
A ja napiszę!!! Bardzo ładna modelka :grin: Moim zdaniem to nie lizusostwo tylko sama prawda :wink:
To ostatnie zdjęcie jest super :grin: Elektryzujący wzrok... Buńczuczna mina... Ułożenie ciała... Odemnie 5 :grin:
Za ostatnie też daję 5 - bardzo dobre! Świetna poza, wyraz twarzy, tonacja, treść. :grin:
Rafał Czarny: spokojnie.. lubie lizuskow :-P
J.Graph: .. za duzo moich prac jest w b&w.. chcialam sepię i mam :roll::roll:
rah: ciekwe? bardzo mi miło.. zwlaszcza, ze ostatnio po prostu stracilam poczucie wartosci w tej kwestii jakies beznadziejne mi te foty wychodzily.. a tu.. suprise !!:)
serafin: oj nastepnym razem zdejmę:).. nie no.. te zdjecią to daje tylko tam, gdzie mnie nie znają :mrgreen::mrgreen:
DZIęKUJE śLICZNIE WSZYSTKIM ZA OPINIE :*
Noooooo ostatnie!
Hm... 4,9/5 :)
Fajnie by było gdyby te czarne plamy jednak miały jakieś tam szczegóły. Cień, ale nie czerń.
Masz bardzo ciekawe podejscie do kadrów i stylu, podobaja mi sie wszystkie fotki w tym wątku.
Kaz de Wro
17.07.08, 23:18
Ostatnie mi się bardzo podoba a także tenisistka (wadzą ściągnięcia materiału obuwiem).
Gratulacje za pomysł i realizację.
ps. w Twoim wykonaniu bardziej mi pasuje tors nie w pełni ukazany, tak jak na ostatniej focie;-)
Syd Barrett
18.07.08, 00:13
5 - to jest to! :-)
Zapewniam Cię ten wątek będzie miał powodzenie :D
PS.
Jak to robisz? samowyzwalacz? (skąd wiesz gdzie aparat ustawi akurat ostrość? ), sterowanie z kompa ? Ktoś Ci pomaga?
serafin: oj nastepnym razem zdejmę:).. nie no.. te zdjecią to daje tylko tam, gdzie mnie nie znają :mrgreen::mrgreen:
Hmmm. Nie wszyscy Cię tu nie znają;P Chyba zapomniałaś, że oko Wielkiego Wykręconego Brata czuwa :D
Zapewniam Cię ten wątek będzie miał powodzenie :D
Przy takim temacie watku napewno :-P
Jak to robisz? samowyzwalacz? (skąd wiesz gdzie aparat ustawi akurat ostrość? ), sterowanie z kompa ? Ktoś Ci pomaga?
Zajrzyj do mojego wątku na strone nr.2 ...
To chyba najprostrzy sposób na robienienie sobie sesji :wink:
Bez LV cieżko :twisted:
Ostatnie zdjęcie rewelacja!!!!! Reszta również mi się podoba. Gratki
Ostatnie wyostrzone ma maxa chyba bo kontury nóg i twarzy wyglądają bardzo nienaturalnie.
hoho kto by pomyslal ze az tyle sie was tu napałęta :mrgreen:, aleto baardzo miłe jest :D
to tak po kolei
mateuss:.. jak to robie?.. mam w domu przescieradło powieszone na scianie i przyklejone do podlogi..hy.. robi za tło.. ustawiam aparat na satywie bez zadnych lusterek z tyłu czy cos. ostrosc? na środek najzwyklej..bo to i tak białe jest wiec ostra bede ja:D
mam 12 sekund na ustawienie sie, pozę, itp.. zadna filozofia:) nikt nie pomaga..
wykrecik: Ty mi tu akurat miałeś nie zaglądac :-P:-P
Peniek242: maska wyostrzająca... czy ktoś jeszcze tak uważa jak tan pan ?
nawet jesli lekko przeostrzone, to nie zakłóca to odbioru zdjecia ..chyba...
Rafał Czarny
18.07.08, 11:28
Dla mnie zdjęcie nie jest przeostrzone. Sweet, dawaj następne. Wątek dodaję do ulubionych. :wink:
Dla mnie zdjęcie nie jest przeostrzone. Sweet, dawaj następne. Wątek dodaję do ulubionych. :wink:
Z ust mi to wyjąłeś, dawaj więcej!
Do ulubionych już dodałem :mrgreen:
PS
Może ja sobie jakis jakiś autoakcik strzelę?
Na Twoim już jest cztery gwiazdki a ja nie doczekalem się jeszcze żadnej :cry: ;)
Rafał Czarny: nie mam więcej :cry::cry:
rocco: cztery gwiazdki ??.. he..
musze obmysec koncept na siebie.. bo nie bede powielac pomyslów.. i cos dodam.. z ulubionych nie usuwac.. bo moge zaskoczyć Was.. :grin:
rocco: cztery gwiazdki ??.. he..
Już pięć... :)
o jej:oops::oops:.. hy.. ja nie zasluguje na 5 gwiazdek.. ale dzięki...
Rafał Czarny
18.07.08, 13:59
Na Twoim już jest cztery gwiazdki a ja nie doczekalem się jeszcze żadnej :cry: ;)
Już jest pięć gwiazdek.
no ja również regularnie odwiedzam ten wątek bo artystyczny, estetyczny i odważny (nie ma to jak autoakt):)
a tak apropo..dlaczemu mi 4 gwiazdki zostały ?:D
Dar-i-jush
18.07.08, 15:20
Zaraz pewnie znów będzie 5. Chłopaki zawyżają. Pewnie liczą, że rozochocona zaserwujesz jeszcze więcej nagości :wink:
Niezłe jest drugie, choć światło nieciekawie śliznęło po końcu nosa. Biżuteria przeszkadza.
Numer 5 jest zdecydowanie najlepsze. Co prawda tu też biżuteria mogła by zniknąć. Poruszona kwestia przeostrzenia. Lewy policzek modelki oraz prawe ramię i noga. Widziałbym to bardziej miękko.
W kwestii szumów, proponuję zapisać w RAW i wywołać redukując szum kolorowy. Mono zostawić i takie foto jak nr 4 będzie lepiej wyglądało. Skoro szumi, to trzeba to wykorzystać.
Rafał Czarny
18.07.08, 16:10
Pewnie jakaś zawistna dziewczyna obniżyła notę. :grin:
Edit: Właśnie dodałem Sweet punkty reputacji. Za odwagę.
K_Puchatek
18.07.08, 17:52
Po pierwsze brawo za odwagę. Fotki nietuzinkowe i ciekawe. Zdecydowanie najlepiej fota nr 5 - według mnie bardzo seksowne, świetne technicznie, ma w sobie dużo "magnetyzmu". Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy :wink:
wanilia - ujmuje mnie w tych zdjęciach prawdziwa kobiecość, naturalność. Nie cierpię "laleczek" z dużą dozą PS-a - dla mnie to kompletne nieporozumienie i "plastik". No ale to moja prywatna opinia. Pozdrawiam
[quote=Rafał Czarny;201908]Pewnie jakaś zawistna dziewczyna obniżyła notę. :grin:
Rafale nie rozumiem twojej uwagi....? Dlaczego to kobieta ma być podejrzewana o złośliwość???
Coś co nazywacie odwagą mój mąż nazwałby zgoła (nomen omen) inaczej:wink::grin:
Sweet 1. twarz wyszła fatalnie cienie pod oczami jak sińce- wyjątkowo razi mnie to w fotce
2. (Przepraszam ale tytuły mnie rozwalają), pierś niestety zbyt biała, nieapetyczna, twarz jak wyżej
3. Bardzo mi się podoba, świetnie dobrane kolory- jestem na tak!
4. na pierwszym planie rzuca się w oczy - przepraszam ale użyję tego słowa raczej obwisła pierś, twarz smutna, szara- nie podoba mi się,
5. Naprawdę świetne- jestem na tak!
Sweet jak czytam te podpisy niektórych "naszych" chłopców z forum to czuję się zażenowana w większości poziomem ich wypowiedzi w sprawie twoich zdjęć, czy tego oczekujesz?
Przy nr. 1 coś nie tak jest ze światłem - postać wygląda jak wycięta z innego zdjęcia. Z reszty fotek mnie wzrok przykuła wersja w tych czadowych bucikach z i paletką tenisową, oraz ostatnie (6te?). Reszta... Być może zamysłem autorki pójście w 'brud' i 'trupizm' (no offence). Szarością, plamami, ciemnymi obszarami zdjęć, to się udało. Ja tego nie umiem ocenić. Z tej stylizacji, jak pisałem, ostatnie zdjęcie wypada najrozsądniej.
Rafał Czarny
18.07.08, 20:35
[quote=Rafał Czarny;201908]Pewnie jakaś zawistna dziewczyna obniżyła notę. :grin:
Rafale nie rozumiem twojej uwagi....? Dlaczego to kobieta ma być podejrzewana o złośliwość???
Coś co nazywacie odwagą mój mąż nazwałby zgoła (nomen omen) inaczej:wink::grin:
Sweet 1. twarz wyszła fatalnie cienie pod oczami jak sińce- wyjątkowo razi mnie to w fotce
2. (Przepraszam ale tytuły mnie rozwalają), pierś niestety zbyt biała, nieapetyczna, twarz jak wyżej
3. Bardzo mi się podoba, świetnie dobrane kolory- jestem na tak!
4. na pierwszym planie rzuca się w oczy - przepraszam ale użyję tego słowa raczej obwisła pierś, twarz smutna, szara- nie podoba mi się,
5. Naprawdę świetne- jestem na tak!
Sweet jak czytam te podpisy niektórych "naszych" chłopców z forum to czuję się zażenowana w większości poziomem ich wypowiedzi w sprawie twoich zdjęć, czy tego oczekujesz?
Znaczy się zgadłem. To Ty obniżyłaś notę... :wink:
ps. Jakiś problem dziś z poczuciem humoru?
:) Nie obniżyłam :)
Może masz rację, Qurczę nie lubię jak mężczyźni mnie rozczarowują i są bardziej z Marsa niż myślę.
Kubuś nie rozbrajaj mnie banałami- wasze "naturalne" żony siedzą w domu:wink::cool:
Czarny masz rację to na mnie działa za bardzo, dam na luz :cool:
(sweet nie mam nic do ciebie- 5 naprawdę świetna, aż dziw że nie od niej zaczęłaś)
Tak jest, facet by nie obniżył, potwierdzam.
Jak nic naturalna, zdrowa, babska zawiść ;)
Czekam na więcej :)
K_Puchatek
18.07.08, 21:24
Kubuś nie rozbrajaj mnie banałami- wasze "naturalne" żony siedzą w domu:wink::cool:
Przepraszam z góry za OT.
Muszę stwierdzić że nie piszę banałów (choć może niektóre osoby tak to odbierają). To co piszę - jak odbieram te zdjęcia - to sprawa gustu a o gustach się nie dyskutuje :-P ... Można co najwyżej się nie zgodzić .... :wink:
Masz rację - moja naturalna druga połówka siedzi obok mnie i Jej też te foty się podobają (zwłaszcza nr 5). Pozdrawiam ...
Jeszcze raz przepraszam za OT - szczególnie Autorkę wątku ...
ten..hy. bo ja nie nadązam odpisywac.. jak zwykle po kolei..
Wesoły Miś: o rawach u mnie nie ma mowy, gdyz problemy z kompem są i RAWow nie odtwaza ale to inna bajka. musi mi pozostac to co mam.. kurde.. jak wy fajnie mowicie.. "swiatło"..tak wyglada ma "pracownia"
źródło (http://img389.imageshack.us/img389/8461/p5241326dw1.jpg)
sami widzicie.. to tylko swiatlo z okna..
K_Puchatek: ciag dalszy sie tworzy narazie w glowie
wanilia: ..nie rozumie poczatku twojej wypowiedzii.. czy zdjecia ktore pokazuje uwazasz za nie wiem..
nieszanowanie sie czy co ? bo nie kumam ..to tylk ozdjecia.. matko..ja mam takie a nie inne podejscie do "sztuki".. o tyle. jesli zdjecia cie raża czy wzbudzają niesmak to po prostu.. nie patrz na nie.. mzoe wiecej emocji w Tobie akurat wzbudzą kwiatki albo landscapy.. jednak dzieki za opinie. 5 ostatią obrobilam w PS wiec dodalam jako ostatnia :)
aaa. jesli macie teraz spekulowac nad tym KTO MA RACJE ...to se załóżcie nowy wątek :mrgreen::mrgreen:
Jak nic naturalna, zdrowa, babska zawiść ;)
Przeglądam wątek i grożę palcem ;), nie jestem w nastroju i polecę mandatem za szowinistyczne uwagi na drugi raz. :wink: Nie wiadomo kto dał mniej gwiazdek, ale... jak się ma ten wątek do 5gwiazdkowych wątków Sławka i jego zdjęć?
Faktycznie, zamiast merytorycznych uwag znowu (podkreślam znowu, bo przypomina mi się słynna uwaga Rafała o wodospadach hehehe ) robi się samonakręcanie panów. Najgorzej jak ktoś weźmie Wasze uwagi na serio. :cool:
Wanilia, wiesz net jest bardzo anonimowym środowiskiem. Tak anonimowym, że żona Lessiego jest kuzynką mojego wieloletniego przyjaciela, o czym się dowiedziałam jakiś czas temu. :shock: :lol:
Ale dobry wątek. W tym pokichanym czasie super mi humor poprawił. :cool:
Tak czy siak, Sweet, tak trzymać. Dorzuć więcej niedomówień, zaciemnień, tajemniczości... :)
wątek ucichnie na jakies dwa tygodnie ale go odświeżę .. obiecuje.. :)
Pokaze takie poprawki jeszcze
1A
bez cieni itp
źródło (http://img389.imageshack.us/img389/6243/upadyaniogx7.jpg)
2A
ktośą tam chciał to w BW..prosze.
źródło (http://img389.imageshack.us/img389/1903/bwsmalldw0.jpg)
O jaaa... Nie wchodziłam tu, bo spodziewałam się jakiegoś seksistowskiego wątku a tu takie kwiatki :)
Piątka fajna. I szacun za odwagę. Ja do takiej jaskini lwa nago bym nie weszła, brrr...! ;)
Rafał Czarny
18.07.08, 22:39
Ja do takiej jaskini lwa nago bym nie weszła, brrr...! ;)
Jak widzisz nikt za to nie zjada. Oprócz babów co poniektórych (tak to się pisze? :roll:)... :wink:
Nie zjada... może i nie zjada... ale zjadłby, pożarł chętnie :P
Jak widzisz nikt za to nie zjada. Oprócz babów co poniektórych (tak to się pisze? :roll:)... :wink:
Ach te wstrętne babole, co się jeszcze obnażać nie chcą :lol:
hihi
Nie zjada... może i nie zjada... ale zjadłby, pożarł chętnie :P
:lol: :lol: :lol: amen :lol:
Przeglądam wątek i grożę palcem ;), nie jestem w nastroju i polecę mandatem za szowinistyczne uwagi na drugi raz. :wink: Nie wiadomo kto dał mniej gwiazdek, ale... jak się ma ten wątek do 5gwiazdkowych wątków Sławka i jego zdjęć?
Faktycznie, zamiast merytorycznych uwag znowu (podkreślam znowu, bo przypomina mi się słynna uwaga Rafała o wodospadach hehehe ) robi się samonakręcanie panów. Najgorzej jak ktoś weźmie Wasze uwagi na serio. :cool:
No właśnie, jak można brać na serio moją uwagę i grozić mandatem? :shock:
I jeszcze o szowinizm podejrzewać?
Ale dobry wątek. W tym pokichanym czasie super mi humor poprawił. :cool:
Widzę sprzeczność, sprzeczność widzę!
Albo humor albo mandaty.
OK, rozumiem, że nie wszystkim odpowiadją takie żarty.
Już nie będę :)
Ad rem, 2A w BW jeszcze lepsze :)
To była sugestia-żarcik :wink: :lol:
Ja kiedyś pisałam - czekam na zdjęcia panów. :cool:
Rafał Czarny
18.07.08, 23:00
...czekam na zdjęcia panów. :cool:
Po moim trupie. Jeszcze nigdy nie użyłem przycisku "ban", ale w takiej sytuacji nie zawaham się ani sekundy...
O tak, o tak! Panów dajta!
Ciekawe, który fajny i odważny Olykolega odważy sie założyć taki wątek. Pewnie żaden.
Cie-nia-sy! :P
Po moim trupie. Jeszcze nigdy nie użyłem przycisku "ban", ale w takiej sytuacji nie zawaham się ani sekundy...
Nie powiedziałam których panów. Sam siebie przecież nie zbanujesz. :cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::c ool: :twisted: :mrgreen:
Jasne, że się nie zbanuje.
Na pewno nie.
Nie umie.
I się boi.
:roll:
Podniosłabym Ci reputację, ale pisze, że nie mogę. :???: :cry:
Rafał Czarny
18.07.08, 23:23
Podniosłabym Ci reputację, ale pisze, że nie mogę. :???: :cry:
Ja jej podniosłem. A co?
Dżisa, ale OTy uprawiamy. Zara nas Sweet opierdzieli. Albo da po reputacji...
Drogie Panie, widzę tu jakąś solidarność jajników;)
Różnica jest taka, że kobiety to piękno, faceci to paskudy! Bez wyjątku i żaden ma mi się tu nie chwalić jaki to przystojniak jest! Faceci nie są od oglądania.. chyba że "się" za pięknymi paniami;)
Ja jej podniosłem. A co?
Dżisa, ale OTy uprawiamy. Zara nas Sweet opierdzieli. Albo da po reputacji...
Da nowe foty i się skończą OTy.
Normalnie się mi zrymowało.
Adze dałeś tę reputację? :wink: Bo ja o niej pisałam. To super hyhyhy.
m_kola Zdaję sobie sprawę, że faceci tego nie zrozumieją, ale ciekawe jakby był deal - więcej damskich autoaktów za męskie. :cool:
więcej damskich autoaktów za męskie. :cool:
o żesz.... teraz to dałaś do myślenia;)
Rafał Czarny
18.07.08, 23:32
Adze dałeś tę reputację? :wink: Bo ja o niej pisałam. To super hyhyhy.
Adze, Adze. Tak na zachętę. Może dziewuszysko ukuje konkurencyjny dla Sweet wątek...
ps. Sweet, dwa tygodnie każesz czekać nam, szowinistycznym świniom? Boga w sercu nie masz... :roll:
Bo trzeba zrobić tak, że autoakty można wstawiać raz na dwa tygodnie. Bo się serwery zapychają, i nie może być tak, że ktoś sobie ciągle takie autoakty wstawia. Po kilka na dzień. No po prostu nie może, bo to ten... niezgodne z regulaminem.
Reputacja... tia... myśli, że mnie sprowokuje... niedoczekanie. Rozgryzłam go. :D
Ależ to nie On tak myśli - tak myślą wszyscy! Nawet Ty tylko w odniesieniu do facetów ("cie-nia-cy!!") ;)
Pytanie brzmi, kto pierwszy się złamie..
Adze, Adze. Tak na zachętę. Może dziewuszysko ukuje konkurencyjny dla Sweet wątek...
Pomarzę sobie... :)
Zdaję sobie sprawę, że faceci tego nie zrozumieją, ale ciekawe jakby był deal - więcej damskich autoaktów za męskie. :cool:
jestem za!!!!:wink:
CIE-NIA-CY!!!
diabolique
19.07.08, 08:05
To może na początek topless za topless?? ;-)
To może na początek topless za topless?? ;-)
Tak jest, jestem za!
Jak już oblecimy topless to się zobaczy czy warto dalej się w to bawić :-P
PS
Droga autorko watku, przepraszam za OT ale już chyba całe wieki nic nowego nie wstawiłaś a doczekać się nie mogę...
no to żeście poszaleli.. nie ładnie..nie ładnie...
za karę narazie nic wam nie dam.. o... a pomysl mi sie w glowie zrobił.. ale skoro tak to będzie opóźnienie..:)
obawiam sie jednak ze te zdjecia bedą gorsze.. do prawdziwego aktu nie dojrzałam ... a ponawiać te same kadry to chyba bez sensu.. no ale sie zobaczy...
to moze dam cos starego.. napewno nizszej klasy niz tamte no ale.. za czasow gdy bylam słodką blondynka :Di.. nie milam bardzo pojęcia o PSuciu :???:
więc.. obrobka moze byc..tragiczna?:)
6.
źródło (http://img239.imageshack.us/img239/729/p2230351ks41uw8.jpg)
7.
źródło (http://img225.imageshack.us/img225/9877/p3060445bm5.jpg)
zdjecia te daje na wzror zebyscie zobaczyli w jak krotkim czasie zrobilam postepy.. hy:).. foto wykonane gdzies tak kolo stycznia.. moze lutego.. pierwsze kroki z moim aparatem
Ale spojrzenie to samo... dziarskie.
wiedzialm, ze ktoś to napisze :mrgreen::mrgreen:
to sie nie zmienia ..:)
Kaz de Wro
20.07.08, 23:15
Szóstka pełna niedomówienia, te spojrzenie nęcące i wielce obiecujące- figlarne;-)
Podoba się. Pozdrawiam.
Sweet powraca.. z kolejnymi probami...
na poczatek jednak ktotki wstep.. w zdjeciach tych.. chodziło o ARTYZM
krytyka nie jest szkodliwa, tylko brak krytyki przynosi szkode :wink:
1.
źródło (http://img212.imageshack.us/img212/7349/aktwu7.jpg)
2.
źródło (http://img293.imageshack.us/img293/6088/akt2ib2.jpg)
jak naprawie kompa to dam inną wersję 2.. bo tutaj mamy "czarną czerń" ;)
To pierwsze coś się źle wczytało... :grin:
No, dałaś teraz...pełne zaskoczenie :eek:
Generalnie jestem na nie takim eksperymentom ale ja się nie znam...
alakin: najwazniejsze to co niewidoczne dla oczu :-P
rocco:. nie mów, ze się nie znasz.. bo dla mnie zdanie KAZDEGO sie liczy
:wink:
uwielbiam eksperymenty, bardzo ciekawe próby i doswiadczenia ..
serafin: napisz coś wiecej bo ja nie w temacie a nie chce mi sie szukac :D
i czy ci sie zle czy dobrze kojarzy ^^
Mnie sie z golizna kojarzy,ale mnie wszystko z golizna sie kojarzy.Czy na tych fotach to jakas gola kobieta,czy tylko mnie sie tak kojarzy
serafin: napisz coś wiecej bo ja nie w temacie a nie chce mi sie szukac :D
i czy ci sie zle czy dobrze kojarzy ^^
Jakie skojarzenia budzą terminy: Aschwitz i dr. Mengele?
To naprawdę trudne pytanie, lepiej sama poszukaj.
Rafał Czarny
4.08.08, 16:55
Pierwsza fota - pomysł niezły, ale zabrakło umiejętności w robieniu montaży w programie. Widać wklejkę na pierwszy rzut oka.
Ogólnie wątek mi się podoba, bo kombinujesz nietuzinkowo, a to jest zawsze cenne.
No mi zdecydowanie te eksperymenty nie przypadły do gustu!
Zdjęcie nr 6 jest.. hmm... no właśnie z tym Aschwitz strasznie się kojarzy jeśli nie patrząc na tą rękę (albo zdjęcie przed sekcją zwłok). Jeśli spojrzeć na nie całościowo (z ręką) to niestety ale nawet montażu dobrze nie widać bo myślę, że ta ręka powinna być bardzo dopasowana do "dołu" i bez takiego przejścia.
Jak dla mnie kompletnie dziwne i jakieś takie nijakie...
Siódemeczka lepiej ale faktycznie czarna czerń (określenie brzmi jak "masywne masywy zalesione lasami" ;) ) i również do mnie nie trafia!
Myślę, że duuuużo lepiej było np z "tenisowo i różowo";) Tamte mi się bardzo podobały czego wyraz dałem wcześniej.
Jestem na nie:( a tak liczyłem na ten wątek;) czekam dalej:)
Przepraszam Sweet ale nie. Zdecydowanie nie można tych "zdjęć" nazwać aktem.... Oj nie.
Zdjęcia do oceny należy wstawiać do galerii, a nie tworzyć nowe posty typu "moje zdjęcia", "co o nich myślicie", "moje pierwsze zdjęcie" itp.
Przez takie posty to forum zaśmieca się całkowicie, a zwłaszcza przez ostatni okres.
Już mi się żygać chce od takich postów, juz nie wspomnę o tych zdjęciach.
Zanim ktos wstawi jakieś akty lub fotki aktopodobne niech poogląda sobie inne foty wysoko oceniane z galerii na tym albo innym forum, a dopiero po długich przemyśleniach wstawi tylko te, które warte są pokazania lub uzyskania konkretnych porad.
Do pozostałych - Nie bądźcie tacy powściągliwi i delikatni w ocenach i uwagach fotek tylko piszcie co naprawdę myślicie o tych zdjęciach.
Dzięki za opinie :)
Człek sie uczy na błedach :)
Ale spokojnie... powróce do "rozoowego i tenisowego" ;)
co do wypowiedzi coolgago ... to przepraszam ..PO CO jest to forum i ten dział?? pod nim pisze wyraznie, ze jesli ma sie zdjecia.. i chce sie je poddac krytyce, mozna je tu wstawic. a jesli chodzi co o to , ze "zbuta" pisze zebyscie ocenili te zdjecia to mowie: ja forum sledze od roku.. zdjecia od stycznia .. a rejestracja tu jakiejs pare miesiecy temu... wiec ...
a co do zdjec. .oj uwierzna slowo ze forum nikona i galeria obiektywnych czy One photo znam na pamiec...
jesli ci sie zygac chce patrzac na zdjecia to nie patrz.. omijaj je szerokim łukiem . łatwo jest porownywac zdjecia fotografow z gornej polki co są w fachu 5 czy 10 lat i mają taki sprzet ze oczy bieleją. ja mam zwyklego kompakta!.tym cudow nie zrobie.
mimo negatywnych uwag.. ja sie nie poddaje :):lol: i napeeewno tu sie jeszcze przewinie MóJ wątek
Zdjęcia do oceny należy wstawiać do galerii, a nie tworzyć nowe posty typu "moje zdjęcia", "co o nich myślicie", "moje pierwsze zdjęcie" itp.
Przez takie posty to forum zaśmieca się całkowicie, a zwłaszcza przez ostatni okres.
Zanim ktos wstawi jakieś akty lub fotki aktopodobne niech poogląda sobie inne foty wysoko oceniane z galerii na tym albo innym forum, a dopiero po długich przemyśleniach wstawi tylko te, które warte są pokazania lub uzyskania konkretnych porad.
Do pozostałych - Nie bądźcie tacy powściągliwi i delikatni w ocenach i uwagach fotek tylko piszcie co naprawdę myślicie o tych zdjęciach.
Częściowo zgadzam się z Twoją opinią, aczkolwiek w tym wątku to akurat trafiłeś jak kulą w płot.
Należy przynajmniej przejrzeć cały wątek - włącznie z tym że jedna fota wylądowała w "publicznej" i jest rewelacyjna - https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?album=13&pos=5
Sorka za OT.
Odnośnie zdjęć - niestety tym razem jestem na nie - aczkolwiek czekam:
.. ja sie nie poddaje :):lol: i napeeewno tu sie jeszcze przewinie MóJ wątek
Mam nadzieję...:wink:
Rafał Czarny
4.08.08, 18:23
Mnie chce się rzygać jak widzę takie błędy ortograficzne.
Właśnie po to jest dział ocena zdjęć, żeby pokazywać foty i zbierać o nich opinię. A do galerii powinny trafiać tylko najlepsze foty. W ich wyborze może pomóc autorowi właśnie wątek w tym dziale.
Piszemy co myślimy, przynajmniej większość z nas.
Jednak na tym forum to własnie takie, autorskie wątki służą do pokazywania innym forumowiczom swoich prac i ich komentowania.
Kiedyś było zasadą, że do galerii trafiały takie, które przeszły "wstepną selekcję" w wątku i otrzymaly tam niezłe komentarze. Ostatnio przyjęło się wstawianie fotek bezpośrednio do galerii przez co trafiają tam ewidentne knoty, które w dodatku są widoczne na stronie glównej forum. A to nie jest dobra wizytowka. Wierz mi, lepiej zalożyc sobie wątek i tam wstawiac fotki. Jeśli fotka zostanie od razu ostro skrytykowana albo (co jest rownie znaczące) nie otrzyma zadnego komentarza to lepiej nie pakowac się z nią do galerii ;)
Niedawno nawet powstał specjalny dział dla początkujących gdzie serdecznie zapraszamy wszystkich nowych :)
PS
Jesli bardzo chce Ci się rzygać, to sobie ulżyj. Jednak lepiej odsuń się wcześniej od monitora ;)
PS
Opss, Rafał mnie uprzedził. Za dlugo pisałem ;)
no dzięks chopaki zapoparcie.. :grin:
za pare dni cos tu wlepie jeszcze.. ale nie bede eksperymentowac moze. ;)
no dzięks chopaki zapoparcie.. :grin:
za pare dni cos tu wlepie jeszcze.. ale nie bede eksperymentowac moze. ;)
eksperymentuj i nie eksperymentuj :) nie przejmuj sie skrajnymi przypadkami, po to jest ten dział, a użytkownikiem wyżej już sie zajeliśmy.
ale nie bede eksperymentowac moze. ;)
Nie chciałbym być sprawcą tego, że przestaniesz eksperymentować!
Po prostu te się nie udały wg mnie, następne mogą zaprzeć mi dech w piersiach:)
Ja uważam, że nie udało mi się jeszcze zrobić na tyle ciekawego zdjęcia aby pokazać je publicznie dlatego mój głos nie jest zbyt silny:)
Sweet, słuchaj opinii życzliwych i eksperymentuj, bo tylko tak można się rozwijać. Nie zawsze wszystko udaje się od razu.
Pierwsze zdjęcie - pomysł ciekawy wykonanie nie bardzo, trzeba jeszcze troszkę popracować , drugie na dobrej drodze.
Przepraszam. Za bardzo poleciałem z tą krytyką i tym rzyganiem.
Obejrzałem pierwszą i ostatnią stronę tego postu i już miałem dosyć więc nie wytrzymałem. Akurat trafiłem na te moim zdaniem nieodpowiednie foty.
Nie ze wszystkim trafiłem kulą w płot. Zdjęcia w galerii są oceniane i tak powinno zostać. Tam każde zdjęcie dostaje swoją subiektywną ocenę i nie rzadko dodatkowe uwagi. W głównej galerii jest tylko przez krótki czas, następne wypierają poprzednie. Poza tym jeśli ktoś dostanie niskie oceny zdjęć przestanie takie wstawiać lub poprawi się, a przecież o to chodzi. A jeśli ktoś z czasu się poprawi to sam usunie te słabe.
Tworzenie nowych wątków przez każdego usera, który chce opinii na temat kilku fotek to zbytnia przesada.
Sweet wybacz za ostrą krytykę - przesadziłem.
Poza tym jeśli ktoś dostanie niskie oceny zdjęć przestanie takie wstawiać lub poprawi się, a przecież o to chodzi. A jeśli ktoś z czasu się poprawi to sam usunie te słabe.
Niestety to są marzenia - aczkolwiek chciałabym, aby się spełniły. :)
coolgago: spokojnie.. tak jak pisalam gdzies. tylko brak krytyki przynosi szkodę.. cos tam wykombinuje jeszcze. ale moze niekoniecznie z aktow.. bo to jest jednak wyzsza połka.
dziekuje wszystkim za słowa i te "za" i "przeciw" :wink:
łatwo jest porownywac zdjecia fotografow z gornej polki co są w fachu 5 czy 10 lat i mają taki sprzet ze oczy bieleją. ja mam zwyklego kompakta!.tym cudow nie zrobie.
Oj Oj i masz i nie masz racji.Jednak dobrze,ze zdajesz sobie z tego sprawe.To moze zajmij sie innym tematem,bardziej przyjaznym kompaktowi.
Akt to cholernie trudny i wymagajacy temat,to gra swiatlem i cieniem delikatnego i pieknego obiektu.Bez dobrego swiatla i doskonalej matrycy(kliszy)nic nie zwojujesz.
Jak myslisz,czy zamiast nagiej kobiety znalazl by sie na planie krysztalowy duzy wazon-kupili by temat co niektorzy?
Moze na poczatek poszukaj w naturze obiektow na ktorych gra swiatlo,pokaz je na swoj sposob,zagraj swiatlem i to wykorzystaj.Jesli to inni docenia wez sie za akt.Startujac z aktem w takim wykonaniu nigdy nie bedziesz wiedzala,czy dyskutujacy ocenia warsztat czy "warsztat"a granica jest bardzo cienka w przypadku neta.
Z mojej strony zycze Ci powodzenia w temacie,jednak jak narazie to bardzo krucho.
wiem wiem..po prostu chcialam sprobowac i przekonac sie na wlasnym doswiadczeniu czy rzeczywiscie akt to połka tylk odla najlepszych.. wydaje mi sie ze moze w jakis 20 % obaliłam mit.. bo jedno zdjecie moje sie przyjeło..
co do tych uwag.. kazdy majakistam ulubiony temat zdjec,, ja nie lubie fotografowac architektury czy roslinek..lubie wspolpracowac ludzmi.. roslinki "makro" przeszlam juz.. trzeba miec sprzet.. a architekturze trzeba dostrzegac to czego inni nie zauwazają.. a ja tego nie portafie i nawet nie chce portafic ..martwa natura.. hmm..tez temat do dyskusji :)
zamykamy i uciszamy wątek na jakies.. 2 tygodnie znowu;)
No cóż, akt "wykwadracikowany"... trudna sprawa. Ma prawo się nie przyjąć, gdyż oczekiwania od aktu są, jakie są :)
ludziki zabijacie w dziewczynie zapał. ehhhh
fotomic: nikt nic nie zabija.. wrecz.. zapala... :!::!: :mrgreen::mrgreen:
tym bardziej sie budzi we mnie.. cos.. trzeba wlączyc kreatywnosć na najwyzsze obroty ^^
wiem wiem..po prostu chcialam sprobowac i przekonac sie na wlasnym doswiadczeniu czy rzeczywiscie akt to połka tylk odla najlepszych.. wydaje mi sie ze moze w jakis 20 % obaliłam mit.. bo jedno zdjecie moje sie przyjeło..
co do tych uwag.. kazdy majakistam ulubiony temat zdjec,, ja nie lubie fotografowac architektury czy roslinek..lubie wspolpracowac ludzmi.. roslinki "makro" przeszlam juz.. trzeba miec sprzet.. a architekturze trzeba dostrzegac to czego inni nie zauwazają.. a ja tego nie portafie i nawet nie chce portafic ..martwa natura.. hmm..tez temat do dyskusji :)
zamykamy i uciszamy wątek na jakies.. 2 tygodnie znowu;)
Teraz to Ciebie nie rozumiem.Dochodzisz do wniosku,ze trzeba miec sprzet-juz gdzies pisalem,ze zeby smacznie gotowac nie trzeba miec bardzo drogich garnkow,nie potrafisz dostrzegac czegos w architekturze-a chcesz to dostrzec w akcie,roslinki juz przeszlas-Moze pokaz jakies fotki.Stwierdzasz,ze nie potrafisz i nawet nie chcesz potrafic-dlaczego nie chcesz?Wydaje Ci sie ,ze w 20-tu% obalilas mit.Ja napisze,ze w jednej setnej promila,a i tak to ocena bardzo zawyzona.
Znajdz kogos kto sfinansuje wystawe z Twoich aktow,zorganizuj,poczekaj na komentarze z niej-wtedy mozna obalac mity o %.
Ale pracuj dalej-poczatki sa ciezkie.
Ostatnie dwa - prosektorium. Oświeć mnie.
Tadeusz Jankowski
5.08.08, 08:28
Sweet,
Podzielam zdanie Rafała Czarnego - eksperymentuj, coś z tego powinno się urodzić. Te dwa zdjątka, które pokazałaś, nie są moim zdaniem aktami, to poszukiwanie idei, wprawki, dość udane. Jeden może potraktować pierwszą fotkę jako okaleczenie, a drugi może uznać, że głowa łapie pomysł. Drugie bardziej mi się podoba, jest ostre - kontrastowe, profilowe, z premedytacją cięte, ortopedycznie przedstawione ciało napięte na maksa. Siła woli?
Pzdr, TJ
Rafał Czarny
5.08.08, 09:06
Lucca, jak zniechęcisz dziewczynę to sam się będziesz rozbierał na forum...
lucca, Jak Zniechęcisz Dziewczynę To Sam Się Będziesz Rozbierał Na Forum...
O !
Może być ciekawie ;)
Ja nie zniechecam,po prostu realnie patrze na foty.
Rozbierac sie nie bede,wystarczy ta golizna,ktora wstawiam.Nie wstawilem zadnego na ktorym chociaz kawalek ciucha widac.:grin:
Ale skoro musi byc jakies cos co sie rozbiera to w temacie slowa juz nie napisze.
O !
Nic nie mam do lucca ale ja się na to nie piszę :wink::grin:... ale pracę Sweet chętnie pooglądam :)
o..teraz to focha strzelam... więcej aktów nie pokaze..
lucca: nie zrozumiales mnie.. uwazam ze w fotografii..
-glamour -portret-architeltura-fashion-trzeba dbac o miekkosc kreski o kadr.. tu przedewszystkim rolę gra światło.. sprzet.. tez wazny ale .. kompaktem mozna wymodzic "dostateczną" fotografie
ale w makro..
ok.. to moje "makro " zdjecie..
źródło (http://img207.imageshack.us/img207/5016/p6251372kv8.jpg)
wedlug mnie to tylko natura.. i tyle.. do marko przydalby sie obiektyw.. jakies szkielko.. a nie kompakt..
dla mnie TO jest makro..
http://plfoto.com/1575084/zdjecie.html
Tyle z mojej strony.
Protestuję przeciwko makro w wątku o aktach:!: :grin:
niech bedzie ze to wątek autorski moze.. :cool:
niech bedzie ze to wątek autorski moze.. :cool:
Wątek niewątpliwie autorski ale forum fotograficzne, więc się nie dziw, że propozycje typu digi art są oceniane tak krytycznie.
Twoje akty w pierwszych postach obudziły nadzieje na więcej i lepiej więc nie zniechęcaj się tylko baw się światłem, kadrem, i obróbką.
Żeby nie było tu za smutno, pobawiłem się również Twoimi zdjęciami i dla rozładowania tej ciężkiej atmosfery wstawiam tu takiego potworka w którego zamieniłem piękną dziewczynę.
:d :d :D
hehe dobry ten potworek :):)
a mowiąc o wątku autorskim maialm na mysli.. "zbieranine" akty. portrety.,. wszystko mego autorstwa.. jak widac.. jedne zdjecia są gorsze.. drugie lepsze.. :)
światłem jest sietrudno m ibawic.. bo nie dysponuje zadnymi lampami .. tylko oknem ;)
aczkolwiek.. obiecuje mocne postanowienie poprawy :)
wedlug mnie to tylko natura..
No i co z tego, że natura, bo nie rozumiem? :)
Mysikrolik:
to z tego, ze owe zdjecie nie jest makro. a o makro rozmawiamy. to zwykly owadzik na kwiatku.
Mysikrolik:
to z tego, ze owe zdjecie nie jest makro. a o makro rozmawiamy. to zwykly owadzik na kwiatku.
Nie widzę powiązania, mniejsza z tym, o czym innym myślałam... Owszem to jest owadzik na kwiatku. :wink:
EDIT: dobra doczytałam, do makro często sprawdza się nawet lepiej bdb kompakt. Jednak zgadzam się z tym, że kto co lubi, ja np. nie fotografuję ludzi - wolę przyrodę.