PDA

Zobacz pełną wersję : Olympus d560 wiesza się

pst
16.07.08, 10:11
Witam. Mam taki problem ze swoim aparatem. Ostatnio jak ma za duży pobór prądu np. za często używam lampy błyskowej, albo baterie są słabsze to się zawiesza. Pokazuje się ciągle zdjęcie zrobione i nie chce go zapisać, a wszystkie diody mrugają. Zamykanie nic nie daje trzeba wyciągnąć i włożyć baterie wtedy zadziała, ale wszystkie ustawienia się kasują i ostatniego zdjęcia też nie mam. Może to wina oprogramowania aparat mam prawie 4 lata od nowości nigdy nie upadł itp. Czekam na sugestie. Za dużo nie che w nim mieszać, gdyż piękne zdjęcia robi i szkoda mi się go pozbywać.

J.Graph
16.07.08, 11:55
Hmmm ...

Nie znam modelu ale na zdrowy rozsądek jest to albo firmware ...
Albo jakis problem z kartą pamięci ...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Troszke pogooglowałem

Eats batteries - of all types - forget Alkalines - takes maybe 20 photos, with Lithium, takes maybe 50. With NiMH, it will do about 100, but like another reviewer said, it quits long before the battery is discharged. And when it quits, it usually "hangs", making you remove the batteries and put in fresh ones just to close the door (and losing the last shot you took).

pst
16.07.08, 13:21
Ale czemu karta pamięci ma być ? Model to jest amerykański odpowiednik modelu c350 :)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

Ale czemu karta pamięci ma być ? Model to jest amerykański odpowiednik modelu c350 :)
Jeszcze jedno. Baterie zaraz jak wezmę z powrotem otworze aparat to działają nawet czasami nie pokazują zużycia.

herbie_mp
17.07.08, 10:08
Jeśli masz jeszcze go na gwarancji, to zawsze można się do serwisu zgłosić :-) Jeśli to firmware, to na pewno zrobią. A wcześniej warto zrobić próbę z inna kartą. Jeśli oczywiście masz możliwość pożyczenia takowej :grin:

pst
17.07.08, 13:37
Kartę jedynie 1 Gb mogę mieć, ale nie wiem czy odczyta. Oprogramowania mi nie zmienią gdyż już 3 lata po gwarancji. Myślałem, ze poradzicie mi jakiś gotowy soft ażebym mógł sobie wgrać.