Zobacz pełną wersję : doradźcie dużą torbę na 2 lustra
Przeglądam allegro i głupieję - może ktoś z Was doradzi.
Szukam dużej torby, do której zmieszczę E-3 i E-1 z gripami i najlepiej podpiętymi obiektywami 14-54 i 50-200 ( ostatecznie tego drugiego dopinać nie muszę ) + FLka i jakieś gadżety typu aku, filtry, bank itp...
Układ dowolny, ma być wygodnie do szybkiego żonglowania sprzętem przy robocie.
Żadnych top pro modeli z super wieczystą gwarancją - nie jestem "metkowcem"
Zastanawiam się nad takimi:
Naneu Pro Correspondent 400 - potwornie wielka się wydaje
http://allegro.pl/item390050515_profesjonalna_torba_naneu_pro_corres pondent_400.html
albo
Fomei Winner 963 lub wersję z laptopem (ale wyjąłbym wkładkę bo kompa nie noszę )
może być za mała...
http://allegro.pl/item385999390_fomei_winer_winner_962_czeski_lowepr o_reporter.html
macie jakieś typy albo coś innego?
Jak chcesz to mogę wejść do sklepu , w którym sprzedają Naneu Pro i popróbować, tego z podanego przez Ciebie linku. Tylko nie wcześniej niż we wtorek.
Pozdr.
edit:
Jak chcesz to mogę zrobic kilka fotek
wow, byłbym wdzięczny za wrażenia - nie pali mi się, jak kupię do połowy miesiąca to extra. Osobiste dotykanie jest cenne. Gdyby udało Ci się cyknąć fotkę z jakimkolwiek aparatem w środku to da mi to obraz skali...Dzięki z góry
Ja posiadam Naneu C400 czekam na E-3 teraz ( wreszcie nie będzie ''pusto'':) ) I spokojnie w niej zmieszczę to co mam w podpisie + ze 3 stałki jeszcze + masa aku kabli itd. PS. zerknij do wątku Plecak/Torba--> jest tam kilka fotek mojej C400;) Jeśli bedziesz potrzebował wiecej to zrobię;) Zerknij też na propozycje Mekko zerknij na stronke gościa z allegro, który sprzedaje te torby. Jest kilka fajnych i naprawdę sporych do ok 250zł.Miałem od nich polecak --Rewelacyjne wykonanie. Ale ta naneu też jest na całkiem przyzwoitym poziomie.
Pozdrawiam;MicSzu.
ostatnio przeglądałem torby Hamy z serii defender - muszę przyznać, że zrobiły na mnie dobre wrażenie. Porządnie wykonane ,gumowane od spodu, w zestawie piórniki na filtry, karty etc. http://www.hama.pl/produkty/dowiedz_si__wi_cej/defender/index.hsp - tutaj możesz pooglądać sobie z różnej strony.
witam
mam NOVA 5 AW firmy Lowepro , torba jest duża , standardowo noszę w niej e-500 , C8080 z gripem , do e500 podpięty jest 14-45 ,ZD40-150 i ZD35 oraz FL36 w przegrodach w głównej kieszeni torby , jakoś sobie daję radę , reszta klamotów ( BLM- kilka sztuk , filtry , karty pamięci , akumulatorki do lampy, mała lornetka - w kieszeni z przodu torby)
moje uwagi do takiej dużej torby - moim zdaniem nie nadaje się taka konfiguracja ( torba ) na dłuższe wycieczki- waży toto dużo i po pewnym czsie robi sie niewygodnie , trzeba zmieniać "ramiona" !!
jeżeli myslisz o noszeniu tego całego sprzętu przez dłuzszy czas , nie tylko jako pojemnik na sprzęt do doniesienia np samochód - impreza , to zdecydowanie polecam plecak !!
a tutaj do wyboru i koloru - ogranicznikiem jest tylko kwota jaka możesz przeznaczyć na zakup ( podobnie jak w przypadku torby).
pozdrawiam
witam
mam NOVA 5 AW firmy Lowepro , torba jest duża , standardowo noszę w niej e-500 , C8080 z gripem , do e500 podpięty jest 14-45 ,ZD40-150 i ZD35 oraz FL36 w przegrodach w głównej kieszeni torby , jakoś sobie daję radę , reszta klamotów ( BLM- kilka sztuk , filtry , karty pamięci , akumulatorki do lampy, mała lornetka - w kieszeni z przodu torby)
moje uwagi do takiej dużej torby - moim zdaniem nie nadaje się taka konfiguracja ( torba ) na dłuższe wycieczki- waży toto dużo i po pewnym czsie robi sie niewygodnie , trzeba zmieniać "ramiona" !!
jeżeli myslisz o noszeniu tego całego sprzętu przez dłuzszy czas , nie tylko jako pojemnik na sprzęt do doniesienia np samochód - impreza , to zdecydowanie polecam plecak !!
a tutaj do wyboru i koloru - ogranicznikiem jest tylko kwota jaka możesz przeznaczyć na zakup ( podobnie jak w przypadku torby).
pozdrawiam
Lessie jak się domyślam potrzebuje torby do ''pracy'' więc chyba nic innego jak torba się nie nadaje, by było szybko i sprawnie.. a pozatym on wiotki nie jest więc waga mu raczej aż tak bardzo przeszkadzała nie będzie:)
A Ty zamieśc foteczki w wątku ''Torba/Plecak''.
Pozdrawiam;MicSzu.
black_bird
29.06.08, 14:05
Dokladnie tę torbę wypatrzylem i kupilem ze trzy miechy temu
http://allegro.pl/item390050515_profesjonalna_torba_naneu_pro_corres pondent_400.html
E3 z gripem, fl 50, zapasowe trzy komplety accu, i dwa BLM1, karty i duperele spokojnie sie mieszczą. Jest miejsce i na e1. Duzo schowków i nieograniczone mozliwosci komponowania przegrodek wewnatrz. Torba wykonana solidnie, za te cene polecilbym spokojnie..
dog_master
29.06.08, 14:06
Zerknij tu, moze zdjecia troche Ci rozjasnia :)
http://cambags.com/
http://www.taschenfreak.de/indexlisteart.htm
Znane, aczkolwiek warto przypomniec :)
Jak chcesz pomacać Tamraca Pro8 daj znać
http://www.tamrac.com/5608.htm
witam
zgodnie z sugestią :)
plecak do szybkiego wyjmowania sprzetu jak najbardziej, firmy Lowepro
jest to połaczenie plecaka i torby , taki "patent" plecak na jednym uchwycie, nosi się na plecach , przy wyjmowaniu sprzętu jak torbę
http://www.allegro.pl/item388691026_lowepro_slingshot_300_aw_f_v_w_wa_pr ezent_wys.html
tylko nie jestem pewien , czy się zmieści cały omawiany sprzęt, pewnie można przykombinować z wkładkami i odpowiednio sobie dopasować ?
kiedyś dosyć sceptycznie podchodziłem do takiego rozwiązania , ale od kiedy kolega sobie zakupił , przekonałem sie :) jak tylko wpadnie jakaś wolna kaska zafunduję sobie taki patent , teraz sie " męczę" z Orion Trekker II , powodem zakupu było to , że torba na dłuzsze spacery u mnie sie nie sprawdziła , po drugie jak gdzieś jadę nad wodę to C8080 pakuję w obudowę podwodną , a to juz wtedy jest kawał klamota :) w tym plecaku mieści sie w górnej części , natomiast wyjmowanie sprzetu do wygodnych nie należy niestety
pozdrawiam
jesli chcesz miec porzadna torbe to Lowepro Strealth reporter, najwieksza to 650, mniejsze 600, 500. Nie sadze by za 140 zl mozna bylo kupic dobra torbe!
czesc.ch.
Lowepro ma dla mnie jedną dużą zaletę - pokrowiec przeciwdeszczowy, który naprawdę się sprawdza. Też się teraz rozglądam za czymś większym, aby weszło: E-500 + ZD 70-300, 35mm, 14-45mm i Helios.
Rafał Czarny
29.06.08, 17:50
Poszukaj firmy Mekko. Mam taką niedużą reporterską torbę - podróbkę Domke. Ale bardzo udana i duuuużo tańsza niż Domke. Świetnie uszyta, mocny materiał i nie krzyczy z daleka - "w środku noszę sprzęt za kupę szmalu". Po odpruciu metek wygląda mocno niefotograficznie.
naneu pro seria correspondent 400 na pewno ci wystarczy na 2 body i kilka większych szkieł + 2 lampy :)
Nie sadze by za 140 zl mozna bylo kupic dobra torbe!
czesc.ch.
Oj zdziwiłbyś się :-P Ja oglądałem u cytowanego tu na forum sprzedawcy torby Naneu i twierdzę, że maja bardzo dobry stosunek cena/ jakość i dobrą jakość, nawet te po 140 PLN.
Oj zdziwiłbyś się :P Ja oglądałem u cytowanego tu na forum sprzedawcy torby Naneu i twierdzę, że maja bardzo dobry stosunek cena/ jakość i dobrą jakość, nawet te po 140 PLN. A już do mekko nie można się wogóle przyczepic..
bardzo Wam wszystkim dziękuję za sugestie, obecnie najbliżej mi do Correspondenta ale zerknę na oferty, które mi podrzuciliście. Torba rzeczywiście do pracy i na pokazy, czyli dotargać wszystko i postawić żeby szybko sięgnąć. Plecak też pewnie kiedyś kupię, teraz mam już mocno zajechaną torbę z komorą plecaka - fajna rzecz kupiona za grosze.
Po wejściu na stronę producenta przyomniałem sobie, że miałem ja w łapskach jak kupowałem plecaczek. Fajna, tylko krowiasta. Toż tam można metr ziemniaków zmiescić :grin:
Po wejściu na stronę producenta przyomniałem sobie, że miałem ja w łapskach jak kupowałem plecaczek. Fajna, tylko krowiasta. Toż tam można metr ziemniaków zmiescić :grin:
Zapewniam Cię, że to tylko pierwsze wrażenie..puzniej już się taka nie wydaje. Jest spora to fakt ale nie jest jakaś bardzo wielka:) Porpostu pojemna torba na większą ilośc sprzętu.
już zamówiona - podzielę się wrażeniami. I jeszcze raz dzięki
Nie będziesz żałował..i nawet miejsca Ci zostanie jeszcze na jakieś nowe szkiełka;)
Nie będziesz żałował..i nawet miejsca Ci zostanie jeszcze na jakieś nowe szkiełka;)
No pewnie, żeby nie żłopać piwska z puszki tylko ze szklaneczki, a co :-P
już zamówiona - podzielę się wrażeniami. I jeszcze raz dzięki
no to czekamy
Polecam Ci Lowe Pro CompuTrekker AW cena ok 380 zł w sklepie na allegro od 300
Noo, Computrekker AW fajny jest. Też miałem dylemat jaki plecak zapodać, zaszalałem i jest OK. Po zakupie odciąłem w diabły cztery, zbędne mi paski i wygląda jak plecak a nie jak choinka...
Jest, falny, ale kobyłka wielka. Na codzień coś poręczniejszego sie przydaje:) Nie zawsze musze łazić z 5 szkłami i 3 korpusami.
A ja mam torbę Oly E-system i jestem z niej bardzo zadowolony mieści się body i dwa szkła 14-54 i 50-200 i dużo innego szpeja ;) Jest przy tym mała i zgrabna !!
Pozdrawiam!!
Peter
grizz:
Fakt, zapodaję go tylko na jakąś dłuższą robotę, kiedy potrzeba więcej rzeczy zabrać.