PDA

Zobacz pełną wersję : doradźcie dużą torbę na 2 lustra

lessie
29.06.08, 11:56
Przeglądam allegro i głupieję - może ktoś z Was doradzi.
Szukam dużej torby, do której zmieszczę E-3 i E-1 z gripami i najlepiej podpiętymi obiektywami 14-54 i 50-200 ( ostatecznie tego drugiego dopinać nie muszę ) + FLka i jakieś gadżety typu aku, filtry, bank itp...
Układ dowolny, ma być wygodnie do szybkiego żonglowania sprzętem przy robocie.
Żadnych top pro modeli z super wieczystą gwarancją - nie jestem "metkowcem"

Zastanawiam się nad takimi:

Naneu Pro Correspondent 400 - potwornie wielka się wydaje
http://allegro.pl/item390050515_profesjonalna_torba_naneu_pro_corres pondent_400.html

albo

Fomei Winner 963 lub wersję z laptopem (ale wyjąłbym wkładkę bo kompa nie noszę )
może być za mała...
http://allegro.pl/item385999390_fomei_winer_winner_962_czeski_lowepr o_reporter.html

macie jakieś typy albo coś innego?

Morlok
29.06.08, 12:08
Jak chcesz to mogę wejść do sklepu , w którym sprzedają Naneu Pro i popróbować, tego z podanego przez Ciebie linku. Tylko nie wcześniej niż we wtorek.
Pozdr.
edit:
Jak chcesz to mogę zrobic kilka fotek

lessie
29.06.08, 12:14
wow, byłbym wdzięczny za wrażenia - nie pali mi się, jak kupię do połowy miesiąca to extra. Osobiste dotykanie jest cenne. Gdyby udało Ci się cyknąć fotkę z jakimkolwiek aparatem w środku to da mi to obraz skali...Dzięki z góry

MicSzu
29.06.08, 12:16
Ja posiadam Naneu C400 czekam na E-3 teraz ( wreszcie nie będzie ''pusto'':) ) I spokojnie w niej zmieszczę to co mam w podpisie + ze 3 stałki jeszcze + masa aku kabli itd. PS. zerknij do wątku Plecak/Torba--> jest tam kilka fotek mojej C400;) Jeśli bedziesz potrzebował wiecej to zrobię;) Zerknij też na propozycje Mekko zerknij na stronke gościa z allegro, który sprzedaje te torby. Jest kilka fajnych i naprawdę sporych do ok 250zł.Miałem od nich polecak --Rewelacyjne wykonanie. Ale ta naneu też jest na całkiem przyzwoitym poziomie.

Pozdrawiam;MicSzu.

radlakos
29.06.08, 12:46
ostatnio przeglądałem torby Hamy z serii defender - muszę przyznać, że zrobiły na mnie dobre wrażenie. Porządnie wykonane ,gumowane od spodu, w zestawie piórniki na filtry, karty etc. http://www.hama.pl/produkty/dowiedz_si__wi_cej/defender/index.hsp - tutaj możesz pooglądać sobie z różnej strony.

viruuss
29.06.08, 13:54
witam
mam NOVA 5 AW firmy Lowepro , torba jest duża , standardowo noszę w niej e-500 , C8080 z gripem , do e500 podpięty jest 14-45 ,ZD40-150 i ZD35 oraz FL36 w przegrodach w głównej kieszeni torby , jakoś sobie daję radę , reszta klamotów ( BLM- kilka sztuk , filtry , karty pamięci , akumulatorki do lampy, mała lornetka - w kieszeni z przodu torby)
moje uwagi do takiej dużej torby - moim zdaniem nie nadaje się taka konfiguracja ( torba ) na dłuższe wycieczki- waży toto dużo i po pewnym czsie robi sie niewygodnie , trzeba zmieniać "ramiona" !!
jeżeli myslisz o noszeniu tego całego sprzętu przez dłuzszy czas , nie tylko jako pojemnik na sprzęt do doniesienia np samochód - impreza , to zdecydowanie polecam plecak !!
a tutaj do wyboru i koloru - ogranicznikiem jest tylko kwota jaka możesz przeznaczyć na zakup ( podobnie jak w przypadku torby).
pozdrawiam

MicSzu
29.06.08, 13:59
witam
mam NOVA 5 AW firmy Lowepro , torba jest duża , standardowo noszę w niej e-500 , C8080 z gripem , do e500 podpięty jest 14-45 ,ZD40-150 i ZD35 oraz FL36 w przegrodach w głównej kieszeni torby , jakoś sobie daję radę , reszta klamotów ( BLM- kilka sztuk , filtry , karty pamięci , akumulatorki do lampy, mała lornetka - w kieszeni z przodu torby)
moje uwagi do takiej dużej torby - moim zdaniem nie nadaje się taka konfiguracja ( torba ) na dłuższe wycieczki- waży toto dużo i po pewnym czsie robi sie niewygodnie , trzeba zmieniać "ramiona" !!
jeżeli myslisz o noszeniu tego całego sprzętu przez dłuzszy czas , nie tylko jako pojemnik na sprzęt do doniesienia np samochód - impreza , to zdecydowanie polecam plecak !!
a tutaj do wyboru i koloru - ogranicznikiem jest tylko kwota jaka możesz przeznaczyć na zakup ( podobnie jak w przypadku torby).
pozdrawiam
Lessie jak się domyślam potrzebuje torby do ''pracy'' więc chyba nic innego jak torba się nie nadaje, by było szybko i sprawnie.. a pozatym on wiotki nie jest więc waga mu raczej aż tak bardzo przeszkadzała nie będzie:)
A Ty zamieśc foteczki w wątku ''Torba/Plecak''.

Pozdrawiam;MicSzu.

black_bird
29.06.08, 14:05
Dokladnie tę torbę wypatrzylem i kupilem ze trzy miechy temu
http://allegro.pl/item390050515_profesjonalna_torba_naneu_pro_corres pondent_400.html

E3 z gripem, fl 50, zapasowe trzy komplety accu, i dwa BLM1, karty i duperele spokojnie sie mieszczą. Jest miejsce i na e1. Duzo schowków i nieograniczone mozliwosci komponowania przegrodek wewnatrz. Torba wykonana solidnie, za te cene polecilbym spokojnie..

dog_master
29.06.08, 14:06
Zerknij tu, moze zdjecia troche Ci rozjasnia :)
http://cambags.com/
http://www.taschenfreak.de/indexlisteart.htm
Znane, aczkolwiek warto przypomniec :)

zimny
29.06.08, 14:52
Jak chcesz pomacać Tamraca Pro8 daj znać
http://www.tamrac.com/5608.htm

viruuss
29.06.08, 16:05
witam
zgodnie z sugestią :)
plecak do szybkiego wyjmowania sprzetu jak najbardziej, firmy Lowepro
jest to połaczenie plecaka i torby , taki "patent" plecak na jednym uchwycie, nosi się na plecach , przy wyjmowaniu sprzętu jak torbę
http://www.allegro.pl/item388691026_lowepro_slingshot_300_aw_f_v_w_wa_pr ezent_wys.html

tylko nie jestem pewien , czy się zmieści cały omawiany sprzęt, pewnie można przykombinować z wkładkami i odpowiednio sobie dopasować ?
kiedyś dosyć sceptycznie podchodziłem do takiego rozwiązania , ale od kiedy kolega sobie zakupił , przekonałem sie :) jak tylko wpadnie jakaś wolna kaska zafunduję sobie taki patent , teraz sie " męczę" z Orion Trekker II , powodem zakupu było to , że torba na dłuzsze spacery u mnie sie nie sprawdziła , po drugie jak gdzieś jadę nad wodę to C8080 pakuję w obudowę podwodną , a to juz wtedy jest kawał klamota :) w tym plecaku mieści sie w górnej części , natomiast wyjmowanie sprzetu do wygodnych nie należy niestety
pozdrawiam

chomsky
29.06.08, 16:31
jesli chcesz miec porzadna torbe to Lowepro Strealth reporter, najwieksza to 650, mniejsze 600, 500. Nie sadze by za 140 zl mozna bylo kupic dobra torbe!
czesc.ch.

Ania_
29.06.08, 16:38
Lowepro ma dla mnie jedną dużą zaletę - pokrowiec przeciwdeszczowy, który naprawdę się sprawdza. Też się teraz rozglądam za czymś większym, aby weszło: E-500 + ZD 70-300, 35mm, 14-45mm i Helios.

Rafał Czarny
29.06.08, 17:50
Poszukaj firmy Mekko. Mam taką niedużą reporterską torbę - podróbkę Domke. Ale bardzo udana i duuuużo tańsza niż Domke. Świetnie uszyta, mocny materiał i nie krzyczy z daleka - "w środku noszę sprzęt za kupę szmalu". Po odpruciu metek wygląda mocno niefotograficznie.

dziekan
29.06.08, 18:02
naneu pro seria correspondent 400 na pewno ci wystarczy na 2 body i kilka większych szkieł + 2 lampy :)

Morlok
29.06.08, 18:57
Nie sadze by za 140 zl mozna bylo kupic dobra torbe!
czesc.ch.

Oj zdziwiłbyś się :-P Ja oglądałem u cytowanego tu na forum sprzedawcy torby Naneu i twierdzę, że maja bardzo dobry stosunek cena/ jakość i dobrą jakość, nawet te po 140 PLN.

MicSzu
29.06.08, 19:52
Oj zdziwiłbyś się :P Ja oglądałem u cytowanego tu na forum sprzedawcy torby Naneu i twierdzę, że maja bardzo dobry stosunek cena/ jakość i dobrą jakość, nawet te po 140 PLN. A już do mekko nie można się wogóle przyczepic..

lessie
29.06.08, 21:03
bardzo Wam wszystkim dziękuję za sugestie, obecnie najbliżej mi do Correspondenta ale zerknę na oferty, które mi podrzuciliście. Torba rzeczywiście do pracy i na pokazy, czyli dotargać wszystko i postawić żeby szybko sięgnąć. Plecak też pewnie kiedyś kupię, teraz mam już mocno zajechaną torbę z komorą plecaka - fajna rzecz kupiona za grosze.

Morlok
29.06.08, 21:17
Po wejściu na stronę producenta przyomniałem sobie, że miałem ja w łapskach jak kupowałem plecaczek. Fajna, tylko krowiasta. Toż tam można metr ziemniaków zmiescić :grin:

MicSzu
30.06.08, 11:20
Po wejściu na stronę producenta przyomniałem sobie, że miałem ja w łapskach jak kupowałem plecaczek. Fajna, tylko krowiasta. Toż tam można metr ziemniaków zmiescić :grin:
Zapewniam Cię, że to tylko pierwsze wrażenie..puzniej już się taka nie wydaje. Jest spora to fakt ale nie jest jakaś bardzo wielka:) Porpostu pojemna torba na większą ilośc sprzętu.

lessie
30.06.08, 12:23
już zamówiona - podzielę się wrażeniami. I jeszcze raz dzięki

MicSzu
30.06.08, 12:26
Nie będziesz żałował..i nawet miejsca Ci zostanie jeszcze na jakieś nowe szkiełka;)

Morlok
30.06.08, 20:14
Nie będziesz żałował..i nawet miejsca Ci zostanie jeszcze na jakieś nowe szkiełka;)

No pewnie, żeby nie żłopać piwska z puszki tylko ze szklaneczki, a co :-P

caymer
27.07.08, 21:00
już zamówiona - podzielę się wrażeniami. I jeszcze raz dzięki

no to czekamy

Matthi18
6.08.08, 23:09
Polecam Ci Lowe Pro CompuTrekker AW cena ok 380 zł w sklepie na allegro od 300

KaarooL
7.08.08, 10:57
Noo, Computrekker AW fajny jest. Też miałem dylemat jaki plecak zapodać, zaszalałem i jest OK. Po zakupie odciąłem w diabły cztery, zbędne mi paski i wygląda jak plecak a nie jak choinka...

grizz
7.08.08, 11:19
Jest, falny, ale kobyłka wielka. Na codzień coś poręczniejszego sie przydaje:) Nie zawsze musze łazić z 5 szkłami i 3 korpusami.

Peter1976
7.08.08, 11:45
A ja mam torbę Oly E-system i jestem z niej bardzo zadowolony mieści się body i dwa szkła 14-54 i 50-200 i dużo innego szpeja ;) Jest przy tym mała i zgrabna !!

Pozdrawiam!!

Peter

KaarooL
7.08.08, 13:32
grizz:
Fakt, zapodaję go tylko na jakąś dłuższą robotę, kiedy potrzeba więcej rzeczy zabrać.