PDA

Zobacz pełną wersję : SanDisk XD 1gb type M

marcinpolniak
2.05.08, 16:22
Czy ta karta SanDisk XD 1gb type M obsługuje funkcję panoramy w E-510?

eljot
2.05.08, 17:44
Z tego co pamiętam to funkcje panoramy obsługiwały karty xD Olympusa.

Syd Barrett
2.05.08, 18:16
panoramy tylko typ H.

marcinpolniak
2.05.08, 18:45
Hmm, to dziwne, bo kupiłem :-) typ M (nie mogłem doczekać się by sprawdzić i zanim odpowiedzieliście na moje pytanie to rozpakowałem) i jest aktywna funkcja Panoramy... :-)

Warmik
2.05.08, 18:56
nie wiem czemu miała by nie być dostępna ta funkcja
przy zakupie karty trzeba wziąć raczej pod uwagę producenta bo tylko karty Olympusa obsługują tę funkcję

marcinpolniak
3.05.08, 06:29
Włożyłem kartę xD SanDisk i jest dostępna funkcja makro, tylko jedno pytanko... Czy w tych polach po bokach powinny pokazywać sie graniczne części poprzedniego ujęcia aby skadrować następne?

pol189
3.05.08, 19:07
Włożyłem kartę xD SanDisk i jest dostępna funkcja makro, tylko jedno pytanko... Czy w tych polach po bokach powinny pokazywać sie graniczne części poprzedniego ujęcia aby skadrować następne?

Chyba chodziło Ci o funkcje Panoramy ;) A jeśli chodzi o "pola po bokach) to tak powinny być widoczne. Zresztą gdyby funkcja PANMORAMA niebyła dostępna, to nie mógłbyś uruchomić panoramy w trybie SCENE...

panoramy tylko typ H.

E tam... Dostępna i w M i w H - najlepiej zobaczyć na pudełkach. JA ma jakiegoś Sandiska i jest, tylko na TOSHIBie nie miałem...
UWAGA karty XD formatowane w innych aparatach niż OLYMPUS mogą tracić funkcje PANORAM.

.

marcinpolniak
3.05.08, 20:24
Tak, chodziło o panoramę :-) funkcję moge uaktywnić, ale nie widzę nic w tych polach...

suchar
8.05.08, 20:35
Tak, chodziło o panoramę :-) funkcję moge uaktywnić, ale nie widzę nic w tych polach...

Bo ta funkcja właśnie taka jest. Nic nie warta.