Czy ta karta SanDisk XD 1gb type M obsługuje funkcję panoramy w E-510?
Czy ta karta SanDisk XD 1gb type M obsługuje funkcję panoramy w E-510?
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
Z tego co pamiętam to funkcje panoramy obsługiwały karty xD Olympusa.
panoramy tylko typ H.
Hmm, to dziwne, bo kupiłemtyp M (nie mogłem doczekać się by sprawdzić i zanim odpowiedzieliście na moje pytanie to rozpakowałem) i jest aktywna funkcja Panoramy...
![]()
A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?
nie wiem czemu miała by nie być dostępna ta funkcja
przy zakupie karty trzeba wziąć raczej pod uwagę producenta bo tylko karty Olympusa obsługują tę funkcję
Włożyłem kartę xD SanDisk i jest dostępna funkcja makro, tylko jedno pytanko... Czy w tych polach po bokach powinny pokazywać sie graniczne części poprzedniego ujęcia aby skadrować następne?
Chyba chodziło Ci o funkcje PanoramyA jeśli chodzi o "pola po bokach) to tak powinny być widoczne. Zresztą gdyby funkcja PANMORAMA niebyła dostępna, to nie mógłbyś uruchomić panoramy w trybie SCENE...
E tam... Dostępna i w M i w H - najlepiej zobaczyć na pudełkach. JA ma jakiegoś Sandiska i jest, tylko na TOSHIBie nie miałem...
UWAGA karty XD formatowane w innych aparatach niż OLYMPUS mogą tracić funkcje PANORAM.
.
Zapraszam do komentowania moich zdjęć w galerii.
Taki tam wątek z moimi różnistymi zdjęciami, oraz ślubno plenerowe zmagania.
Poszukujesz ciekawych wtyczek do GIMPa zajrzyj koniecznie tutaj....
Tak, chodziło o panoramęfunkcję moge uaktywnić, ale nie widzę nic w tych polach...