Zobacz pełną wersję : Witam, przejściówka pentax olympus
Witam
Jestem świeżo upieczonym właścicielem, Olego E-510 i witam wszystkich serdecznie. Może na początku troszkę o sobie, mam 33 lata, fotografowałem do tej pory lustrzanką analogową (Pentax) i średnim formatem (Bronica). Fotografia to moja pasja, a kupno Olympusa było podyktowane trzeźwą analizą zalet i wad tego systemu. Z Olympusa jestem bardzo zadowolony, obiektywy kitowe dają świetną jakość, poziom szumu jest też jak dla mnie niski. Mam jednak problem szukam przejściówki do Olego, na obiektywy z mocowaniem Pentax i X-Fuji. Mam parę dobrych szkieł i szkoda je po prostu marnować. Dodam, że myślę o zakupie Dandeliona, ale tu się zastanawiam, bo może pojawi się nowy soft do body z taką opcją.
Pozdrawiam
Witaj :-)
taki adapter 4/3 <- bagnet K znajdziesz na przykład tutaj:
http://www.foto-akcesoria.com.pl/index.php?i=produkt&nr=12
Witam
Jestem świeżo upieczonym właścicielem, Olego E-510 i witam wszystkich serdecznie. Może na początku troszkę o sobie, mam 33 lata, fotografowałem do tej pory lustrzanką analogową (Pentax) i średnim formatem (Bronica). Fotografia to moja pasja, a kupno Olympusa było podyktowane trzeźwą analizą zalet i wad tego systemu. Z Olympusa jestem bardzo zadowolony, obiektywy kitowe dają świetną jakość, poziom szumu jest też jak dla mnie niski. Mam jednak problem szukam przejściówki do Olego, na obiektywy z mocowaniem Pentax i X-Fuji. Mam parę dobrych szkieł i szkoda je po prostu marnować. Dodam, że myślę o zakupie Dandeliona, ale tu się zastanawiam, bo może pojawi się nowy soft do body z taką opcją.
Pozdrawiam
Sofcik koniecznie uaktualnij bo w najnowszym (v. 1.3) po ręcznym ustawieniu ogniskowej na starszych obiektywach bedziesz miał potwierdzenie ostrości PZDR
Sofcik koniecznie uaktualnij bo w najnowszym (v. 1.3) po ręcznym ustawieniu ogniskowej na starszych obiektywach bedziesz miał potwierdzenie ostrości PZDR
Chyba nie całkiem :cry:
Wersja 1.3 firmware'a dodaje stabilizację z niesystemowymi obiektywami.
O potwierdzeniu ostrości z taki szkłami, bez wynalazków typu Dandelion, coś na razie niestety nie słychać :-(
Witam
Oj 200 złotych za przejściówkę to chyba trochę za dużo, no cóż chyba trzeba zbierać na zd 35 :(
Pozdrawiam
racja dałem ciała znowu to chodziło o stabilizację
Aukcja: http://www.allegro.pl/item343247589_adapter_olympus_4_3_e_500_e_1_pentax .html mam ten adapter zakupiony własnie u pana Rateckiego. Jakość dobra, sprzedaz w pudełeczku kurierem w dwa dni. Mało go wykorzystuję, bo po nabyciu ZD 42-150 mam pokrycie Zuikami od 28-300, jeżeli juz to statyw i Sigma APO70-300 co daje w Olku 600mm lub makro w Sigmie 28-135, przy najdłuzszej rzecz jasna ogniskowej co tu daje 270mm-mozna sie pobawić ale z E400 to taka zabawa bywa wkurza... bo brak stabilizacji wymusza super krótkie czasy itd. Ten pan Ratecki to solidna firma i mozna do niego dzwonić-udziela szerokich wyjasnień, zatem moja skromna osoba poleca ten adapter.Pozdrawiam.