Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Witam, przejściówka pentax olympus

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Witam, przejściówka pentax olympus

Witam
    Jestem świeżo upieczonym właścicielem, Olego E-510 i witam wszystkich serdecznie. Może na początku troszkę o sobie, mam 33 lata, fotografowałem do tej pory lustrzanką analogową (Pentax) i średnim formatem (Bronica). Fotografia to moja pasja, a kupno Olympusa było podyktowane trzeźwą analizą zalet i wad tego systemu. Z Olympusa jestem bardzo zadowolony, obiektywy kitowe dają świetną jakość, poziom szumu jest też jak dla mnie niski. Mam jednak problem szukam przejściówki do Olego, na obiektywy z mocowaniem Pentax i X-Fuji. Mam parę dobrych szkieł i szkoda je po prostu marnować. Dodam, że myślę o zakupie Dandeliona, ale tu się zastanawiam, bo może pojawi się nowy soft do body z taką opcją.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar festin
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Witaj
    taki adapter 4/3 <- bagnet K znajdziesz na przykład tutaj:

http://www.foto-akcesoria.com.pl/ind...=produkt&nr=12

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Picia Zobacz posta
    Witam
    Jestem świeżo upieczonym właścicielem, Olego E-510 i witam wszystkich serdecznie. Może na początku troszkę o sobie, mam 33 lata, fotografowałem do tej pory lustrzanką analogową (Pentax) i średnim formatem (Bronica). Fotografia to moja pasja, a kupno Olympusa było podyktowane trzeźwą analizą zalet i wad tego systemu. Z Olympusa jestem bardzo zadowolony, obiektywy kitowe dają świetną jakość, poziom szumu jest też jak dla mnie niski. Mam jednak problem szukam przejściówki do Olego, na obiektywy z mocowaniem Pentax i X-Fuji. Mam parę dobrych szkieł i szkoda je po prostu marnować. Dodam, że myślę o zakupie Dandeliona, ale tu się zastanawiam, bo może pojawi się nowy soft do body z taką opcją.

Pozdrawiam
    Sofcik koniecznie uaktualnij bo w najnowszym (v. 1.3) po ręcznym ustawieniu ogniskowej na starszych obiektywach bedziesz miał potwierdzenie ostrości PZDR

| OlyJedi Awatar festin
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez czmielek Zobacz posta
    Sofcik koniecznie uaktualnij bo w najnowszym (v. 1.3) po ręcznym ustawieniu ogniskowej na starszych obiektywach bedziesz miał potwierdzenie ostrości PZDR
    Chyba nie całkiem
    Wersja 1.3 firmware'a dodaje stabilizację z niesystemowymi obiektywami.
    O potwierdzeniu ostrości z taki szkłami, bez wynalazków typu Dandelion, coś na razie niestety nie słychać

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    Oj 200 złotych za przejściówkę to chyba trochę za dużo, no cóż chyba trzeba zbierać na zd 35

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar czmielek
    Mieszka w
    Sierakowice
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    racja dałem ciała znowu to chodziło o stabilizację

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Aukcja: http://www.allegro.pl/item343247589_..._1_pentax.html mam ten adapter zakupiony własnie u pana Rateckiego. Jakość dobra, sprzedaz w pudełeczku kurierem w dwa dni. Mało go wykorzystuję, bo po nabyciu ZD 42-150 mam pokrycie Zuikami od 28-300, jeżeli juz to statyw i Sigma APO70-300 co daje w Olku 600mm lub makro w Sigmie 28-135, przy najdłuzszej rzecz jasna ogniskowej co tu daje 270mm-mozna sie pobawić ale z E400 to taka zabawa bywa wkurza... bo brak stabilizacji wymusza super krótkie czasy itd. Ten pan Ratecki to solidna firma i mozna do niego dzwonić-udziela szerokich wyjasnień, zatem moja skromna osoba poleca ten adapter.Pozdrawiam.