PDA

Zobacz pełną wersję : Pomocy! ... szukam śrubek !!! do c8080

dgrush
27.02.08, 10:29
Witam i proszę o podpowiedź..... w moim c8080 zgubiłem ( nie wiem zupełnie w jaki sposób) dwie maleńkie śrubki mocujące uchwyt do statywu (spodnia część aparatu).
Może ktoś z Was podpowie mi skąd wyczarować takie śrubki :?: :!: z góry dziękuję za pomoc

Don Pedro
27.02.08, 10:39
Witam i proszę o podpowiedź..... w moim c8080 zgubiłem ( nie wiem zupełnie w jaki sposób) dwie maleńkie śrubki mocujące uchwyt do statywu (spodnia część aparatu).
Może ktoś z Was podpowie mi skąd wyczarować takie śrubki :?: :!: z góry dziękuję za pomoc W marketach pewnie nie znajdziesz, ale od czegóż jest serwis Olympusa, nie zaszkodzi zadzwonić.

Olymp
27.02.08, 11:06
Pewnie wpadły pod regał, one zawsze tam wpadają :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kasprzyk
27.02.08, 20:05
Wybierz się do zegarmistrza, może tam, coś dopasują ;)

PZdr

dgrush
27.02.08, 21:25
Bardzo Wam dziękuje za podpowiedzi. Szczerze mówiąc wykonałem już wszystkie możliwe ruchy (telefon do serwisu OLKA, zegarmistrze, optycy) i niestety nic. Do serwisu mnie oczywiście zapraszają z aparatem, ale ponad 300km po dwie śrubki to nie bardzo się kalkuluje :). Mowy nie ma by wysłali pocztą lub kurierem. Zasłaniają sie "polityką firmy". W serwisach nieautoryzowanych dowiedziałem się że z jakimikolwiek śrubkami do OLYMPUSA to mogę zapomnieć !!!! ...... no i ręce opadają. Pilnujcie jak oka w głowie wszystkich śrubek w Waszych aparatach.......:):):)......... powodzenia!

Mirek54
27.02.08, 22:35
Jak nieposprzatales tego miejsca gdzie rozkrecales aparat,i moze jeszcze gdzes leza to sprobowac mozesz magnesem.Pojezdzisz jak zmiotka i moze sie przyczepia.Moze jakies z zabawek pasuja,z kalkulatora,pilota,ladowarka baterii.Jakie one wymiary maja?

dgrush
27.02.08, 23:26
.... według miary zegarmistrza - średnica 2mm ....myślę że długość ok.4mm ....

Mirek54
27.02.08, 23:34
Popytaj TUTAJ (http://www.rcskorpion.pl/index.php?cPath=138_180_205) Moze kiedys ktos tez zgubi to mu odsprzedasz kilka za dyche ;)albo TUTAJ (http://www.tme.pl/katalog/index.phtml) za dwie dychy

Morlok
28.02.08, 00:23
.... według miary zegarmistrza - średnica 2mm ....myślę że długość ok.4mm ....
Toż to jest znormalizowany wymiar, popytaj w sklepie z żelaztwem, wiesz takim co to sruby, gwoździe i podobne lub w OBI, w Practikerze i podobnych cudownych miejscach.
pozdr.
P.S. Najlepiej idź do jakiegoś warsztatu mechanicznego typu złota rączka , powinni coś mieć

ziemia01
28.02.08, 00:53
albo z jakiejś zabawki, tam pełno małych śrubek.

dgrush
28.02.08, 01:20
wielkie dzięki !!!!!!!!!! ..... a te stronki modelarskie to duża szansa !!!!!!!!!!! pozdrawiam Wszystkich :!: :!: :!:

Joki
28.02.08, 14:41
Witam serdecznie.

Jako modelarz z workiem małych śrubek, pewnie mam? Napisz tylko z jakim łbem? Śrubka czy wkręt? Jeśli śrubka to z jakim skokiem? Zapodaj fotkę.
Pozdrawiam.

dgrush
28.02.08, 15:06
Bardzo Ci dziękuję Joki, ale zamówiłem już kilka różnych kpl. w w/w sklepie modelarskim.
Jak dostanę je i nie będą pasować to chętnie pozawracam Ci głowę. Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie i pozdrawiam.

sajonara
28.02.08, 19:09
dgrush , kolego, jak będą pasować to daj informację, bo mi też te same śrubki się zapodziały jak rozkręcałem swojego olka :oops: . Mam co prawda C5060, ale podejrzewam, że rozmiarowo to może byc to samo, co w wiekszym bracie. Niestety nie wiem jak wygladały zanim zginęły, więc nawet nie wiem jakich dokładnie szukać. :D

dgrush
28.02.08, 21:27
jak tylko naprawię (lub nie :) )..... odezwę się....

dgrush
3.03.08, 17:42
Witajcie, mam dobrą wiadomość !!!!!!!!!!!! Odebrałem przesyłkę ze sklepu modelarskiego i śrubki które kupiłem idealnie pasują by przykręcić gniazdo do przykręcania statywu.
Wymiary tych śrubek to 2mm średnica i 7mm długość (czarne).
W komplecie było 20 śrubek, ja wykorzystałem dwie sztuki. Gdyby ktoś potrzebował chętnie odstąpię, za free. Jeszcze raz Bardzo Wszystkim dziękuję za zainteresowanie i pomoc. Pozdrawiam

sajonara
3.03.08, 22:04
Witam, to ja poproszę dwie :D , adres wyślę na pm i poproszę o numer konta to bardzo chętnie przeleję należność za wysyłkę. Nie ma pośpiechu nie musi być priorytet. :mrgreen:

sajonara
7.03.08, 16:24
Dla zainteresowanych: Śrubki o których pisał "dgrush" idealnie pasują także do C-5060 :D
Dzięki kolego!