Witam i proszę o podpowiedź..... w moim c8080 zgubiłem ( nie wiem zupełnie w jaki sposób) dwie maleńkie śrubki mocujące uchwyt do statywu (spodnia część aparatu).
Może ktoś z Was podpowie mi skąd wyczarować takie śrubki![]()
z góry dziękuję za pomoc
Witam i proszę o podpowiedź..... w moim c8080 zgubiłem ( nie wiem zupełnie w jaki sposób) dwie maleńkie śrubki mocujące uchwyt do statywu (spodnia część aparatu).
Może ktoś z Was podpowie mi skąd wyczarować takie śrubki![]()
z góry dziękuję za pomoc
W marketach pewnie nie znajdziesz, ale od czegóż jest serwis Olympusa, nie zaszkodzi zadzwonić.Zamieszczone przez dgrush
Pewnie wpadły pod regał, one zawsze tam wpadają![]()
![]()
![]()
Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
A poza tym to zielony w fotografii.
Wybierz się do zegarmistrza, może tam, coś dopasują
PZdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Bardzo Wam dziękuje za podpowiedzi. Szczerze mówiąc wykonałem już wszystkie możliwe ruchy (telefon do serwisu OLKA, zegarmistrze, optycy) i niestety nic. Do serwisu mnie oczywiście zapraszają z aparatem, ale ponad 300km po dwie śrubki to nie bardzo się kalkuluje. Mowy nie ma by wysłali pocztą lub kurierem. Zasłaniają sie "polityką firmy". W serwisach nieautoryzowanych dowiedziałem się że z jakimikolwiek śrubkami do OLYMPUSA to mogę zapomnieć !!!! ...... no i ręce opadają. Pilnujcie jak oka w głowie wszystkich śrubek w Waszych aparatach.......
......... powodzenia!
Jak nieposprzatales tego miejsca gdzie rozkrecales aparat,i moze jeszcze gdzes leza to sprobowac mozesz magnesem.Pojezdzisz jak zmiotka i moze sie przyczepia.Moze jakies z zabawek pasuja,z kalkulatora,pilota,ladowarka baterii.Jakie one wymiary maja?
.... według miary zegarmistrza - średnica 2mm ....myślę że długość ok.4mm ....
Toż to jest znormalizowany wymiar, popytaj w sklepie z żelaztwem, wiesz takim co to sruby, gwoździe i podobne lub w OBI, w Practikerze i podobnych cudownych miejscach.Zamieszczone przez dgrush
pozdr.
P.S. Najlepiej idź do jakiegoś warsztatu mechanicznego typu złota rączka , powinni coś mieć
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
albo z jakiejś zabawki, tam pełno małych śrubek.