PDA

Zobacz pełną wersję : Rejestracja OM2

ostoja_m
12.02.08, 22:09
Witajcie :!:

Dziś w końcu po wielu godzinach czytania recenzji etc zdecydowałem się i nabyłem Oly E-510 + double KIT (2200zł) w sklepie zadowolenie.pl ...wszystko dotarło, pudło + faktura.

Trochę pobawiłem się aparatem ...potem instalka Olymus Master 2. Program pyta czy zarejestrować soft, klikam ok ...wypełniam arkusz, przychodzi kolei na serial number i tu zdziwienie ....nie ma go ani na plycie ani na opakowaniu. Zastanawiałem się czy może chodzi o serial nr z body :?: - ale ostatecznie rejestracji zaniechalem ....mam nadzieję, że tu może ktoś mi podpowie.

Tak nawiasem mówiąc jeśli już chodzi o zakup na zadowolenie.pl - to oczywiście z aparatu jestem zadowolony ale mam mieszane odczucia co do obslugi klienta w tej firmie. Zamawiałem aparat w srode zeszlego tygodnia (mieli wtedy cene 2200). Dzwoniłem do nich trzy razy ...nikt nie potrafił odpowiedziec kiedy nastąpi wysyłka towaru) Ostatni raz dzwoniłem dziś ok 10.00 z tym samym pytaniem. W odpowiedzi uslyszałem, że jeszcze nie wysłali a ok 11.00 dzwoni do mnie, że czeka z paczką. Paczka jak pisałem pod kątem zawartości w okeju ....ale wewnątrz karty gwarancyjne nie zostały podbite w sklepie (chyba powinny być podbite :?: )

Przydługi post mi wyszedł :roll: ...proszę jednak o odpowiedz odnośnie rejestracji OM2

Pozdrawiam :D

mathu
12.02.08, 22:15
zadowolenie.pl wkurzyło mnie na maksa kiedy wysłali mi telefon podając jakiś dziwaczny adres UPS-owi, a potem wypierając się że to nie ich wina.

paakayttaja
12.02.08, 22:24
Serial musi być na płycie - taka biała nalepka...

rocco
12.02.08, 22:28
Witaj

Olympus Master rejestruje się bez numeru seryjnego, wystarczy podac datę zakupu.
Te potrzebne są tylko do rejestracji body i szkieł.
Warto je też zarejestrować, gdyby na przykład Ci je ukradziono to będą w bazie danych.

Edycja
Karty powinny być podbite ale Olympus chyba będzie je honorował takie, jakie są, razem z fakturą zakupu.

domadm
12.02.08, 22:43
510 double kit za 2200 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

rocco
12.02.08, 22:51
Nie płacz, ja kiedyś dałem ponad 3500 ;)
Mimo to uważam, że ten aparat i szkiełka kitowe warte są swoich pieniędzy.

paakayttaja
12.02.08, 22:52
Witaj

Olympus Master rejestruje się bez numeru seryjnego

Nie wiem, czy mówimy o tym samym:

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/af259fcd5b4134bd-1.jpg
źródło (http://images26.fotosik.pl/157/af259fcd5b4134bd.jpg)

Co do reszty, zgadzam się z przedmówcą.

rocco
12.02.08, 22:56
Ja rejestrowałem jeszcze wersję 1.coś tam i zapewniam Cię, ze zrobiłem to bez numeru seryjnego :)
Niedawno rejestrowałem 2.04, tak samo.
Pokazany przez Ciebie numer wymagany jest do instalacji (when you install) a nie rejestracji ;)
PS
Wejdź na strone Olympusa, zobacz swoje zarejestrowane produkty. Przy sprzęcie są numery seryjne, prz OM ich nie ma.
Przynajmniej u mnie, przed chwila sprawdziłem.

paakayttaja
12.02.08, 23:07
Możliwe, że się coś pozmieniało - mam (miałem) zarejestrowany OM w Můj Olympus Klub CS. Teraz nie pyta a kolega pytał o seriala, to mu go pokazałem ;-) Ostatnio przechodziłem jakiś horror z aktualizacją firmware'u do 330...

rocco
12.02.08, 23:13
Pewnie się pozmieniało :)
OM jest darmowy i nie potrzebuje seriala, co innego Olympus Studio.

mathu
12.02.08, 23:16
Ja też wpisywałem serial (w E400).

ostoja_m
12.02.08, 23:31
Olympus Master rejestruje się bez numeru seryjnego ....
Karty powinny być podbite ale Olympus chyba będzie je honorował takie, jakie są, razem z fakturą zakupu.

Dzięki rocco za pomoc ...chyba tak właśnie jest jak piszesz bo przyszedł mi mail potwierdzający rejestrację OM2 a seriala nie podałem. Co do gwarancji bez podbitych kart to mam wątpliwości ...jutro ponękam tych z zadowolenie.pl ...no i wysle zapytanie do OLYMPUSA. Body i szkielka oczywiście również zarejestruję :D

...kolega pytał o seriala, to mu go pokazałem

...u mnie nie ma nawet takiej naklejki.

Dzięki wam za pomoc :) ...jak myślicie do jakiego pułapu potanieje 510-ka w marcu ??

rocco
12.02.08, 23:39
1999,- ;)
Dzięki za punkcik :)