Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Rejestracja OM2

Awatar ostoja_m
    Mieszka w
    Kujawy
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Rejestracja OM2

Witajcie

Dziś w końcu po wielu godzinach czytania recenzji etc zdecydowałem się i nabyłem Oly E-510 + double KIT (2200zł) w sklepie zadowolenie.pl ...wszystko dotarło, pudło + faktura.

Trochę pobawiłem się aparatem ...potem instalka Olymus Master 2. Program pyta czy zarejestrować soft, klikam ok ...wypełniam arkusz, przychodzi kolei na serial number i tu zdziwienie ....nie ma go ani na plycie ani na opakowaniu. Zastanawiałem się czy może chodzi o serial nr z body - ale ostatecznie rejestracji zaniechalem ....mam nadzieję, że tu może ktoś mi podpowie.

Tak nawiasem mówiąc jeśli już chodzi o zakup na zadowolenie.pl - to oczywiście z aparatu jestem zadowolony ale mam mieszane odczucia co do obslugi klienta w tej firmie. Zamawiałem aparat w srode zeszlego tygodnia (mieli wtedy cene 2200). Dzwoniłem do nich trzy razy ...nikt nie potrafił odpowiedziec kiedy nastąpi wysyłka towaru) Ostatni raz dzwoniłem dziś ok 10.00 z tym samym pytaniem. W odpowiedzi uslyszałem, że jeszcze nie wysłali a ok 11.00 dzwoni do mnie, że czeka z paczką. Paczka jak pisałem pod kątem zawartości w okeju ....ale wewnątrz karty gwarancyjne nie zostały podbite w sklepie (chyba powinny być podbite )

Przydługi post mi wyszedł ...proszę jednak o odpowiedz odnośnie rejestracji OM2

Pozdrawiam

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    zadowolenie.pl wkurzyło mnie na maksa kiedy wysłali mi telefon podając jakiś dziwaczny adres UPS-owi, a potem wypierając się że to nie ich wina.
    Fuji S5 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar paakayttaja
    Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Serial musi być na płycie - taka biała nalepka...
    Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.

rocco
    Gość
    Witaj

Olympus Master rejestruje się bez numeru seryjnego, wystarczy podac datę zakupu.
    Te potrzebne są tylko do rejestracji body i szkieł.
    Warto je też zarejestrować, gdyby na przykład Ci je ukradziono to będą w bazie danych.

Edycja
    Karty powinny być podbite ale Olympus chyba będzie je honorował takie, jakie są, razem z fakturą zakupu.

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    510 double kit za 2200
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

rocco
    Gość
    Nie płacz, ja kiedyś dałem ponad 3500
    Mimo to uważam, że ten aparat i szkiełka kitowe warte są swoich pieniędzy.

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco
    Witaj

Olympus Master rejestruje się bez numeru seryjnego
    Nie wiem, czy mówimy o tym samym:

Co do reszty, zgadzam się z przedmówcą.

rocco
    Gość
    Ja rejestrowałem jeszcze wersję 1.coś tam i zapewniam Cię, ze zrobiłem to bez numeru seryjnego
    Niedawno rejestrowałem 2.04, tak samo.
    Pokazany przez Ciebie numer wymagany jest do instalacji (when you install) a nie rejestracji
    PS
    Wejdź na strone Olympusa, zobacz swoje zarejestrowane produkty. Przy sprzęcie są numery seryjne, prz OM ich nie ma.
    Przynajmniej u mnie, przed chwila sprawdziłem.

Mieszka w
    Rybnik / Jyväskylä
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Możliwe, że się coś pozmieniało - mam (miałem) zarejestrowany OM w Můj Olympus Klub CS. Teraz nie pyta a kolega pytał o seriala, to mu go pokazałem Ostatnio przechodziłem jakiś horror z aktualizacją firmware'u do 330...

rocco
    Gość
    Pewnie się pozmieniało
    OM jest darmowy i nie potrzebuje seriala, co innego Olympus Studio.