Miałeś tyle aparatów - nie zastosowałeś tulejki ochronnej z filtrem UV ? moim zdaniem to podstawa, kosztuje parę złoty -dla tego aparatu warto te pieniądze poświęcić![]()
![]()
Pzdr
Miałeś tyle aparatów - nie zastosowałeś tulejki ochronnej z filtrem UV ? moim zdaniem to podstawa, kosztuje parę złoty -dla tego aparatu warto te pieniądze poświęcić![]()
![]()
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Hokan, Twój NDBZ (nie daj Boże zięć) gdyby miał dwie metalowe kule, to jedną by zgubił, a drugą zepsuł.![]()
najrozsądniejszm wydaje się robić fotki i nie zwracać uwagi na pierdoły - ale chyba bym tak nie umiał - ja raczej "opitoliłbym" aparat i kupił drugi.... a szczerze mówiąc: jak się potencjalny zięć zachowa w takiej dość trudnej sytuacji, wiele o nim powie...
Otóż to!Zamieszczone przez AndrzejSzczecin
btw. pożyczylibyście komuś swój aparat? Ja nie![]()
A to już "insza inszość"Zamieszczone przez Switch
Stało się, teraz trzeba coś na to poradzić.
PS
Ja bym nie pożyczył![]()
W C-8080 to nie jest zwykła tulejka, ale filtr - tak - byłby pomocny.Zamieszczone przez kasprzyk
Pozdrówka.
Filtr był,tylko przeszkadzał "artyście" bo "żle kroił kolory"Zamieszczone przez kasprzyk
![]()
...święte słowa. Jeśli mu źle kroił kolory, to może on coś ma wspólnego z fotografią, skoro wybrzydza. tak czy inaczej , dał bym aparat w łape i albo nowy, albo po serwisie. Mam jednak wrażenie, że autor wątku potrzebuje porady co do aparatu, a nie OMC(o mało co) zięcia... Mnie też takie rzeczy denerwują, nawet gdyby nie miały wpływu na zdjęcia, to bym sprzedał albo serwisował...Zamieszczone przez AndrzejSzczecin
paszczol: Serwis kosztowałby więcej niż aparat obecnie -- wymiana całego obiektywu niestety...(to nie jest Helios, w którym można sobie dowolnie soczewki podmieniać...)