Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Zdjęcia domadm

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

55 Rajd Wisły

Uprzejmie proszę o komentarze do zamieszczonych zdjęć z 55 Rajdu Wisły.

Niestety z braku czasu mogłem tylko przez godzinę pofocić w jednym miejscu, więc eksperymentowałem z czasami i ujęciami.
    Co byłoby dla was ważne z fotorelacji z takiej imprezy?

Pozdrawiam

1

2

3

4

5

6

7
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Przyjemne zdjęcia, ładna kolorystyka. Szkoda, że nie pokusiłeś się o kadry z rozmazaniem ruchu - klasyka z takich imprez, zawsze wygląda efektownie...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar Sebaa
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Witam!
    Podoba mi sie, najbardziej fot. 4 i fot. 6 gdzie widać, że coś się dzieje no i fura po dzwonie, ale dalej jedzie. Przydałoby się jakieś panoramowanie, albo uchwycenie koł (koła) w powietrzu lub jakiś dzwon właśnie
    Dużo przy rajdach zależy od miejsca gdzie się stoi. Tu miałeś ciasny i wolny zakręt więc zbyt wiele nie mogło się dziać, poza tym, że ktoś mógł przestrzelić na przykład. I tak z przyjemnością obejrzałem wszystkie fotki.

Pozdrawiam
    Sebaa
    "Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
    "Życie jest pasmem straconych okazji"
    "Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Dla mnie też 4 i 6 bo widać na nich jakiś maleńki "ruch". W reszcie fotek brak właśnie tej "dynamiki" Panoramowanie na pewno by dało lepszy efekt. Sam jeszcze nie popełniłem takiej fotki (panoramowanie), ale mam zamiar wkrótce poeksperymentować. A narazie pozwoliłem sobie poPSuć jedną z twoich fotek (mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe). Fotka PSuta na szybkęsa, ale tak bym to mniej więcej widział.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Domadm.jpg
Wyświetleń:	152
Rozmiar:	103,0 KB
ID:	7538  
    Pozdrawiam Rafał M.

E-520 + ZD 14-42 + ZD 14-54 + ZD 70-300 + Tumax DPT386AFZ-OP + Raynox DCR-250, DJI Mavic Air

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Bardzo wam dziękuję za komentarze
    Zaskoczyliście mnie bardzo pozytywnie, bo to w zasadzie mój pierwszy raz w tym temacie i każda wskazówka jest przeze mnie rozważana

Rajd odbywał się przed moim domem, niejako byłem skazany na niego, ale oczywiście to sama przyjemność

O panoramowaniu faktycznie zapomniałem, a jak potem auto przejeżdżało obok to już wychodziło rozmyte. Niestety z Zuiko 70-300 nie za dobrze się łapie taki ruch (za wolne, jeszcze z 510), musiałbym przeskoczyć na 50-200, albo dobrze wycelować ostrość na manualu i potem liczyć na siebie

Trochę się bawiłem czasem, tzn. aby koła wyszły w ruchu, ale auto było jeszcze ostre. Wyszło to w miarę na fotce nr 6.

Tojfi, udany twój remastering W zasadzie po co się silić - PS wszystko załatwi

A tu jeszcze ciekawostka (napis na aucie)

| OlyJedi Awatar Tojfi
    Mieszka w
    Pruszcz Gdański
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domadm Zobacz posta
    Tojfi, udany twój remastering W zasadzie po co się silić - PS wszystko załatwi
    I właśnie w tym sęk, że każde PSucie ma swoją granicę. Im lepsza fotka tym PSucie daje lepszy efekt. A ewenementem są fotki, które po zeskalowaniu wymagają jedynie wyostrzenia.
    Ostatnio edytowane przez Tojfi ; 8.09.08 o 03:08
    Pozdrawiam Rafał M.

E-520 + ZD 14-42 + ZD 14-54 + ZD 70-300 + Tumax DPT386AFZ-OP + Raynox DCR-250, DJI Mavic Air

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Koncertowe

Po długiej przerwie, wrzucam coś ze świeżego polowania...

Koncerty to dla mnie nowa materia i przyznaję - trudna, niewiele zdjęć wychodzi kiedy maszyna do dymu pracuje pełną parą, a światła o dużej mocy migają i to prosto w obiektyw.

Koncert1

Koncert2

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Kiedyś ktoś mi podpowiedział, że jak dym robią to lampę błyskową wyłącz bo af nie złapiesz. Od tego czasu tylko bez błysku i w czasach np. 1/60. Tylko czekać jak mocne lampy nie po obiektywie zaświecą, a po wykonawcach zrysują piękne światełko. pzd
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.