Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Przyjemne zdjęcia, ładna kolorystyka. Szkoda, że nie pokusiłeś się o kadry z rozmazaniem ruchu - klasyka z takich imprez, zawsze wygląda efektownie...
Witam!
Podoba mi sie, najbardziej fot. 4 i fot. 6 gdzie widać, że coś się dzieje no i fura po dzwonie, ale dalej jedzie. Przydałoby się jakieś panoramowanie, albo uchwycenie koł (koła) w powietrzu lub jakiś dzwon właśnie
Dużo przy rajdach zależy od miejsca gdzie się stoi. Tu miałeś ciasny i wolny zakręt więc zbyt wiele nie mogło się dziać, poza tym, że ktoś mógł przestrzelić na przykład. I tak z przyjemnością obejrzałem wszystkie fotki.
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."
Dla mnie też 4 i 6 bo widać na nich jakiś maleńki "ruch". W reszcie fotek brak właśnie tej "dynamiki" Panoramowanie na pewno by dało lepszy efekt. Sam jeszcze nie popełniłem takiej fotki (panoramowanie), ale mam zamiar wkrótce poeksperymentować. A narazie pozwoliłem sobie poPSuć jedną z twoich fotek (mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe). Fotka PSuta na szybkęsa, ale tak bym to mniej więcej widział.
Pozdrawiam Rafał M.
Rajd odbywał się przed moim domem, niejako byłem skazany na niego, ale oczywiście to sama przyjemność
O panoramowaniu faktycznie zapomniałem, a jak potem auto przejeżdżało obok to już wychodziło rozmyte. Niestety z Zuiko 70-300 nie za dobrze się łapie taki ruch (za wolne, jeszcze z 510), musiałbym przeskoczyć na 50-200, albo dobrze wycelować ostrość na manualu i potem liczyć na siebie
Trochę się bawiłem czasem, tzn. aby koła wyszły w ruchu, ale auto było jeszcze ostre. Wyszło to w miarę na fotce nr 6.
Tojfi, udany twój remasteringW zasadzie po co się silić - PS wszystko załatwi
A tu jeszcze ciekawostka (napis na aucie)
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Ostatnio edytowane przez Tojfi ; 8.09.08 o 03:08
Pozdrawiam Rafał M.
Kiedyś ktoś mi podpowiedział, że jak dym robią to lampę błyskową wyłącz bo af nie złapiesz. Od tego czasu tylko bez błysku i w czasach np. 1/60. Tylko czekać jak mocne lampy nie po obiektywie zaświecą, a po wykonawcach zrysują piękne światełko. pzd