Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 45

Wątek: Zdjęcia netfinity

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar asfoto_p
    Mieszka w
    okolice Tczewa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Sikorki to same z siebie piękne ptaki, a na zdjęciach jak dla mnie bardzo fajnie.
    Z tym pilotem dobry pomysł życzę powodzenia w dalszych "polowaniach"
    ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr

| OlyJedi Awatar netfinity
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kris_1
    To zrób tak: aparat przymocowany (statyw lub inaczej), ostrość ustawiasz manualnie na potencjalny obiekt, podłączasz zdalne wyzwalanie radiowe i ....
    ...zanim zaskoczysz to sikorki już nie ma
    Nie da rady ze statywem, tylko z ręki i w moim wypadku (szkło 40-150mm) nie dalej niż 2-3m
    Sikorki są bardzo ruchliwe i szybkie, kto próbował je focić ten wie
    Ten gatunek to sikorka modra, bardzo malutka (3-4cm "kadłubek"), przylatują też sikorki bogatki - na głowie maja czarny berecik i "krawat", dużo wieksze, ale co ciekawe bardziej płochliwe.
    Ta co jest na zdjęciu to ma chyba swój rejon koło tej słoninki, goni wszystkie co podchodzą
    Jutro "zapoluję" na bogatkę, oby troszkę słońca było

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Najlepsza sikorka1, no a modraszkę ciężko podejść, bogatkę na trzy metry podchodzę przynajmniej u mnie Zdjęcie rób tak żeby słoniny nie było.
    E-3, E-510

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kordek
    Najlepsza sikorka1, no a modraszkę ciężko podejść, bogatkę na trzy metry podchodzę przynajmniej u mnie Zdjęcie rób tak żeby słoniny nie było.
    Bez słoninki będzie cieżko, ten kawałek ma ~10x2cm , spróbuję z mniejszym kawałkiem
    Ta sikorka (modra, modraszka) to jak pisałem, ma chyba tam swój rewir, goni wszystkie, ostatnio jak podszedłem bez aparatu to na około 1,5m !
    Sikorki bogatki są bardziej ostrożne, ciężko podejść bliżej niż 3m!
    Jutro może będzie ładna pogoda to spróbuję z rana je podejść
    Niestety mam tylko szkło 40-150mm, a przy tych wymiarach i płochliwości ptaszków to troszkę mało.
    Ale spróbuję

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Na sikorka1 dało się bez słoniny. Trzeba robić sposobem. Sikorka najczęściej podchodzi do słoniny, nie od razu siada na niej. Może wbij w ziemie jakiś fajny konar i powieś na to słonine, i czekaj aż sikorka będzie na patyku a nie na słoninie. Ładniejsza fotka bez słoniny.
    E-3, E-510

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Na sikorka1 dało się bez słoniny.
    To zdjęcie jest przekadrowane, siedziała dosć daleko, na szczęście wyszła ostro.
    Patyków nie potrzebuję wbijać, mam w ogrodzie wiele drzew, pod oknami, jedyne co to podejść je odpowiednio i tak się ustawic by tło było w miarę ładne, a o to trudno.
    A jak wiesz, sikorki są bardzo ruchliwe i zbyt długo na jednym miejscu nie siedzą
    Dziś pogoda wstrętna, nawet ptaszków nie ma na drzewach.
    "Poluję" też na dzięcioła co przylatuje i sójkę, narazie nie udało mi się zrobić dobrej foty w/w

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Po to wbijasz patyk tam gdzie chcesz żeby mieć dobre tło. Poszukaj mojej sikorki w galeri
    E-3, E-510

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Po to wbijasz patyk tam gdzie chcesz żeby mieć dobre tło. Poszukaj mojej sikorki w galeri
    Może i racja, pokombijuję jak będzie troszkę ładniejsza pogoda
    Sikorka śliczna

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Zdjęcie testowe z lampą FL 50 + "skarpeta" (którą ostatnio nabyłem), palnik na wprost TTL Auto, f8 1/80 iso-100, odległośc około 2m obiektyw 14-45mm.
    Dodam, że z uwagi na testowy charakter fotek musiałem troszke je przekadrować, może troszke ciasno wyszło?
    Zdjęcie bez polepszania, tylko zmniejszanie jpg w PhotoRazor, orginał oczywiście w RAW
    Proszę o uwagi, sugestie, porady
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	portrecik_test_815.jpg
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	69,3 KB
ID:	3127  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    seria z sikorkami bardzo udana i uzyskane efekty bardzo dobre, portrecik sympatyczny i miły w odborze. Pozdrawiam.