Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Zdjęcia netfinity

| OlyJedi Awatar netfinity
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Zdjęcia netfinity

Poddam pod ocene jeszcze jedne portrecik córeczki, zdjecie wbrew pozorom nie bylo pozowane.
    RE: Zmieniłem tytuł wątku na prośbę jego twórcy.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	m_bw_male2_160.jpg
Wyświetleń:	117
Rozmiar:	65,7 KB
ID:	2832  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tutaj sympatycznie skadrowane, ładne szarości.

Gorzej sprawa ma się ze światłem (lampa fuj! ) i z czymś co z prawego dolnego rogu uciekło.

Chwila spontaniczna. Tak jak lubię.

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez -M
    Tutaj sympatycznie skadrowane, ładne szarości.
    Gorzej sprawa ma się ze światłem (lampa fuj! ) i z czymś co z prawego dolnego rogu uciekło.
    Chwila spontaniczna. Tak jak lubię.
    Niestety lapmpa wbudowana to powiedzmy szczerze - oślepiecz, cieniorób itd...
    A o co chodzi z tym prawym rogiem

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Prawy dolny róg - wygląda jakby coś tam było i zostało wystemplowane (plamki i nieostrości na rączkach).

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Prawy dolny róg - wygląda jakby coś tam było i zostało wystemplowane (plamki i nieostrości na rączkach).
    Tak, usunalem cien z lampy, moze troszke nieudolnie ale ladniej to wyglada.

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zdecydowanie lepiej chociaż można było się bardziej postarać

Mam u siebie zdjęcie Little Björk - Debut, tam była podobna sytuacja, ale cień nie był delikatny, bo od softboxa.

A tak swoją drogą przy lampie zintegrowanej warto było odwrócić aparat o 180 stopni tak aby spust był na dole nie na górze (dla mnie to naturalna pozycja fotografowania w pionie ). Dzięki temu lampa by była z drugiej strony a cień zostałby za głową, co pewnie lepiej by wyglądało nawet bez stemplowania.

Najważniejsza jednak jest sytuacja, a ta - wyśmienita!

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zdecydowanie lepiej chociaż można było się bardziej postarać
    Tak na szybko, mam ORF'a tej fotki ale to musze siasc i troszke sie pobawic.
    A tak swoją drogą przy lampie zintegrowanej warto było odwrócić aparat o 180 stopni tak aby spust był na dole nie na górze (dla mnie to naturalna pozycja fotografowania w pionie ). Dzięki temu lampa by była z drugiej strony a cień zostałby za głową, co pewnie lepiej by wyglądało nawet bez stemplowania.
    Probowalem, to samo, mysle ze na dniach jak sie uda kupie lampe FL 50 wtedy pewnie beda lepsze fotki.
    A co do samego zdjecia, w kolorze wyszlo fatalnie, kombinacje WB itp. nic nie dawaly, tlo to sciana a ma kolor ceglany i cala postac byla "przesiaknieta" ta barwa, jakie bylo moje zdziewienie gdy zrobilem b/w, wyszlo super (wg mnie).
    Najważniejsza jednak jest sytuacja, a ta - wyśmienita!
    Masz na mysli pozycje fotografowanej osoby?
    To bylo tak, coreczka sie bawila na komputerze (ma 3 latka i umie juz obslugowac przegladarke i bawic w gry dla dzieci ) nagle w TV byl ma kanale dzieciecym jakis teledysk, odwrocila sie na fotelu a ja akurat mialem aparat w rekach

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez netfinity
    (...)Probowalem, to samo, mysle ze na dniach jak sie uda kupie lampe FL 50 wtedy pewnie beda lepsze fotki.
    A co do samego zdjecia, w kolorze wyszlo fatalnie, kombinacje WB itp. nic nie dawaly, tlo to sciana a ma kolor ceglany i cala postac byla "przesiaknieta" ta barwa, jakie bylo moje zdziewienie gdy zrobilem b/w, wyszlo super (wg mnie).

(...)

Masz na mysli pozycje fotografowanej osoby?
    To bylo tak, coreczka sie bawila na komputerze (ma 3 latka i umie juz obslugowac przegladarke i bawic w gry dla dzieci ) nagle w TV byl ma kanale dzieciecym jakis teledysk, odwrocila sie na fotelu a ja akurat mialem aparat w rekach
    Hmm... ja ogólnie jestem przeciwny lampom... b&w wyszło dobrze, bo się przez czerwony kanał przefiltrowało ;D Faktycznie z kolorowymi odbiciami może być problem.

Sytuacja... tak dokładnie o pozę mi chodziło Takie sytuacje są najlepsze, ale trzeba uważnie obserwować

Awatar domi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Prześliczna dziewczynka i bardzo fajna poza, szkoda tylko troszkę tej lampy
    A tak BTW: jak już stemplujesz to warto dodać po sobie troszkę szumu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria