Nigdy nie zrozumiem czemu z E-400 zrobiono takiego inwalidę....
Nigdy nie zrozumiem czemu z E-400 zrobiono takiego inwalidę....
To poczytaj wątki z okresu jak e400 wyszedł. Było już mówione kilka razy :/Zamieszczone przez qbic
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
niech jakiś mod zmieni to co napisałem w temacie na bardziej zrozumiałe
zmieniłem. pasuje?Zamieszczone przez Dag
A ja tej funkcji chyba jeszcze nigdy nie użyłem. Czy naprawdę jest tak potrzebna?
Na statywie, zwłasza niezbyt stabilnym, z długim czasem, się przydaje.Zamieszczone przez Rafał Czarny
to więcej niż oczekiwałemZamieszczone przez suchar
przydaje się raz na milion lat, dlatego mimo że brak przytuliłem E400Zamieszczone przez Rafał Czarny
To się cieszęZamieszczone przez Dag
Zmieniłeś E-1 na E-400? To faza przejściowa między E-1 a E-3, czy tak już zostanie na dłużej?
Wstępne podnoszenie lustra przydaje się czasem, ale bardzo rzadko. Ja zazwyczaj jak robię na długim czasie ze statywu to dla bezpieczeństwa włączam, ale przy stabilnie ustawionym statywie i bez tego nie powinno być problemu.
Pzdr
Tak zamieniłem, nie wiem jaka to faza, teraz mam e400 bo mieści mi się do kieszeni, nie waży 10 ton i ma lepszą matryce.
Ideał dla mnie na dzień dzisiejszy to wielkość E400 zbudowany jak E1 z bajerami z E3 (głównie wizjer i stabilizacja)
Jak już rynek się nasyci to może zrobią taki niszowy aparat.
Piknie by byłoZamieszczone przez Dag
Ja z powodu ciężaru i wielkości E330+14-54 noszę ze sobą głównie analoga, OM-20. Aparat lżejszy i mniejszy, obiektyw wchodzą do kieszeni... A jaką matrycę ma, wymienną
Pzdr