Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Następca E-P3, x-m1?

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Nie brakuje Ci wizjera w aparacie?
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Zadziwiająco łatwo można się przestawić.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Zadziwiająco łatwo można się przestawić.
    Mnie się w przypadku E-PL5 nie udało...
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar smog
    Mieszka w
    okolice Wawy
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ja bym odpuścił kompakty z matrycą 1/1,7 a nawet 1". Jeśli to nie mają być zdjęcia do menu baru, to przyda się jednak dobra kontrola GO i możliwość uzyskania płytkiej. Tego nie osiągniesz takimi matrycami.

Mnie jakoś seria epl w ogólnie nie przekonuje. Bawiłem się troche e-pl5 (mając em5). Zupełnie nie czułem tego aparatu.
    wcześniej om-d, teraz A7

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez smog Zobacz posta
    Ja bym odpuścił kompakty z matrycą 1/1,7 a nawet 1". Jeśli to nie mają być zdjęcia do menu baru, to przyda się jednak dobra kontrola GO i możliwość uzyskania płytkiej. Tego nie osiągniesz takimi matrycami.

Mnie jakoś seria epl w ogólnie nie przekonuje. Bawiłem się troche e-pl5 (mając em5). Zupełnie nie czułem tego aparatu.
    Zadziwiające, jeśli pominąć dwa kółka do regulacji to tak samo używa się 1)ekranu dotykowego, 2) sterowania kółkiem na tylnej pokrywie w szybkim menu na wyswietlaczu.

---------- Post dodany o 09:54 ---------- Poprzedni post był o 09:51 ----------

Cytat Zamieszczone przez edisk Zobacz posta
    Teraz x-m1 z obiektywem 27 mm kosztuje 1700 zł patrząc na cenę obiektywu, jest to chyba dobra oferta. Z czasem kupiłbym 18-55, 50-230 i samyang 12 mm. Taki zestaw w zupełności by mi wystarczył.
    Tylko jpg-i? Próbowałeś obrabiać RAW-y z puszki? Napisz o tym zanim polecisz Fuji. To może być dla większości użytkowników spore ograniczenie.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Nie ma ograniczeń związanych z obrabianiem RAWów z Fuji.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Zadziwiające, jeśli pominąć dwa kółka do regulacji to tak samo używa się 1)ekranu dotykowego, 2) sterowania kółkiem na tylnej pokrywie w szybkim menu na wyswietlaczu.
    - E-PL5 ma tylko ekran, który ma na dodatek dziwne proporcje. Albo ma się 4/3 z pasami bo bokach albo nie widać góry i dołu kadru.
    - tragiczne, nieprecyzyjne kółko wielofunkcyjne, którego na szczęście nie ma w serii OM-D
    jedyny plus E-PL5 to waga i że łatwo można sobie zrobić selfie.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    - E-PL5 ma tylko ekran, który ma na dodatek dziwne proporcje. Albo ma się 4/3 z pasami bo bokach albo nie widać góry i dołu kadru.
    - tragiczne, nieprecyzyjne kółko wielofunkcyjne, którego na szczęście nie ma w serii OM-D
    jedyny plus E-PL5 to waga i że łatwo można sobie zrobić selfie.
    Kólko jest wokół mechaniznu 4 strzałek i przycisku centralnego, w E-PM2 i E-PL5 oraz E-M5 działają tak samo jak w E-P1, E-PL1, do posiadają one programowalne przyciski funkcyjne. Naprawdę nie widzę problemu by wraz z dotykowym ekranem wygodnie sterować aparatem.
    Selfie nie robię, nie znam tej zalety. Z kółka nie korzystam.

---------- Post dodany o 11:09 ---------- Poprzedni post był o 11:08 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie ma ograniczeń związanych z obrabianiem RAWów z Fuji.
    I obrabia się je podobnie jak Olkowe? Sam pisałeś, że korzystasz z jpg, inny użytkownik, że soft producenta jest nie do opanowania. Prosiłem o rawy by je poobrabiać i do dziś nie dostałem, jak więc z tymi RAW-ami Fuji jest? Tak samo czy inaczej może?
    Ostatnio edytowane przez apz ; 21.08.15 o 11:12
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    RAWy z każdego aparatu obrabia się inaczej. Te z Fuji nie sprawiają żadnych problemów. Soft dołączony do pudełka jest rzeczywiście marny, w podobnym stopniu, jak marny jest soft Olka, np. w porównaniu do Lightrooma. Ja używam i RAWów, i JPEGów, choć głównie tych drugich, bo są wystarczające.

Ja żadnej prośby o RAWy z Twojej strony nie widziałem. Jeśli chcesz, to wrzucę coś na serwer po weekendzie, tylko powiedz, co by Cię interesowało.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    RAWy z każdego aparatu obrabia się inaczej. Te z Fuji nie sprawiają żadnych problemów. Soft dołączony do pudełka jest rzeczywiście marny, w podobnym stopniu, jak marny jest soft Olka, np. w porównaniu do Lightrooma. Ja używam i RAWów, i JPEGów, choć głównie tych drugich, bo są wystarczające.

Ja żadnej prośby o RAWy z Twojej strony nie widziałem. Jeśli chcesz, to wrzucę coś na serwer po weekendzie, tylko powiedz, co by Cię interesowało.
    Krajobraz, miasto z dużym kontrastem, ze 4 sztuki, z góry dziękuję.