Można jeszcze pomyśleć o radzieckim Kievie.
To replika Contax, dalmierz, wymienne szkła na bagnet contaxa.
Miał to cudo kolega, ja robilem Zenitem ale chybajego Kiev rysował ostrzej i był cichutki.
Można jeszcze pomyśleć o radzieckim Kievie.
To replika Contax, dalmierz, wymienne szkła na bagnet contaxa.
Miał to cudo kolega, ja robilem Zenitem ale chybajego Kiev rysował ostrzej i był cichutki.
Suchar;
Ja na zjeździe w Łodzi będę miał Kieva-4 to bedziesz mógł sobie obejrzeć.
Moim zdaniem ma lepszy dalmierz od Zorki, ale to sprawa indywidualna.
Pozdrawiam
Wezmę OMkę na pewno. Ale ostrzegam, że kto raz weźmie OM 1 w łapki, zapragnie go mieć. I zaprzeda duszę systemowi OM.Zamieszczone przez C+
Już kiedyś pisałem to - nie jestem gadżeciarzem, traktuję sprzęt foto funkcjonalnie, bez nabożeństwa. Dopiero OM 1 obudziła we mnie gadżeciarza.![]()
mój znajomy kupił ostatnio Yashica Electro 35 - miałem ją w rękach. Dźwięk migawki jest cichy jak pierdnięcie muchy - na początku myślał że coś z nim nie tak.Kupił ją za jakieś 150 zł w na oko bdb stanie. Nie mam żadnych konkretnych wieści jeszcze, bo robi pierwszy film .
Hmm... Dalmierze do street foto są mało efektywne. Zanim ustawisz ostrość temat może zniknąć, celownik inaczej widzi niż obiektyw/ są przecież przesunięte wzgl siebie/ zmiana obiektywu na szerokokątny wymusza stosowanie dodat. celownika itd. Ustawianie ostrości w tych okienkach wymaga pewnej wprawy, stosowanie małych otworów przysłony aby zyskać na głębi ostrości nie zawsze jest pożądane... Mam Kiev'a4 i sporo do niego obiektywów i na temat szybkości pracy tym ustrojstwem/ dalmierzem, a nie jest to Leica M7 która ma program automatycznej ekspozycji przy priorytecie przysłony/ tak niezbędnej przy fotkach podchwyconych moge coś powiedzieć. Pięknie wytłumione lustro maja Pentaxy, a Super ME z obiektywem M 35/1.4/pewnie nie do zdobycia/ lub FA 31/1.8 to już jest coś na ulice i spokojnie może stanowić alternatywę do OMów.Pozdrawiam.
E, dalmierz do streeta stworzony jest, tylko opanować go trzeba do perfekcji.
Dokładnie. Ostrość ustawia się "na wyczuwkę", ale trzeba mieć tę "wyczuwkę".Zamieszczone przez -M
a'propos celowania. Czyż TO nie jest piękne?
Poza tym. Jasie w celowniku (pomijając paralaksę) mają dość duży margines, dzięki któremu możesz obserwować obiekt zanim wejdzie Ci w kadr. Przynajmniej ta którą miałem w ręku
Czy miał Ktoś i pstrykał Leica M7 lub cyfrowy dalmierz M8? Kultowe, precyzyjne aparaty z reguły z ' bajecznym' szkłem, drogie i w zasadzie nie miałem okazji ich pomacać, a chciałoby się te zupełnie świeże aparaty pooglądać. Czy na giełdzie w Stodole warszawskiej pojawiaja się takie aparaty? Pozdr.
fajny "pojedynek" Leica M9 vs Konica Hexar
PS
Jeżeli to nie ten dział proszę moda o przeniesienie w odpowiednie miejsce![]()
Ostatnio edytowane przez micky ; 5.12.11 o 00:06