Strona 40 z 59 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 585

Wątek: Olympus OM-D E-M10 Mark II

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Ja przesiadałem się z D90 i podobnego zestawu obiektywów i uważam że obrazek jaki oferuje (W moim przypadku E-M5) był na pewno lepszy (nie wiem jak z N7100). Dużą zaleta jest to, że szkła w m4/3 (szczególnie stałki) są świetne optycznie i ostre od "pełnej dziury" co niweluje przewagę w małej GO w stosunku do APS-C (gdzie aby otrzymać podobną jakość trzeba troszkę przymknąć np. taką 50/1.8 i już mamy taką samą GO
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Hej,
    Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką tego aparatu i mam jeden tylko problem. Nie mogę importować zdjęć na smartfona. Ściągnęłam Olympus Image Share i przy pierwszym połączeniu działało bez zarzutu. Teraz jest problem z WiFi, niby połączony, bo mogę nim sterować przez smartfona, Ale nie mogę importować zdjęć (pokazuje, ze brak zdjęć, a potem,ze nie ma połączenia z internetem, mimo,że wszystko jest ON).Macie pomysł na czym polega problem i jak to naprawić?

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Witam,

mam mały problem, może ktoś poradzi ? Otóż otóż w trybie focus stacking ustawiam parametry i np. 30 klatek, a aparat robi 10 albo 11. Kartę pamięci mam 16GB class 10
    więc pewnie nie tu leży problem ? A może nie pasuje to, że karta jest mikro SD w adapterze ? Kombinuję w dalszym ciągu, ale może ktoś miał podobny problem ??
    Pozdrawiam

| OlyJedi
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    A jak masz ustawione w opcjach bracketingu różne ustawienia ostrości? To parametr, który określa z jakim skokiem przechodzi przez kolejne punkty ostrości. Jeśli jest ustawiony na 5 to zapewne przy Twojej ogniskowej tyle zdjęć wystarczy aby przeszedł przez całą skalę. Sprawdziłem dla 12 mm przy ustawieniu 1 (wąsko) , aparat wykonał 28 zdjęć (mimo że ustawione było 30), gdyż tyle mu wystarczyło, aby z tak małym krokiem przeszedł przez całą skalę ostrości.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Pewnie masz rację. Tego nie wziąłem pod uwagę. Dzięki za zwrócenie uwagi na ten szczegół.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czołem!
    Od niedawna przesiadłem się z Pentaxa k100d na OMD-E-M10 II i pojawia się następujące złożone pytanie:

1. Stabilizacja i funkcja anti-shock - czy są ze sobą jakkolwiek powiązane?
    2. Funkcja anti-shock - ustawiam 0s. tryb silent na off. Rozumiem, że aby funkcja antishock działała to muszę przełączyć tryb fotografowania z single-shot na single-shot z diamentem (oznaczeniem dla antishock). Jeśli pozostanę w zwykłym single-shot to rozumiem, że antyszok nie działa? Dobrze rozumuję?

Pozdrawiam
    Jakub

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez JakubSw Zobacz posta
    1. Stabilizacja i funkcja anti-shock - czy są ze sobą jakkolwiek powiązane?
    Nie.

Cytat Zamieszczone przez JakubSw Zobacz posta
    2. Funkcja anti-shock - ustawiam 0s. tryb silent na off. Rozumiem, że aby funkcja antishock działała to muszę przełączyć tryb fotografowania z single-shot na single-shot z diamentem (oznaczeniem dla antishock). Jeśli pozostanę w zwykłym single-shot to rozumiem, że antyszok nie działa? Dobrze rozumuję?
    Dobrze rozumujesz
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witajcie, jestem nowa zarówno na forum jak i w świecie bezlusterkowców. Od dzisiaj jestem szczęścliwą posiadaczką e-m10 mii i zaniepokoiła mnie jedna rzecz, a mianowicie dźwięk (szum) jaki wydaje aparat, gdy wciskam migawkę wielu uchwycenia ostrości. Czy to normalne, że on tak szumi? Jak robię zdjęcie z użyciem ekranu, to tak tego nie słyszę, ale gdy przystawiam policzek do wizjera, to już wyraźnie. Do tej pory byłam użytkownikiem lustrzanek i nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Do tego dosyć szybko się nagrzewa. Szczególnie w okolicy przycisków. Też tak macie?

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jelithe Zobacz posta
    Witajcie, jestem nowa zarówno na forum jak i w świecie bezlusterkowców. Od dzisiaj jestem szczęścliwą posiadaczką e-m10 mii i zaniepokoiła mnie jedna rzecz, a mianowicie dźwięk (szum) jaki wydaje aparat, gdy wciskam migawkę wielu uchwycenia ostrości. Czy to normalne, że on tak szumi? Jak robię zdjęcie z użyciem ekranu, to tak tego nie słyszę, ale gdy przystawiam policzek do wizjera, to już wyraźnie. Do tej pory byłam użytkownikiem lustrzanek i nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Do tego dosyć szybko się nagrzewa. Szczególnie w okolicy przycisków. Też tak macie?
    Tak ma być, stabilizacja szumi.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Tak ma być, stabilizacja szumi.
    Dziękuję za uspokojenie