Strona 51 z 59 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 584

Wątek: Olympus OM-D E-M10 Mark II

  1. #501
    Awatar JanekP
    Dołączył
    Nov 2017
    Mieszka w
    Winchester
    Posty
    21
    Siła reputacji
    10
    Moja galeria
    480s 720s Zdalne wyzwalanie pozwala na dowolne dobranie czasu. Ma także tę przewagę że nie trzeba grzebać przy aparacie np. po manualnym ustawieniu ostrości.

  2. #502
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.593
    Siła reputacji
    229
    Moja galeria
    Z samowyzwalaczem byłby problem z używaniem trybu Bulb.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  3. #503
    | OlyJedi
    Dołączył
    May 2010
    Mieszka w
    Wawa
    Posty
    7.271
    Siła reputacji
    283
    Moja galeria
    No i teraz zrozumiałem

    - - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -

    Nie rozumiem kolejnej rzeczy. Nie da się odpalić trybu Bulb z poziomu aparatu? Przy czasach kilkuminutowych efekt poruszenia będzie niewidoczny. A jak ktoś się bardzo boi, to może wcześniej zasłonić dłonią obiektyw. Nie mam pojęcia o fotografowaniu z Bulbem...
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.

  4. #504
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Dołączył
    Jul 2007
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    12.593
    Siła reputacji
    229
    Moja galeria
    Technicznie to by się oczywiście dało, żaden problem. Ale inżynierzy pewnie byli zajęci wymyślaniem filtrów artystycznych, a nie ułatwianiem obsługi aparatu.
    www.epicure.pl | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | daj lajka

  5. #505
    Awatar JanekP
    Dołączył
    Nov 2017
    Mieszka w
    Winchester
    Posty
    21
    Siła reputacji
    10
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    ... Nie da się odpalić trybu Bulb z poziomu aparatu?
    Oto chodzi żeby go odpalić nie ma znaczenia czy zrobisz to z poziomu body czy wyzwalacza.
    Istotą jest wciśnięcie spustu migawki.


    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Przy czasach kilkuminutowych efekt poruszenia będzie niewidoczny.
    Tu się nie zgodzę nawet szeroko rozstawiony solidny statyw przy silnych podmuchach wiatru drży rozmywając kontury.
    Trzeba jednak zaznaczyć żeby cośkolwiek pozostało ostre
    na fotografii nie ulegając rozmyciu.
    Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    A jak ktoś się bardzo boi, to może wcześniej zasłonić dłonią obiektyw. Nie mam pojęcia o fotografowaniu z Bulbem...
    Dość niewygodne rozwiązanie jeśli na obiektywie zamocowany jest holder z filtrami 100x150mm

  6. #506
    | OlyJedi
    Dołączył
    May 2005
    Mieszka w
    Gdynia
    Posty
    173
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Pytanie: aparat zachowuje się tak jakby nie działało pokrętło trybów, przycisk menu, info, galerii oraz przyciski kierunkowe. Aparat po prostu sobie leżał na półce i robiąc dzisiaj zdjęcia zauważyłem, że nie mogę zmienić trybu, a potem, że nie mogę wejść do menu. W menu super control panel nie mogę strzałkami zmieniać opcji.

    Poza tym wszystko lata (przyciski funkcyjne, robienie zdjęć ).

    Próbowałem oczywiście on/off, wyjęcie karty i baterii na parę minut. Co jeszcze można spróbować począć przed wysłaniem na serwis (trochę nie w porę na święta...).

  7. #507
    Animator
    Dołączył
    Oct 2014
    Mieszka w
    Pszczyna
    Posty
    873
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Da się ustawić na przycisku funkcyjnym przełączanie między trybem migawki cichym a mechanicznym?

  8. #508
    Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Dołączył
    Feb 2008
    Mieszka w
    Gorlice
    Posty
    24.495
    Siła reputacji
    462
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez stpman Zobacz posta
    Da się ustawić na przycisku funkcyjnym przełączanie między trybem migawki cichym a mechanicznym?
    Pewnie nie. Ale ustawiłem na krzyżaku takie ustawienia jak miałem w Penie - czyli:
    lewo = pola autofokusa
    dół = ustawienia migawki - to o co Tobie biega
    prawy - lampa błyskowa
    góra = przysłona i ekspozycja
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

  9. #509
    Animator
    Dołączył
    Oct 2014
    Mieszka w
    Pszczyna
    Posty
    873
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Niestety nie o to mi chodziło. Mam na myśli włączanie migawki elektronicznej.

  10. #510
    | OlyJedi Awatar wyszomir
    Dołączył
    Mar 2013
    Mieszka w
    Łódź
    Posty
    6.776
    Siła reputacji
    361
    Moja galeria
    Wydaje mi się, że bezpośrednio się nie da. Można spróbować pośredniej drogi - ustawić tryb użytkownika z włączoną migawką elektroniczną. Włączenie trybu użytkownika można przyporządkować do przycisku funkcyjnego lub niewykorzystywanej pozycji na pokrętle wyboru trybu.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Podobne wątki

  1. OLYMPUS OM-D E-M5 Mark II
    By apz in forum [K] Korpusy micro 4/3
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 4.12.15, 09:33
  2. [OPL] Warsztaty Filmowe z Olympus OM-D E-M5 Mark II
    By RSSBot in forum Co w sieci piszczy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 28.05.15, 15:40
  3. [LetsGoDigital] Olympus OM-D E-M5 Mark II
    By RSSBot in forum Co w sieci piszczy
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 13.02.15, 23:30
  4. Odpowiedzi: 28
    Ostatni post / autor: 15.05.09, 22:18

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.